Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא פולקסווגון פולו דיזל 2001.

בתדלוק האחרון שלי מלאתי את המיכל עד למקסימום. התדלוק התבצעת ממיכל שנמצא אצל אבא של חבר במושב, כך שאני בטוח שהמיכל של הרכב היה מלא (חנוק) וגם בטוח באיכות הסולר שמילאתי.

הרכב גמע מאז 750 ק"מ, ומד הדלק עמד על מעל לרבע מיכל. ניגשתי לתדלק בכל זאת, כיוון שרציתי לראות מה יחס צריכת הדלק שהרכב עשה. תדלקתי בתחנת דלק רגילה שאני מחשיב אותה כאמינה ולהפתעתי המונה הראה כי מלאתי 41.5 ליטר. עפ"י ספר הרכב המיכל מכיל כ-45 ליטר, כלומר נשארו במיכל רק 3.5 ליטרים. זה נראה לי מוזר, כיוון שמד הדלק עמד על יותר מרבע, כלומר בערך 11-12 ליטר, ומכאן שקיימות לדעתי לפחות שלוש אפשרויות שיסבירו את המקרה:

1. תכולת מיכל הדלק גבוהה מ-45 ליטר.

2. מד הדלק ברכב מזייף.

3. מונה הדלק בתחנת הדלק מזייף.

מה נראה לכם יותר סביר ואיך לדעתכם אפשר לבדוק את זה? חשבתי על אפשרות של ריקון מיכל הדלק לחלוטין ומילויו מחדש וכך לבדוק את תכולתו בפועל, אבל איך עושים את זה (אם בכלל כדאי)?

פורסם

בדרך כלל מד הדלק מזיף.

לא בגלל שמשהו לא בסדר אלה הוא לא מדויק.

למרות שכבר היו מקרים שתחנות דלק זיפו את כמות הדלק שתודלק.

פורסם

ויש אפשרות נוספת, יכול להיות שבמושב תידלקת עד לסוף צינור התידלוק (עד לפתח) ובתחנה הם עצרו בקפיצה הראשונה או השניה של האקדח, צינור התידלוק מכיל כ7-8 ליטר מה שמסביר את ההפרש.

עוד דבר.... משום מה יש לי הרגשה שלא נבדקה אף פעם מדעית שככל שההנחה על ליטר סולר גבוהה יותר זיוף המשאבה גבוה יותר.

פורסם

לא חדש.

אותו מקרה היה אצלי (גולף SDI 2002 וסיאט טולדו TDI 2004) פעמים רבות.

אתה מגיע לתחנת דלק כשיש לך עוד נגיד 15 ליטר במיכל. אתה אומר למתדלק/ת "מלא" ופתאום נכנסים לך משום מקום עוד 45 ליטר (במיכל של 55 ליטר) וכבר הגענו ל-60 אז איפה פה הבעיה?

ברוב המקרים כשאתה מתדלק המתדלקים אומרים לך "יש אוויר במיכל" ומכניסים לך בכח (עד לגרון) עוד 5-8 ליטר...

תאמין לי אם המיכל שלך 45 ליטר אז הוא באמת 45 ליטר...

אותו דבר בתחנות הדלק: כשאתה אומר למתדלק/ת "מלא" תקפיד שלא ימלאו לך עוד אחרי שהאקדח "ירה" שהוא סיים לתדלק.

• תוכן חדש...