Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת פורד סיירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי בעיה לשלם את המחיר הזה כי אני יודע שאני אוכל לקבל אותו בחזרה בכל מקרה - גם אם אמכור את הרכב וגם אם אאלץ לגרוט אותו - אז במקרה הזה גובה הזיכוי על הגריטה לא משנה לי. ביד 2 סיירות שניתנות לגריטה נסחרות במחירים כפולים ויותר מזה.

הן נסחרות ביד 2 אבל לא בפועל .

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבסיס לדבריך נכון , אבל אני לא מסכים שאין רכישות ב85 מושלמות ,אפשר לדעת מצב כמעט מדוייק גם ברכב ישן נושן .

בגלל זה אמרתי: כבונוס יהיה נחמד לקבל את כל ההיסטוריה של האוטו ולראות שהוא לפחות נראה במצב טוב, ומגיע מבן אדם ש(נראה!) רציני! אבל- אין לזה בתכל'ס שום משמעות לרכישת רכב מסויים שבא לי עליו ונמכר במחיר רצפה- אלא אם הוא באמת במצב גרוע ומראש ברור שאין ביכולתי ולא יהיה להביאו למצב המושלם! רוכשים רכב, עושים "יישור קוו" כאילו לא עשו לו כל החיים כלום- וגמרנו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בן אדם,תלמדו דבר אחד: אין מה להסתכל על השטויות כמו טיפולים, ספר טיפולים ובכלל- באוטו ישן! אין לזה שום משמעות- נחמד שיש, אבל בכל מיקרה קונים "חתול בשק" תמיד, ב-100% מהמקרים, וצריכים להיות מוכנים לזה! אם מישהו מצפה ליקנות "גרוטאה" בכמה אלפים בודדים (וכל רכב ללא יוצא מהכלל שבן יותר מ-10-15 שנה כבר אפשר להגדיר ככה "אובייקטיבית!) ולקוות שהיא לא תעשה בעיות בכלל- חי בסרט. תאמינו לי- אני עוד לא פגשתי כזה דבר: אוטו ישן שלא עושה בכלל בעיות! נכון שיש בעיות ויש בעיות, ואם אתה קונה משהו שמעשן, נוזל וחלוד- יש לך מראש יותר סיכויים שתתפרק בדרך, אבל גם אם קנית אוטו בן 25 עם ספר טיפולים- שוב: אל תצפה שיהיה מזדה 3 2011 באמינות! וכאן כבר באה השאלה: האם אתם מוכנים לזה נפשית? -אם כן- למי בכלל אכפת ממרווחי הטיפולים?:lol::-D:-o

לרגע לא תיארנו לעצמנו שנקבל כאן אמינות של רכב חדש במחיר של רכב לגריטה (ולו רק בגלל שאפשר לסמוך על הצרכן הישראלי, שאם זה אכן היה כך - הרכב הנסחר ביותר בשוק היד השניה היה DL שנת 88 :lol: ). אין לאף אחד מאיתנו בעיה להתמודד עם בעיות ותקלות - זה חלק מהכיף, במיוחד אם אפשר לתקן אותן לבד וללמוד כמה דברים בדרך. בסך הכל, הרכב לא ישמש ככלי תחבורה עיקרי והוא יוכל לעמוד שבוע ללא תזוזה בהמתנה לטיפול במוסך בלי בעיה מיוחדת.

אנחנו רק מנסים להמנע מהכנסה של ראש בריא למיטה חולה. אני מקווה שאפשר לסמוך על החוש שלי שיצור תמונה מדוייקת של מצב הרכב (ובסך הכל, המוכר באמת עושה רושם של אדם שהרכב חשוב לו - אחרת הוא לא היה מעביר אותה טסט חודשיים לפני שנגמר לו הביטוח...), אבל אוברול למנוע יחסית מוקדם בחייו וטיפולים לא סדירים הם סימנים קצת מדאיגים.

הן נסחרות ביד 2 אבל לא בפועל .

אז איפה הן נסחרות, בעצם? יש איזה אתר נסתר שבו כל הסיירות 2.0 גאיה מתחבאות? אני אשמח לקבל כתובת :-P

באופן אישי, אני חושב שלגיטימי למכור רכב שמועד לגריטה במחיר מעט גבוה מזיכוי הגריטה. אחרי הכל, ההתעסקות במכירת הרכב יותר גדולה מלמסור את הרכב לגריטה ולקבל את הכסף לחשבון הבנק מעט אחר כך. לא לגיטימי מבחינתי לדרוש 7,000 שקלים על סיירה משנת 1983 - זה כבר הזוי ולא מידתי.

