Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשלושת השבועות האחרונים אני עוזר לידידה שלי בחיפושים אחר פיז'ו 206 1,400 אוטומטית משנתונים 2002-2003.

עד היום ראינו 14 מכוניות כאשר 12 מהן לא היו שוות בדיקה במכון, ואילו השתיים שעוד כן היו במצב סביר באחת מהן התגלתה פגיעת שלדה רצינית ואחת מכירתה הוקפאה :?

אני לא מתכוון לדון כאן בטיפשות ובבורות של האנשים ואופן תחזוקת הרכבים, אני כן תוהה אילו אלטרנטיבות יש למי שמחפש רכב סופר מיני ב 30,000 ש"ח. למעט ה 206 לא הצלחתי לחשוב על אף רכב שעונה לדרישות של ידידה שלי.

היונדאי גטס היא לדעתי מלכודת מוות על 4 גלגלים, שלמעט שנתון גבוה יחסית למחיר ואמינות לא רעה לא מחזיקה בשום יתרון נוסף. כמובן שגם עבר ליסינגי לוט בערפל וצריכת הדלק הידועה לשמצה לא ממש תורמים לי לדרבן אותה לחפש רכב כזה.

למצוא פיאט פונטו ספייס שמורה ומטופלת משול למציאת מחט בערמת שחת, וגם כאן ה"מחלות" של התיבה הרציפה ומנגנון ההגה קצת מטרידות אותי. אותו נימוק גם תופס לפיאט פנדה על הגיר הרובוטי שלה למרות שאני מאוד אוהב את הרכב הזה + היא יכולה לקבל רכב משנתון גבוה ביחס לתקציב.

סוזוקי EUROSWIFT - גיב מי א ברייק.

דייהטסו שרייד - שנתון נמוך מדי, לשלם למעלה מ 20,000 שקל על קופסת פח בת 10-11 נשמע לי הזוי.

רנו קליאו - אני מעדיף 206.

סיריון - לא קיימת אחת במצב נורמלי או בעלת היסטוריית נקייה מהשכרה.

פאביה - אין דרך למצוא אותן. יש בפורום מספיק סיפורים על אנשים שחיפשו כזאת במשך חודשים ובסוף התייאשו.

פולו - שנתון נמוך מדי.

איביזה - ידידה שלי פוסלת, גם אני.

נראה לי שמניתי את כולן. אין טעם להציע הצעות "משפחתיות" יותר כדוגמת הבאלנו הקלאסית או ניסאן אלמרה. אין לה שום כוונה לרכוש רכב ידני, בעל נפח מנוע גדול מ 1,400 או רכב עם בגאז', אפילו האקסנט כבר גדול עבורה.

אם למישהו יש מה להעיר או להאיר לגבי הרשימה שפירטתי הוא יותר ממוזמן לעשות כן. כמובן שאם מישהו מכיר רכב שעונה על הדרישות עד 35,000 ש"ח הוא מוזמן לשלוח לי ה"פ. כל רכב יישקל.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עם פונטו ספייס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא הזכיר פונטו ספייס.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני כלכך מבין אותך, פשוט לא אפשרי להביא היום משהו טוב וחדיש יחסית ב30K.

האופציה היחידה והטובה לדעתי היא יונדאי גטס 2004ידנית. היא לא מלכודת מוות כמו שתיארת..

פורסם

היי איתמר,

הייתי בדיוק באותו מקום כמוך, אבל עם פונטו ספייס.

אז קודם כל - התיבה הרציפה ידועה דווקא כאמינה מאוד. שנית, מנגנון ההגה לא כ"כ נוטה להתקלקל בדגמים המאוחרים יותר וגם אם מתקלקל התיקון זול בהרבה ממה שנדמה לך ועומד על סביבות 600 ש"ח, בערך כמו מה שהיה עולה לך להחליף מנגנון הגה הידראולי, אולי אף פחות.

לגבי הרכישה - אני צמצתי את המבחר לכאלה משנת 2005-2006 בלבד. גם פנדה וגם פונטו. הדגם הרובוטי המוחלש לא בא בחשבון בגלל שהאוטו אמור לנסוע בחיפה והעדפתי רכב שלא יתאמץ יותר מדי בעליות.

צמצמתי את הק"מ ל-120 אלף ק"מ מקסימום. לא רציתי לשמוע על רכבים שנטחנו עם 150 אלף ק"מ, זה נראה לי מוגזם מדי.

צריך עוד למכור מתישהוא את הרכב ולא נראה לי שיהיו הרבה קופצים על פונטו בת 7 עם 200 אלף ק"מ...לא משנה מה מחיר הרכישה שלה.

בסוף מצאתי מישהי ירושלמית (אני קרייתי). כל הנתונים נמסרו לי מראש - הרכב היה בליסינג תפעולי, היו לו 116 אלף ק"מ, מטופל רק במורשה ועבר תאונה קלה ותיקון ראש מנוע במוסך מורשה לאחר שהתחמם (מוסך אוטודי בירושלים).

