Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה משהו שכבר קרה לי כמה פעמים, אני דיי רגיל - רואים נהג חדש וצעיר נוסע מכוון המועדונים, עוצרים בצד, ינשוף בפה ונוסעים הלאה, אני אישית מבין אותם, מכבד אותם ואף פעם לא התחצפתי או שיקרתי.

פעם בערב שישי חזרתי ממועדון עם ידידה שלי (לא שתיתי), עצר אותי שוטר, הוא היה בשנות ה40, בעל משקל עודף, עצבני למראה וסיכה של מלחמת לבנון השניה היתה מוצמדת על חולצתו הרטובה מזעה.

הוא ביקש ממני לצאת מהרכב, ביקש זה בלשון המעטה, הוא ציווה ודרש ממני, לי אין בעיה, הרי לא שתיתי, יצאתי בכיף מהאוטו, הוא התחיל לתחקר אותי בעצבים - "מה שתיתה???" - "לא שתיתי", הוא שאל אותי פעם שניה "מה שתיתה"? עניתי לו אותו דבר ואז הוא שאל את הידידה שלי, גם היא ענתה, ואז קרה הדבר הכי הזוי - הוא התחיל להריח אותי, העיניים שלי כמעט יצאו ממקומם, ביקשתי ממנו שיעשה בדיקה במכשיר ואז הוא צעק עליי יענו איך אני מאז להוד חוכמתו להגיד מה לעשות. אדום ונוטף זיעה הוא הלך לצד, התיישבתי ברכב ושוטר אחר סימן לי לנסוע. כאן דרכינו נפרדו.

זה קרה דיי מזמן, ראיתי בפורום קטע מערוץ 2 שבו שוטרת עוצרת עורך דין ומדברת אליו בחוצפה ואז הוא מעיר לה על זה והיא מחליטה לשחרר אותו.

האם הפניה שלו אליי היתה הולמת? האם עשיתי משהו שמגיע לי שיריחו אותי? אני חייל בצהל, אני חתום קבע אף פעם לא שתיתי ונהגתי, אף פעם לא קיבלתי לא דוח ולא קנס, מלא פעמים עצרו אותי שוטרים בדואים והם התייחסו אליי כמו אל בן אדם, אבל זה היה ישראלי למופת, קצין במשטרה, עטור בסיכת מלחמה ומתייחס אליי כאילו אל זבל.

לא שזה פגע בי באמת אבל זה גם לא הוסיף לכבוד השוטרים, אני גם לא מתכוון לעשות עם זה משהו, אבל האם ככה צריך להיות בכלל?

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אותי עצר לפני כמה חודשים שוטר, הוא התנהג כאילו הוא מינימום רמבו, פרצוף כועס, התנהגות גועל נפש, דבר בטון כבד "רישיון בבקשה" וכאלה הסתכל עלי הסתכל בתוך האוטו כאילו הוא ציפה למצוא איזה עציץ גראס, וכד'... ואז שיחרר אותי.

יש כאלה שוטרים שהמדים עולים להם לראש והם חושבים שהם יכולים לעשות מה שנראה להם טוב.

במקרה הכי גרוע אתה יכול לבקש את הפרטים של אותו שוטר, הוא מחוייב על פי חוק לתת לך.

תוכל לקחת את הפרטים ולהגיש תלונה, אפילו במקרה הכי גרוע אני חושב שאפשר להזמין עוד ניידת למקום, תקנו אותי אם אני טועה.

פעלת בסדר גמור.

פורסם

אתה צודק. זה לא מוסיף כבוד לשוטרים, ממש לא.

קשה לי להאמין שהיה מעכב אותך על סמך הריח שלך (אלא אם כן יש לו אולי כוונות אחרות :wink:).

פשוט שוטר מתוסכל ועייף, שרצה לגמור את המשמרת שלו.

אתה היית 100% (לא נתת לו סיבה כלשהי לדו"ח/עיכוב/לא יודע מה).

alfa 156 2.5.

פורסם

ברור שלא כך אמור להיות הדבר, אבל אין מה לעשות, אצלנו השוטרים חושבים שהם מלכים, או אלים כלשהם, כאילו אתה חייב להם משהו. אומנם הם עושים את תפקידם, וכל הכבוד להם, אך מינימום כבוד לא יזיק להם.

