Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת פורד סיירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב די זקן והמנוע מעשן קצת בהנעה לפי מה שאני זוכר, תשתמש בשמן בצמיגות 20-50 מינרלי. כל שמן עם תקן SL יהיה טוב.

JEP.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי המומחה מיודענו צביקה המומחה לקרבורטורים יוכל למזוג מעט ידע לנושא הקרבורטור , שלושת הדיאפרגמות ,הדיזות החשמליות ,והלועות הכפולים של רכב זה .

תודה מראש

פורסם

צביקה ישמע ממני בכל מקרה מחר. מקווה שנוכל לקפוץ אליו בשישי לשיפוץ יסודי של הקרבורטור, ונשוחח בהזדמנות הזאת על בעיות הסל"ד שלה.

פורסם

קלאטצ שלום רב, וברכות לקניית הסיירה !

נתבקשתי בפרטי להגיב לשרשור, מכיוון שהייתי עסוק היום גם בעבודה וגם בבית, אני אצרף את תגובתי העינינית, מעט באיחור לשרשור!

ראשית נהנתי לקרוא את השרשור, ולו רק בשל העובדה שאני מודה לכל מי שמציל רכב מגריטה.

התרשמותי מהרכב חיצונית, היא מאד טובה למרות האכזבה הקשה של בעליו ממצבו.

את בעיית ה קרבורטור ניתן לפתור בקלות, על ידי ניקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, מובטח שיפור בתצרוכת הדלק שצויינה, בשרשור, ירידה משמעותית בסלד, כבוי סדיר ותקין של המנוע, ופתרון בעיית ה"דיזילינג", שגורמת להמשך פעולת המנוע לאחר כבוי מתג ההצתה.

כן תורגש לדעתי הבלתי מחייבת שיפור בתאוצה.

מומלץ לנקות את המרזב מתחת לרשת הצמודה לשמשה הקידמית, קיים קנדום מגומי, שעל ידי לחיצה עליו, מתנקז החולות הבוץ והעלים שנסחפו למרזב עם השנים.

השמן המומלץ הוא מינרלי בצמיגות 20/50, כפי שצווין על ידי גיפ.

יש לבדוק האם צינור מגבר הבלם לא סתום, ולכן לא מורגשת השעת מגבר הבלם בעת הבלימה.

העשן בבוקר מקורו קרוב לוודאי, בגומיות שסתומים יבשות, שכבר צוין על ידי אחד מחברי הפורום, ניתן להתעלם בשלב זה מהתופעה ולעול לפתרונה בהמשך.

אינני עובד בשישי, ולכן לא ניתן להגיע אלי בימי שישי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, תודה על תגובתך העניינית והאינפורמטיבית (כצפוי :wink: ).

בנוסף לבעיות שתוארו כאן, הרכב מתקשה לעבור את 90 הקילומטרים לשעה בהילוך חמישי - למרות שהדוושה נמצאת בפחות מחצי מהלכה, נראה ובעיקר נשמע כי הרכב מתאמץ מאוד. מהמחקר הצנוע שערכתי עולה כי הבעיה תפתר כנראה על ידי כיוון וניקוי הקרבורטור, וכך אכן יעשה בהקדם.

אעדכן את השרשור בהמשך לטובת קוראי הנאמנים והמתעניינים בסיירות באשר הם 8)

בנוסף, האם יש למישהו כאן המלצה ספציפית על תוצר שמן מומלץ? השמן בצמיגות 20W50 של "אמריקן איגל" (וזה לא סתם במרכאות...) נושא תקן SL, אבל המוצרים של החברה הזו לא יראו בקרבתי. באוטודיפו מצאתי בנוסף שמנים בצמיגות זו מתוצרת Liqui Moly (עד כמה שידוע לי - יבואן זהה לשל "אמריקן איגל") ושל agip, במחיר דומה.

פורסם

חגי לשם, סוכן שב"כ לשעבר!

כוונתי ובה עינינית, לשאלות בתחום הידע שלי, ולא בתחום הרכב , שלא בתחום הבנתי בנושא.

