Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לשאול על מה נפסלו 12 מכוניות שראיתם ?

אולי דרישות הסף מוגזמות ולא תואמות את המצב הסביר וההגוני של של מכונית בת 8-9 שנים ?

הצבתי שני תנאים:

1. רכב מטופל.

2. רכב ללא תאונות קשות.

כל הרכבים ללא יוצא מהכלל לא עמדו לא בסעיף 1 או בסעיף 2 ולפעמים אף נפלו בשני הסעיפים.

רוב הרכבים היו עם נזילות שמן, סימני קורוזיה בחיבורי הצינורות, מיכלי עיבוי ריקים (!!!) ורק בשלוש מכוניות מצאתי עדות לשימוש במים ירוקים. הסיבה שבגללה שמתי דגש יתר לנושא המים היא רגישותם הידועה של מנועי פיז'ו למים שאינם ירוקים.

רק שתי מכוניות טופלו במוסכים מורשים עם תיעוד. כל מי שאמר שהוא "פעם בשנה מכניס את הרכב לטיפול" לא ידע להמציא לנו היסטוריית טיפולים וכמובן שמעולם לא היו לו בעיות בגיר או במדחס המזגן - עוד שתי נקודות תורפה ידועות של ה 206.

אני לא מדבר על הבוצה בפתח מילוי השמן שהיו בכל הרכבים ללא יוצא מן הכלל, כמו גם דשבורד דהוי ברוב הרכבים ולפחות פלסטיק אחד או שניים שבורים. גם הצגים הדיגיטליים נותנים את אותותיהם ורק ברכב אחד לא היו בעיות תאורה.

רוב הרכבים היו מטאליים ורובם ככולם דהויים בצורה זו או אחרת. גם מנגנון הסאנרוף בדגם ה XR לא ממש מחזיק מעמד ועלות תיקונו למעלה מ 1,000 שקלים.

זה שרכב בן 8 או 9 לא אומר שמותר להזניח אותו. מה כבר ביקשתי? למצוא רכב מטופל ושמור מכנית? בלי נזילות שמן? עם מים ירוקים במיכל העיבוי? לא ביקשתי רכב בלי דפיקות או מכות, כן התעקשתי על רכב שיהיה במצב מכני טוב ולמעט הרכב שמכירתו הוקפאה 13 מכוניות לא עמדו בתנאי הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איתמר, למה הלכת בכלל לראות מכוניות שלא מטופלות במוסך מורשה?

למה שלא תתחיל את השיחה בזה? זה מבחינתי תנאי ייהרג ובל יעבור - היסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת שאין בה פגמים של תאונות קשות. על כל היתר אפשר להסתדר.

היו לא מעט מכוניות שעל הנייר נראו שמורות, אבל הבעלים של הרכב לא טיפול במורשה ומבחינתי זה כבר פוסל את הרכב - אין לי מושג אם שיחקו בקילומטראז' או לא ובאיזה חלפים השתמשו.

פורסם

כאשר מחפשים דגם מסויים, ויש קושי רב למצוא אחד במצב שמור, התנאי לטיפול במורשה היבואן (לרכב בן 9) הוא מקשה עוד יותר, ולדעתי מוגזם.

אפשר לטפל ברכב גם במוסך רגיל (מתמחה), בחלפים איכותיים ובתדירות מומלצת ע"י היצרן (רק עולה שני שליש עד חצי מחיר של מורשה יבואן).

וזה מה שאנשים עושים, החל מתום האחריות.

אחוז המטפלים במורשה היבואן פוחת משנה לשנה, ככל שהרכב יותר וותיק.

ובקשר לתאונות - אפשר לטפל במורשה, אבל לתקן תאונה במוסך הסדר. לכן הרישום במורשה לא אומר כלום בקשר לתאונות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמו שנאמר פה. זה לא שאתה מחפש אוטו ב30 אלף, אלא רק פיזו 206, משנתון מסויים עם דרישות מסויימות.

אני לפני חצי שנה קניתי פנדה 2006, עם 35 אלף קמ ב38 אלף שקל, יד ראשונה מזקנה בת 64 בת.ז, אחרי חיפוש של שבוע, שבמהלכו היו לפחות 5 מודעות רלוונטיות (נמכרו מהר).

פיזו 206 זה עולם אחר, צרפתייה מזדקנת תמיד תראה בלאי גדול יותר.

למה ללכת על ישן? ב35 אלף שקל יש לך שלל אופציות.

תעלה ל38, אולי אציע לך את הפנדה שלי (אני בחול רוב השבוע, כמעט לא נוסע בה, שוקל למכור).

לדעתי אין בעיה למצוא מכוניות בתקציב הזה. הבעיה שאתה נעול על רכב ספציפי

פורסם
כאשר מחפשים דגם מסויים, ויש קושי רב למצוא אחד במצב שמור, התנאי לטיפול במורשה היבואן (לרכב בן 9) הוא מקשה עוד יותר, ולדעתי מוגזם.

אפשר לטפל ברכב גם במוסך רגיל (מתמחה), בחלפים איכותיים ובתדירות מומלצת ע"י היצרן (רק עולה שני שליש עד חצי מחיר של מורשה יבואן).

וזה מה שאנשים עושים, החל מתום האחריות.

אחוז המטפלים במורשה היבואן פוחת משנה לשנה, ככל שהרכב יותר וותיק.

ובקשר לתאונות - אפשר לטפל במורשה, אבל לתקן תאונה במוסך הסדר. לכן הרישום במורשה לא אומר כלום בקשר לתאונות.

מסכים איתך, אבל מצד שני - מדובר באחד הרכבים הנמכרים ביותר בארץ.

