Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, רציתי לקבל חוות דעת על בעיה ברכב שלי.

אז ככה יש לי דיההטסו שרייד 1.3 ידנית ולפני כשבוע התנתק הצינור בין המיכל מים לרדיאטור, המנוע התחממם כשהשעון חום עבר את החצי והגיע לשני שליש שמתי לב לבעיה ותיקנתי אותה, לאחר מכן האוטו המשיך להתחממם אבל פחות, בנסיעה של כ150 ק"מ על כביש 6 שהרכב נע בין 90-100 קמ"ש הייתי צריך לעצור בצד שלוש פעמים כדי לתת למנוע להתקרר (עבר את החצי בשעון), חבר טוב בדק ואמר שנכנס הרבה אויר למשאבת מים ושאני צריך לקנות פקק חדש לרדיאטור, הוא הוציא את האויר, קניתי את הפקק והאוטו מתחמם פחות (אותה נסיעה של כ150 ק"מ עם קצת פקקים ונסיעה יותר צפופה הייתי צריך לעצור בצד רק פעם אחת)

חבר'ה אני לא יודע כבר מה לעשות, המחוג של החום מנוע אף פעם לא זז מהרבע גם בימים הכי חמים, פקוקים ועם מזגן פועל,

לפני שאני יקח את האוטו למוסך ולקחת את הסיכון שירמו אותי הייתי רוצה לשמוע את דעתכם...

תודה רבה, וחג שמח!

פורסם

כמה דברים שאתה צריך לבדוק:

1. האם מיכל העיבוי מאבד מים? האם המפלס שלהם נשאר זהה לאורך מספר ימים?

2. מה צבע המים במיכל? האם יש מצבורי לכלוך או חלודה על דפנות המיכל הפנימיות?

3. פתח את פקק הרדיאטור, האם המים נקיים? האם יש בהם חלודה, בצבע חום? האם על הפקק הישן יש מצבורי חלודה?

4. פתח את מכסה מילוי השמן - האם השמן נקי? אין "טחינה" - קצף לבן כזה?

5. האם כלל הצינוריות שלמות? ייתכן שנכנס עוד אוויר או שיוצאים אדים?

6. האם האתה משתמש במי קירור ייעודיים (אנטי-פריז) או סתם מים?

מקרים אפשריים:

מקרה: שימוש שלך או של בעלים קודמים במי ברז, או תחזוקה לקויה אחרת של מע' הקירור, יכולים לגרום לקורוזיה במערכת הקירור.

במידה והחלודה מצטברת במעברים של הרדיאטור או בצנרת, המים לא עוברים חלק (או בכלל) ויעילות מע' הקירור נפגמת.

סימני קורוזיה במיכל או בפקק העיבוי יכולים להעיד על בעיה זו.

טיפול: החלפת צינוריות ומיכל עיבוי, ניקוי או החלפת רדיאטור, ניקוי מערכת קירור ע"י לחץ (כל המעברים שבמנוע עצמו), מילוי במי קירור ייעודיים ותחזוקה מתאימה.

מקרה: הזנחה רצינית של מע' הקירור יכולה לגרום לכך שהקורוזיה תעכל את המתכת בראש המנוע שמפרידה בין מעברי המים לבין החללים האחרים, במקומות בהם החוצץ דק יחסית. במקרה כזה מים בורחים לתוך המנוע, וניתן לזהות ע"י סימני מים בשמן שנראים כמו קצף לבן.

טיפול: בעיה רצינית שדורשת טיפול מיידי - בד"כ החלפת ראש מנוע. בנוסף כל הצעדים מהמקרה הקודם.

מקרה: צנרת לא תקינה, פקק לא תקין, רדיאטור לא תקין - במקרה ויש נזילה מים יברחו והרכב בהדרגה יתחמם. ניתן לזהות ע"י היעלמות חריגה של מי קירור, נזילות ברורות לעין (ייתכן גם שלא).

טיפול: במקרה כזה יש למצוא את החלק הפגום, להחליף, לבצע ניקוז אויר ממערכת הקירור ולמלא במים חדשים.

לצערי יצא לי לחוות על בשרי את כל התופעות!

בשרייד שלי, הבעלים הקודמים לא תחזקו טוב את הרכב ונאלצנו בסוף להחליף כמעט את כל מערכת הקירור. מה שכן אחרי זה הרכב שומר על טמפ' הרבה יותר טוב, המזגן עובד יותר טוב, והמים נקיים וצלולים.

