Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תזונאית דרך קופת חולים , זה שירות נוסף? ז"א השירות בתשלום מעבר , או שזה משהו שמגיע לי

כחבר בקופת החולים , כי ראיתי גם פרסומת בקופ"ח להפסקת עישון , אז אני לא יודע האם השירותים האלו

הם בתשלום נוסף או בחינם.

וזה שבנאדם מדריך חדר כשור אומר שהוא תזונאי בהכרח? עדיף ללכת לתזונאי מוסמך לא?

מתוך ניסיון אישי אתה לא אמור לשלם על לגשת לתזונאית דרך קופת חולים (ככה זה היה אצלי ואצל אבי בכל מקרה. אבל תתקשר לקופה ותבדוק), אבל זה פשוט מזוויע! גם היחס וגם הזמן שאתה מקבל- 10 אולי מקסימום 15 דק' בהגזמה!

אני הסוף החלטתי לגשת לווינגייט לתזונאי. אחח, מה אומר עולם אחר לגמרי! ישבנו איזה שעה והוא הרכיב לי תוכנית מזון שמתאימה לי אישית, לפי הדברים שאני אוהב לאכול (ולא הוציא לי טבלה מוכנה, כמו בקופ"ח).

רק קח בחשבון שבווינגייט זה לא זול, משהו כמו 250-300 ש"ח (אבל זה שווה כל אגורה במיוחד לאור מה שמקבלים בקופ"ח).

זה שאדם הוא מדריך חדר כושר לא אומר שהוא תזונאי בהכרח. למעשה זה גם לא אומר שהוא מדריך חדר כושר טוב. כבר יצא לי להתקל בכמה מדריכים שפשוט אין להם מושג מהחיים שלהם (לדוגמא, את התרגיל "סקוט" (אם כותבים זאת כך) הוא הראה כאשר הברך שלו בורחת קדימה- מאוד מסוכן לברך!).

שיהיה בהצלחה.

פורסם

לך לתזונאי / תזונאית - בלי קשר לספורט. מישהו מקצועי יעלה כ-150 ש"ח לשבוע באופן פרטי ופחות מזה דרך קופ"ח (לפחות בכללית).

תתחיל מלהתמיד בספורט שאתה אוהב לאורך זמן. השינוי יבוא מעצמו.

לא ציינת מה המטרה שלך, האם לרדת במשקל, או אולי דווקא לעלות במשקל?

אולי המשקל בסדר, אבל אתה רוצה להעלות מסת שריר, או לשרוף שומן.

כל אחד מהדברים האלה מצריך אימון מעט שונה, ותזונה מעט שונה. (אגב, תזונה זה לפחות 50% מהעסק).

בהצלחה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

המטרה שלי בעיקר היא לחטב את הבטן ולעלות קצת במסת שריר בידיים, לא בצורה מוגזמת מדי, ולהוריד 4 5 קילו.

Polo 2012

פורסם

אתה עושה לעצמך רק טוב.

קבע לעצמך יעד סביר שאיתו תצליח להתמודד, אל תקפוץ למשהו יומרני של 4-5 פעמים בשבוע כי לא תעמוד בזה ותשבר.

בנוסף זה גם מיותר, אני מתאמן 3 פעמים (באדיקות!) בשבוע וזה מספיק לריבועים בבטן ושרירים מברזל.

מומלץ שתעשה בדיקות רפואיות מקיפות לפני שתתחיל. כמו כן תזונאי בהחלט יכול לעזור לך, כי החוכמה היא לא להיות רעב וזו תורה לא מסובכת אבל צריך ללמוד אותה (החברים שכתבו לפני רשמו את העקרונות: פחמימות מורכבות + חלבון).

בהצלחה.

פורסם
המטרה שלי בעיקר היא לחטב את הבטן ולעלות קצת במסת שריר בידיים, לא בצורה מוגזמת מדי, ולהוריד 4 5 קילו.

בטן חטובה זו קודם כל פונקציית של הורדת אחוזי השומן בגוף באופן דרסטי, כי השומן נוטה להצטבר בעיקר באזור הבטן-מותניים. יכולים להיות לך אחלה שרירי בטן ומעליהם אחלה שומן, והבטן תהיה "תפוסה", אך מרופדת יפה. לכן, אתה צריך להסתכל פחות על משקל ויותר על היקפים (ירידת מידה במכנסיים זו אינדיקציה טובה).

להוריד 4-5 קילו יכול להיות קל (למשל, למישהו ששוקל 100 ק"ג, לא פעיל, ושהתזונה שלו מורכבת מהרבה זבל, יותר קל להשיג שיפור מהיר) ויכול להיות קשה (אם אתה שוקל 75 ק"ג, פעיל ועם תזונה סבירה). זה גם מאוד משתנה מאדם לאדם (חילוף חומרים וכו'). לאנשים שונים יש פוטנציאל שונה. לאשתי, למשל, יש שריר בטן חזקים, בלי לעשות כלום.

אבל, כאמור, לרובנו, בטן חטובה דורשת פעולה כוללת. אם במקביל לשיפור התזונה אתה מתכוון גם להיכנס לפעילות ספורטיבית רצוי מאוד להעזר בתזונאי. דיאטה לא מוצלחת, בשילוב פעילות גופנית מוגברת, עלולה לדלל לך את השרירים בגוף במקום להגדיל. אם תהיה פעיל תצטרך כנראה לאכול יותר, אבל גם נכון. תצטרך מצד אחד להזיע הרבה ("לשרוף שומן"), ומצד שני לתת לגוף מספיק אנרגיה (פחמימות) לאימונים וחומר בנייה (חלבונים), על מנת לתמוך בפעילות ובגדילה, והכל בתזמון נכון.

