Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים איתך לגבי סיווג הרכב מול האיביזה.

הבעיה שבארץ אנשים מחפשים כמה שיותר שנתון לכסף וחושבים שמדובר בכמעט אותו רכב בגלל שיש לו מנוע משותף.

בקשר לשנתונים של הGTI, אכן מ2002 התחילה המצערת האלקטרונית + כסאות לא של רקארו.

לעומת זאת ב2000 אין מחשב דרך וכל מיני פיצ'פקעס נוספים (כמו אזעקה מקורית למשל)

ככה שהשנתון האידיאלי זה 2001, לדעתי זה גם השנתון שנמכרו בו הכי הרבה יחידות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ מהכיסאות רקארו בGTI, במה היא יותר טובה מ FR 2005,בתקווה שהמחירון שלהם די דומה ברגע שאמרת שהן נמכרות 10K+מעל המחירון.

סתם מעניין אותי לדעת.

פורסם
אל תהיה כ"כ בטוח.

אני בטוח,ולא מסתמך רק על נתונים על הנייר,אלא גם בודק (בקפריסין כמובן),ולא רק ברכב שלי.

ועובדות בשטח מראות שאיביזה סטנדרטית חזקה/מהירה יותר מ-GTI סטנדרטית.

כמשופרות ההבדל מורגש עוד יותר,לטובת איביזה כמובן (סט-אפ שיפורים זהה).

לצערי GTI "התברכה" ב-K03 הכי קטן בסדרה,וזה בא לידי ביטוי בכביש,הן כסטנדרטית והן כמשופרת (ללא החלפת טורבו כמובן).

עם ההיכרות שלי עם הסיוויק (בניד פור ספיד) הייתי אומר שזה אוטו לא רע גם לסיבובים :wink:.
פורסם
חוץ מהכיסאות רקארו בGTI, במה היא יותר טובה מ FR 2005,בתקווה שהמחירון שלהם די דומה ברגע שאמרת שהן נמכרות 10K+מעל המחירון.

סתם מעניין אותי לדעת.

בוא נתחיל בכך שהאיביזה היא רכב סופר מיני לכן הרכב שצריך להשוות אותה אליו הוא הפולו GTI.

אם נתעלם לרגע מכך שהרכב יותר קטן ויותר צפוף ונמצא בכלל בקטגוריה אחרת ,

סתם כמה נקודות שעולות לי בשליפה : מראה (איביזות מהשנים האלו נראות זוועה לטעמי ורק הדור החדש נראה יותר גרוע מהן) , איכות הרכבה וחומרים כולל הקפדה על פרטים (או בשתי מלים : תחושה זולה), איבזור , תדמית וקהל יעד . אני בכלל לא מדבר על דברים כמו שמירת ערך שזה לא מעניין. גם הן לא מצטיינות באמינות יתרה, בוא נשים את הדברים על השולחן.

בשלוש מלים : גרסת LOW COST.

כמובן אני לא רוצה לפגוע באף אחד מבעלי הFR/קופרה הרבים בפורום.

מדובר בקניה כדאית מבחינת תמורה על הנייר אבל אני רואה את הדברים במונחים אחרים קצת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא מעניין אותי יחס של שנתון-כסף, הרבה יותר חשוב לי להשקיע את כספי בדבר שהוא טוב בשבילי, ועומד בשורה אחת עם הסטנדרטיים שלי.

האיביזה הרשגישה לי כמו ה306 הישנה מאוד שהייתה לי, כל דבר מחובר עם ברגים, הכל מתקלף ובקומבינות, האוטו היה לא יציב בכלל.

מה שאני מחפש זה רכב אלגנטי ומהיר, שרוב הזמן ינסע במהירויות חוקיות חוץ מהפעמים שלא, יחדה עם זאת מפנק באבזור ולא מושך עיניים.

ההתמקדות היא בעיקר לרכב סטנדרטי(תוספת של צ'יפ זה בסדר), עם היסתורית טיפולים מסודרת, יד וק"מ סביר, ומצב טוב.

התקציב לדעתי יהיה בסביבו 60-65K, הכל תלוי במכירה של הפרלוד ובכסף שיהיה לי להוסיף.

פורסם

האיביזה של 2005 הרבה יותר אכותית בחומרים ובעיצוב פנים,מאשר האיביזות 2001-2002.

למרות שאני מחזיק אחת 2001 בלי שום קירקוש אחד ושום סדק בשום מקום.

אייל-הFR הרבה יותר מודרנית וחומרים יותר טובים,דוגמת הדש בורד.

ואפילו ההתנהגות שלה יותר ספורטיבית מ GTI.

שאר הדברים שאמרת זה עניין של טעם וריח.

יריב.

