Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי האוקטביות אין שום אגדה, אלא עובדות מוצקות על מוניות, ורכבי משטרה אשר עובדים בתנאים קשים ומגלים אמינות גבוהה מאוד , אמינות אשר עולה על כל רכב אחר אשר נמכר למוניות כרגע .

עם כל הכבוד, השטות שכתבת לגבי סקודה (מוצר סיני) אינה תופסת במציאות , מדובר על רכבים טובים מאוד, אשר זוכים להצלחה גדולה מאוד באירופה, עם משובים מעולים מלקוחות ותוצאות טובות במבדקי אמינות באופן עקבי.

להזכירך , ישראל הייתה מדינת הליאונה , הלאנסר , הלאנטיס , מה זה אומר בדיוק על הטעם המוטורי הישראלי ?

אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע הזה, הוא אולי היה נכון לפני 4-5 שנים, אבל עובדה היום שהאוקטביות כבר לא נתפסות ככה.

כנראה שאתה לא נהג מונית, או שאתה לא נוהג באוקטביה ולכן אתה כותב את דבריך.

במקרה אבא שלי הוא נהג מונית, ובמקרה אחד הרכבים שלו היה אוקטביה:).

ובתחנה שהוא עבד היו מעל 100-120 רכבי אוקטביה.

הכי אמין? רחוק מזה.

עובדות מהשטח של היום אומרות שנשארו אצלו בתחנה 20-25 רכבים כאלו.

לרכב יש מספיק בעיות מולדות כמו הגיר המצ'וקמק שלהם, שגם לאחר התקנת כל הקולרים למינהם, עדיין,הגיר שובק חיים אחרי 120-160K תלוי במזל.

וברכב של אבא שלי הוחלף הגיר פעמיים, והרכב לא עבר את ה230K.

כנ"ל גם אצל כל החברים שלו, בעלי האוקטביות.

ואגב, על כולם מדובר על נהגים מבוגרים, שעברו את גיל 60, וכולם נהגים יחידים והרכב לא עובד מעל 12 שעות ביום מקסימום.

האוקטביות ושאר הרכבים של סקודה וקבוצת VAG פרחו במכירות למוניות רק בגלל עלותם הזולה אז- אל מול מרצדס שהייתה ותהיה תמיד יקרה יותר.

ושוב, אין בכלל מה להשוות את האמינות.

היום, שם המשחק במוניות הוא קאיה.

הם זולות יותר, גדולות ומרווחות יותר,חסכוניות באותה מידה וחלקן אף יותר וכל זה תחת אחריות מורחבת של היבואן שנותן לנהגי מוניות שנתיים אחריות מלאות ועוד שנת אחריות מורחבת על הגיר והמנוע, שזה הכי חשוב לנהגי מוניות.

כי גיר זה הוצאה כבדה.(8-10K).

לך ליהודה מזרחי, הסוכנות של סקודה למוניות ותראה שהוא ריק מלקוחות.

מציע היום 100 אחוז מימון ללא ריבית, רק בכדי שיקנו, והקונים ללא ממהרים לבוא:).

under construction..

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חיישני רברס, חלונות חשמל, רדיו דיסק, קודנית, כספת, עלוקה ובחלק מהמקרים גם לוחות שעונים.

יש כאן הרבה מקום לטעויות, ואני לא בטוח שרדיו מילנו בודקים בקפידה כל דבר שמותקן על ידם.

חוץ מזה שאזעקה כמעט ואף אחד לא קונה יותר...

אתה צריך להבין שהמוצר יוצא מהמפעל אחרי שעבר בקרת איכות קפדנית.

מלבד תקלות במנוע הTSI 1.4 בכל הקונצרן ששמענו עליהן, בשום עיתון רכב בינ"ל לא דיברו אפילו על רבע תקלה.

האשמים מבחינתי במקרים הבודדים הללו, הם המתקינים, וצ'מפיון שבוחרת להתקין בארץ רדיו דיסק למשל.

וגם אם צצות בעיות - הם לא מתקנים אותן ולא נותנים מענה לעניין.

(שוב, על פי מה ששומעים כאן, אני לא נתקלתי באף בעיה)

החדשות הטובות הן, שבסקודות החדשות יהיה רדיו דיסק מקורי, מה שעתיד להקטין את כמות הבלאגן שרדיו מילאנו עושים.

