Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עקב התרחבות משפחתית ברצוני "להמיר" את רכב הליסינג במיניוואן.

ציבור הנוסעים: 2מבוגרים + 4 ילדים

קילומטראז' שנתי: 20000

בתחילה חשבתי לפנות לכיוון המיקרווואנים כדוגמת המזדה 5 או פיג'ו 307sw, אך תכולת תא המטען היא אפסית וזה ממש להרגיש עם ולהיות בלי. חוץ מזה, למה להלחץ בקופסא קטנה?

אחרי קריאה בפורומים, צמצמתי את הבחירה לשלושה מיניוואנים:

• שברולט אפלנדר
  • מזדה mpv
  • מיצובישי גרנדיס

נטיית ליבי היא לכיוון האפלנדר כיוון שהוא גדול ומפנק.

שאלותי הן:

על פי מה שקראתי תצרוכת הדלק בשלושתם דומה. האמנם?

האם פרופיל התחזוקה שלהם דומה ( טיפולים, אמינות וכו' )?

האם יש שוני מבחינה ביטוחית ביניהם?

לגבי האפלנדר: יש את הדגמים עם מנוע 3500 ו 3900. מה ההבדל? בנוסף, במה נבדל דגם ה ext מהקצר?

תודה.

פורסם

שלום,

20 אלף ק"מ בשנה על אפלנדר פירושו לשלם כל חודש 1600 - 1800 ש"ח דלק.

אם זה לא מפריע לך, לך על זה.

MPV או גרנדיס פחות צמאות, אבל לא בהרבה.

זה ההבדל בין מיניוואן קטן לגדול, בנוסף יש הפרש בביטוחים, מחיר קניה\שנתון.

בקיצור, כל אחד לפי יכולתו הכלכלית.

לא ראיתי אלפנדר ב 90 אלף ש"ח.

גרנדיס 2006 או MPV 2005 במצב טוב ייכנסו לתקציב.

יש שתי אפשרויות נוספות, יותר חיסכוניות (דיזל) ולא פחות שימושיות:

יונדאי טרג'ט 2000 סמ"ק מודל 2006 (תשאיר גם עודף מהתקציב)

או לעלות את התקציב לקיה קרניבל 2008 (צורה חדשה) עם מנוע דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אופציה חסכונית ושפויה יותר - הונדה FRV.

מינוואן קומפקטי בתכנון מעט שונה שמציע 2 שורות של 3 מושבים, כלומר בין הנהג לנוסע מקדימה יש כיסא נוסף שכשהוא לא בשימוש הוא מתקפל והופך למשענת יד נוחה. הסידור הזה נוח לדעתי וגם פרקטי משום שגם בתפוסה מלאה הוא לא פוגע בתא המטען.

ביחס למיניוואנים פול סייז מדובר ברכב קטן יותר עם מנוע קטן יותר שכמובן יועיל לחיסכון בעלויות הדלק. בונוס נוסף הוא מלאכת חניה קלה יותר עקב גודל פיזי קטן יותר וגם קצר מהרגיל.

עקב התכנון הכיסאות רחבים מהרגיל והמושב האחורי מכיל דיי בקלות כיסאות בטיחות ונוסעים גם יחד.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

אני חושב שיש בעיה עם הסעת תינוק מקדימה בהונדה FRV - אי אפשר לנתק כרית אויר של הנוסע מדימה.

תהיה מודע לזה.

לא כולם אוהבים לנסוע עם עוד שני נוסעים מקדימה (אחד מהם יהיה ילד) - אני ביניהם.

בנוסף, FRV לא כזאת חיסכונית כמו שחושבים עליה. למרות המנוע 1800 סמ"ק (כמו של סיוויק), FRV משמעותית פחות חיסכונית ממנה, אבל גם משמעותית יותר חיסכונית מאפלנדר\MPV.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין כרית אויר מול הנוסע המרכזי ולכן זה המקום לעיגון כיסא התינוק לדעתי.

אני חושב שאם זה אפשרי להסיע את התינוק בצמוד לנהג זה הכי נוח שיש כשהנהג נוסע עם התינוק לבד ברכב.

לי יש מכר שמחזיק ברכב כזה משנת 2008 והוא עבר אליו מסיויק והוא טוען שצריכת הדלק לא שונה בהרבה, הסיויק חסכונית יותר אך לא בפער גדול. הוא מרוצה מהרכב לחלוטין.

פורסם

מצטרף הונדה FRV האולטימטיבית,

אפלנדר - במקרה הטוב הוא יצא עם 1800 ש"ח הרכב שותה בכמויות כנ"ל גם הקרניבל בנזין ממוצע של 1-7.5/8 זה נשב עוד טוב (הדגם החדש) ומבחינת תא מטען בקושי עגלת תינוק.

טראג'ט זה באמת אופציה שפויה אם כי מיושנת.

אלטרנטיבה נוספת פולסוואגן טוראן/קאדי חזקות וחסכוניות עם תחזוקה לא זולה.

פורסם

מנתוני הצי שלנו באוויס אני יכול להגיד לך ששלושת הרכבים שציינת הם רכבים מומלצים,

עלויות התחזוקה פחות או יותר שוות ללא פערים משמעותיים.

לפני רכישה אני ממילץ לך לבדוק היטב היסטוריית טיפולים ובעלים קודמים.

האפלנדר ו ה MPV דומים בצורתם,הגרנדיס מעט נמוכה יותר.

בהצלחה!

גיל מאוויס

פורסם

מהשלושה שציינת לפי דעתי האפלנדר תיתן לך הכי הרבה, MPV עושה 1/6 בעיר שזה בטח כמו האפלנדר והגרנדיס גם שותה לא מעט (יש לדוד שלי אז אני יודע בדיוק...), אפלנדר תיתן לך נוחות ופינוק של אמריקאית שזה שווה לא מעט...

אם אתה שוקל משהו עם 3 מושבים מקדימה אז אולי גם אימפלה תבוא בחשבון (למרות שאין בארץ אחרי 2005)... ביחס ל FRV אתה מקבל משהו אמריקאי נוח ומפנק עם תא מטען ענק, אמנם תשתה לך יותר דלק בעיקר בתוך העיר (לא יודע כמה ה FRV שותה בדיוק, אימפלה עושה 6.5-7 בעיר ו 12 מחוץ לעיר) אבל בטח גם תעלה לך איזה חצי מחיר בהשוואה... אתמול חזרתי איתה מאילת, אחחחח איזה תענוג, 3 מזוודות ענקיות + עגלת תינוק + כל השטויות שתמיד נמצאות בתא המטען והכל נכנס בלי בעיה והאימפלה שטה עמוסה כולה על כביש הערבה ובעליות של סדום בלי בעיה בכלל...)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

שלום,

תודה על כל האינפורמציה.

לא חשבתי על פלח ה 6 מושבים. האימפלה נשמעת טוב.. לפני המון שנים הייתה לי אחת לתקופה קצרה. לא חשבתי שייבאו את הדגם של שישה נוסעים.

yonisi האם מדובר על דגם עם מנוע 3400 וספסל אחד שלם מקדימה?

האם מישהו יכול לציין מה ההבדל בין הדגמים עם מנוע 3500 או 3900 באפלנדר? וכן מה שונה דגם ה ext מהקצר?

תודה

פורסם

לגבי האימפלה אכן מדובר על דגם ה 3400 שהוא הפחות מפואר.

לגבי האפלנדר תקרא באתר הזה, דגמים, מנועים, נתונים וכו':

http://www.edmunds.com/chevrolet/uplander/2005/features-specs.html?ps=used

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...