Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח חניה מהעירייה - 500 שקל?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המדרכה לאיש - לרכב הכביש.

.

ואללה, הזכרת לי את זה שכל הזמן היה מצטט את חנניה רייכמן, איך קראו לו לעזאזל?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורט מפרי עטו של חנניה רייכמן:

איך אפשר לכנות המון מתרחצים על שפת הים? חשפשוף

המצפון הוא מין מסחט המוצץ מלב מס-חטא

השועל בכל מסלול מנסה לגבות מס-לול

לא כל דבר מחוץ לארץ הוא גם דבר נחוץ לארץ

אם האיש הוא "חכם בלילה" , אל תחפשו בדבריו שחר

מה אפשר לומר על רשע מפורסם? שמו הולך לפניו, וימח שמו הולך אחריו

איך אפשר לכנות קושיות הבל? קשקושיות

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הבחור עם העגלה, נראה לי אתה בתסביך אמיתי עם העגלה שלך, אולי להשתחוות לך כשאתה עובר עם העגלה. בוא נבקש שיבנו גם מסלול מיוחד על המדרכות בשביל עגלות.

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם

יש מסלול מיוחד למכוניות - קוראים לו כביש.

יש מסלול מיוחד לעגלות - קוראים לו מדרכה.

איך היית מרגיש אילו הורים עם עגלות ילדים היו הולכים בכביש (תתפלא, זה הרבה יותר נוח מאשר במדרכה), ואתה בעל הרכב תתאזר בסבלנות ותתקדם בקצב שלהם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
קורט מפרי עטו של חנניה רייכמן:

איך אפשר לכנות המון מתרחצים על שפת הים? חשפשוף

המצפון הוא מין מסחט המוצץ מלב מס-חטא

השועל בכל מסלול מנסה לגבות מס-לול

לא כל דבר מחוץ לארץ הוא גם דבר נחוץ לארץ

אם האיש הוא "חכם בלילה" , אל תחפשו בדבריו שחר

מה אפשר לומר על רשע מפורסם? שמו הולך לפניו, וימח שמו הולך אחריו

איך אפשר לכנות קושיות הבל? קשקושיות

.

זה טוב!! סחתיין עליך.

לחונה היקר: תבין שאין שום תירוץ שיצדיק את החניה שלך על המדרכה. גם אם הקנס היה 5000 ש"ח זה היה לגיטימי בעיני.

אולי אתה לא משתמש במדרכה, אבל אחרים כן.

לפחות למדת בצורה אירונית נחמדה ש(חניה קצת יותר רחוקה) הליכה ברגל שווים לך כסף...

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לא צריך להגזים, גם 100 שקל יוצר הרתעה. אבל גם יוצר איזון. ישנם מקומות שבשעות הלילה, פשוט אין ברירה, אלה רק לחנות על המדרכה. זה לא עניין של ללכת עוד 4 רחובות, זה ללכת עוד 10 רחובות ולא למצוא חניה. אי אפשר לומר לאדם, תוותר על האוטו. יש אנשים חולים, מבוגרים, יש אנשים שהרכב הוא מקור פרנסתם.

להולכי הרגל (בסופו של דבר זה גם הנהגים) נגרם חוסר נוחות, אבל בואו לא נגזים, בדרך כלל אפשר להסתדר עם זה.לרוב מדובר ברחובות בהן התנועה לא סואנת.

מי שחוזר הביתה עד 16:00 ותמיד יש לו חניה פנויה, קל לו לדבר, אבל יש אנשים (והם לא פושעים) שחוזרים אחרי 20:00 בקביעות, אף פעם אין להם חניה בכביש, אז מה שילכו לעזאזל?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אם מדובר על מדרכה רחבה ונשאר מספיק מקום למעבר הולכי רגל כך שהחנייה עליה לא מפריעה להם, יש סעיף אחר בחוק והקנס נמוך יותר.

שני סעיפים נאכפים במקרה זה:

1. העמדת רכב על המדרכה עם 2 גלגלים או יותר ולא נותר מעבר של 1.30 מטר.

"העמדת את הרכב הנ"ל על המדרכה,

במקום שלא הוסדר רכב וחנייתו,

בניגוד לתקנה 72 (א ) (2א ) לתקנות התעבורה.

סמל הסעיף 5953

קנס 500 ש"ח

נקודות 0.

2. העמדת רכב על המדרכה בשני גלגלים ונותר מעבר של 1.30 מטר במדרכה.

"העמדת את הרכב הנ"לעל המדרכה,

במקום שלא הוסדר העמדת רכב וחנייתו,

בניגוד לתקנה 72 (א ) (2 א( לתקנות התעבורה.

סמל הסעיף 6658

קנס 250 ש"ח

נקודות 0.

לפותח השרשור, ניתן לפנות לעירייה שהנפיקה לך את הדוח ולבקש ביטול לציין שבמקום ישנה בעיית חניה ואינך פורע חוק.