בפיאט אונו שהיתה לי נפרץ ראש מנוע, בזמן שעמדתי ברכב מונע, מרוב חום התפוצץ מיכל העיבוי, דרש החלפת ראש מנוע ומיכל עיבוי וצנרת, עסק לא זול.

בהצלחה וחג שמח!

עריכה:

יכול להיות גם שהמאורר של הרדיאטור לא עובד - את זה אתה יכול לזהות בקלות. אם הוא לא עובד, אז תחת עומס במיוחד במקרים של פקקים ועמידה ממושכת לא יהיה מה שיקרר את המים ברדיאטור ותחווה תופעה דומה. הטיפול הוא תיקון או החלפה של המאוור או יותר שכיח - התרמוסטט.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

או... איזה כיף לשמוע תגובה מפורטת כל כך וממשהו שהתנסה ברכב... תודה...

ככה בדקתי את הדברים שאמרת:

1. אם הכוונה שלך למיכל עיבוי זה למיכל מים שנכנסים לרדיאטור, אז כן שמתי לב שיש לפעמים ירידה במפלס המים ולפעמים זה נשאר אותו הדבר, ככה או ככה הירידה היא לא פתאומית וקיצונית ואין נזילות של מים (אין מים מתחת לרכב, או על הצינורות).

2.המכל מלוכלך בדפנות אבל הוא תמיד היה ככה, ניקיתי אותו לפני כשבוע כמה שיכלתי, אבל רואים שזה לכלוך שהצתבר במשך שנים ולפי דעתי אין קשר לבעיה

3. המים הם מים נקיים, אין בהם חלודה, לפקק הישן יש קצת חלודה.

4. השמן נקי, אין טחינה ואין קצף לבן.

5.אתה יכול להסביר איך אני בודק שלא נכנס עוד אויר? איך אני מבצע ניקוז אויר?, וכן כשאני פותח את המכסה של הרדיאטור שהמנוע חם, יש לחץ חזק של אדים, ולא רואים מים.

6. אני משתמש במי קרור יעודיים וכך גם הבעלים הקדמיים.

יש לי קבלות של הבעלים הקודמים שהוא החליף את משאבת המים ועשה ניקוי לרדיאטור(בשנה האחרונה) .

הפקק שהחלפתי, מתאים- קניתי פקק מקורי של הרכב במאה שקל ולא את הזבל הסיני ב30 שקל (שאותו החלפתי והבעלים הקודמים החליף גם לפני פחות משנה)

האם יש שיטה לבדוק בוודאות שהרדיאטור הלך?

פורסם
שלום לכולם, רציתי לקבל חוות דעת על בעיה ברכב שלי.

אז ככה יש לי דיההטסו שרייד 1.3 ידנית ולפני כשבוע התנתק הצינור בין המיכל מים לרדיאטור, המנוע התחמם כשהשעון חום עבר את החצי והגיע לשני שליש שמתי לב לבעיה ותיקנתי אותה, לאחר מכן האוטו המשיך להתחממם אבל פחות, בנסיעה של כ150 ק"מ על כביש 6 שהרכב נע בין 90-100 קמ"ש הייתי צריך לעצור בצד שלוש פעמים כדי לתת למנוע להתקרר (עבר את החצי בשעון), חבר טוב בדק ואמר שנכנס הרבה אויר למשאבת מים ושאני צריך לקנות פקק חדש לרדיאטור, הוא הוציא את האויר, קניתי את הפקק והאוטו מתחמם פחות (אותה נסיעה של כ150 ק"מ עם קצת פקקים ונסיעה יותר צפופה הייתי צריך לעצור בצד רק פעם אחת)

חבר'ה אני לא יודע כבר מה לעשות, המחוג של החום מנוע אף פעם לא זז מהרבע גם בימים הכי חמים, פקוקים ועם מזגן פועל,

לפני שאני יקח את האוטו למוסך ולקחת את הסיכון שירמו אותי הייתי רוצה לשמוע את דעתכם...

תודה רבה, וחג שמח!

שלום רב וחג שמח !

אנא הבהר את כוונתך, צינור המים בין המיכל מים לרדיאטור התנתק, כוונתך למיכל העבוי המשמש כמיכל עודפים? אם כן זאת לא הסיבה להתחממות. כל הסימנים מראים על תרמוסטט תפוס במצב סגור. לא קיימת תופעה כמו שחברך תאר, חדירת אוויר למשאבת מים.