אם כבר דנים בנושא שוטרים, האם ניידת שנוסעת בסיור בעיר או כביש מהיר, חייבת להדליק נורות? יצא לי לא מעט פעמים לראות ניידות שהן לא מפעילות תאורה כחולה אדומה, ונוסעים בצורה רגילה, ורק כשמתקרבים לרמזור, אז מדליקים תאורה, עושים רעש, עוברים באדום, ואז מכבים הכל שוב. זה תקין?

פורסם

יש כאלה שמחזיקים מעצמם, לא צריך לקחת אותם ללב.

לפני מספר שנים יצאתי מבילוי באזה"ת באשדוד לכוון הבית (לא שתיתי כלום). מהרגע שיצאתי אני רואה ניידת שנוסעת אחרי. מיותר לציין שזו שעת לילה ובדרך עוקפת אותנו מכונית שנוסעת ללא אורות כלל, אבל הניידת נוסעת אחרי בשקט (וכאילו שאני טמבל ולא יודע). אחרי 4-5 ק"מ אני שומע "תעצור בצד" מהניידת. עצרתי, ומהניידת מגיחה אלי שוטרת. אני פותח רבע חלון והיא אומרת לי "מאיפה אתה מגיע?" - כאילו שלא ראיתי שהיא עקבה אחרי מהרגע שיצאתי. עניתי לה והיא אומרת לי "מה שתית היום?" אז עניתי לה שכלום. היא מקרבת את אפה לחריץ בחלון שפתחתי ואומרת לי "תנשוף עלי", אז נשפתי. היא דוחסת את ראשה בפעם השניה לחריץ ואומרת לי "תנשוף שוב, יותר חזק", בפעם השניה נשפתי גם, אבל כמעט ותקעתי לה גרעפס בפנים. היא הלכה לניידת להתייעץ ואז חזרה ושחררה אותי לדרכי. אחרי זה הצטערתי שלא אכלתי יותר שום באותו ערב :)

פורסם
.........וסיכה של מלחמת לבנון השניה היתה מוצמדת על חולצתו הרטובה מזעה.

.......... ואז קרה הדבר הכי הזוי - הוא התחיל להריח אותי, העיניים שלי כמעט יצאו ממקומם, ביקשתי ממנו שיעשה בדיקה במכשיר ואז הוא צעק עליי יענו איך אני מאז להוד חוכמתו להגיד מה לעשות. אדום ונוטף זיעה הוא הלך לצד, התיישבתי ברכב ושוטר אחר סימן לי לנסוע. כאן דרכינו נפרדו.

אבל האם ככה צריך להיות בכלל?

נו, בטח שצריך להיות כך. הוא פשוט רצה המלצה לדאורדורנט :-D

פורסם

היא מקרבת את אפה לחריץ בחלון שפתחתי ואומרת לי "תנשוף עלי", אז נשפתי. היא דוחסת את ראשה בפעם השניה לחריץ ואומרת לי "תנשוף שוב, יותר חזק", בפעם השניה נשפתי גם, אבל כמעט ותקעתי לה גרעפס בפנים. היא הלכה לניידת להתייעץ ואז חזרה ושחררה אותי לדרכי. אחרי זה הצטערתי שלא אכלתי יותר שום באותו ערב :)

חזק ביותר! פעם הבאה במצב כזה חובה לתקוע לה גרפס בפנים, ואז לאמר "סליחה". נראה אם לאחר מכן היא תרצה שעוד מישהו ינשוף עליה.

פורסם
חייבת להדליק נורות? יצא לי לא מעט פעמים לראות ניידות שהן לא מפעילות תאורה כחולה אדומה, ונוסעים בצורה רגילה, ורק כשמתקרבים לרמזור, אז מדליקים תאורה, עושים רעש, עוברים באדום, ואז מכבים הכל שוב. זה תקין?

לא חייבים להדליק את גשר התאורה בכל המשמרת, הכל ניתן לשיקול דעת, לעיתים רוצים נוכחות והגשר תאורה פועל, ולעיתים יש אכיפה "חצי סמויה", וגשר התאוה פועל רק כשצריך.