בעיר שאני גרה מתירים לאנשים לחנות על המדרכה בשעות הלילה ומעלימים עין מחניה על המדרכה מכיוון שיש מצוקת חניה.

בשעות הבוקר מי שמשאיר את רכבו על המדרכה יקבל את הקנס על פי חוק.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

vik014,

100 שקל לא יוצרים הרתעה. העבירה העירונית הנפוצה ביותר היא חניה בכחול לבן ללא תשלום והקנס בגינה הוא 100 שקל.

אם נהג מוכן לשלם 100 שקל במקום כ-5 שקלים או פחות לכל שעה, אזי ברור שמדובר באחד ש-100 שקל לא כואבים לו.

אני בטוח שאם היו נותנים קנס של 500 שקל על אי תשלום הסדר חניה, התופעה הזאת היתה מצטמצמת משמעותית.

אין דבר כזה אין ברירה. אם אני הולך ברחוב עם כלב שנזקק לצרכיו ואין לי שקית לאסוף, אתה בטח לא היית רוצה שאני אכניס אותו לבנין שלך שיעשה צרכיו ליד הדלת שלך. ליד הדלת שלך אני לא אקבל קנס, אבל ברחוב כן.

גם באזור שלי יש מצוקת חניה ופעמים רבות אני נמנע מלנסוע עם הרכב כי ברור לי שכשאחזור לא תהיה חניה סמוכה ואאלץ לכתת רגלי לרחובות רחוקים יותר. אם מדובר בבילוי, אני מזמין חבר שיאסוף אותי. בעיקר ברור לי שגם היעד אליו אני נוסע יהיה עם מצוקת חניה. אף פעם לא חשבתי לחנות על מדרכה.

אנשים חולים הנזקקים לרכב לצורך התניידות, מקבלים תו נכה ואם הם פונים באופן מסודר לרשות המקומית, הם יקבלו מקום שמור ליד הבית.

העלת נקודה מעניינת בענין אנשים מבוגרים שמן הסתם ברור שמחמת גילם קשה להם. אני אבשל קצת את הרעיון ואנסה לגלגל אותו למסדרונות הכנסת:

נראה לי נכון והגיוני שבכל אזור ישמרו מקומות לבני גיל הזהב באשר הם. גם בחניונים ציבוריים, גם בחניות באזורי מגורים/משרדים וכד'. אני עוד צריך לחשוב כיצד מגלגלים זאת באופן שיהא ברור שמי שחונה שם יזוהה כגיל הזהב ולא חוצפן בן 17 שטוען שבא לבקר את סבא.

לפני מס' שבועות יצא לי לראות קשישה - אחת מחברות הכנסת לשעבר, שהיתה במרכז הרפואי ת"א (סוראסקי). אין לי מושג אם ביקרה מישהו או עקב מצבה הרפואי. מכל מקום ראיתיה מתנהלת באיטיות משוועת לעבר ריכבה החונה אי שם בתוככי החניון. עכשיו שהעלת את ענין המבוגרים, התמונה הזאת עלתה בראשי ובאמת ראוי שידאגו לאנשים שכאלה למקומות שמורים באזורים הנגישים יותר ויחסכו מהם את המאמץ המיותר.

יש לך בעיית חניה בשכונה/ בבניין - אולי לא כדאי שתקנה רכב, אולי לא כדאי שמשפחה תחזיק 2 מכוניות.

בעידן תמ"א 38, יש רשויות מקומיות שאומרות באופן חד וחלק: אין מקום חניה פרטי = אין תוספת בניה. אפילו כופר חניה לא קיים על הפרק. דבר אחד ברור - אם צריך לפתור את בעיית חוזק הבניין, לא צריך להחמיר בעיה של מצוקת חניה. בסופו של דבר יהיה פתרון, או שהבנין יהרס ברעידת אדמה ואז יבנו במקומו בנין חדש עם חניון תת-קרקעי, או שדיירים ימסרו מרצונם את הקרקע לקבלן ובמקום לבנות טלאי, יהרסו את הבנין ויבנו חדש עם חניון.

ראיתי מקומות בהם דיירים התאגדו והתקינו מכפיל חניה - נכון, זה עלה לכל יחידת חניה באזור ה-60-70 אלף שקל, אבל הם עשו זאת כי כנראה שהם לא רוצים לחנות על מדרכה. ראיתי בנינים בהם דיירים הרסו גינה והפכו לחניה.

פתרונות יש, רק צריך לרצות לעשותם ולא להתבכיין שאין מקום/אין ברירה/מאוחר/רחוק וכו'.

מי קבע שאם שכן חוצפן תופס לך חניה בבנין, הוא יותר חוצפן מאותו אחד שתופס את המדרכה להולכי הרגל ?

