Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו פלואנס או יונדאי I30 CW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לבחור רכב מליסינג ואני מתלבט בין רנו פלואנס ליונדאי I30 CW.

הצרכים שלי הם: מנוע חזק ונוחות נסיעה (אני כל יום נוסע הלוך-חזור מירושלים לתל אביב), מרחב במושב האחורי ובבגאג' (אנחנו משפחה עם 3 ילדים בגיליים 1, 3 ו- 5 שנים - צריך מקום לכסאות ילדים ובוסטרים מאחורה וגם צריך מקום בבגאג' לשתי עגלות ומזוודות), נוחות נסיעה ואיבזור (כבר הזכרתי את הנסיעות לת"א) וגם מראה חיצוני חשוב לי (אני יודע שזה סובייקטיבי אבל קשה לי עם המראה ה"מיושן" של היונדאי לעומת המראה ה"רציני" יותר של הפלואנס).

אני אשמח לעזרתכם.

דרך אגב, שאר הרכבים שאני יכול לבחור הם פורד פוקוס סטיישון, טויוטה קורולה, מיצוביצ'י לנסר, פולקסוגן ג'טה 1.6 - אבל ניראה לי שאף רכב מהרישמה מתאים לצרכים שלי.

פורסם

קרא את מבחן הדרך שעשינו לפלואנס. אפשר להגיד עליה הרבה דברים טובים, אבל המנוע שלה לא חזק וביצועים הם הצד החלש שלה. זה לא שהI30CW היא איזו פרארי אקזוטית בהשוואה לפלואנס, אבל כמעט כל דבר יהיה מהיר מהפלואנס בתצורה הנוכחית שלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קראתי את המאמר ואני מבין שמבחינת ביצועים הפלואנס זה לא זה בכלל.

מה מבחינת המרחב של הבגאג' ושל המושב האחורי? האם הפלואנס יותר גדולה מה I30 CW?

תודה

פורסם

אח שלי עם ליסינג כבר כמעט 10 שנים. כמובן שכל 3 שנים הוא קיבל רכב חדש. במהלך 10 השנים הללו הוא החליף פורד פוקוס בפורד פוקוס. היה יחסית מבסוט - רכב גדול שנותן 120 על הכביש המהיר יחסית בלי מאמץ.

לפני כחודש הוא התבקש לבחור שוב רכב חדש רק שהפעם הייתה גם הפלואנס. אז הוא החליט לנסות משהו חדש ובחר אותה.

נכון להיום הוא שבועיים עם הרכב, איך נאמר זאת בעדינות? אוצר המילים שלו באגף הקללות התעשר מאוד.

מנוע חלש עם גיר טיפש בהיעדר מילה אחרת. כשנהגתי עליה הבנתי למה הוא מקלל.

מצד אחד אין לי מושג מה זה יונדאי כי בחיים לא נהגתי עליהן, מצד שני פלואנס זה פשוט אסון. יתרון אחד יש לה, היא באמת גדולה.

my two cents...

נ.ב. אני בכלל נגד כל דבר שהוא לא גרמני/יפני.

Bimmer

פורסם

היונדאי I30 CW מרווחת מאד מאחור (מירווח ברכיים) אבל מבחינת רוחב מושב לדעתי בפלואנס יש עוד מספר סנטימטרים. היונדאי די זריזה (מעט פחות בתאוצות ביניים אבל בהחלט בסדר). השימושיות של הסטיישן תקל עליך ביחס לכל רכב סדן.

סך הכל ה I30 CW רכב מומלץ ברמת איבזור טובה למרות שאני מרגיש שחסר לו עוד הילוך (ב 100 קמ"ש הוא ב 2900 סל"ד) ......

פורסם
היונדאי I30 CW מרווחת מאד מאחור (מירווח ברכיים) אבל מבחינת רוחב מושב לדעתי בפלואנס יש עוד מספר סנטימטרים. היונדאי די זריזה (מעט פחות בתאוצות ביניים אבל בהחלט בסדר). השימושיות של הסטיישן תקל עליך ביחס לכל רכב סדן.