בכל אופן, מבחינתי כל גל התלונות הזה יכול להביא תועלת. יתכן שחטיבת סקודה תיקח לתשומת ליבה את התלונות ותייעל את השירות, הנה, עובדה שהתלוננו על הרדיו דיסק - ומעתה יגיעו רק מקוריים.

מחירון לא יתרסק בגלל כמה תלונות בודדות, המקסימום שיקרה זה כמות מזערית של ביטולים.

אנחנו נהנים משתי מכוניות מקסימות ומעולות, ונקווה בעתיד גם לשירות משופר. (אם כי לי אישית אין תלונות)

א. אתה נשמע כמו יחצ"ן של סקודה, תופעה מוכרת של בעלי רכבים בישראל שהופכים לאוהדים שרופים של המותג :)

ב. אני במקומך הייתי מוחק כל איזכור של "רדיו @#$$4" מהתגובות שלך, זוהי הוצאת דיבה קלאסית.

פורסם

מעניין איפו כל היועצים מהפורום ייעוץ ברכישת רכב?

שבכל דיון שם דוחפים את שקודות רק בגלל "התמורה למחיר"

הנה לכם תמורה. מחירון נופל,יחס יבואן, תקלון מעצבנות ורכב מכוער (סתם תוספת)

איפו כל אלו שבחרו פאביה על ג'אז ?

Omnia mea mecum porto

פורסם
מעניין איפו כל היועצים מהפורום ייעוץ ברכישת רכב?

שבכל דיון שם דוחפים את שקודות רק בגלל "התמורה למחיר"

הם ירדו למחתרת עד שיחליפו להם את הגומיות של קורות A, כפתורים מתקלפים, יתקנו הצתה, יחליפו חגורת בטיחות, יחליפו לוחות שעונים ומחשבי דרך.

אחרי שכל אלה יוחלפו תוכל למצוא אותם שוב בפורום ייעוץ מספרים סיפורי גבורה על איך הפאביה נלחמה איתם בששת הימים כתף לכתף ולא התעייפה וכמה היא הרכב הכי טוב בעולם (גם אם הוא מתפרק כמעט לחלוטין לאחר 15K קילומטר.

זה לא שיש תקלות ברכב, הוא פשוט רובוטריק, זו הסיבה שהוא כל פעם מתפרק.

מדהים אותי איך אנשים נותנים חתיכת רשימת תקלות שהרכב צבר על פני 15K קילומטר מיום עלייתו לכביש והם מקבלים את זה בשלוות נפש ואומרים "רק זה מה שקרה לו, זה הכל".

כנראה שהבעייה לא בסקודה פאביה (סליחה, שקודה פאביה), הבעייה בלקוחות.

אח שלי הוציא כבר 3 מכוניות חדשות מהסוכנות (יונדאי I30 ועוד 2 יונדאי אקסנט), כולן היו בליסינג וטחנו קילומטרז', מעולם לא היו בהן כל כך הרבה תקלות (לפני חודש הוא הוציא את האקסנט השנייה לאחר שהחזיר לחברת הליסינג את האקסנט הקודמת עם מעל 80K קילומטר בכמעט שנתיים על הכביש ואפס תקלות).

אבא שלי הוציא מסוכנות סוזוקי בלאנו ורכש לפני כשנה סיוויק שהיתה על הכביש כ-8 חודשים, בשתיהן לא היו התפרקויות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מניסיון עם קבוצת VAG,

הפולו הנוכחית, טפו טפו, נוסעת בסדר. אין טענות. מצד שני, פולו חדשה היום על הכביש, בגירסה הכי פחות מאובזרת עולה משהו כמו 95000 ש"ח (כשבדקתי לפני כמה שבועות).

לגבי פאביה/סיאט וכו' - כמו כל דבר זה עניין של מזל. אני מקווה שסקודה משפרים דברים מסדרה לסדרה - ומצד שני, לא נראה לי שיש מישהו שאצלו אין תקלות.. אז כל העליהום על X או Y נראה לי שקצת יצא מפרופורציות.

לא ראיתי מוסך ללא תקלות. גם בטויוטה ובמזדה כנראה שיש תיקונים מעבר לטיפולים שגרתיים. לפני שרכשתי את רכבי, התייעצתי עם מישהי שבבעלותה סקודה פאביה (היא מרוצה מאוד, ואמרה שהאוטו מעולה, והוא אצלה כשנה בערך). לפני הפאביה היה לה דייהטסו סיריון והיא אמרה שהאוטו פשוט היה על הפנים. היא פשוט קטלה אותו.