אם אתה זריז על הקנייה ומוכן לנסוע לכל מקום בארץ לבדוק רכב שיש לו נתונים טובים - על הכיפאק.

לגבי עניין התאונות - אתה צודק. כאן זה רק אמון בינך לבין המוכר שאין תאונת שלדה שמוסתרת. פה נותר רק להתפלל.

פורסם
איתמר, למה הלכת בכלל לראות מכוניות שלא מטופלות במוסך מורשה?

למה שלא תתחיל את השיחה בזה? זה מבחינתי תנאי ייהרג ובל יעבור - היסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת שאין בה פגמים של תאונות קשות. על כל היתר אפשר להסתדר.

היו לא מעט מכוניות שעל הנייר נראו שמורות, אבל הבעלים של הרכב לא טיפול במורשה ומבחינתי זה כבר פוסל את הרכב - אין לי מושג אם שיחקו בקילומטראז' או לא ובאיזה חלפים השתמשו.

לא אני עשיתי את הטלפונים, אני רק התלוותי למכוניות שידידה שלי עשתה להן סינון ראשוני (בעיקר סוחרים).

דבר שני, כל המוכרים אומרים לך שהרכב מטופל "פעם בשנה", וכמו ש vladcar רשם לא איכפת לי אם זה מוסך מורשה או לא, מעניין אותי לראות "הוכחות בשטח" בדמות מים ירוקים, בלי נזילות והזעות או פתח מילוי שמן נקי. כנראה שרוב המוכרים שקרנים או שהמוסכים פשוט עובדים עליהם בעיניים.

כמו שאמרתי, אם יש כאן בעלי נסיון חיובי עם דגמים אחרים שאינם 206 ונכנסים לידידה שלי בתקציב אני יותר מאשמח לשמוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשר לנסות להרחיב את החיפוש גיאוגרפית. גם נסיעה של שעה וחצי - שעתיים לכל כיוון זה לא מוגזם.

כמובן לפני כן לעשות תחקור מקיף בטלפון כדי למנוע נסיעה מיותרת שבסוף תפגיש אותך עם גרוטאה.

V5

פורסם

איתמר אני יכל להמליץ לך בחום על פונטו ספייס מ2004 ומעלה.

נכון שקשה למצוא שמורות אבל יש כאלה פה ושם.

וגם על האיביזה למרות שהיא פוסלת. הייתי מציע לה לשקול שוב.

למצוא 206 שמורה זה באמת קשה. גם לי היה קשה למצוא את XS שלי אבל מצאתי בסוף.

תמיד אפשר גם להוריד הרבה במחיר על ליקויים ואז ליישר קו ביתר התקציב.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה..

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
שלום לכולם.

בשלושת השבועות האחרונים אני עוזר לידידה שלי בחיפושים אחר פיז'ו 206 1,400 אוטומטית משנתונים 2002-2003.

מה לא סיפרו לך שצרפתייה עם גיר אוטומט זה פתח למחלות קשות?? ועוד 2002?? לא הייתי מתקרב ל C5 שנת 2010, אתה מדבר על 206?? עד שהאהבלים האלה לא יעברו לגירים יפניים (מה שאני חושב שהם התחילו כבר בדגמים חדשים) אין מה לחפש צרפתייה אוטומטית...

הייתי לוקח דייהטסו או סוזוקי מהשכרה לשעבר שנת 2000 עם 200K והיא תחזיק יותר זמן מ 206 אוטומטית...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

איתמר,

הגיר של ה206 בטוח פחות טוב ואמין מהרציף של הספייס/רובוטי של פנדה.

וכמו שאמרו, סיפור ההגה גם לא עולה על 600 ש"ח (מדובר על כ-500 ש"ח + דלק להגיע למוסך).

רק להימנע משימוש מרובה באופציית הCITY (כך שמעתי).

מה גם שהטיפולים נורא זולים, והרכבים אמינים.

משכנתא זה קל

פורסם

אוקיי אוקיי, השתכנעתי שאין "מחלה" בתיבה הרציפה אך לאחר חיפוש בפורום אני לא משוכנע שהתיבה הרובוטית כל כך אמינה, אבל נניח שאקבל את הסיכון הזה במידה ויימצא רכב שמור ורובוטי.

האיביזה נפסלה עקב היותה רכב מכוער, וזה הרכב היחיד שהיא פסלה בגלל סעיף היופי. אני מוכרח לומר שאני מסכים איתה, לא ברור מה עבר למעצבי סיאט בראש בשני הדורות הקודמים של האיביזה (נו, מי הראשון שקופץ לטעון אחרת? :wink:)

פוקוס בכלל לא עלתה כאופצייה, גם כי ב 30,000 נכנס רכב רק משנת 2001 או 2002 וגם כי הסיכוי למצוא 5 דלתות מהשנתונים האלה אפסי. דווקא המלצתי לה על הרכב הזה כרכב נוח לנהיגה, מרווח ובעל צריכת דלק סבירה ביותר. היא בכל זאת מעדיפה רכב קטן יותר ובעל מנוע קטן יותר.

מהון להון בעודנו מדסקסים כאן ידידה שלי בישרה לי על פיאט פונטו ספייס 2004 שכנראה תועמד בקרוב למכירה ובעלת נתונים יפים מאוד. אני מקווה שזה ייצא לפועל.

איתמר.

פורסם

אפשר למצוא רכב יד ראשונה שניה מטופל ופרטי.

צריך רק זמן ואורך רוח, מה שבדרך כלל אין לרוכש רכב מצוי.

עדיף לחפש עוד חודש חודשיים מאשר להתפשר.

וסתם כדי להקניט אותך , לזוגתי יש 206 1400 2002 אוטומטי עם 45K יד שניה נקיה ומטופחת.

עוד לא למכירה:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...