Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתחיל מקצה שיפורים לוולוו.

אני אחליף את הגיר לידני עוד כמה חודשים אבל בינתיים מעוניין בשיפור ההתנהגות.

צמיגים זה ברור.

יישור קו נעשה כבר (והרכב מחר יעבור דרך הידיים המיומנות של בני ל. לעוד יישור קו עצבני במנוע).

מה אפשר לעשות כדי שההתנהגות תהיה פחות "סירתית"?

אני מדבר על הקשחה ואולי הנמכה קלה, ולאחר מכן הורדת משקל רצינית, כשהמטרה היא 250 קילו פחות.

יש למישהו מושג כמה זה אמור לעלות ועד כמה זה מסובך?

הנה הלבנה שלי:

Volvo (5).JPG

פורסם

רק לצורך תיאום ציפיות -אין שום סיכוי שתצליח להוריד 250 קילו מהמשקל של האוטו. לא בלי להפוך אותו למשהו שלא ממש יכול לנסוע על הכביש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המשקל של ה-740 לא כל כך גבוה מלכתחילה - בערך 1300KG. כמה אתה מצפה להפחית מזה?

שיפורי התנהגות - אני מציע בסדר הזה:

• "ישור קו", כלומר החלפת כל חלק של המתלים, בעיקר הקדמיים. כולל: תפוחים; סופיות הגה; תותבים תחתונים; מוטות מקשרים למוט מייצב; תותבים עליונים.
  • חישוקים קלים בקוטר של 15" - רצוי מקוריים (כי הם קלים ובאיכות טובה).
  • צמיג 205 (אם היה אפשר יותר בישראל, הייתי ממליץ על 225).
  • בולמי זעזועים טובים.
  • הנמכה. אפשר להנמיך 40 מ"מ בלי בעיה, הדבר משפר את ההתנהגות מאד. ה"סירתיות" נעלמת.
  • החלפת תושבות בוכנות בלם קדמיות והרכבת צלחות בלם 289 מ"מ.

כל הנ"ל ביחד יתן לך רכב שאינו דומה ולו במקצת למה שיש לך עכשיו.

לגבי הקושי: את רוב החלקים קשה להשיג בארץ באיכות טובה. אני ממליץ לך להציץ באתרים בארה"ב בהם אפשר לקנות, למשל, ערכת תותבים שלמה וטובה במחיר סביר. אם אתה מחליט להזמין משם אז תזכור שחלקי מכונת כביסה אינם מצריכים אישור של משרד התחבורה.

בהצלחה.

פורסם

בוא נתחיל מיזה שאת הפס קישוט בכנף הקדמית תדביק לא עם דבק נייר ותעשה זאת עם דבק מכע או SUPER GLUE:lol::lol:.

אבל בכללי האוטו נראה מהמם :-D.

בתור אחד שהחזיק כמה וולווים לא נראה לי שתצליח להפחית משקל מהאוטו בצורה חוקית .

אפשר להתחיל בהנמכה של האוטו.

צמיגים זה ברור .ועם אתה מעוניין ביותר כוח יש אולי אפשרות להשתיל מנוע חדשני יותר מהנפח שלך או אפילו מנועי טורבו של וולוו בנפח שלך אבל זה כבר עניין של תקציב.

בכל מקרה בהצלחה.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

בהצלחה :)

בחירה מצוינת לפרויקט, יש המון פרויקטים בחו"ל על הרכב הזה שהוכיחו את עצמם גם בלי הורדות משקל רציניות

פורסם

תודה רבה לעונים.

דני, אני עדיין שומר את ההודעה הפרטית ששלחת לי בשרשור אחר כשרציתי להפוך אותו לידני.

ANGAIN: הפס קישוט לא מוחזק עם נייר דבק.

התמונה היא 5 דקות אחרי שקיבלתי אותו אחרי צבע אז לקח לדבק של פסי הקישוט משהו כמו יומיים להתייבש.

כרגע אני ברכבת אחרי שהשארתי את הרכב אצל בני ל.

שאלתי אותו גם אם אפשר להסב אותו לידני והוא אמר שאני אידיוט ושממש לא כדאי, אז מזה אני ארד בינתיים.

בעניין המשקל, הוא לא ממש מטריד אותי. האוטו עדיין שוקל פחות ממאזדה 3, כך שאם שמים את זה בפרופורציות, זה ממש לא נורא.

פורסם

האמת שהוא לא שוקל פחות ממזדה 3, ודווקא נושא המשקל כן צריך להטריד אותך - כל עשרה קילו שתוריד שווים לא פחות, ואולי אף יותר, מכל כ"ס שתעלה... או כמו שאמר קולין צ'פמן - תוספת כוח עושה אותך מהיר יותר בישורת, אבל הורדת משקל עושה אותך מהיר יותר בכל מקום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בעניין הגיר הידני הוא בטח אמר לך את זה בגלל המחיר שההסבה הזאת תעלה לך .

ואמרתה שהוא שוקל פחות ממאזדה 3 כמה הוולוו שוקלת ?

לי היה וולוו 244 ו-740 ולי הם הרגישו מאוד כבדות:lol:

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

וולוו 740 שוקלת בין 1250-1350 קילו.

לפי CARFOLIO זה 1269 קילו.

זה פחות ממאזדה 3.

וברור שהוא אמר את זה בגלל העלות של זה.

הוא אמר שעדיף כבר לקנות חדש (והאמת היא שאני בכל מקרה מעדיף סטיישן ולא סדאן, ואם אפשר אז בצבע אחר).

זה לא שאני אמכור את זאת, פשוט אחסוך טיפה ואקנה איזה 940 ידנית טורבו סטיישן אם אוכל למצוא אחת ואעשה לה את אותם שינויים.

פורסם
מעוניין בשיפור ההתנהגות.

תקנה מיאטה. זה גם בא עם 250 ק"ג פחות Built in :wink:

ועכשיו ברצינות - תקרא את המאמר הארוך של מוטי על שיפור התנהגות,

ותבין קצת יותר לגבי הקשחה / הנמכה / ושאר ירקות. על הדרך כמה מיתוסים יתנפצו להם לדעתי... מומלץ בחום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אחת מן ההברקות של הגאון

To add speed, add lightness

וכאן עוד מספר הברקות

http://en.wikiquote.org/wiki/Colin_Chapman

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
פשוט אחסוך טיפה ואקנה איזה 940 ידנית טורבו סטיישן אם אוכל למצוא אחת ואעשה לה את אותם שינויים.

אם תוכל למצוא - זה עדיף בהרבה, מפני שיהיה לך מנוע חזק ואולי גם בלמים גדולים יותר. את המנוע המוגדש אפשר לשפר באופן משמעותי בלי הוצאות גבוהות (כלומר, אין צורך להחליף את כל החלקים הפנימיים כדי להשיג שיפור ניכר).

דני

• תוכן חדש...