חשוב לציין שאחרי חריש עמוק בפורום - נראה לי שרצוי וכדאי להימנע מהתקנות מקומיות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

וסמל עם תרנגולת, בשביל להגביר את כל אלה.

לגבי מלחמת ששת הימים, כמדומני שהפצוע מהשיר "בלדה לחובש" הוא סקודה פאביה, סליחה שקודה, אני כבר יודע לבטא את האות בשפת האם, כמה מחוכם מצידי.

דבר אחד טוב מכל העניין- לפחות בעלי VW ואודי לא מרגישים "פראיירים" שהרכב שלהם "כמו סקודה"..

נ.ב- גם לי הייתה פעם אוקטביה אגדית (שנת 2000) דיזל שעשתה 1:20.. גם אז לא הייתה חפה מבעיות אבל בהחלט רכב משתלם. כנראה שהימים ההם חלפו מהעולם בנתיים.

פורסם
אז זהו, לא בטוח בכלל שיש הבדל ברמת השירות בין מותגי החברה, בטח ובטח לא בין סקודה\סיאט לבין VW.

אודי כנראה זה משהו אחר כי זה מותג פרימיום אמיתי (להבדיל מ-VW), אבל גם בארזים האלו נפלה שלהבת...

לפי מיטב ידיעתי ההבדל היחיד הוא שבאאודי אתה משלם מחיר "פרימיום" על אותם חלקים שמשתמשים בהם בשאר החברות לאותה פלטפורמה.

זה לא שיש תקלות ברכב, הוא פשוט רובוטריק, זו הסיבה שהוא כל פעם מתפרק.

.

הרגת אותי :-D

בכל מקרה, מכיוון שלא ניתן שירות טוב למוצרים האלה אני לא יודע אם כדאי לקנות אותם חדשים כי קשה לממש את האחריות.

כשאני ניגש לקנות רכב (משומש) אני בודק במוסך המורשה מה הרכב עבר מלבד טיפולים כאשר המטרה היא רכב שעבר טיפולים בלבד.

רכב שהחליפו בו 11 מדחסים (מקרה אמיתי של איזו סיאט מפורום VAG) או 4 פעמים לוח שעונים זה לא רכב שהייתי ניגש לקנות אותו למרות שבאותו הרגע הוא תקין לחלוטין.

בכל מקרה: מהשירות של סקודה ציפיתי ליותר,בין היתר מכיוון שהוא מבודל משאר המוסכים של צ'מפיון.

לאחרונה המלצתי לאבא שלי להתעניין ברכישת סופרב בשל התמורה למחיר (פעם ראשונה שהוא שוקל לרדת מיפניות אחרי עשרות שנים בלי תקלות) , אני חושב שכעת אנחנו נשב עוד קצת על הגדר ונבחן את העניין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מאחר והסקודה (מי שמתקן אותי לשקודה נחסם לאלתר ולצמיתות מהפורום :twisted: ) חולקת את רוב (אם לא כל) חלקיה עם רכבים אחרים בקונצרן שבהם אין את התקלות האופיניות, נראה שאין מנוס חוץ מאשר להאשים את פועל הייצור הצכי.

האם הפאביה אכן עדיין מיוצרת בצכיה והאם המפעל מייצר עוד מכוניות או שמדובר במפעל שמשקיע את מלא כוחו, מרצו ואונו בהרכבת פאביות לתפארת נשיאיינו הדגול, וואצלב האבל?

אפרופו להלחם עם הסקודה בששת הימים, סקודה ייצרה את הפאנצרים של הגרמנים במחה"ע 2.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כל מה שקורה סביב היבואן הזה בארץ מפחיד.

תכננו לקנות סופרב חדשה בטרייד אין בקרוב, עם כמה שאני משוחד לרכב הזה אני מתחיל לרדת מהרעיון בגלל היבואן.

נקווה שמשהו ישתנה שם בקרוב במחלקת השירות.

תקנה או לא תקנה סופרב, יש שיקולים לכאן או לכאן. אבל זהות היבואן אינה סיבה מספקת לדעתי לביטול הרכישה, אלא אם יש לך עניין אובססיבי להענישו.