בתחום הידע שלי, אני משתדל לפרט ולתת תשובה עינינית מפורטת, המסתמכת על ידע וניסיון שיש לי בנושא, במקרה זה קרבורטור, דיזילינג, תצרוכת דלק ממוצעת, אהבה לרכב, שהולך ונעלם וחבל וכואב לי, ובנושא כושר בלימה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה היקר!

איש לא מטיל ספק בתשובותיך ובמקצועיותך. לא אנחנו לפחות.

הבעיה היא שיש אנשים שחושבים שפה זו תוכנית אירוח / שהם טרולים.

זה הכל.

alfa 156 2.5.

פורסם
צביקה, תודה על תגובתך העניינית והאינפורמטיבית (כצפוי :wink: ).

בנוסף לבעיות שתוארו כאן, הרכב מתקשה לעבור את 90 הקילומטרים לשעה בהילוך חמישי - למרות שהדוושה נמצאת בפחות מחצי מהלכה, נראה ובעיקר נשמע כי הרכב מתאמץ מאוד. מהמחקר הצנוע שערכתי עולה כי הבעיה תפתר כנראה על ידי כיוון וניקוי הקרבורטור, וכך אכן יעשה בהקדם.

אעדכן את השרשור בהמשך לטובת קוראי הנאמנים והמתעניינים בסיירות באשר הם 8)

בנוסף, האם יש למישהו כאן המלצה ספציפית על תוצר שמן מומלץ? השמן בצמיגות 20W50 של "אמריקן איגל" (וזה לא סתם במרכאות...) נושא תקן SL, אבל המוצרים של החברה הזו לא יראו בקרבתי. באוטודיפו מצאתי בנוסף שמנים בצמיגות זו מתוצרת Liqui Moly (עד כמה שידוע לי - יבואן זהה לשל "אמריקן איגל") ושל agip, במחיר דומה.

לא עובר 90 קמ"ש?!?!? -זה בטוח לא תקין, יש פה כמה אנשים שיודעים שסיירה צריכה לעבור את ה-90 קמ"ש!:twisted:

לגבי השמן- לדעתי לא כ"כ משנה היצרן, אבל דווקא את ה"איגל" לא הייתי שם, באותו המחיר פחות או יותר ניתן ליקנות משהו יותר "ידוע", כי שם אתה בכלל לא ממש יודע מי היצרן- שמים את זה באוטו שלא ממש אכפת לך ממנו, או כאשר יש לו אכילת שמן מוגזמת וגם ככה צריך בקרוב שיפוץ/החלפת המנוע, אז אפשר את הכי-זול! לגבי מולי ואג'יפ- שניהם יצרנים וותיקים ובסדר, אלא אם מדובר בזיוף (ובארץ לפעמים יש בעיה לדעת:? ).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני והסיירה נבקר אצל צביקה ביום ראשון בבוקר.

היום התכופפתי מתחת לרכב ושמתי לב שכמו המנוע, גם תיבת ההילוכים מזיעה מעט (בקדמתה). אין נזילה או טפטוף על הקרקע בכלל - אני בודק את הרכב אחרי כל חניה ארוכה. האם מדובר במשהו רציני (מחזיר שמן?) שכדאי לבדוק ולתקן, או שמדובר במשהו שגרתי לרכב בגיל הזה, שאפשר להתעלם ממנו בשלב הזה? בשבוע הבא אנחנו נבקר במוסך בכל מקרה, אבל חשוב לי להגיע לשם כמה שיותר מוכן מבחינת ידיעת מצב הרכב. אין לי חשק של ממש להוריד את הגיר לצורך עבודה - הקלאץ' במצב די טוב ויש לו עוד תקופת חיים בלתי מבוטלת, כך שאם אפשר להמתין עם זה - עדיף לי.

תודה, כרגיל :)

פורסם

חשוב מאוד להזכיר, מנועי פינטו מתים על שמן. אז אין לך מה לדאוג.

אפרופו מחזירי שמן, היום קניתי כמה בשביל לעשות החלפה, נמאס שהמנוע אוכל שמן :) שלב הבא, גומיות שסתומים.

JEP.

• תוכן חדש...