בדוק בנוסף האם ה רדיאטור לא סתום.

לחץ חזק במערכת בגלל רדיאטור סתום,ואו תרמוסטט תפוס, יגרום לעליית המפלס במיכל הרזרבי, ולניתוק הצינור המתחבר למכסה.

מה מראה שעון החום לאחר החלפת המכסה?

האם מפלס המים ביכל הרזרבי יורד ודורש הוספה?

האם אתה משתמש במי ברז במיכל הרזרבי, או במי קירור איכותיים?

לא בודקים לעולם מי קירור במנוע חם !

מה הלחץ הרשום על המכסה רדיאטור החדש, האם 0.9?

בדוק במנוע חם אך כבוי, האם רשת הרדיאטור חמה בצורה שווה, לכל אורכה ורוחבה של הרשת, והאם צינור מים עליון ותחתון, חמים במידה שווה, במנוע חם.

בברכת שנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה רבה, עזרת לי בעבר ואני תמיד שמח לקרוא את העצות שלך...

כן הכוונה למיכל העיבוי.

בקשר לעלייה במפלס המים, אז מעניין שאתה אומר את זה כי היתה לי תופעה כזאת לפני כחודש פלוס, המים פשוט עלו עד המקסימום ונשארו שם, כשביררתי את התופעה אמרו לי שהמיכל משמש כמיכל ספייר שממנו הרדיאטור לוקח מים כשצריך וזורק מים כשהוא לא צריך, ושזה תקין, ובאמת לפני שבוע הצינור התנתק והתחיל כל הבלאגן אבל מאז מפלס המים לא עולה ואם כבר יורד בהדרגתיות ובקצב איטי (בקושי שמים לב)

חבר שלי אמר שנכנס אויר לצינורות המים בגלל שהוא פתח את המכסה של הרדיאטור ולחץ על הצינור העליון שיוצא מהרדיאטור ונכנס למנוע, ויצא בועות מים (והרבה) ע"י כך הוא הסיק שהמכסה לא תקין.

מאז שהחלפתי את המכסה לא נסעתי הרבה אבל לא נראה לי שהבעיה נפתרה כי המנוע כן התחממם יותר ממה שהוא אמור להיות (שהכל תקין השעון נשאר על הרבע ולא זז ממנו לא משנה כמה אני מאמץי את המנוע).

אני משתמש רק במיי קרור יעודיים.

פורסם

אם במיכל העודפים המפלס עולה ואינו חוזר לאחר התקררות המנוע, בהנחה שמכסה הרדיאטור תקין, אטם הראש או ראש המנוע ניזוק.

פורסם

ברכב זה הוצאת אוויר ע"י פתיחת מכסה הרדיאטור והפעלת המנוע עד להתחממות והידלקות המאוורר.

לדעתי הבעיה אחת משתיים:

1. תרמוסטט תקוע חלקית.

2. אטם ראש מנוע פרוץ.

בנוסף ובסבירות נמוכה יותר- משאבת מיים שחוקה.

נסה לפרק את התרמוסטט ובדוק אם בנסיעה מאומצת הבעיה מופיעה. נסה לאמץ את המנוע בזמן הנסיעה ע"י נסיעה במהירות גבוהה והאצות מהירות. אם הרכב יתחמם ללא התרמוסטט כנראה שאטם הראש נפרץ. גש למוסך לבצע בדיקת CO2 במערכת הקירור. אגב אתה יכול לבצע בדיקה זו גם מבלי לפרק את התרמוסטט ולעשות נסיונות בעצמך.

פורסם

חזרתי...

אחריי שעינתי ברצינות לכל התגובות שפורסמו למעלה ועשיתי לפי דבריכם את כל הבדיקות, הגעתי למסקנה שהתרמוסטט תפוס ע"י כך שפשוט שללתי את שאר האפשריות שגורמות לבעיה, עקב כך יש לי כמה שאלות...

קודם כל סליחה על הבורות אבל מה לעזאזל התפקיד של התרמוסטט הזה?

ב. אם אני מפרק את התרמוסטט המנוע לא יתחממם כל הזמן?

ג. איך אני מפרק את התרמוסטט כדי לבדוק בוודאות אם זו הבעיה?

ד.תרמוסטט תפוס מחליפים או מתקנים אם כן איך?

תודה...

פורסם

יונתן שלום רב !

אנא פרט

תרמוסטט תפוס מחליפים, ולא מתקנים, או מבטלים,הסבר ונמק,כיצד הגעת למסקנה שהבעייה בתרמוסטט?