פורסם
לא מעניין אותי יחס של שנתון-כסף, הרבה יותר חשוב לי להשקיע את כספי בדבר שהוא טוב בשבילי, ועומד בשורה אחת עם הסטנדרטיים שלי.

האיביזה הרשגישה לי כמו ה306 הישנה מאוד שהייתה לי, כל דבר מחובר עם ברגים, הכל מתקלף ובקומבינות, האוטו היה לא יציב בכלל.

מה שאני מחפש זה רכב אלגנטי ומהיר, שרוב הזמן ינסע במהירויות חוקיות חוץ מהפעמים שלא, יחדה עם זאת מפנק באבזור ולא מושך עיניים.

ההתמקדות היא בעיקר לרכב סטנדרטי(תוספת של צ'יפ זה בסדר), עם היסתורית טיפולים מסודרת, יד וק"מ סביר, ומצב טוב.

התקציב לדעתי יהיה בסביבו 60-65K, הכל תלוי במכירה של הפרלוד ובכסף שיהיה לי להוסיף.

אני חושב שהתיאור שלך קולע לגולף GTI ואני חושב שהתקציב הזה אמור להספיק.

אם יהיו לך שאלות על רכבים ספציפיים שתראה , אתה מוזמן לשאול כאן ואנסה לעזור.

אייל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה רבה.

ראיתי עוד אופציה מעניינת שהיא האוקטביה 2004VRS שמפורסמת גם כאן וגם ביד שניה.

אבל לפי המודעה שמפורסמת כאן הוא רוצה על האוטו 75K כשהרכב יד 4 עם 130 K.

זה כמעט 30 אלף מעל המחירון של הרכב, אני יודע שמחירון לא משקף את הרכב הספציפי הזה אבל 30K מעל

פורסם
בוא נתחיל בכך שהאיביזה היא רכב סופר מיני לכן הרכב שצריך להשוות אותה אליו הוא הפולו GTI.

אם נתעלם לרגע מכך שהרכב יותר קטן ויותר צפוף ונמצא בכלל בקטגוריה אחרת ,

סתם כמה נקודות שעולות לי בשליפה : מראה (איביזות מהשנים האלו נראות זוועה לטעמי ורק הדור החדש נראה יותר גרוע מהן) , איכות הרכבה וחומרים כולל הקפדה על פרטים (או בשתי מלים : תחושה זולה), איבזור , תדמית וקהל יעד . אני בכלל לא מדבר על דברים כמו שמירת ערך שזה לא מעניין. גם הן לא מצטיינות באמינות יתרה, בוא נשים את הדברים על השולחן.

בשלוש מלים : גרסת LOW COST.

כמובן אני לא רוצה לפגוע באף אחד מבעלי הFR/קופרה הרבים בפורום.

מדובר בקניה כדאית מבחינת תמורה על הנייר אבל אני רואה את הדברים במונחים אחרים קצת.

סיאט, לרבות איביזה, אינה גירסה זולה של פולקסוואגן. כמובן שגם לענין האמינות אין הבדל ביניהן, במיוחד בהתחשב בעובדה שהן חולקות מכללים מכניים זהים. אמינותן, בדיוק כמו זו של ה GTI שלך, תלויה באופן בו תוחזקו. העובדה שלך התאימה ה GTI יותר ממכונית אחרות, מלמדת על העדפה אישית שלך ותו לא. הנסיון להמעיט בערכן של מכוניות אחרות, במיוחד כאלו שהן בהחלט אחיות זהות לזו בה אתה נוסע, בכפוף למרכב ועיצוב שונים, אולי יעזור לשימור השקעתך הפרטית, אבל הוא בפרוש לא לענין.

פורסם

אין מה לעשות אבל גם הסיאטים וגם הסקודות הן אחיות על פלטפורמה זהה אבל ברמת גימור נמוכה יותר ואין עם זה שום בעיה, כי לא לכולם אכפת מרמת הגימור והאיכות אלא יותר לקבל כמה שיותר כ"ס ושנתון לשקל.

אני רק רוצה לציין שוב : האיביזה היא אחות לפלטפורמת הפולו, לא הגולף !

אתה רוצה השוואה יותר הוגנת עבור סיאט, תכניס את הלאון למשוואה!

נכון שמה שאני אומר על האמינות לא הגיוני כי לכאורה יש ל2 הרכבים מכלולי הנעה משותפים, אבל הדבר הזה פשוט קורה בשטח ואני לא מדבר על דברים שקשורים דווקא למנוע, כי במישור הזה מדובר באחד המנועים המוצלחים והאמינים ביותר של הקונצרן . וכשאני מדבר על בעיות, אני מתכוון לבעיות ב FR ובקופרות שהיו בהן גם כחדשות ,לא שכיום הן יותר מדי שנים על הכביש.

אני לא צריך להגן על אף השקעה כי רכב זו לא השקעה. זו הוצאה.