אין צורך להפעיל סירנה ואורות לכל אורך המשמרת, אני באופן אישי בשירות הסדיר שלי (מג"ב) היתי מפעילה כחולים וסירנה רק כאשר היתי מתקרבת לרמזור אדום ומגיעה אליו מסביב, כדי שחלילה נהגים שעומדים ברמזור אדום לפני לא יכנסו בעצמם לתוך צומת בזמן שיש אור אדום.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אומנם לא קשור באופן ישיר לסיפור שלך, אבל משהו שהזכיר לי:

לפני למעלה משלוש שנים נסעתי ברכבי הפרטי ומדבר בסלולארי דרך הספיקר (היום אני יודע שזה נגד החוק, אז, באמת שלא ידעתי שזה אסור) ועצר אותי שוטר.

סגרתי את הטלפון כי לא רציתי להשאיר את הקו פתוח בזמן שהשוטר מולי ופניתי אליו, הוא אמר לי למה דיברתי בסלולארי בלי דיבורית ואחרי שנשבעתי לו בכל דורי הדורות שלי שלא ידעתי שזה אסור, הוא שיחרר אותי בלי אזהרה אפילו, לאחר שראה שלא היו לי שום עבירות מעולם.

עוברים כמה ימים מאז המקרה, יצאתי מחוץ לעיר לבקר חברים, בלילה בחושך שאפילו אלוהים לא יכול לברוא, מרחוק ראיתי אדם עומד לצד הרכב שלו ומנופף בידיו אל מול הרכבים העוברים מולו, עצרתי בצד וראיתי שהאיש תקוע עם פנצ'ר וללא כלים להחלפת הצמיג.

עזרתי לו והחלפנו את הצמיג בשניות.

כבר ניחשת מי היה האיש..........?

לא תמיד הם כאלה בהמות, לרוב כן, לרוב אני פוגש "אבאים" שמבקשים בנימוס רישיונות, מדברים בטון סבבה ומסבירים לך שגם להם יש ילדים ושהם דואגים מאוד כשהם יוצאים לבלות.

אין באמת מה לכעוס על השוטר במקרה שלך, תחשוב עליו בתור עציץ, בתור אבן, או סתם בובת קרטון, לא מתפקידך לחנך אותו, זה שיש לו בעיות עם עצמו, לא הופך אותך לחלק מהבעייה שלו.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
היא מקרבת את אפה לחריץ בחלון שפתחתי ואומרת לי "תנשוף עלי", אז נשפתי. היא דוחסת את ראשה בפעם השניה לחריץ ואומרת לי "תנשוף שוב, יותר חזק", בפעם השניה נשפתי גם,

השוטרים שלנו בטח מאותו מחזור.

לא תמיד הם כאלה בהמות, לרוב כן, לרוב אני פוגש "אבאים" שמבקשים בנימוס רישיונות, מדברים בטון סבבה ומסבירים לך שגם להם יש ילדים ושהם דואגים מאוד כשהם יוצאים לבלות.

אין באמת מה לכעוס על השוטר במקרה שלך, תחשוב עליו בתור עציץ, בתור אבן, או סתם בובת קרטון, לא מתפקידך לחנך אותו, זה שיש לו בעיות עם עצמו, לא הופך אותך לחלק מהבעייה שלו.

אני יודע שהם לא כולם בהמות וציינתי לטובה את שוטרים הבדואים שעצרו אותי.

אני לא כועס, באמת שלא אכפת לי, אני יודע מה אני שווה ומה הוא שווה. אבל עדיין, אני בטוח שהוא רוצה שיכבדו אותו ולי אישית אין בעיה לכבד אותו, אבל ראבק שיתן סיבה אחת.

פורסם

אני מסכים איתך, לא כל השוטרים חרא.

פעם עצר אותי שוטר לבדיקה שיגרתית, היה נורא נחמד, תוך 3 דקות שיחרר אותי ואמר שבת שלום חג שמח וכו'...

ואני פוגש הרבה שוטרים שתמיד באים לאכול אצלנו (עובד במקדונלדס) ותמיד הם נחמדים וסבלניים.

