Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הייתי באילת בסוכות (היה מעולה תודה) וכאשר חזרנו באחד מהערבים למלון, נסענו שלושה אנשים במונית,

נהג המונית הפעיל מונה, ושניה בערך לפני שעצר המונה הראה 16.60 ש"ח, הנהג לחץ על איזה כפתור והופ המחיר קפץ ל 20 ש"ח עגולים.

שאלתי אותו לפשר העניין והוא אמר לי ש "נוסע נוסף עולה 3.60" שאלתי על איזה נוסע נוסף הוא מדבר, והוא אמר "מעל שני אנשים כל נוסע נוסף זה 3.60, וגם מזוודות" - אמרתי לו שאני לא מכיר משהו כזה, ושאנחנו כאן כבר שלושה ימים נוסעים לפחות 4 פעמים ביום במונית ובד"כ ארבעה אנשים ולא נאמר לנו מילה על כך - והאם הוא בטוח

הוא אמר "מה נראה לך אני גונב אותך, זה כבר שנתיים וחצי, אתה רוצה לשמוע בקשר ?" אמרתי לו שבקשר זה החברים שלו ולא אכפת לי מהם, אני רוצה לראות איפה זה כתוב, מפה לשם אחרי בערך 20 שניות הנהג התחיל לדבר בטון אחר לגמרי וזרק משפטים כמו "אתה לא רוצה לשלם אין בעיה, תכף יבואו פה כמה חבר'ה ואתה תשלם אם תרצה או לא" - שאלתי אם הוא מאיים עלי, והוא אמר "חס וחלילה, התכוונתי למשטרה" החלטתי שאין טעם והשעה כבר עוד מעט 12 ואני עייף, שילמתי 20 שקלים ולקחתי את הקבלה.

בדיקה מול 2 נהגי מוניות אחרים אומרת שהנוסע הנוסף הוא החמישי במספר (או מזוודה) ולא השלישי במספר - ובעצם אותו נהג כן "גנב אותי"

אז נכון, זה רק 3.60 - אבל באפשרותי לעשות מזה הרבה בלאגן - למיטב הבנתי פניה למשרד התחבורה יכול לגרור את אותו נהג לקנס רציני ואף לבית המשפט.

האמת שבכל מצב אחר לא ממש היה אכפת לי, אבל עצם זה שהוא התחיל לדבר בצורה מגעילה, ועצם זה שהוא מעיז לגנוב אנשים בצורה כזו מעלה לי את הסעיף.

מה אתם (םםםםם) הייתם עושים ?

ואם יש כאן מישהו עם ניסיון בנושא - אשמח לשמוע מהו התהליך שצריך לעשות.

תודה

פורסם

נגמרה החופשה? נהנית? למה להיכנס למיטה חולה. עזוב אותו לנפשו,אם הוא נבלה סרוחה,זה לא אומר שאתה צריך להתנהג אותו הדבר ,למרות שזה מעצבן. קח בחשבון שהוא כנראה נלחם על פרנסתו בעיר שעובדת בעיקר בחופשים ובחגים ויש תחרות עצומה, בדרך כלל לאנשים כאלו זה חוזר בהפוכה אז תן למרפי לעשות את העבודה.

המשך יום טוב.

פורסם

לידיעתך אדון שניר

נוסע נוסף הוא אדם שלישי שגילו מעל חמש שנים,ועליו חלה תוספת של 4.20 ׁ(ארבעה שקלים ועשרים אגורות).

ד"א גם על המזוודה (מטען) ישנה תוספת של 3.80

חן חן ויום טוב.

Nothing runs like a Deere.

פורסם

+1

יצא לי לעבוד הרבה עם מוניות. וידוע לי בוודאות שיש תוספת מחיר על אדם שלישי ומעלה וכמו כן על מזוודות בתא מטען.

לגבי העלות הנוספת המדויקת - אין לי מושג.

אפילו באתר משרד התחבורה:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=519:mehiron-&catid=82:2010-04-14-07-13-28&Itemid=118

פורסם

יצאת חציל שניר,

איזה נוסע חמישי אתה יכול להכניס למונית ?...

במונית רגילה אתה יכול להסיע 4 נוסעים פרט לנהג.

אכן החוק מתיר לנהג המונית לגבות 4.2 ש"ח עבור נוסע שלישי במונית.

תוריד מזה מע"מ תגיע ל-3.6 שקלים שנהג המונית האילתי רצה לגבות ממך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא יודע איזו מין בדיקה עשית,

אבל התוספת היא עבור נוסע שלישי ומעלה.

חוץ מזה, נסיעה של 20 ש"ח במונית שוות-ערך להליכה של רבע שעה בקצב איטי.

רוצה לחסוך כסף? סע ברגל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לאור התקלות עם נהג מונית ובית משפט המלצתי לא להיכנס לסיפור ולוותר.

בעבר עבדתי בחברת סטארט אפ באיזור רמת השרון.

אחרי ליל שימורים מלא באגים יצאתי מהמשרד בסביבות 03:00 בבוקר [אחרי 31 שעות ללא שינה].

באותה תקופה הייתי בשלילה.

כשיצאנו מהמשרד [אני ועוד 2 חברים]. ראינו מונית ,

הרמנו את היד, המונית עצרה.

ביקשנו להגיע לרעננה,הנהג אמר אין בעיה נכנסנו למונית,

והנסיעה התחילה אחרי 10 מטר ביקשתי להפעיל מונה [כדי לקבל קבלה והחזר על המונית].

הנהג התעצבן וטען שהוא לא מפעיל מונה וצרח שנרד מהמונית.