עם זאת לגולף GTI יש שוק כל כך טוב שלא צריך לבנות לו שוק מלאכותי מעל גבי הפורום כמו במקרה של רכבים כאלה ואחרים שלא נרחיב עליהם את הדיבור כרגע.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מיותר להכנס להשוואה בין הפלטפורמות השונות של VAG שהרי ברור שלא זה הענין אליו כיוונתי. אין, למרות דבריך, הבדלים באיכות החומרים בין החברות השונות, יש הבדלי ספציפיקציות וכמובן קהל יעד אחר. לענין ההשקעה, ברור שהשקעה ברכב, למעט אספנות, אינה ענין כלכלי, אבל יש לי תחושה שתסכים לקבל עוד כמה אלפי שקלים על האוטו שלך כשתמכור אותו ומסע היחצנות שלך אינו מזיק בהכרח לענין. באשר ל"מציאות בשטח" שהיא זו המלמדת אותך על נחיתות אותו חלק בסיאט, או סקודה, יחסית לזה המצוי בפולקסוואגן, אין לה דבר וחצי דבר עם מסקנה אפשרית כלשהיא ואין טעם כלל להתייחס אליה. סתם על השוליים נדמה לי שאותה "מציאות בשטח" היא זו שהפכה אותך לאחד ממגיניה עזי הלב של טויוטה, אבל כאמור לא זה הענין.

פורסם

כל הדיבורים על רמת גימור גבוהה לכאורה בגולף,מרגיזה אותי כל פעם מחדש,גולף 4 היא הגולף הגרועה שיוצרה אי פעם

הכל מתקלף או מתקלקל,די לפאר את האוטו הגרוע הזה

1.הגה מתקלף

2.ידיות וגימור פנימי מתקלף

3.חלונות נופלים לא מענין אותי האקלים בישראל,חם פה מידי על תמכרו מכוניות

4.הגה כח תקלות

5.גירים אוטומטים פח זבל מגיע ל80K בקושי

6.גומיות הקורות נופלות אחרי שנתיים

ועוד הגולף נטויה תקלות בלי סוף

נכון GTI יכול להיות אוטו FUN,ומחיר אטרקטיבי מושך הרבה קונים,צריך גם מזל לקנות אוטו שיצא טוב מהמפעל,והוא לא "לימון"

אבל פולסווגן לא מגיע לאמינות של הונדה,כן יש לי גולף יד ראשונה 110K ידני

פורסם

אז יאללה, תמכור. למה אתה נשאר איתה?

חצי ממה שכתבת זה דברים שפשוט לא קורים (תקלות בהגה כח? נו באמת)

אף אחד לא אמר שהרכב חף מבעיות ,אבל אני אישית מוכן לשלם מחיר פעוט של פאקים קטנים בשביל להנות מהחבילה השלמה. אם מה ששובר אותך זה הגה עור שדוהה אחרי 10 שנים על הכביש ועולה 600 ש"ח לרפד מחדש, אז כנראה שהגיע הזמן לעבור להגאי הפלסטיק של היפניות.

בקשר לגירים - רצה הגורל וה GTI היא ידנית.

בקשר לחלונות הנופלים - זו לא הגולף דור 4 הראשונה שלי ועוד לא נתקלתי בבעיה הזו וגם אם זה יקרה, להחליף את הקליפס זה לא מה שישבור אותי. ברובם המכריע של הרכבים האלו שמסתובבים כיום על הכבישים, הבעיה נפתרה ומשום מה הבעיה הזו דווקא הופיעה בעיקר בדגמי ה1.6

רועי 5 , בקיצור אתה טוען בצורה מופגנת שיש לי אינטרס - התשובה היא לא.

כפי שאמרתי , לא צריך לבנות שוק בצורה מלאכותית לרכב הזה וההוכחה היא כמות הפתקים מתחת לוישר שנערמת משבוע לשבוע וכמות ההצעות השוטפות מכל מיני גולשים מזדמנים וגם ידועים בפורום זורמת בלי הפסקה וזה בלי לפרסם כוונות מכירה (רק השבוע הוספת בחתימה שאני מחפש GTI MKV אבל לפי הדרישות שלי מהרכב זה יכול גם לקחת שנתיים למצוא כזו)

אני בטוח שביום בו אמכור את הרכב, שזה יכול לקרות עוד חודש או עוד שנתיים אני לא אצטרך לפרסם מודעת מכירה אפילו.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

באמת שאין מה להשוות ביו גולף לסיאט.

אבל במקרה שפה GTI 2001 שווה ברמת מחיר ל איביזה FR 2005,האכות של הגולף נופלת בגלל המודל שלה.

אפילו המחשב באיביזה יותר מתקדם בכמה רמות מהמחשב ב GTI 2001.

ויש עוד...

• תוכן חדש...