בדיקה במחשבי פיאט והתייעצות אל מול המכונאי במוסך המורשה העלו שהרכב שווה רכישה - ובנוסף לתיקון ראש המנוע הוחלפו המון המון חלקים מסביב, כולל מצבר וחיישן למבדה (כנראה ניסו לסחוט עוד דברים עד לתיקון סופי).

הרכב נרכש בסופו של דבר במחיר של 28 אלף ש"ח, כאשר מחירון יד2 לאוטו פרטי רגיל הוא 43 אלף ש"ח ומחירון לוי יצחק הוא 36 אלף ש"ח.

הרכב עבר יישור קו לפני שנמסר לאחותי בשווי 4000 ש"ח, כולל צמיגי קונטיננטל רחבים, בולמים חדשים, תושבות חדשות וכו' וכו'.

בקיצור - 32 אלף ש"ח ויש אוטו במצב מושלם. המכונית סוחבת נהדר את הכרמל, משרתת את אחותי נאמנה וכיף לנהוג בה.

לגבי האמינות - ימים יגידו. בינתיים האוטו עושה את עבודתו.

פורסם

לפי דעתי פנדה, גם יש לי תחושה שיהיה הרבה יותר קל למצוא כאלה שמורות יחסית.

הסיפור עם ההגה לא כזה נפוץ וגם מסדרים אותו כבר דיי בזול (אפילו לא 1k) ממה שאני הבנתי.

ועל הגיר לא ראיתי שיש הרבה בעיות. למרות שאני מסנן מה שקשור לאוטמט אז תקח את זה בערבון מוגבל.

האוטו הבא שלי יהיה כנראה פנדה ידנית :wink:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

למה אתה אומר שפולו זה שנתון נמוך מידי?

ב 30-35K ש"ח אתה יכול להביא שנתון 2002-2003 שזה בדיוק מה שחיפשת מבחינת ה 206

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

התקציב עלה ל 35,000 כאשר ידידה שלי ראתה שכל מה שמוצע ב 30 הוא גרוטאה על ארבעה גלגלים.

מרבית הפולואים שנמכרים עד 30,000 הם מסביבות שנת 2000, ברגע שהתקציב עולה ל 35,000 המבחר באמת גדל ואף ניתן למצוא פולו משנת 2003, "הצורה החדשה", אבל אני בספק באשר למצבן מאחר ורובן נמכרות סביב ה 40.

הונדה האצ'בק זה לא לעניין, תודה.

אופל קורסה - תודות למוניטין ש UMI העניקו ליצרן הזה - לא תודה.

הנושא של הפנדה ייחקר לעומק. לא זכור לי שאלו היו העלויות, אני אבדוק את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בקיצור, היית צריך לרשום כותרת " למה אי אפשר למצוא 206 במצב נורמאלי ב 30 אלף ש"ח?"

פסלתם כל מיני רכבים מסיבות שונות,

לדוגמא:

ברור לי, שאתה מעדיף 206, אבל לא הצלחת למצוא. אז למה לא קליאו (אם כזאת במצב שמור)?

או למה לא C3 שזאת אחות של 206?

לדעתי, יש לכם שתי אופציות:

להתעזר בסבלנות ולהמשיך לחפש 206

או

להיות פתוחים לרכבים אחרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסיבה פשוטה - הקליאו מזדקנת פחות טוב מה 206.

C3 - נדירות עד נדירות מאוד, וככאלה הן בכלל לא עלו על הפרק.

ואם זה לא היה מובן אני בהחלט פתוח לרכבים אחרים אך לא מצאתי שום מתמודדת ראוייה יותר מה 206.

איתמר.

פורסם

אפשר לשאול על מה נפסלו 12 מכוניות שראיתם ?

אולי דרישות הסף מוגזמות ולא תואמות את המצב הסביר וההגוני של של מכונית בת 8-9 שנים ?

פורסם
התקציב עלה ל 35,000 כאשר ידידה שלי ראתה שכל מה שמוצע ב 30 הוא גרוטאה על ארבעה גלגלים.

מרבית הפולואים שנמכרים עד 30,000 הם מסביבות שנת 2000, ברגע שהתקציב עולה ל 35,000 המבחר באמת גדל ואף ניתן למצוא פולו משנת 2003, "הצורה החדשה", אבל אני בספק באשר למצבן מאחר ורובן נמכרות סביב ה 40.

הונדה האצ'בק זה לא לעניין, תודה.

אופל קורסה - תודות למוניטין ש UMI העניקו ליצרן הזה - לא תודה.

הנושא של הפנדה ייחקר לעומק. לא זכור לי שאלו היו העלויות, אני אבדוק את זה.

איתמר.