פורסם

לרגע לא תיארנו לעצמנו שנקבל כאן אמינות של רכב חדש במחיר של רכב לגריטה (ולו רק בגלל שאפשר לסמוך על הצרכן הישראלי, שאם זה אכן היה כך - הרכב הנסחר ביותר בשוק היד השניה היה DL שנת 88 :lol: ). אין לאף אחד מאיתנו בעיה להתמודד עם בעיות ותקלות - זה חלק מהכיף, במיוחד אם אפשר לתקן אותן לבד וללמוד כמה דברים בדרך. בסך הכל, הרכב לא ישמש ככלי תחבורה עיקרי והוא יוכל לעמוד שבוע ללא תזוזה בהמתנה לטיפול במוסך בלי בעיה מיוחדת.

אנחנו רק מנסים להמנע מהכנסה של ראש בריא למיטה חולה. אני מקווה שאפשר לסמוך על החוש שלי שיצור תמונה מדוייקת של מצב הרכב (ובסך הכל, המוכר באמת עושה רושם של אדם שהרכב חשוב לו - אחרת הוא לא היה מעביר אותה טסט חודשיים לפני שנגמר לו הביטוח...), אבל אוברול למנוע יחסית מוקדם בחייו וטיפולים לא סדירים הם סימנים קצת מדאיגים.

אז איפה הן נסחרות, בעצם? יש איזה אתר נסתר שבו כל הסיירות 2.0 גאיה מתחבאות? אני אשמח לקבל כתובת :-P

באופן אישי, אני חושב שלגיטימי למכור רכב שמועד לגריטה במחיר מעט גבוה מזיכוי הגריטה. אחרי הכל, ההתעסקות במכירת הרכב יותר גדולה מלמסור את הרכב לגריטה ולקבל את הכסף לחשבון הבנק מעט אחר כך. לא לגיטימי מבחינתי לדרוש 7,000 שקלים על סיירה משנת 1983 - זה כבר הזוי ולא מידתי.

הפוך גוטה הפוך .

פורסם

ברוך הבא לעולם הסיירות :)

אני מתנייד עם הסיירה שלי ביום יום, נוסע ללימודים ולאן שאני צריך. מדובר במכונה מאוד אמינה, היא גם יכולה להיות מהנה בידיים נכונות.

את כל הטיפולים ברכב אנחנו עושים לבד, חוץ מדברים שפשוט דורשים ליפט (החלפת גומיות ציריות וכו'). רכב מאוד פשוט ונוח במקור.

הרכב משמש אותי גם לאימוני נהיגה, והוא בחיים לא מאכזב. מדובר בשילדה מאוד מתקדמת לשנות ה80-90.

גם פוטנציאל יש, והוא ממש לא קטן. בכל מקרה, אתה תהנה במידה ותעשה טיפולים בזמן ולא תזניח יותר מידי.

בנוגע לנזילת מים, כנראה חור או אטם פרוץ בחומת האש (מתחת לתיבת פיוזים, תבדוק באזור).

חלפים לכל מנועי הפינטו הם זהים (כל האטמים, מחזירי שמן וכו'). ממליץ על פינטו 2000, יש לו פוטנציאל לא קטן, מנועי הCosworth שהיו במקור בסיירות המוקדמות, היו בעלות בלוק '205', שזה אותו בלוק במנוע פינטו 2000.

JEP.

פורסם

]אין לי בעיה לשלם את המחיר הזה כי אני יודע שאני אוכל לקבל אותו בחזרה בכל מקרה -

בכל מקרה ? לא בטוח !

שני השרים אולי שלושתם ,מבינים שהענות לגריטה לא מוצלחת מי יודע מה .

בשלב מסויים הוא ישבר , וינחית הוראות לבוחני הכביש והמכונים להתחיל להציק עוד יותר .

כבר כעת בכניסה למכונים מתנפלים עליך איזה שלושה מזיזים כל דבר שאפשר וזה ממש לא נעים .

אבל את חובבי הסיירות ושאר דגמי הרכב לא ישברו כל כך מהר .

פורסם
כבר כעת בכניסה למכונים מתנפלים עליך איזה שלושה מזיזים כל דבר שאפשר וזה ממש לא נעים .

אבל את חובבי הסיירות ושאר דגמי הרכב לא ישברו כל כך מהר .

"אתה לא רוצה למכור אותה לגריטה...? תקח עלון תסתכל"

איזה מזל. בדיוק נגמר לי נייר הטואלט...

:twisted:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עדכון: נסענו לראות את הרכב היום. התגלה שהוא במצב קומסטי קצת פחות טוב ממה שאפשר היה להסיק מהתמונות עם צביעה לא מאוד איכותית ומספר תיקוני פחחות. לא הצלחתי למצוא חלודה משמעותית, אפילו לא באיזורים המועדים לפורענות. יש מעט קילופי צבע באיזור הגג ותא המטען.

