Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בניתוח בדיקת רכב- C3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היום סוף סוף נקבעה הבדיקה המיוחלת ל-C3 שחיכיתי לה.

התוצאות היו בסדר- שלדה נקייה, לא הוזכרו בעיות מנוע וגיר מיוחדות (תיכף אפרט ואולי יסתבר שאני טועה?)

היו מס' ליקויים כמו סטייה קלה בהגה ופנסים דהויים.

הבודק טען שהצמיגים הקדמיים שחוקים- המוכר טוען שהוחלפו 4 צמיגים חדשים באותו יום שהוא רכש את הרכב.

אז מצד אחד אכן עבר זמן מאז, מצד שני אם הוחלפו כל 4 הצמיגים באותו יום, יכול להיות ש-2 נמצאו תקינים וה-2 האחרים שחוקים? במבט על הקדמיים והאחוריים הם נראים בדיוק אותו דבר.

האם מידת השחיקה של הצמיגים הקדמיים גבוהה יותר משל האחוריים? או שמא זה עוד כסת"ח?

בכל מקרה, הליקויים שנשמעו רציניים לנו היו:

תושבת מנוע שחוקה, ותושבת גיר קרועה.

בבירור מול מוסכניק של אבא שלי אמר שזה לא נורא כמו שזה נשמע.

בעקבות הממצאים ביקשנו מהמוכר להוריד 1000 ש"ח מהמחיר (מחירון לוי יצחק טוען למחיר נמוך ב-1500 ש"ח ממחיון יד 2 לפיו המוכר מתעקש לעבוד).

הוסכם ש"נפגש באמצע" והורדנו 800 ש"ח ממחירון יד 2.

האם הליקויים הנ"ל באמת לא חמורים כמו שהמוסכניק טוען? מרפרוף באינטרנט (לא מצאתי כל כך הרבה) הבנתי שמחיר החלפת תושבת כ-500 ש"ח? מה המשמעות של זה לגבי כל אחת מהתושבות?

אשמח לביאור...

תודה :)

פורסם

ברכבים בהנעה קידמית הצמיגים הקידמיים נשחקים מהר יותר.

כשאתה מאיץ הגלגלים הקידמיים מושכים את כל משקל הרכב ולכן נשחקים יותר.

בבלימה משקל הרכב מועבר קדימה ולכן הצמיגים הקידמיים נשחקים יותר.

בכדי להימנע מהנ"ל מומלץ להחליף את הגלגלים הקידמיים עם האחוריים בכל טיפול.

פורסם

תודה על ההסבר.

איך אני יכולה לדעת אם באמת הצמיגים דרושים להחלפה או שאפשר עוד לחכות עם זה?

העין שלי אמנם לא מיומנת, אבל בפיאט שהייתה לי היו צמיגים שחוקים עד מוות ואני קצת מזהה את ההבדל בין צמיג שחוק לחדש,

והם נראים די בסדר..

הרכב עבר טסט לפני שבועיים, אבל שוב מנסיוני- גם הרכב שלי ערב טסט ואחרי פחות מחודש התפוצץ לי צמיג...

פורסם

בכל כלי הרכב על הכביש הצמיגים הקדמיים נשחקים מהר יותר - פועל יוצא של עמידתם בעומסי פנייה גדולים יותר. הם הרי נעים ימינה ושמאלה ובפניות יש עליהם עומסי צד גדולים יותר מאשר על הצמיגים האחוריים.

בדיקת הצמיגים - בגדול, יש לראות אם עומק החריצים עדיין מספק (יותר מחצי ס"מ, ועדיף יותר מס"מ), וכן אם הגומי לא יבש (אין יותר מדי סדקים). הכי טוב - לקפוץ לפנצ'ריה ושיבדקו זאת עבורך. אם צריך הם יחליפו בין האחוריים לקדמיים.

תושבות - ככל הנראה כמה מאות שקלים לתושבת. לא נורא בכלל.

בהצלחה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בהצלחה, כנראה שרכשת לעצמך מציאה.

אוטו יפהפה - רציתי לרכוש אותו לעצמי אבל לא מצאתי מציאה אמיתית וגם לא רציתי להתעסק עם היבואן הנ"ל יותר.

פורסם

האם הליקויים הנ"ל באמת לא חמורים כמו שהמוסכניק טוען? מרפרוף באינטרנט (לא מצאתי כל כך הרבה) הבנתי שמחיר החלפת תושבת כ-500 ש"ח? מה המשמעות של זה לגבי כל אחת מהתושבות?

לא ציינת באיזה מנוע מדובר (1.6 או 1.4) אבל 500 ש"ח זה פלוס-מינוס עלות החלפה של תושבת מנוע.

שימי לב שהרבה פעמים מדובר בכסת"ח של מכון הבדיקה ולא באמת נדרשת החלפה של התושבת.

ותתחדשי!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא ציינת באיזה מנוע מדובר (1.6 או 1.4) אבל 500 ש"ח זה פלוס-מינוס עלות החלפה של תושבת מנוע.