אישית, בשבילי, מדובר בטירחה גדולה מדי. אני מעדיף להיות פעיל אירובית 4-5 פעמים בשבוע, לאכול כמה ומה שבא, לא להיות עסוק כל הזמן בשריפת וספירת קלוריות, ולא להיראות מרשים בים. אבל כל אחד ומה שחשוב לו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסת שריר בידיים זה דבר שמאד קל לעלות אבל זה תלוי הרבה בגנטיקה שלך.

שרירי הדו-ראשי (Byceps) שאתה מתכוון אליהם, מגיבים יפה מאד לאימונים וקל לגרום להם לגדול.

אני אישית לא מבין את הטעם, ההגיון והאסתטיקה בלעבוד רק על קבוצת שרירים אחת.

אל תשכח שחוץ ממסת שריר חשוב מאד עניין הפרופורציה בגוף.

בכל מקרה התרגילים לשריר זה הם פשוטים וקלים אלא אם אתה מוסיף גם את השריר התלת-ראשי

ואז זה הופך את העניין לקצת יותר מורכב.

לגבי חיטוב הבטן, זהו אחד האיזורים הקשים ביותר לחיטוב.

כדי שיראו את הקוביות שאתה רוצה, יש צורך ב-10 אחוז שומן גוף ומטה.

רק שתבין שהממוצע והנורמלי זה בין 15 ל-20 אחוזים.

לכן תזונה היא מאד מאד קריטית במקרה הזה, מכיוון שלא ניתן להוריד שומן רק בבטן יש צורך בפעילות אירובית

ותזונה קפדנית. כמו כן לחיטוב נטו, יש להמנע ממוצרי קמח וחיטה כלשהם, סוכרים, שומנים וכו'...

זה עולם ומלואו ולכל מטרה תרגילים ותזונה שונה.

פורסם

אם אפשר אני מתעלק על השירשור ושואל גם על עצמי.

לאחרונה אני לא אוכל בצורה מסודרת(עקב עבודה/צבא), לדוג' ביום רביעי עבדתי עד שעה 11 וחצי בלילה, הלכתי לאכול ואז לישון.

כתוצאה מכך התחילה לצאת לי בטן, איך אני יוכל להוריד אותה הכי מהר?

חצי שעה אופנים ביום זה מספיק?

כמה אימונים נוספים אני צריך בגלל שאני אוכל בשעות לא שיגרתיות.

גובה 1.72 משקל 62, בן 21.

קובי

פורסם

כמו שכבר כתבו לך פה. הכי טוב זה ללכת למאמן שבחדר כושר ושהוא יבנה לך תוכנית לפני הצרכים והנתונים הטבעיים (גנטיקה) שלך.

אחרי זה גש לתזונאית כדי לבנות תפריט.

מה שכן ואת זה אף אחד לא רשם, לעולם אל תזלזל בחשיבותו של החימום לפני כל אימון!

זה ימנע לך המון צרות בהמשך!

כרגע, קח את האימונים ב"איזי". כדי שהגוף לא יחטוף שוק.

תעלה ממש בהדרגה במשקלים שלך.

לגבי kobic9 .

המשקל שלך נשמע תקין לחלוטין!

אני 175 ושוקל 82.5. (עם כ-16 אחוזי שומן).

המשקל הרצוי למבנה גוף שלי (ללא אימונים וכאלה) הוא בין 74 ל77 ק"ג.

אם כבר אתה אוכל בלילה, תנסה לאכול משהו קליל ודל פחמימות.

חצי שעה אופניים ביום זה סבבה. השאלה היא באיזה קצב אתה עושה את זה..

אם יש לך אופציה, תעלה את זה ל45 דק' לפחות.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

התחילה לצאת לי בטן, איך אני יוכל להוריד אותה הכי מהר? חצי שעה אופנים ביום זה מספיק?

כמה אימונים נוספים אני צריך בגלל שאני אוכל בשעות לא שיגרתיות.

אתה מערבב פה שני דברים שונים ולא קשורים.

זה ש"יצאה לך בטן" לא קשור בכלל לשעות בהן אתה אוכל, אלא קשור למה שאתה אוכל.

אם תאכל ירקות ב-11 בלילה לא תשמין או לחילופין אם תשתדל לא לאכול כלום בלילה

אבל בצהריים תאכל כמו חמור - כן תשמין. זה תלוי בגנטיקה ובנטיה להשמנה שיש לך.

נכון שלא מומלץ לאכול שעתיים לפני השינה אבל יש דברים יותר משפיעים כמו איכות וכמות האוכל שאתה אוכל במשך היום.

חצי שעה אופניים ביום זה מכובד ומספיק בהחלט אבל זה תלוי באיזה דופק אתה עושה את החצי שעה הזאתי.

דופק אופטימלי לשריפת שומן הוא בין 130 ל-145 בערך, תלוי בגיל.

שוב, אין נוסחה קבועה שמתאימה לכל אחד, זה מורכב מהרבה גורמים.

• תוכן חדש...