אמרתי לו שאני לא זז מפה.

כמובן שהוא איים לפרק לי את הצורה,הבהרתי לו שאם הוא רוצה להדליק לי את הווריד במצח אחרי 31 שעות שימשיך ככה.

החברים גררו אותי החוצה מהמונית ואמרו שאין טעם לבלות במעצר אחרי לילה כזה.

רשמתי את מספר המונית, את השעה התאריך ושמות שני העדים.

כתבתי מספר מכתבים למשרד התחבורה.

ואחרי שלושה חודשים קיבלתי מכתב שהעניין נסגר מחוסר עניין לציבור או משהו כזה.

בקיצור עד היום אני חושב שהיה עדיף לי לפרק אותו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

1. נגמרה החופשה? עזוב אותו לנפשו,אם הוא נבלה סרוחה,זה לא אומר שאתה צריך להתנהג אותו הדבר ,למרות שזה מעצבן.

2. קח בחשבון שהוא כנראה נלחם על פרנסתו בעיר

1. בגלל שהוא נבלה סרוחה לא צריך לעבור על כך בשתיקה.

אני לא אתחיל לחשב לך כמה הוא "מרויח" מהצד על כל קומבינה כזו שהוא עושה.

אם שניר מחליט להגיש תלונה "זה לא להתנהג אותו דבר" זה להעמיד את נהג המונית על מקומו במידה ולא פעל כשורה.

2. להלחם על הפרנסה כל אחד נלחם ועובד מאוד קשה, רוצה להרויח יותר? תעבוד יותר שעות, קח יותר נוסעים/ נסיעות, שלא יקח כסף שלא מגיע לו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גניבת אנשים היא פשע חמור. קרוב לוודאי שהוא ישב שנים(!) על חטיפה, והחזקת בני ערובה.

ועכשיו ברצינות, אם יש לך זמן עודף להתעסק בזה - לך על זה.

אני במקום הייתי משתדל להתעסק באיך לתקן את מגרעותיי, ולא לבזבז את הזמן בזוטות. (זאת דעתי האישית).

פורסם

מתוך האתר:

מספר נוסעים: אם יש יותר מ-2 נוסעים, רשאי הנהג לגבות תוספת של 4.20 ש"ח, אלא אם כן הנוסעים הנוספים הם מתחת לגיל 5

אז אפשר להפסיק לקרוא לבחור להילחם בנהג?

פותח השרשור למד משהו חדש וכך עוד רבים כאן (בינהם אני).

מה שכן אני לא מצליח בשום צורה שהיא להבין למה. למה תוספת עבור נוסע שלישי/מזוודה בבגאז'? מה זה כבר משנה מבחינת הנהג והעלויות? המשקל הנוסף? נו באמת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

קודם כל, אין צורך "לתקוף" אותי - אני לא יודע את החוק ושאלתי שני נהגי מוניות אחרים, שניהם אמרו שנוסע רביעי (סליחה על טעותי על הנוסע החמישי כמובן) הוא הנוסף, זאת אומרת - אחד מקדימה, שניים מאחורה = תקין

שלוש מאחורה = נוסע נוסף

כך הובהר לי, ולא מצאתי בשום מקום באתר משרד הרישוי את הנוסח הנכון -

אנלוגי - תודה, החכמתי.

שוב, אם הנהג בסדר גמור - אז אני כמובן מתנצל, אבל קחו בחשבון שאני כועס על משהו שנאמר לי ע"י שני נהגים שונים בהזדמנויות שונות !

* אפשר לסגור - הטעות היא שלי (או לפחות של שני נהגי המונית האחרים ששאלתי לגבי החוק) - והנהג מונית שמלבד זאת שדיבר קצת לא יפה, היה בסדר גמור.

פורסם
1. בגלל שהוא נבלה סרוחה לא צריך לעבור על כך בשתיקה.

אני לא אתחיל לחשב לך כמה הוא "מרויח" מהצד על כל קומבינה כזו שהוא עושה.

אם שניר מחליט להגיש תלונה "זה לא להתנהג אותו דבר" זה להעמיד את נהג המונית על מקומו במידה ולא פעל כשורה.

2. להלחם על הפרנסה כל אחד נלחם ועובד מאוד קשה, רוצה להרויח יותר? תעבוד יותר שעות, קח יותר נוסעים/ נסיעות, שלא יקח כסף שלא מגיע לו.

ל'[/quote

החוכמה היא לדעת לאילו מלחמות כדי להיכנס, זאת לא מלחמה ששווה את זה לדעתי האישית.

עכשיו אחרי תגובות עם מידע מבוסס, התברר שנהג המונית בכלל פעל כשורה ואם שניר היה הולך עם הראש בקיר, הוא עוד היה יוצא טמבל ועם פחות כמה שקלים בכיס(פתיחת תיק, הוצאות משפט או כל קטגוריה משפטית אחרת).

להיכנס לכיס של אנשים אני לא ממליץ לך באופן כללי(הכוונה למשפט הזה שרשמת :" אני לא אתחיל לחשב לך כמה הוא "מרויח" מהצד על כל קומבינה כזו שהוא עושה"),גם אם הם לא מתנהגים כשורה כי אי אפשר לדעת מה עומד מאחוריהם ומה גורם להם להתנהג ככה, אל תשפטי אדם בלי לדעת עליו כלום.

על המשפט השני אני מסכים עם כל מילה אבל שוב ,אי אפשר לדעת מה עומד מאחורי מעשיו, חמדנות או צרות שאף אחד מאיתנו לא מאחל לאחר.

• תוכן חדש...