Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

מראש מתנצל אם השרשור נפתח לא בפורום המתאים, עמכם סליחה, מנהלים - מבקש להעביר למקום מתאים יותר.

ראשית הקדמה -

לאחר מחשבות רבות וארוכות של מה יעלה בגורלי בהמשך דרכי, ללמוד לא ללמוד, מה ללמוד, איך וכמה, לא שללתי גם אפשרות של פתיחת עסק קטן ולהיות עצמאי.

כמובן שהעדפה שלי בפתיחת עסק היא בתחום שיותר קרוב לליבי ושיהיה לי עניין לאו דווקה כספי לעבוד בו.

מפה ושם הגעתי לרעיון של פתיחת פנצ'ריה על מנת למכור ולהתקין צמיגים, לפחות בשלב ראשוני.

אין לי שום מושג מה הדרישות היבשות לפתיחת פנצ'ריה ואיזה הסמכות\קורסים עליי לעבור, היכן אפשר לברר? מאיפה להתחיל?

אשמח לקבל דעות והכוונות מבעלי ידע בתחום.

המשך יום מצויין :-)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מכיר את התחום, אבל יש לי כמה הארות כלליות.

בכל עיר יש לפחות 5 פנצ'ריות שהן פחות או יותר אותו הדבר, עם בערך אותם מחירים. כל פנצ'ריה עובדת עם מותגים צמיגים מסויימים.

על מנת למשוך לקוחות צריך להציע משהו שלא מצעים בפנ'צריות אחרות שכבר צברו את הלקוחות והמוניטין.

תחשוב על משהו מיוחד שאין במקומות אחרים, למשל בזמן המתנה הלקוחות מקבלים מסאז' :p, כוס קפה, עוגייה.

אולי לעשות פנצ'ריה/מסעדה: בזמן שמרכיבים את הצמיג לקחות יכול לקנות מנת פלאפל.

או אולי בזמן המתנה לגלוש באינטרנט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper אחלה רעיון דווקא.

אצלנו בעיר יש דווקא מכון שטיפה , שצמוד לו יש בית קפה קטן שהיה בו הכל אפילו אלכוהול , והיה נחמד לשבת בו במקום להסתכל 40 דקות עד שיסיימו את השטיפה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

מספיק שתעשה בפנצ'רייה פינת המתנה קצת יותר מכובדת מברוב המוסכים, שתכלול כמה שולחנות אלומיניום עם כסאות, מכונת קפה, טלוויזיה וWI-FI, זה יספיק.

כמובן שיש לך את הלקוחות של הפורום שכמובן מפה לאוזן אתה תוכל לעוף גבוה גבוה...

פורסם

היתרון שלך הוא שאתה כבעל ספורטיבית וחבר בפורום מבין שיש קהל שרוצה דברים ספציפיים ולא שיתייחסו אליו כמטרד. אתה יכול כנראה לפתח לך שוק לא רע אם תדאג להביא מבחר צמיגים איכותיים ונדירים (אולי אפילו תייבא בעצמך, אם יש לך את היכולת לעשות כך). כמובן שבלי לקוחות רגילים קשה להתקיים, ולכן כל מה שנאמר כאן על פינת המתנה וכו' תקף. לא צריך להרחיק עד פלאפל, אבל מכונת קפה, פינת ישיבה נורמלית, אינטרנט אלחוטי הם דברים לא יקרים ומאוד יעילים.

וכמובן, ככל עסק או עצמאי, הדבר הכי חשוב הוא תמיד שירות - בכל ענף. אם אין לך סבלנות לאנשים (חלקם יוצא מגדרו בשביל לעצבן אותך), חבל לך על הזמן.

אני חושב שאם אתה מעוניין להכנס לזה, יש לך נקודת פתיחה טובה יחסית. יש בין כותבי הפורום כמה וכמה בעלי עסקים שהחיבור שלהם לקהילת חובבי המוטוריקה (לאו דווקא בעלי ספורטיביות, כן?) עזר להם מאוד להתקדם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שירות כמובן זה מובן מאליו, ללא שירות טוב שום עסק לא יכול להתקיים.