זה שתפס חניה בבנין, עשה זאת כי לא היה מקום אחר בקירבת מקום, רק שהוא העדיף להיות יותר חכם ולא רצה לקחת צ'אנס של קנס עקב חניה במדרכה.

.

פורסם

שוב, לא מצדיק את אבא שלי. עבר על החוק ושילם בלי להתלונן.

גם בד"כ אין בעיה כזאת בשכונה שלי, תמיד ניתן למצוא איזה מקום חניה במרחק 5 דקות הליכה במקרה הגרוע, גם אם מישהו החליט שבא לו לחנות בחניה שלנו.

דווקא במקרה החד פעמי הזה, כנראה היה איזה חג/ ארוע/ משהו אחר, אבא חנה ונענש(קורה).

לאמיר שליט,

מעניין לחשוב שפריצה(כי זה מה שקורה כשנכנסים לשטח פרטי ללא רשות) היא פתרון יותר טוב מחניה שלא הפריע לאף אחד.

וכשרשמת "אין דבר כזה אין ברירה" ואחר כך התחלת לרשום לגבי נושא המבוגרים, אז כנראה שלא תמיד יש ברירה...

לגבי הרוב אני כן מסכים איתך, אבל פרופורציה, להבדיל בין פגיעה/ סיכון לפגיעה באדם אחר(שעליה מתרעמים) לבין עבירה שבה אם החוק לא היה שחור/ לבן, כנראה שקנס לא היה שלא היה קנס.

אני אישית לא באתי לפה להצדיק לא את אבא ולא את פותח השרשור, אלא לנסות להראות קצת פרופורציה.

לא תמיד העבריין הוא מסוכן, מזיק ומפריע. החוק לא יכול להיות כל כך גמיש, אבל המגיבים כן.

לפעמים מספיק להגיד שלם את הקנס ואל תעשה זאת שוב ולא להגיד שמגיע לבן אדם 5K קנס ולילה בכלא(אם כבר...)

אבל איזה פרופורציה אפשר להציג בפורום הזה, אחרי ששרשור הדו גלגלי הפך לקטילה קולקטיבית,

חלק מחברי הפורום החליטו שחברות הביטוח יכולות להפוך לרשות השופטת ולהטיל קנס בלתי אפשרי על כלל הנהגים בשל אלה שעוברים על החוק?!

פורסם
מעניין לחשוב שפריצה(כי זה מה שקורה כשנכנסים לשטח פרטי ללא רשות) היא פתרון יותר טוב מחניה שלא הפריע לאף אחד.

וכשרשמת "אין דבר כזה אין ברירה" ואחר כך התחלת לרשום לגבי נושא המבוגרים, אז כנראה שלא תמיד יש ברירה...

לזה קוראים פריצה:

מתוך חוק העונשין - סעיך 405. פריצה, כניסה והתפרצות

(א) השובר חלק חיצוני או פנימי של בנין, או פותח - במפתח, במשיכה, בדחיפה, בהרמה או בכל דרך אחרת - דלת, חלון, תריס או כל דבר שנועד לסגור או לכסות פתח בבנין או פתח הנותן מעבר מחלק לחלק בבנין, נקרא פורץ.

(ב) המכניס לבנין חלק מגופו או מן הכלי שהוא משתמש בו, נקרא נכנס.

(ג) הפורץ ונכנס או פורץ ויוצא, נקרא מתפרץ.

(ד) הנכנס לבנין באיום, בתחבולה, או בקנוניה עם אדם שבבנין, או נכנס לארובה או לפתח אחר של הבנין העומד פתוח דרך קבע לצורך מסויים וכרגיל אינו נועד לשמש לכניסה, רואים אותו כאילו פורץ ונכנס.

בקיצור - פריצה לא היה לנו.

אין דבר כזה אין ברירה - במצב החוקי להיום, תחנה במקום תקני לחניה כפי שאושר ברשומות. גם הזקן יחנה במקום מרוחק, אם אין מקום ליד ביתו. אני חושב שראוי ליצור מקומות יעודיים לבני גיל הזהב אך כל עוד הרשות לא שינתה דבר בהוראותיה / חוקיה / ונוהליה, פשוט לא חונים על מדרכה.

.

פורסם

צודק, הסגת גבול..

ומאיפה אתם מביאים את כל סעיפי החוק האלה, חיפוש כללי בגוגל לגבי סעיף מסויים או אתר מרוכז ומסודר?

במקרה השני, אפשר כתובת בבקשה?

פורסם

גוגל.

מתוך סעף 29 לפקודת הנזיקין: הסגת גבול

הסגת גבול במקרקעין היא כניסה למקרקעין שלא כדין, או היזק או הפרעה בידי אדם למקרקעין שלא כדין; אך אין תובע יכול להיפרע פיצויים על הסגת גבול במקרקעין אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון.

.

• תוכן חדש...