Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת פורד סיירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיירה ואני ביקרנו אצל צביקה לצורך שיפוץ קרבורטור ביום ראשון. אחרי שעות רבות של עבודה אינטנסיבית (אצל כל הצדדים :lol: ) הקרבורטור - שנדמה כי אפילו לא נשמו בכיוונו בעשור האחרון - חזר אחר כבוד למקומו הטבעי. כאן המקום להודות לצביקה על טיפול מקצועי ביותר ועל העזרה הלבבית שהוא העניק (ומעניק) גם בתחומים שלא קשורים לקרבורטורים.

שיפוץ הקרבורטור פתר את בעיות סל"ד הסרק המוגזם, אבל הכי חשוב - המנוע מרגיש כאילו הוא ממש חזר לחיים ונושם הרבה יותר טוב. תגובת הדוושה השתפרה פלאים. הסיירה נעשתה זריזה בהרבה, אבל מבחינת מהירות סופית אי אפשר להגיד ששברנו שיאים מיוחדים. אחרי מאמץ עילאי של שנינו הצלחנו בקושי להגיע ל-130 קמ"ש, והנסיעה במהירות בינעירונית עדיין רועשת - אבל בצורה פחותה בהרבה ממה שהיה קודם.

למרבה הצער, הצ'וק החשמלי שבק חיים וכנראה שגם לא יחזור אליהם בזמן הקרוב - אם מישהו יודע היכן אפשר להשיג את יחידת הצ'וק במצב תקין - בארץ או בחו"ל - אשמח לשמוע. אני לא הצלחתי למצוא מקום כזה באינטרנט.

לא חסרה עוד עבודה לעשות, ואני מקווה שכבר ביום רביעי אפשר יהיה לקפוץ למוסך ולבצע טיפול ישור קו יסודי. תמונות בקרוב 8)

פורסם

חגי לשם שלום רב !

יחידת הצוק , ברכב זה ידועה לשימצה , בגלל נתק פנימי בנגד המספק מתח חשמלי לסליל הספירלה, אשר מתכווץ בקור, ובכך גורם, לסגירת המצערת, במנוע קר, ובמנוע עובד, מתחמם, וקפיץ הספירלה מתפשט, ולכן מנטרל את הצוק, לאחר שתי דקות מההתנעה מקסימום, התופעה לא מתרחשת במכלול פגום, ברכב זה, לכן ניטרלתי לו את הצוק זמנית, עד להשגת מכלול צוק משומש או חדש, אך תקין.

טל לא ציין שנתגלו דיאפרגמות רבות יבשות, ברגי קרבורטור של מכסה עליון משוחררים, וצינור למגבר בלם חתוך במרכזו, וסודר אלתור זמני, בעזרת צינור גומי קשיח.

בקיצור רכב שמור חיצונית, אך מוזנח מכנית, וההעיקר בתחום הקרבורטור, שהוא כידוע, הלב של המנוע, והרכיב הכי מוזנח ברכב, וחבל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה

תודה על התייחסותך !

רציתי לשאול אותך מדוע הבחור לא עבר 90 קמש , האם זה קשור לציר לוע משני תפוס ?

ועוד,תקן אותי אם אני טועה , היו דגמים עם צוק שעבד על מים חמים ,זה נכון ?

חגי

פורסם

למה להחליף קרבורטור כל כך טוב ?

אמנם צביקה כתב שהוא ידוע לשימצה , אבל צביקה שוב שכח שבעבר הרחוק כאן בפורום הוא המליץ ושיבח מספר פעמים את הקרבורטורים של הסיירה ואף טען שהם אמינים וקלים לתיקון.

אני מאמין לצביקה ומה שהוא כתב גם בעבר , למרות שפה ושם אני מגלה סתירות , אבל עדיין מעמדו אצלי יציב מאוד .

סוס טוב לא מחליפים , במקרה זה גם הרכב גם הקרבןרטור , גם הקרבורטוריסט .

אישית גם אני מעדיף צ'וק ידני .

פורסם

שלום רב, לחגי לשם ולעכביש.

אכן חגי אתה צודק ציר משני היה תפוס, ולכן לא נפתח, וזה התבטא בחוסר סחיבה.

עכביש לא קיים במקור , קרבןרטור מקורי , בעל צוק ידני לסיירה, אם כי ניתן להרכיב קרבורטור לא מקורי עם מתאם, ויש להרכיב כבל צוק בלוח השעונים, לדעתי האישית לא פרקטי, לא כלכלי, ולא חיוני.