אכן גישתך לאנשים המיוחדים (כמונו) אכן תתברר כמאוד יעילה לדעתי ורווחיות כאחד, צמיגים כמו R1R, T1R R888 וכו', לא קלים להשגה בארץ, ואם תהיה באזור טוב בארץ ובעל מחירים טובים אני מאמין שתקנה המון לקוחות .

בהצלחה, שרון.

פורסם

אתה רצים מדי קדימה.

קודם תפנה למשרד התחבורה ותבדוק מה האישורים ומה הקורסים/תואר שצריך בשביל לפתוח פנצ'ריה.

לאחר שבררת את כל הנתונים היבשים, תשב עם מישהו שמבין ותכין תוכנית עסקית שתכלול בין היתר את הדבר הבאים:

- מיקום (איזור תעשיה? קומה תחתונה של קניון? מרכז מכירות? בתוך העיר? מחוץ לעיר?)

- גודל המקום (כמה מכוניות יכולות להיכנס במקביל? 1? 2? 50? פינת המתנה?)

- השקעה ראשונית (מאיפה תגייס את הכסף? איך תשקיע אותו בצורה חכמה בלי לסגור הכל אחרי יומיים?)

- האם יש לך מרווח נשימה? (אם העסק לא ירוויח בשנה הראשונה (וכנראה שהוא לא...), האם תוכל להחזיק את עצמך?)

- בכל עסק, כדאי שיהיה "קלף מנצח", זה נקרא ,יתרון יחסי. בסופו של דבר, בסך הכל מתקנים פנצ'רים כמעט באותה צורה והשירות ניתן באותה מהירות ברב המקומות. מה היתרון שאתה יכול לגרום לו על פני אחרים בשוק? (כמה הצעות היו פה מעניינות. ואפשר להוסיף, התמחות מסוימת בחברה מסוימת. בנוסף לפנצ'ריה, יהיה גם איזון גלגלים. מבצעי מכירות. התכווננות לפלח שוק מסוים. (רכבי ספורט, רכבי שטח וכו'). בקיצור, יתרון יחסי.)

תתחיל ותראה לאן זה לוקח אותך.

פורסם

תיקון פנצ'רים, החלפת גלגלים, מכירת צמיגים, מכירת ג'אנטים, מכירת גלגלי מגנזיום, מכירת אביזרים (מגבים, מגיני רוח, טאסות, חומרי ניקוי, שטיחים וכו') וכמובן תמיד אפשר להיכנס לעוד תחומים (אם המקום והיכולת מאפשרים) כמו אודיו לרכב, הכנה לחורף\קיץ, שטיפה ידנית, מוסך וכו'.

זה כל מה שאני חושב שפנצ'ריה יכולה להציע, בליווי של שירות מקצועי, יחס טוב ונעים ומחירים טובים הכל יעבוד מצוין.

פורסם

ראשית, רציתי לציין שהעלתם פה רעיונות מצויינים לגבי התנהלות העסק, הראש שלי מלא רעינות דומים, ויש אפילו כמה שלא חשבתם עליהם. עם זאת, רציתי לקבל דווקה הכוונה לגבי השאלות הבסיסיות יותר כגון - מהיכן להתחיל לחפש מידע על כל העסק מבחינה חוקית?

בימים הקרובים אצור קשר עם משרד התחבורה - אולי אקבל כמה תשובות שם.

אכן, עיקר ההתמקדות שלי תהיה על מידות נדירות יחסית ודגמים ספורטיביים יותר. תחשבו איזה ביקוש מטורף יהיה אם להביא מכולה של צמיגי טויו! עם זאת, כמובן שאמכור גם צמיגים רגילים תוצרת סין במחירי בדיחה, כי זה מה שהלקוח הממוצע כנראה ארצה.

כמובן שאפנה קודם לגורמים שמבינים טוב יותר ממני בעסקים קטנים. תחילה אנסה לדבר עם קרן להכוונת חיילים משוחררים, הבנתי שאפשר לקבל מהם יעוץ ומימון כספי בידיוק למטרות אלה.