סך הכל ה I30 CW רכב מומלץ ברמת איבזור טובה למרות שאני מרגיש שחסר לו עוד הילוך (ב 100 קמ"ש הוא ב 2900 סל"ד) ......

עד העולם לא יבין שתיבת DSG (או מקבילה שלה למרות שלא נראה אופק) זה הפתרון - אנחנו נהיה תקועים עם תיבות ה-4 הילוכים המיושנות האלה. ככה שזה עוד תיבת 4 מהשורה, אני לא חשוב שזה חיסרון מבחינה יחסית - זה לא כאילו יש ברירה אחרת.

אגב, בקורולה שלנו (תצורה קודמת - לא נוכחית) גם כן תיבת 4 מיושנת אבל הכי טובה מסוגה (לפחות לדעתי).

רק ידני (למי שמסתדר כמובן)!

Bimmer

פורסם

יש לי נסיון נרחב עם ה-I30 הרגילה. אין כמעט הבדל ביצועים בינה לבין הסטיישן.

הרכב מרגיש נמרץ בכל מצב, זינוק מעמידה וגם בתאוצות ביניים, אחת מהמשפחתיות הזריזות יותר. לי היא מזכירה את המאזדה 3 מהדור הראשון רק בגרסה משוככת יותר. במפתיע צריכת הדלק נותרת שפויה וניתן בלי הרבה מאמץ להגיע עם הרכב ל-12 ק"מ לליטר.

הנוחות היא על הצד הקשיח יותר, כלומר היא תסנן בורות ומפגעים והמרכב מרוסן מאוד אבל כהכביש משובש אתה תרגיש את זה.

דגם הסטיישן מציע מושב אחורי שונה משל דגם ההאצ'בק עקב בסיס גלגלים שונה. המושב רחב יותר, המרווח לרגליים לראש ולכתפיים הוא ברמה של משפחתיות גדולות. תא המטען כמובן הרבה יותר מרווח מברכב שלי.

האיבזור קיבל כמה עידכונים לאחרונה ובנוסף לסאנרוף מקבלים עכשיו גם מחשב דרך פגושים מחודשים ו-"ספורטיביים" ופנסי ערפל זאת בנוסף לחשמול המקובל, מערכת עם כניסת USB וזמזם לחגורות בטיחות גם במושב האחורי.

אני חושב שהיום היא אחת הבחירות הכי נוכונות בקטגוריית המשפחתיות ביחד עם סקודה אוקטביה 1.2 TSI שלא מוצעת לך.

בנוגע לפלואנס, מדובר ברכב מרווח ומאוד נעים לנסיעה אבל מרגיש עייף מבחינת ביצועים. הגיר המציק השתפר המון והוא כמעט ולא מטריד בנסיעה רגועה. אני לעיצוב החיצוני לא התחברתי ואיכות החומרים לא תואמת את העיצוב הנאה של תא הנוסעים.

בהצלחה.

פורסם
יש לי נסיון נרחב עם ה-I30 הרגילה. אין כמעט הבדל ביצועים בינה לבין הסטיישן.

הרכב מרגיש נמרץ בכל מצב, זינוק מעמידה וגם בתאוצות ביניים, אחת מהמשפחתיות הזריזות יותר. לי היא מזכירה את המאזדה 3 מהדור הראשון רק בגרסה משוככת יותר. במפתיע צריכת הדלק נותרת שפויה וניתן בלי הרבה מאמץ להגיע עם הרכב ל-12 ק"מ לליטר.

הנוחות היא על הצד הקשיח יותר, כלומר היא תסנן בורות ומפגעים והמרכב מרוסן מאוד אבל כהכביש משובש אתה תרגיש את זה.