עם כל הכבוד, סיפורי העימותים עם היבואן הם הסיפורים הפיקנטיים אבל מהווים אחוז מזערי מקרב הרוכשים. החלק הארי אינו זוכה בלימונים ואינו פוגש ביבואן מרגע קבלת הרכב ועד לסיום תקופת האחריות (הקצרה מדי יש לומר). אחוז קטן מקרב הרוכשים מגלה תקלות אשר נפתרות על פי תנאי האחריות. שיעור מזערי עוד יותר "זוכה" לרצף תקלות המביא לקשר מתמשך עם היבואן ולעימותים אפשריים.

גילוי נאות

פורסם

אני חושב שקצת הלכתם והגזמתם קצת...

מדובר בצג דיגיטלי דפוק ואי מציאת פתרון מתאים של צ'מפיון, מותר/צריך/כדאי להוציא את האגרסיות עליהם, שכן לא מצאו פתרון לתקלות הללו בצגים, אבל אני ממש לא חושב שיש מקום להגיד מילה רעה על סקודה.

אני יכול להעיד על עצמי כמו שנוהג בGTI, ונסע ואפילו בחן מקרוב את האוקטביה VRS של חברו, ואני יכול להעיד בפה מלא שכמעט ואין הבדל באיכות ההרכבה והחלקים, ואפילו יש דברים שהVRS הייתה מוקפדת יותר בהם (בתוך תא המנוע למשל)

כמעט בכל רכב חדש שנוחת בארץ צצה "מחלה", ותמיד יהיה את הלקוח המסכן עליו המוסך ילמד את הפתרון ויישם בשאר הרכבים.

(כך שכשאתה מגיע למוסך, אומר את הסמפטומים ומישהו מהנהן בראש.... תדע שאתה ממש לא הראשון.)

יכול להיות שיש סדרה דפוקה של משהו בפאביות (צגים/מרכזיה של הCANBUS או אלף דברים אחרים שיכולים להוביל לתקלה הזו) ועדיין לא עלו עליה, וברגע שיעלו התקלה הזו תתופל כפי שהיא צריך להיות מטופלת, בנתיים, בלת ברירה הלקוחות סובלים.

זה לא חדש, ככה דברים קורים בתעשית הרכב, גם ב 1.8T של VAG היו איזה 5 revisions לא סלילי הצתה, גם בGTI דור 5 היו איזה 4 revisions לפורקים עד שהגיעו לפורק הנוכחי של הדור 6 ויש לי עוד עשרות דוגמאות כאלו...

תמיד יהיה לקוח שיסבול מזה, בין אם זו תקלה רוחבית בכל הרכבים ובין אם בסדרה מסויימת. אם עלו על זה קודם בעולם, הרווחנו, הלקוחות פה בארץ יטופלו טוב יותר ומהר יותר, אבל מה לעשות, לפעמים אצלנו קורות תקלות קודם.

הכשלון פה הוא של צ'מפיון שכן הם לא סופגים מספיק ולא "מרפדים" מספיק את הלקוח כדי שיסתום, אמר פה אחד מחברי הפורום ואמר נכון: "אם הייתי מנהל מוסך, הייתי עושה הכל כדי לגרום ללקוח להבין שהתקלה שלו היא אחד למליון ועושה הכל כדי שיהיה מרוצה וישתוק", פה צ'מפיון נכשלים ויבואנים אחרים מצליחים.

-----

פורסם
אני חושב שקצת הלכתם והגזמתם קצת...

מדובר בצג דיגיטלי דפוק ואי מציאת פתרון מתאים של צ'מפיון, מותר/צריך/כדאי להוציא את האגרסיות עליהם, שכן לא מצאו פתרון לתקלות הללו בצגים, אבל אני ממש לא חושב שיש מקום להגיד מילה רעה על סקודה.

אני יכול להעיד על עצמי כמו שנוהג בGTI, ונסע ואפילו בחן מקרוב את האוקטביה VRS של חברו, ואני יכול להעיד בפה מלא שכמעט ואין הבדל באיכות ההרכבה והחלקים, ואפילו יש דברים שהVRS הייתה מוקפדת יותר בהם (בתוך תא המנוע למשל)

כמעט בכל רכב חדש שנוחת בארץ צצה "מחלה", ותמיד יהיה את הלקוח המסכן עליו המוסך ילמד את הפתרון ויישם בשאר הרכבים.

