Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב חדש, להחליף את ה-306 הידנית המדהימה אך ישנה...

אני רווק ללא משפחה, בן 30.

מה שאני מחפש בעיקר ברכב : נוחות, אבזור, בטיחות והתנהגות כביש.

ברור לי שאני מחפש משהו יותר חזק מה-306 שלי, מצד שני לא מתאים לי קופרה או משהו חייתי כזה. יותר חשוב לי אחיזת כביש בסיבובים חדים ובכבישים מפותלים ממהירות בקו ישר.

מרבית הנסיעות שלי עירוניות עם הרבה איילון.

תקציב : לכל היותר 160K.

אחרי סקירה של האופציות העומדות לפניי נשארתי עם המועמדות הבאות :

אלפא מיטו - יתרון : מראה, מותג, חסכונית, בטיחותית, ידנית, אחריות ושירות. חסרון : 3 דלתות, ידנית, נראית קצת נשית לטעמי, הגה אנמי לחלוטין, מחיר יחסית גבוה.

סיאט לאון - יתרון : אבזור, גיר DSG, כוח, 5 דלתות, מחיר. חסרון : מראה לא משהו, 4 כוכבי בטיחות, כנראה תוחלף בדגם חדש בשנה הבאה, איכות חומרים פחות טובה מהאלפא/שירוקו, צ'מפיון...(אם הייתה מקבלת 5 כוכבי בטיחות ולא הייתה מוחלפת בשנה הבאה ללא ספק ההתלבטות הייתה קלה יותר...)

שירוקו - במחיר של 150K אני יכול לקחת רק את ה-122 כ"ס. אני לא פריק של כח והמומנט מספיק טוב עבורי אז זה פחות רלוונטי שהיא חלשה מהמתחרות. היתרון שלה הוא במראה ובאיכות החומרים, מלבד זאת אני לא רואה יתרונות יחסית למתחרים ולכן היא האופציה הפחות מועדפת.

אופציות שירדו : CRZ (רכב יפה מכל כיוון אבל תחת מכוער בטירוף), איביזה FR/CUPRA (לעניות דעתי יושבות פחות טוב על הכביש מאשר הלאון), גולף 122 - לא רואה שום יתרון על האחות לאון, הונדה סיוויק (יפה ומאובזרת אבל בזה זה נגמר).

אופציות נוספות שעדיין לא הגיעו לארץ : אאודי A1 (תגיע עם 122 כ"ס 1.4 DSG בסביבות 145K) ואלפא ג'ולייטה (120 כ"ס ידנית) שנותר רק לחכות לתמחורה.

אשמח לקבל חוו"ד!

תודה :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המיטו זה רכב ממש מהנה בסיבובים ובפנויות ואתה מרגיש ממש בטוח כאשר אתה לוקח אותם, כמו כן, האחיזת כביש משתפרת (בכל רכב) עם הצמיגים הנכונים, כאשר אני עברתי לTOYO R1R, הרגשתי שיפור מדהים.

יש המון שירשורים בנושא, אני ממליץ לך לעשות חיפוש.

בגדול, לדעתי, השירוקו יורדת, כי הגירסא החזקה יקרה מידי, והגירסא הזולה חלשה מידי, נשארת עם לאון TSI והמיטו 155, הלאון עם בסיס שיפורים יותר טוב, המיטו הסטנדרטית הרבה יותר ספורטיבית ופונה הרבה יותר טוב.

לדעתי היא גם הרבה יותר מהנה.

לגבי יופי, זה עניין אינדיבידואלי, לדעתי המיטו הוא אחד הרכבים היותר יפים שיש כיום בשוק.

רכב נוסף שהוא באותה קטגוריה פחות או יותר, ולפי מה שאתה מתאר מתאים לך, רק קח בחשבון שהוא יותר יקר (180K בערך), רנו קליאו ספורט, לא נסעתי על הרכב אז אני לא יכול לתת חוו"ד עליו, אך שמעתי עליו ביקורות טובות.