הרכב מניע בלי בעיה, אבל עם קצת עשן כחול שנעלם אחרי כמה שניות (זאת בעיה?). למרות שהרכב לא עבר טיפול כשנה וחצי (וכמעט ולא נסע בתקופה הזו), מפלס השמן בסדר גמור והוא לא נראה שחור מדי. ברכב יש מי קירור יעודיים והבעלים טוענים שכך היה לאורך כל תקופת בעלותו. יש אלטרנטור ורדיאטור חדשים.

תא הנוסעים קצת מאכזב: הדשבורד סדוק לחלוטין וגם עבר צביעה די מזעזעת בצבע שחור מט, שלגמרי לא שיפרה את המצב. מצד שני, על המושבים מולבשים כיסויים מקוריים משנת 1987 (!) ואני מעריך שמתחתם מתחבאים מושבים חדשים כמעט לגמרי (מאוד נחמד מצידם, באמת...). כל האלקטרוניקה עובדת פרט לתאורה של מד הדלק בלוח המחוונים.

בנסיעה הכל בסדר. המנוע הרגיש מעט חנוק אבל זה די טבעי בגיל הזה. מה שכן, הבעלים מספרים על צריכת דלק של 6 ק"מ לליטר בתוך העיר - מה שרומז אולי על כך שהגיע הזמן לנקות את הקרבורטור. הבלמים קצת חלשים - אבל כנראה שזו עוד תופעת לוואי ממעבר ממכונית מודרנית. הקפיצים ובולמי הזעזועים לא הוחלפו אף פעם, לטענת הבעלים.

בקיצור, התרשמנו לטובה מהרכב, מהמחיר ומאמינות הבעלים - והחלטנו ללכת על זה! :) אני מקווה שלקראת אמצע השבוע הקרוב נוכל לבצע העברת בעלות. הבעלים אמרו ששבוע אחר כך הסיירה היתה נגרטת, אז באנו להציל אותה בדיוק בזמן ;)

פורסם

קודם כל- בהצלחה.

אם האוטו עמד הרבה זמן- אין מה להתרגש מקצת עשן שהיה בהתנעה. טבעי לגמרי, מה עוד שגם כאשר המנוע הזה מעשן יותר- הוא עדיין יסע עוד הרבה!

תא נוסעים לעולם יהיה במצב הרוס- ולו מסיבה מאד פשוטה: אף אחד לא השקיע כבר שנים באחזקתו הראויה עקב עלות האפסיתץ של האוטו, ואין מה לעשות- ב-20 ומשהו שנה הבלאי עושה את שלו! בשביל זה יש את הידיים האוהבות של מי שרוכש את האוטו מתוך אהבה ולא ככלי תחבורה זול- בשביל לשפץ את הכל! כנ"ל גם מצב הפחחות ובמיחד הצבע!

צריכת הדלק של הסיירה מעולם לא הייתה נמוכה במיוחד- אל תהיה מופתע, גם הניקוי לא ישפר לך אותה לצריכה של אוטו חדש עם ההזרקה, אין מה לעשות!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

האמת שבעל הרכב מניע אותו כל יום-יומיים (וגם רואים שהרכב זז). אני לא דואג בקשר לצריכת הדלק - כמו שאמרתי, הרכב יסע מעט.

פורסם

לסיירות אין בעיות חלודה מיוחדות, גם אצלי, יש הרבה תיקוני פחחות לא מוצלחים עם השנים וכל הירקות מסביב, אין מה לעשות, מדובר ברכב עם פז''מ מכובד.

עשן כחול בהנעה ראשונה, מדובר ככל הנראה בגומיות שסתומים יבשות (בהרבה מנועי פינטו, זו היא באמת הבעיה).

בנוגע לתאורה בלוח שעונים, 99 אחוז שמדובר במנורה שרופה. גם אצלי הייתה אותה בעיה, אני על הדרך החלפתי את כל המנורות הרגילות למנורות לד.

ניקוי קרבורטור לא תמיד יעזור לצריכת דלק וכו', תפנה למכון שמתעסק עם קרבורטורים, לאחד מומלץ, תבקש שיעשו כיוון הצתה וכיוון קרב' בשביל שיהיה לך ראש שקט לתקופה הקרובה.

הבלמים אמורים להיות די חזקים לשנתון הרכב, אצלי לפחות הם ממש לא רעים.

בנוגע למה שאמרת שהרכב מרגיש כבד, אין מה לעשות, מדובר במנוע מאוד עצלן. אך מאוד אמין.

תהנה, JEP.

:wink:

פורסם

לא יצא לי לבלום את הרכב בכל הכוח. יכול להיות שאני פשוט צריך להתרגל ללחוץ חזק יותר על הדוושה ברכב כזה. אני חושב שכדאי גם להחליף את כבל הגז - כרגע המצערת נמצאת במצב של כמעט On/Off. יש ב-eBay כבל מצערת תחליפי במחיר ידידותי - הבנתי שבארץ יש בעיה להשיג אותם במחיר שפוי.

• תוכן חדש...