דגם הסטיישן מציע מושב אחורי שונה משל דגם ההאצ'בק עקב בסיס גלגלים שונה. המושב רחב יותר, המרווח לרגליים לראש ולכתפיים הוא ברמה של משפחתיות גדולות. תא המטען כמובן הרבה יותר מרווח מברכב שלי.

האיבזור קיבל כמה עידכונים לאחרונה ובנוסף לסאנרוף מקבלים עכשיו גם מחשב דרך פגושים מחודשים ו-"ספורטיביים" ופנסי ערפל זאת בנוסף לחשמול המקובל, מערכת עם כניסת USB וזמזם לחגורות בטיחות גם במושב האחורי.

אני חושב שהיום היא אחת הבחירות הכי נוכונות בקטגוריית המשפחתיות ביחד עם סקודה אוקטביה 1.2 TSI שלא מוצעת לך.

בנוגע לפלואנס, מדובר ברכב מרווח ומאוד נעים לנסיעה אבל מרגיש עייף מבחינת ביצועים. הגיר המציק השתפר המון והוא כמעט ולא מטריד בנסיעה רגועה. אני לעיצוב החיצוני לא התחברתי ואיכות החומרים לא תואמת את העיצוב הנאה של תא הנוסעים.

בהצלחה.

מסכים איתך בכל מילה לגבי ה I30 מלבד בהאצות ביניים. אצלי אני צריך לחיצה הגונה על הדוושה בכדי שהגיר יוריד הילוך והרכב יאיץ. בקורולה לחיצה יותר עדינה מאיצה את הרכב מהר יותר בהאצות ביניים ביחס ליונדאי. צריכת הדלק בהחלט שפויה ואני מגיע בנסיעה מעורבת לכ 12 ק"מ לליטר ללא מאמץ מיוחד. אהבתי יותר את שילוב המנוע וגיר בטויוטה אולם הקורולה לא מאובזרת ולכן בסך הכל ה I30 CW נתנה לי חבילה טובה ומאוזנת. ייתכן שהיום הייתי בוחר בסקודה בגלל הזריזות שבה אבל בשום אופן לא ברנו,

פורסם

העניין הוא שהתיבה לא תמיד אוהבת להוריד מ-4 ל-3, אני פשוט מזיז לבד. הדוושה ביונדאי מגיבה מאוד מהר אז לפעמים אני פשוט לוחץ לרגע לחיצה הגונה, ההילוך יורד בשניה ואני נרגע. בסך הכל ביחס לתיבת 4 הילוכים היא מתנהגת טוב וההילוכים למרות אורכם (בכל זאת 4 בלבד) מחולקים היטב.

בסך הכל התחלתי עם ה-I30 כאנדרוג. הראשונה הגיעה אליי אחרי 60 אלף קילומר לא קלים ואחרי שהייתה לי סיויק במהלך חודש כמעט. השנייה כבר הגיעה חדשה כמעט ומהדגמים החדשים יותר והיום אחרי 40 אלף קילומטר ב-8 חודשים אני מאוד מרוצה. לא הייתי מחליף אותה באף משפחתית אחרת כרכב העבודה שלי. גם כרכב פרטי הגירסאות הבסיסיות מאובזרות יחסית ומעניקות תמורה טובה.

פורסם

ואני אומר שבלי נסיעת מבחן, כל הדיונים האלה לא שווים כלום. זה אינדיבידואלי לחלוטין.

אמא שלי, נהגה על 3 מזדות ברצף, כל פעם שהגיע הזמן להחליף היא נשבעה שלעולם היא תיקח רק מזדה, הייתה מאוהבת ברכב, התאים לה כמו כפפה ליד, היה אמין זריז, מאובזר וכו'.