(כך שכשאתה מגיע למוסך, אומר את הסמפטומים ומישהו מהנהן בראש.... תדע שאתה ממש לא הראשון.)

יכול להיות שיש סדרה דפוקה של משהו בפאביות (צגים/מרכזיה של הCANBUS או אלף דברים אחרים שיכולים להוביל לתקלה הזו) ועדיין לא עלו עליה, וברגע שיעלו התקלה הזו תתופל כפי שהיא צריך להיות מטופלת, בנתיים, בלת ברירה הלקוחות סובלים.

זה לא חדש, ככה דברים קורים בתעשית הרכב, גם ב 1.8T של VAG היו איזה 5 revisions לא סלילי הצתה, גם בGTI דור 5 היו איזה 4 revisions לפורקים עד שהגיעו לפורק הנוכחי של הדור 6 ויש לי עוד עשרות דוגמאות כאלו...

תמיד יהיה לקוח שיסבול מזה, בין אם זו תקלה רוחבית בכל הרכבים ובין אם בסדרה מסויימת. אם עלו על זה קודם בעולם, הרווחנו, הלקוחות פה בארץ יטופלו טוב יותר ומהר יותר, אבל מה לעשות, לפעמים אצלנו קורות תקלות קודם.

הכשלון פה הוא של צ'מפיון שכן הם לא סופגים מספיק ולא "מרפדים" מספיק את הלקוח כדי שיסתום, אמר פה אחד מחברי הפורום ואמר נכון: "אם הייתי מנהל מוסך, הייתי עושה הכל כדי לגרום ללקוח להבין שהתקלה שלו היא אחד למליון ועושה הכל כדי שיהיה מרוצה וישתוק", פה צ'מפיון נכשלים ויבואנים אחרים מצליחים.

כל מילה בסלע. :mm_yeah:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אחרי סדרת תקלות כה מרשימה, על מי בדיוק אתה רוצה שיוציאו את העצבים ?!

מה זה בדיוק "בנתיים, בלת ברירה הלקוחות סובלים" ?

מכונית חדשה עולה קרוב ל 100K וחזקה על מי שמוציא סכום כזה שהוא מחפש שקט נפשי ולא תירוצים סתומים.

מוסך אינו בית מלון, וזו חוויה די מפוקפקת להעביר ימי עבודה שלמים בחיפוש אחר תקלות.

יש סדרה של צגים דפוקים ? תתארגנו על צגים חדשים ותקראו לכל בעלי המכוניות על מנת להחליף אותם.

הבעיה חשוכת מרפא ? אל תיבאו יותר את המכונית, בטח אם מסתבר בדיעבד שאינכם מסוגלים להעניק לה שירות ראוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מאחר והסקודה (מי שמתקן אותי לשקודה נחסם לאלתר ולצמיתות מהפורום :twisted: ) חולקת את רוב (אם לא כל) חלקיה עם רכבים אחרים בקונצרן שבהם אין את התקלות האופיניות, נראה שאין מנוס חוץ מאשר להאשים את פועל הייצור הצכי.

יכול להיות שהחלקים הגרמנים אלרגיים לצבע הירוק ולציפורים בכלל?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אחרי סדרת תקלות כה מרשימה, על מי בדיוק אתה רוצה שיוציאו את העצבים ?!

מה זה בדיוק "בנתיים, בלת ברירה הלקוחות סובלים" ?

מכונית חדשה עולה קרוב ל 100K וחזקה על מי שמוציא סכום כזה שהוא מחפש שקט נפשי ולא תירוצים סתומים.

מוסך אינו בית מלון, וזו חוויה די מפוקפקת להעביר ימי עבודה שלמים בחיפוש אחר תקלות.

יש סדרה של צגים דפוקים ? תתארגנו על צגים חדשים ותקראו לכל בעלי המכוניות על מנת להחליף אותם.

הבעיה חשוכת מרפא ? אל תיבאו יותר את המכונית, בטח אם מסתבר בדיעבד שאינכם מסוגלים להעניק לה שירות ראוי.

אתה לא סותר את מה שאמרתי, צ'מפיון - אליהם צריכה לבוא האצבע המאשימה, ואין פה מקום להכללות על סקודה או קונצרן VAG. פשוט מאוד צורת הטיפול של צ'מפיון בלקוחותיה מחרידה והיכולת שלה לשמור על ה"שם" של המותג אפסית, חבל.

-----

• תוכן חדש...