בשלב ראשון חשבתי להתעסק אך ורק במכירה והתקנה של צמיגים, ובשלב מאוחר יותר, אחרי שאתאזן ואלמד את העסק לעומק, אנסה לייבא צמיגים בעצמי (שזה נושא בפני עצמו, וגם את זה צריך ללמוד לעומק).

תודה לכולם על התגובות והרעינות, אשמח לקבל עזרה נוספת ודעות אחרות!

פורסם

תחשוב גם על שעות פתיחה ועל רכב כבד.

ברכבים כבדים יש כסף יותר גדול אבל צריך גם שעות פעילות שיהיו נוחות לרכבי עבודה (שעות הערב ואפילו לילה). גם לאנשים פרטיים שעובדים הרבה יותר נוח להגיע ב 7 בערב במקום להילחץ כדי להגיע לפני הסגירה או ביום שישי שכל העולם ואשתו נמצאים במירוץ סידורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינת חוק, מבחינת אפשרות ומבחינות אחרות, אבל מה לגבי שירות עד הבית?

זאת אומרת תקנה טנדר ועגלה, תשכור מחסן באיזור זול, תעמיס את המחסן בצמיגים, תפתח אתר אינטרנט שדרכו ניתן לראות את תכולת המחסן ולהזמין אונליין או טלפונית, ותגיע עד לבית הלקוח עם טנדר שעליו ציוד התקנת צמיג והצמיגים הרצויים.

אני חוזר, אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינת ציוד שהטנדר יכול לסחוב ואיזה ציוד כרוך בעסק שכזה, אני לא יודע איזה אישורים צריך לכך, אני רק חושב שאם זה אפשרי זה יכול להיות שירות מעולה ומאוד מצליח מכיוון שהישראלים ידועים כעצלנים ועסוקים, וזה יכול להיות פיתרון קל ויעיל בשבילהם.

פורסם
אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינת חוק, מבחינת אפשרות ומבחינות אחרות, אבל מה לגבי שירות עד הבית?

זאת אומרת תקנה טנדר ועגלה, תשכור מחסן באיזור זול, תעמיס את המחסן בצמיגים, תפתח אתר אינטרנט שדרכו ניתן לראות את תכולת המחסן ולהזמין אונליין או טלפונית, ותגיע עד לבית הלקוח עם טנדר שעליו ציוד התקנת צמיג והצמיגים הרצויים.

אני חוזר, אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינת ציוד שהטנדר יכול לסחוב ואיזה ציוד כרוך בעסק שכזה, אני לא יודע איזה אישורים צריך לכך, אני רק חושב שאם זה אפשרי זה יכול להיות שירות מעולה ומאוד מצליח מכיוון שהישראלים ידועים כעצלנים ועסוקים, וזה יכול להיות פיתרון קל ויעיל בשבילהם.

אני חייב לציין, שאני פשוט עף מהרעיון הזה!

איזה רעיון נדיר!

לפותח הנושא, אני אמור להבין שאתה חייל משוחרר שעוד לא יודע במה הוא יעסוק בחיים שלו, ומנסה להתמקד על דבר מסויים?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

כמה דברים,

קודם כל תהליך הוצאת תעודת צמיגן, הינו תהליך ארוך ולא קל בכלל.

אם אני לא טועה,לאחר מעבר הקורסים וכל המבחנים, יש לעבוד כחמש שנים תחת צמיגן מורשה, על מנת לקבל תעודה.

העבודה גם לא זוהרת כמו שאתה מתאר אותה, תידע שאת רוב הזמן שלך אתה תשקיע בתיקון פנצ'רים והתקנת צמיגים משומשים.

בקשר להצעה של הפנצ'ריה הניידת - זה אסור על פי חוק, כי אתה בעצם פותח "מוסך מדרכה". המקסימום שאתה יכול לעשות זה חילוצי דרך.

• תוכן חדש...