Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(שם המשתמש שלי לשעבר הוא BONBON3)

קודם כל תזכורת:

הרכב שלי עמד ליד הרכב של השכן בחניה. מסיבה בלתי ברורה הרכב של השכן עלה בלהבות וכתוצאה מכך רכבי שעמד לידו ניזוק ברמה של טוטל-לוס.

לאחר שלא הצלחתי להשיג את מה שמגיע לי בדרכים נעימות,הגשתי תביעה נגד השכן וחברת הביטוח.

התביעה התקיימה לפני שבוע. השופט פנה אליי קודם כל ושאל אותי אם אני חושב שלשכן יש רשלנות מוכחת כלשהי בשריפה כי השכן טוען ל"כח עליון" וזה מצב בעייתי-לדברי השופטת.

אני עניתי שרשלנות או לא רשלנות הרכב שלי עלה בלהבות כתוצאה מהשריפה של הרכב בבעלותו ונגרמו לי נזקים.

השופטת אמרה שזה מצב מורכב והיא צריכה לחשוב על זה והיא תתן תשובה בעוד 10 ימים.

עברו כבר כמה ימים,כולי במתח ואני בקושי עוצם עין בלילה :|ממחשבות שאולי השופטת תדחה את התביעה גם כי לא ממש דיברתי במשפט וציינתי דברים חשובים (למשל השכן טיפל ברכב בעצמו והשאיר את המכסה מנוע פתוח סתם ככה בלי סיבה מידי פעם??) אבל אין לי הוכחות לזה.

מה אתם אומרים חברה?? האם באמת יש כאן עילה לדחיית התביעה עקב "כח עליון"???:confused:

פורסם

מדוע התלקחות של רכב בעת חנייה היא "כוח עליון"?

אם "התלקחות עצמונית" של כלי רכב הייתה תופעה מוכרת (כמו למשל, מכות ברק או נפילת מטאוריט) היה ניתן ליחס זאת לכח עליון. גם אם בית המשפט לא חקר ומצא את הסיבה לשריפה, עדיין לא נשללה העובדה שהייתה ברכב תקלה מכנית כלשהיא, הזנחה או אפילו הצתה מכוונת.

האם בית משפט שהיה דן בתביעת פיצויים של קרוב משפחה של אדם שנהרג בהתרסקות מטוס כתוצאה מסיבה לא ידועה היה מעז לפטור אותו בלא פיצוי כי תאונה כזו היא "כח עליון"?

ולעניינך, האם חברת הביטוח שלך לא תפצה אותך על אובדן להלכה של הרכב? במצב זה אתה יכול לתבוע מן השכן את ההשתתפות העצמית ואת ההוצאות הישירות שנגרמו לך כתוצאה מן השריפה.

פורסם

אני חושב כי כוח עליון מה שמע הוא - תופעות טבע: ברקים, רעידות אדמה, נפילות עצים וכדומה. התלקחות רכב לא מתרחשת בעצמה אלה הינה פרי ידי אדם, למשל מעשה זדוני או טיפול בלתי נאות. אני באופן אישי לא רואה כאן שום תקדים משפטי או מקרה מסובך כלשהו.

פורסם

אני הייתי מציב בפני השופטת את השאלה הבאה

:אם היו באים לך משפחה שתובעת חברת תעופה מסויימת בגלל שבן משפחה שלהם מת בטיסה שהתרסקה בגלל סופת שלגים

היית אומרת לו שאת לא יכולה לעשות כלום כי זה כוח עליון או שזה אשמת החברת טיסה?

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

לדעתי זה שאלה שתפעל לרעתך בבית המשפט. סופות שלגים הם כן כוח עליון, ובהנחה שלא היה התנהגות רשלנית מצד חברת התעופה שאישרה את הטיסה בתנאי מזג האוויר האלה יש להם זכות להשתמש בטיעון כוח עליון.

לעומת זאת רכב שעולה באש בפתאומיות ללא התערבות חיצונית זה דבר אשר לא אמור לקרות ולכן יש לחקור את התופעה.

העובדה שבעל הרכב נהג לטפל בו בעצמו בתנאים לא נאותים רומזת שיכול להיות שהייתה כאן התנהגות רשלנית מצד בעל הרכב שגרמה לשריפה, ולא "כוח עליון".

פורסם

מבחינה משפטית (ואינני משפטן) כדי שהטענה של "כח עליון" תהיה תקפה צריכים להתקיים שלשה תנאים:

א. סיבה חיצונית שאינה תלויה במעשי הנתבע

ב. המעשה הוא בלתי צפוי , אם יש סבירות שיתקיים והנתבע לא התכונן אליו, לא תעמוד טענת כח עליון

ג. תוצאות המעשה לא ניתנות למניעה

יתכן שיש בסיס לטענת השכן, אלא אם אפשר יהיה להוכיח כי היה במעשיו איזה מחדל שגרם/אפשר לתקלה ברכבו לגרום לתוצאות הארוע.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על תופעת "היתלקחות ספונטנית" ברכב חונה.

שמעתי שידוע על כמה מקרים שאנשים חוו אירוע של "התלקחות ספונטנית", אבל לא כלי רכב.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spontaneous_human_combustion

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אינני מצליח להבין את הבעיה בה השופטת נתונה.

הרי ברור שהרכב שלידך הוא גורם השריפה בה נגרם לרכב שלך נזק עד כדי אובדן מלא.

לכן פועל יוצא הוא שבעל הרכב גורם השירפה הוא זה אשר אמור לשאת בנזק לרכב שלך.

רכב אינו מתלקח מכוח עליון אלא ממעשי ידי אדם בלבד, או רשלנות באחזקת הרכב ואו הצתה, בשני המקרים לא מדובר בכוח עליון ועל חברת הביטוח ובעל הרכב לפצותך בהתאם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

השרשור הוזז לעוף, כי מדובר בבעייה משפטית שהקשר שלה לרכבים מקרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום חברים קודם כל תודה על התגובות!

האמת שאלתי את השאלה הזו בפורום נוסף והתשובות היו זהות כולם הסכימו שלא הגיוני שמדובר בכח עליון.

זה רק מחזק את מה שחשבתי אבל כולי תקווה שגם השופטת תחשוב כמוכם.

בכוונה שאלתי פה כי אני יודע שיש כאן אנשים שמומחים לרכבים ועם ניסיון במקרים כאלה הרי רכב לא סתם נשרף!!

האם מישהו חווה דבר דומה?

למתעניינים סכום התביעה הינו שווי הרכב (12000 ש"ח) + הוצאות נוספות שהשופטת אמרה שזה לא מעניין אותה...

פורסם

אין לך עורך דין?

בכל מקרה גם לדעתי האישית (!) אין כאן קשר לכוח עליון. הסיבות למה כבר ניתנו כאן קודם.

• תוכן חדש...