קיים קרבורטור בעל צוק מו זן מים בדגמי 1800 עם קרבורטור פירבורג, וגם קרבורטור וויבר, אך עם מנועים גדולים יותר,עם קצת מאמץ, ניתן להשיג מכלול צוק משומש אך תקין, ולהרכיבו במקום הנוכחי.

משיחה אישית שהיתה לי עם טל בעלהסיירה, המנוע מניע במכה ראשונה, ללא שום בעיה, ולכן אני והוא לא מודאגים.

הרכב בתחילת ישור קו, אני מניח בהמשך, שגם מכלול הצוק יוחלף, ולפי התרשמותי האישית מטל בעל הרכב , שהוא בחור בן 18 , בסך הכל, בעל ידע מרשים לגילו, בעל מוטבצייה גדולה, וכושר התבטאות מעולה.

ואם יורשה לי להתוודות, זאת היתה חוויה ובונוס, לתת שרות לבחורים צעירים, בעלי אהבה לרכב, ולשימור רכב שעומד להעלם לגמרי מהכביש וחבל, ובזכות בחורים שכמותו, הרכב יוסיף לפרוח ולנוע עוד שנים רבות בכביש.

בברכה

צביקה

פורסם

כמו שצביקה ציין בצדק, לא נתקלנו בבעיות מיוחדות בהנעות בוקר (היא רק צריכה מעט עזרה עם דוושת התאוצה...) ולכן החלפת הצ'וק האוטומטי לא דחופה - וגם לא הסבה לצ'וק ידני. אני, באופן אישי, מעדיף לשמור על מקוריות הרכב ולא לבצע הסבות מיותרות. נכון לעכשיו, איני מצליח למצוא מכלול צ'וק בפני עצמו, אבל אני אמשיך לנסות.

בנוגע לצינור מגבר הבלם, לא אני ולא צביקה מבינים כרגע מה הבעיה. לדעתי הצינור היה חתוך כבר כשנרכש הרכב, אך הסיירה בכל זאת בולמת בצורה משביעת רצון. קיים כמובן סיכוי שהצינור התנתק במקרה (במזל? ;)) בזמן העבודה של צביקה, אבל למיטב זכרוני הצינור בפירוש נראה חתוך באמצע ולא סדוק או יבש.

היום ביקרתי אצל חזי דלאל ורכשתי רביעיית פלאגים ומסנני שמן ואוויר - כולם מקוריים מתוצרת Motorcraft. כאן המקום לציין שהופתעתי לטובה מההיצע ומהמחירים הנמוכים (35 שקלים בלבד עבור פילטר שמן מקורי, למשל). לצערי לא היו להם חוטי הצתה מקוריים, ובחנויות האחרות ניסו לדחוף לי חוטי הצתה "אמריקאים" (עם כיתוב בעברית על האריזה...). למיטב הבנתי "לדיקו" אינם מייבאים חוטי הצתה של בוש ארצה, ולכן אנסה להזמין כאלה מ-eBay, במחיר נוח למדי. ניסיתי למצוא גם חוטי הצתה מתוצרת BERU, על פי המלצתו של צביקה, אך מהאתר שלהם עולה כי הם אינם מייצרים חוטי הצתה עבור הדגם הספציפי שלי. בנוסף, קניתי ארבעה ליטרים של שמן 20W50 מתוצרת Liqui Moly, אצל הפרסי.

פורסם

טל שלום רב !

עשית עיסקה מצויינת אצל חזי דלאל בהמלצתי.

אל תתפשר על איכות חוטי ההצתה!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב !

חגי לשם טוען ששילמת מחיר כפול על המצתים אצל חזי דלאל, אני כמובן לא מסכים איתו.

המחיר ששילמת זול !!

בברכה

צביקה

פורסם

המחיר נשמע לי סביר לחלוטין (ראיתי שבמוסך המרכזי של סיטרואן מוכרים פלאגים לקסארה במחיר דומה - אמנם מדובר במוסך מורשה, אבל כאן מדובר בפלאגים שקשה יחסית להשיג), וגם אם לא - 40 שקלים לפה ולשם ממש לא מה שיגרמו לי לוותר על חלפים מקוריים וזמינים, וביחוד כאשר העלות של שאר החלקים היתה נמוכה בצורה מפתיעה.

• תוכן חדש...