בהצלחה

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם

למרות שאני לא ממש חובב VW, השירוקו היא אופציה מעולה.

אם באמת כוח זה לא מה שעושה לך את זה ואתה מעדיף נוחות, זו האופציה בשבילך.

עוד אפשרות היא באמת לחכות לA1. היא חזקה כמו השירוקו ואני משער שתהיה יותר נוחה (למרות שאין יותר מדי על מה להתלונן עם השירוקו).

פורסם

אם אתה מחפש התנהגות כביש, אין לך מה לחפש בליאון הרגילה.

גם המיטו וגם השירוקו לא נוחות במיוחד.

לדעתי נסיעת מבחן תענה לך על כל השאלות.

emotion of motion

פורסם

אתה מוזמן לקרוא בפורום כללי על המיטו, רשמתי רשמים לאחר כמעט חצי שנה שלי עם הרכב.

הפונטו איוו אכן נראה מעניין, אך מעולם לא נסעתי עליו או משהו אז לא יכול להמליץ.

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם

מה לגבי פיאט 500 אבארת'? למרות שאני חושב שאם אתה לא מחפש ביצועים של קופרה וכאלה המיטו תשרת אותך מצוין, מכונית זריזה עם הגה חד שמתגמלת אותך בהתנהגות שלה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם
מה לגבי פיאט 500 אבארת'? למרות שאני חושב שאם אתה לא מחפש ביצועים של קופרה וכאלה המיטו תשרת אותך מצוין, מכונית זריזה עם הגה חד שמתגמלת אותך בהתנהגות שלה.

גירסת הבסיס מתחילה מ175 אלף :roll:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

חברים תודה רבה על ההתייחסויות.

שירוקו אכן הרכב היפה בחבורה לטעמי, עם זאת לעניות דעתי המיטו והלאון מספקות יותר בפרמטרים אחרים ובמחיר יותר זול.

אבארת' קטנה מידי לטעמי וגם יקרה, על האיבו אין נסיעת מבחן, קליאו ספורט מעולה אך ספרטנית מידי ואפורה מבפנים (דרך אגב אפשר להשיג אותה בהנחה משמעותית מהמחיר הרשמי).

חוץ מלחרוש את הפורום ולראות התלבטויות זהות של אנשים שהיו פחות או יותר באותו מצב (הרושם שקיבלתי הוא שכל אחד מרוצה מההחלטה שלו אז נראה לי שאין מה ליפול מבחינת האלטרנטיבות ואין פה נצחון מוחץ לצד זה או זה, הכל שאלה של צרכים) ביצעתי

גם נסיעות מבחן על המיטו והלאון. המיטו קצת קטנה לטעמי ודי אנמית כל עוד לא מסיטים את מתג ה-DNA למצב ספורט, הלאון חזקה יותר, מרגישה יותר יציבה על הכביש, זולה מעט יותר ויש לה את היתרון (?) של תיבת DSG.

החלטתי בינתיים שלאור הצפי להגעת A1 וג'ולייטה בחודש-חודשיים הקרובים אמתין להגעתם.

ד"א סתם רשמים - ביקשתי כבר מס' פעמים נסיעת מבחן על שירוקו ולא חזרו אלי. אלפא והונדה התקשרו פחות מ-24 שעות אחרי הבקשה, כנראה שצ'מפיון אדישים ומדושנים כשזה מגיע למותג כמו פולקסווגן. חוצמזה החבר'ה של אלפא הותירו עלי רושם מאוד חיובי הן מבחינת המקצועיות והן מבחינת הקשב והמענה לפניות, גם שירות ALFA-WAY מאוד חביב.

פורסם

תמיד כשבאים לקנות רכב השירות נהדר, השירות נמדד כשמגיעים עם בעיות. :)

כל הרכבים ברשימה נהדרים תתחדש.

DLS-RA20, DLS-UP6i, Rockford -500.1P, Rockford HX2 "12

• תוכן חדש...