אם לקנות פולו אז זה הדגם "החדש יותר" שמתחיל משנת 2003 ואני חולק עלייך בעניין שאי אפשר למצוא ב 35 אלף רכב במצב טוב, לפני חצי שנה עזרתי לחבר שלי למצוא פולו 2003 ומצאנו כמה בסביבות ה 38-36 אלף ש"ח שהיו במצב ממש טוב עם קילומטראז' פחות מ 100 אלף ומטופלות אז אני מניח שהיום יהיה אפשר למצוא את השנתון הזה באיזה אלפיים ש"ח פחות וברגע שמראים רצינות למוכר הוא יעדיף להוריד לך עוד איזה אלף ש"ח מאשר להתעסק עם אנשים לא רציניים (לפחות מהנסיון שלי)

העניין הוא שצריך להתאזר בסבלנות ולהיות עם היד על הדופק כי לנו קרה שפיספסנו 2 רכבים שעד שיכלנו לבוא לראות את הרכב הוא נמכר כבר וזה לא שחיכינו הרבה זמן פשוט המוכר מכר את האוטו אחרי שלושה ימים

בנוסף אני אישית לפני שנה בערך חיפשתי לי פולו 2003 ומצאתי כמה במצב מעולה ואחת גם שלקחתי לבדיקה ויצאה פיקס אבל נאלצתי לרדת ממנה משיקוליים אישיים שלא יכלתי לקנות רכב באותה תקופה

בגדול השורה התחתונה היא: תהיה סבלני ועם יד על הדופק ותאמין לי שזה ישלם לך!

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם
שלום לכולם.

בשלושת השבועות האחרונים אני עוזר לידידה שלי בחיפושים אחר פיז'ו 206 1,400 אוטומטית משנתונים 2002-2003.

עד היום ראינו 14 מכוניות כאשר 12 מהן לא היו שוות בדיקה במכון, ואילו השתיים שעוד כן היו במצב סביר באחת מהן התגלתה פגיעת שלדה רצינית ואחת מכירתה הוקפאה :?

אני לא מתכוון לדון כאן בטיפשות ובבורות של האנשים ואופן תחזוקת הרכבים, אני כן תוהה אילו אלטרנטיבות יש למי שמחפש רכב סופר מיני ב 30,000 ש"ח. למעט ה 206 לא הצלחתי לחשוב על אף רכב שעונה לדרישות של ידידה שלי.

היונדאי גטס היא לדעתי מלכודת מוות על 4 גלגלים, שלמעט שנתון גבוה יחסית למחיר ואמינות לא רעה לא מחזיקה בשום יתרון נוסף. כמובן שגם עבר ליסינגי לוט בערפל וצריכת הדלק הידועה לשמצה לא ממש תורמים לי לדרבן אותה לחפש רכב כזה.

למצוא פיאט פונטו ספייס שמורה ומטופלת משול למציאת מחט בערמת שחת, וגם כאן ה"מחלות" של התיבה הרציפה ומנגנון ההגה קצת מטרידות אותי. אותו נימוק גם תופס לפיאט פנדה על הגיר הרובוטי שלה למרות שאני מאוד אוהב את הרכב הזה + היא יכולה לקבל רכב משנתון גבוה ביחס לתקציב.

סוזוקי EUROSWIFT - גיב מי א ברייק.

דייהטסו שרייד - שנתון נמוך מדי, לשלם למעלה מ 20,000 שקל על קופסת פח בת 10-11 נשמע לי הזוי.

סיריון - לא קיימת אחת במצב נורמלי או בעלת היסטוריית נקייה מהשכרה.

פאביה - אין דרך למצוא אותן. יש בפורום מספיק סיפורים על אנשים שחיפשו כזאת במשך חודשים ובסוף התייאשו.

פולו - שנתון נמוך מדי.

איביזה - ידידה שלי פוסלת, גם אני.

נראה לי שמניתי את כולן. אין טעם להציע הצעות "משפחתיות" יותר כדוגמת הבאלנו הקלאסית או ניסאן אלמרה. אין לה שום כוונה לרכוש רכב ידני, בעל נפח מנוע גדול מ 1,400 או רכב עם בגאז', אפילו האקסנט כבר גדול עבורה.

אם למישהו יש מה להעיר או להאיר לגבי הרשימה שפירטתי הוא יותר ממוזמן לעשות כן. כמובן שאם מישהו מכיר רכב שעונה על הדרישות עד 35,000 ש"ח הוא מוזמן לשלוח לי ה"פ. כל רכב יישקל.

תודה,

איתמר.

תעביר לידידתך מסר , שתיצור איתי קשר ואני אלמד אותה איך חיים גם עם שרייד בקלות ,בזול , ובהנאה מרובה .

כשהיא תראה איך אני מסתדר/מבלה/ מטייל/ ונע עם 50 כס היא תבין כמה החיים יפים.

• תוכן חדש...