אם התרמוסטט תפוס, החלפתו בחדש, תזרז את הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה יעילה ,אבל לא להתחממות, לכן יש לתרמוסטט חשיבות מכרעת, ואין לבטלו רק להחליפו ובמוסך בלבד.

מומלץ להחליף בהזדמנות נוזל קירור איכותי, כמו לדוגמא פרסטון במיכל בצבע צהוב, עם מי קירור בצבע ירוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום...

הגעתי למסקנה שזה התרמוסטט בסבירות גבוהה כי קודם כל המנוע תקין (לא שורף שמן, אין קורוזיה, אין עשן מכל צבע שהו, סוחב יפה וכו'...) לגבי הרדיאטור אני לא בטוח ב100 אחוז, כי בסופו של דבר המנוע לא מתחמם אלה אם כן הנסיעות ארוכות ובשיוט קבוע על מהירות קבועה (90, 100 קמ"ש) אבל עדיין גם בנסיעות בתוך העיר הטמפרטורה של המנוע לא נשמרת במצב קבוע אלה זזה בין הרבע לקצת לפני החצי בשעון. המאוורר תקין. יש לי קבלות של בעלים קודמים שהמשאבת מים הוחלפה לפני פחות משנה, המיכל עיבוי כבר לא מאבד מים, בדקתי את מידת החום בין הצינור העליון לתחתון והם חמים באותה מידה.

מצד שני עברתי על היסטורית טיפולים של הרכב מבעלים קודמים ומסתבר שגם תרמוסטט הוא החליף לפני כשנה ועשה ניקוי רדיאטור לפני כשלושה חודשים...

מה זה עוד יכול להיות?

הייתי נוסע כבר מזמן למוסך אבל אני יודע שזה לא יעזור והם יבלבלו את השכל וינסו לעשוק אותי (שהצינור התנתק בין המיכל עיבוי לרדיאטור ולפני שעליתי על זה אמרו לי שצריך להחליף רדיאטור (600 ש"ח)

פורסם
צביקה שלום...

הגעתי למסקנה שזה התרמוסטט בסבירות גבוהה כי קודם כל המנוע תקין (לא שורף שמן, אין קורוזיה, אין עשן מכל צבע שהו, סוחב יפה וכו'...) לגבי הרדיאטור אני לא בטוח ב100 אחוז, כי בסופו של דבר המנוע לא מתחמם אלה אם כן הנסיעות ארוכות ובשיוט קבוע על מהירות קבועה (90, 100 קמ"ש) אבל עדיין גם בנסיעות בתוך העיר הטמפרטורה של המנוע לא נשמרת במצב קבוע אלה זזה בין הרבע לקצת לפני החצי בשעון. המאוורר תקין. יש לי קבלות של בעלים קודמים שהמשאבת מים הוחלפה לפני פחות משנה, המיכל עיבוי כבר לא מאבד מים, בדקתי את מידת החום בין הצינור העליון לתחתון והם חמים באותה מידה.

מצד שני עברתי על היסטורית טיפולים של הרכב מבעלים קודמים ומסתבר שגם תרמוסטט הוא החליף לפני כשנה ועשה ניקוי רדיאטור לפני כשלושה חודשים...

מה זה עוד יכול להיות?

הייתי נוסע כבר מזמן למוסך אבל אני יודע שזה לא יעזור והם יבלבלו את השכל וינסו לעשוק אותי (שהצינור התנתק בין המיכל עיבוי לרדיאטור ולפני שעליתי על זה אמרו לי שצריך להחליף רדיאטור (600 ש"ח)

לא כתבת מאיזה שנתון הרכב, והאם הוחלף בו רדיאטור אי פעם ?

מה שאתה מתאר יכול דווקא לרמוז על רדיאטור רקוב. אצלי הרכב היה מתחמם רק בנסיעה, בעצירה עם מנוע מונע הוא הצליח לחזור לטמפרטורה נורמלית. במוסך כשהוציאו את הרדיאטור לניקוי גילו שצלעות הקירור שפונות לחוץ הרכב רקובות ומתפוררות ואילו אלה שפונות לכיוון המאורר דווקא במצב טוב. היה צורך להחליף את הרדיאטור.

הפחד שלך ממוסכים לא במקום, לא כולם רמאים. אתה יכול לקרא בפורום המלצות על מוסכים וללכת לאחד מהמומלצים יותר.

• תוכן חדש...