פורסם

אין לכם מושג מה זה שוטרים במקומות אחרים.

תגיד תודה שלא השכיבו אותך על אספלט עם הפרצוף לתוך השלולית ולא עשו חיפוש באוטו.

פורסם

ברוך, כל אחד בחר במקצוע שלו. אני לא אמור לתת לו צלש על זה שהוא מבצע את התפקיד שלו. אני כן אדרוש ממנו בתור נותן שרות פרונטלי, שיעשה את זה לא פחות טוב ממוכר בקיוסק. [ההודעה של ברוך נמחקה בשל כתיבה לא נאותה - ההנהלה].

שוטר שלא מדבר יפה זה שוטר שלא ידברו אליו יפה והדרך לעימות עם האזרח קצר ביותר. תהיה בטוח שאם שוטר היה מתנהג באדיבות לאזרח, הוא היה מקבל יחס מצויין והמעמד של השוטרים היה עולה. אבל שוטר זה כמו עובד חברת חשמל, יש לו כוח ואם לא תיתן לו את מה שהוא רוצה ממך, הוא יפעיל עליך את הכוח שלו. אז מה אכפת לו גם להתיחס אליך זבל וגם לקבל ממך בסוף מה שהוא רוצה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מזכיר לי גם סיפור על שוטרים. באחת הנסיעות הליליות בשטח עצרנו כמה חבר'ה לשתות משהו ולתת לאדרנלין להתפוגג. עמדנו ליד הרכב כשהאורות דולקים. פתאום אנחנו רואים בחושך טנדר מתקרב אלינו עם אורות ברקס בלבד, שאר האורות מכובים. האמת שזה היה די מלחיץ בהתחלה (בחושך קשה לזהות אם מדובר ב-X5 שחורה עם סוחרי סמים בפנים). איך שהוא מתקרב הוא מדליק את הצ'קאלקה ומסמן לי עם הפנס לגשת אליו. אחרי שבדק אותנו ואחרי שטיפחתי לו את האגו על כמה העבודה שהוא עושה חשובה - הוא שחרר אותנו.

אותו שוטר לא חשב שאם יכבה את האורות עדיין ישאר אור הברקס.

יש לי עוד כמה סיפורי שוטרים שהשתיקה יפה להם (ועוד יותר סיפורי נסיעות ליליות בשטח, כולל ההומלס שהתעורר מהשינה למראה רנו 5 עם אורות גבוהים מחליקה על הצד כמה מטרים ממנו :lol:. אז אם אתה קורא כאן בפורום (אולי יש WIFI בפרדס) - באמת שלא התכוונתי.)

פורסם
אין לכם מושג מה זה שוטרים במקומות אחרים.

תגיד תודה שלא השכיבו אותך על אספלט עם הפרצוף לתוך השלולית ולא עשו חיפוש באוטו.

1. אני בטוח שאם במקומי היה ערס מפגר כלשהו - אז הוא גם היה גומר עם הפרצוף בתוך הבטון.

2. שיבקשו רשות - אני אתן להם לחפש באוטו, אין לי מה להסתיר.

אם כל הבאסה, והתחושה הלא נעימה....אחרי שכל שבוע אוספים השוטרים גוויות בשקיות של כאלה ששתו...בואו לא ניקח בצורה כל כך קשה את זה....כי אולי אותו שוטר כבר עצר את השתוי שאולי היה הורג אותנו בתאונה.

נניח ויש חייל, גולנצ'יק, לפני שעה קלה הוא ירה בערבי, הוא לא ירה בו סתם, הוא פגע לו בין העיניים, תותח על. על גופו של הערבי היה מטען חבלה, היעד של המחבל היתה תחנה מרכזית החדשה בת"א. וואלה הגולנצ'יק הציל עשרות חפים מפשע, כבוד לפלוגה, כבוד לחטיבה. האם מותר לו להתייחס עכשיו לכל הערבים כאל זבל? לתת להם מכות, להשפיל אותם על הרצפה, לקחת ילד בן 12 לקשור לו את העיניים ולזרוק אותו מהרכב במהירות 100 קמש? והיו מקרים.

• תוכן חדש...