שימי לב שהרבה פעמים מדובר בכסת"ח של מכון הבדיקה ולא באמת נדרשת החלפה של התושבת.

ותתחדשי!

מנוע 1.6

איך אני יודעת אם זה באמת כסת"ח? (הייתה תושבת שחוקה והייתה תושבת קרועה, אני מניחה שהקרועה באמת קרועה? :))

פשוט להכנס למוסך מורשה ולוודא את העניין?

פורסם
להתעסק עם היבואן? בשביל מה, כשיש מוסכים שאינם מרשת היבואן, אבל הם מתמחים במכוניות שלו?

1. לא נתקלתי ב-3 שנות בעלות על סיטרואן במוסך שאינו מורשה יבואן שבאמת מבין בסיטרואן באיזור חיפה והקריות.

2. אני מעדיף לשים חלקים מקוריים בלבד והיבואן הנ"ל אוהב לשחוט את הצרכנים על כל חלק שאין לו מקביל תחליפי.

בקסארה זה היה נהדר, כי היה לה שוק תחליפים מפותח - אז הרוב היה זול. בכל פעם שהיה מדובר בחלק ייחודי שלא היה לו מקבילה בשוק התחליפים, המחיר היה גבוה עד מאוד.

כשגיליתי של-C3 אין כמעט שוק תחליפי, הלכתי על הפונטו.

בינתיים נזדקקתי ליבואן בהחלפת גומיות לציריות בלבד...נקווה שזה יסתכם בזה :-D

פורסם
מנוע 1.6

איך אני יודעת אם זה באמת כסת"ח? (הייתה תושבת שחוקה והייתה תושבת קרועה, אני מניחה שהקרועה באמת קרועה? :))

פשוט להכנס למוסך מורשה ולוודא את העניין?

בדיוק.

אם את לא מרגישה רעידות מיוחדות או נקישות בהעברת ההילוכים סיכוי סביר שמדובר בכסת"ח ואפשר להמתין עם זה לביקור הבא במוסך.

פורסם

שמן מנוע של TOTAL (זה מה ששמים במוסכי הרשת, שמן מצוין) , אם לא אפשר LM או VALVOLINE או כל מה שהוא ברמה לפחות כמוהם. באחת הצרפתיות הישנות שלי הייתי שם VALVOLINE.

נוזל קירור אנטי פריז ,בקבוק עולה בערך 60 - 100 ש"ח, כל מה שעולה 30 - 40 ש"ח זה כנראה מים עם צבע ירוק.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

יש גם ELF,MOTUL,REIHNHOL ועוד ועוד ועוד יצרני שמנים. אין טעם שתתמקדי בשמות ספציפיים, זה רק יבלבל אותך.

אני מניח שעכשיו לא חסר שמן במנוע. תעקבי אחר מפלס השמן באופן תדיר, לפחות בהתחלה עד שתלמדי להכיר את הרכב ואת צריכת השמן הרגילה שלו. סביר להניח שגם לטיפול הבא תוכלי להגיע עם מספיק שמן במנוע (מנועי ה1.6 האלו לא ידועים כזוללי שמן גדולים). אחרי הטיפול תשאלי את המוסכניק איזה שמן הוא שם ברכב ותקני באחת מחנויות החלפים בקבוק כזה של שמן. הסיבה פשוטה - את לא יודעת איזה שמן יש עכשיו במנוע, ועדיף לא לערבב שמנים שונים מיצרנים שונים.

נוזל קירור - אין כאן מקום להתלבטות, רק נוזל קירור מקורי של פיג'ו-סיטרואן. הוא זמין, זול ומתאים בתכונותיו הטובות למנוע הזה.

פורסם

בשעה טובה הרכב אצלי :)

שאלה טכנית-

לרכב יש 2 עותקים של המפתח כאשר אחד עם שלט מובנה במפתח, ואחד בלי.

החלפת סוללות מתבצעת כמו בכל שלט של רכב?

מה אם אני רוצה להשתמש במפתח השני מסיבה מסויימת והאזעקה מופעלת?

האם יש אפשרות לשכפל מפתח עם שלט?

פורסם

מניסיוני עם פיג'ו 206 (אני מניח שהמצב זהה בC3, אחותה לפלטפורמה) -

החלפת הסוללה במפתח פשוטה ואני מאמין שכל טמבוריה מצוייה תוכל להחליף אותה עבורך בעלות מינימלית.

המפתח המקורי לא כולל אזעקה אלא "שלט נוחות", שזה בעיברית כפתור שפותח את הדלתות בצורה אלחוטית. המפתח השני עושה בדיוק את אותו הדבר, אבל לא עושה הבהובים של האורות :wink:

אפשר לשכפל מפתח-שלט נוסף, זה לא זול במיוחד. את יכולה לנסות להתקשר לפאר המנעולים ולשאול אותו כמה זה אמור לעלות.

• תוכן חדש...