אבא שלי, נהג 4 שנים על BMW 525 שנת 2004, ב2009 הוא החליט שהגיע הזמן להחליף ומכיוון שרמת הנסועה ירדה הוא החליט לקנות BMW סידרה 3. את ה320I החדשה שלו (2009) הוא לא סבל, הם פשוט לא התסדרו יחד, לא היה בה שום קסם שהיה ב525 ובטח לא את העידון והכח.

לאחר הרפורמה בשווי השימוש (הוא בעל מרפאת שיניים והרכב רשום על שם העסק), חשכו עיניו ולא נראה לו הגיוני שהוא צריך לשלם כ"כ הרבה על רכב. את הBMW הוא מכר והחליט שהוא לוקח רכב קבוצה 2 בליסינג, לאחר נסיעות מבחן והתלבטות בין המאזדה 3 (יקירת המשפחה שלנו - יש להזכיר) , הוא התאהב בפלואנס.

כולנו נהגנו על הרכב ואני חייב להגיד, שנכון שהוא כבד יחסית לכל אלה שקדמו אצלנו, אבל יש משהו מאוד הרמוני בנסיעה שלו, הוא פשוט רכב שנעים לנהוג בו. דרך אגב, שלוחצים אותו, לפי דעתי בכל אופן (ואני נוהג על 206 1.6 ידנית), לא הרגשתי חיסרון בכח.

לאחר חודשיים המאזדה 3 אמא, סיימה את חוזה הליסינג שלה ולמרבה הפתעתנו, לאחר שהיה ברור שהיא תיקח עוד מאזדה 3, אחרי שעה עם הפלואנס , השתנו כל הדיעות.

אז אחרי חצי שנה עם פלואנס אחד וחודשיים עם פלואנס נוספת - שני בעליהם, שאחד נהג בBMW 320 והשניה במאזדה 3 מאוהבים ברכב.

אחרי שנהגתי בשני הרכבים לא מעט, אני חייב להסכים איתם - בתור רכב משפחתי לאחר שנהגתי בקורולה (הרובוטית והאוט') , הI30CW , מאזדה 3 והפוקוס (שבעיני כבר לא בליגה)

- עבור עצמי, הייתי בוחר בפלואנס.

לכן - אני ממליץ בחום לבעל הרכב העתידי - ללכת ולבצע נסיעת מבחן, כי על טעם ועל ריח...

פורסם

מהתרשמות שלי ה I30 מרגיש מאוד זול ופלסטיקי מבפנים, קצת מבאס.

גם על הכביש, התנהגות הכביש שלו פחות בטוחה ומעודנת והמנוע דיי רועש.

עכשיו לדברים שמעניינים את מר ישראלי : מזגן מצויין ומקום אכסון בשפע.

הפלואנס עם שידוך המנוע והגיר האלה לא תגיע רחוק (או שהיא תגיע רחוק אבל יקח לה הרבה זמן).

אצלנו בחברה הורידו אותה מהרשימות אחרי שכל מי שלקח התאכזב בגדול.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה צודק במידה מסויימת לגבי התחושה הפלסטיקית אולם ראויי לציין שאיכות החומרים וההרכבה גבוהה ואין שום רעשים או קירקושים בתא הנוסעים. הרכב מאובזר במידה ראויה גם בגירסא הבסיסית.

נכון שהמנוע מעט רועש בסל"ד גבוהה אבל הכל במסגרת הסביר ביותר.

סכ"ה היונדאי מספק חבילה מאוזנת שלדעתי מציעה יתרונות העולים על החסרונות.

פורסם

אני דווקא לא מסכים לגבי תחושב פלסטיקית. הדבר ביחיד ששונה משאר הרכבים הוא דלתות בעלות דיפון פלסטיק במקום ריפוד, לדעתי זה פרט שולי עד כדי חוסר חשיבות.

חוץ מזה, איכות ההרכב והחומרים ברמה טובה ואף פלסטיק לא "רוקד במקומו".

אגב תוכל להסביר מהי התנהגות כביש פחות בטוחה?

• תוכן חדש...