Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלם יד משוחרר בC5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

משהו מוזר קרה. באופן פתאומי הכיוון של בלם היד בC5 (שנת 2004, 2000 בנזין) שלנו השתנה משמעותית. הוא תמיד היה מתוח כהלכה אבל פתאום כשחנינו ומשכנו את בלם היד הוא הרגיש משוחרר מאוד. לא הרגשנו שמשהו השתחרר בזמן המשיכה, כאילו זה היה כך תמיד. בלם היד פועל ונועל את הגלגלים אבל הידית מרגישה מאוד משוחררת ועולה כמעט על 90 מעלות מעלה.

אין שינוי בהרגשה של מערכת הבלמים בכלל (אחרת לא הייתי מחפש תשובה באינטרנט אלא ממהר למוסך....) ויש לציין שהחלפנו דיסקים ורפידות ב4 גלגלים לפני פחות משנה (ע"י מורשה)

בדקתי את הכבל של בלם היד מתחת לידית (מאחורי הפחון שבקונסולה מאחורי הידית) לראות אם הבורג משוחרר אבל נראה שהוא לא שינה את הכיוון שלו (ז"א ההברגה לא מסתובבת חפשי אלא מרגישה מהודקת)

איך יכול לקרות דבר כזה פתאום?

אורן

פורסם

לדעתי יש כמה אפשרויות לפי הסבירות הבאה:

1. כבל הפלדה מתחיל להיקרע במקום מסוים או שהמסילות בהן הוא נע נפגעו ויש להחליף אותם.

2. הדיסקים והרפידות הקידמיים מאוד חמים עקב שימוש מופרז או התפסות. אפשר לגעת בחישוקי הגלגלים בסיום הנסיעה ולחוש אם הם לוהטים ביחס לגלגלים אחרים.

3. דיסקים הקידמיים חרוצים והרפידות לא יושבות טוב על החריצים.

4. תקלה במנגנון הקליפר.

פורסם

באמץ נתפס לי הקליפר השבוע ושיחררו לי אותו במוסך... (נכנסו בי מאחור ומשום מה הקליפר הקדמי נתפס)

מה עליי לעשות עכשיו?

פורסם

אני הייתי מחליף רפידות, לא בגלל שהישנות אכולות אלא כדי לגרום לבוכנת הקליפר ולמנגנון הקליפר להתמקם במקום אחר ואז שם אולי היא תתחיל לנוע בחופשיות מבלי להתפס.

אם הבעיה תחזור גם אחר כך פשוט תיגע בחישוקי הגלגלים הקידמיים בסיום הנסיעה ואם תזהה שאחד מהם חם מאוד ביחס לשני תצטרך לקחת את הקליפר שבצד החם לשיפוץ או החלפה.

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה היא באחד הקליפרים הקידמים,צריך לשפץ אותו,מנגנון בלם היד נתפס מעט מה שגורם לכבל לקפוץ החוצה,אם תרים את 2 הגלגלים הקדמיים באוויר,תראה שרק גלגל אחד ננעל כשהבלם יד משוך.

לטפל במהירות ולא להזניח כי הקליפר יתפס שוב.

אורן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום !!

הבעיה הזו צצה אצלי גם השבוע . הבלם יד קצת חופשי ויותר משוחרר משבעבר

עדיין כשאני מושך אותו יש את רעש הקליקים ,

מישהוא מוכן קצת להרכיב בנושא ולהסביר מהו הקליפר המוזכר כאן .

כמו כן ידוע לי כי הבלמים הקדמיים חלשים ואני מתעתד להחליפם האם זה יפתור את הבעיה ?

תודה מראש

פורסם

הקליפר הוא הצבת שלוחצת את הרפידות על הדיסק.

הצבת הזאת מופעלת על ידי דוושת הבלם על ידי נוזל הידראולי או על ידי בלם היד.

אם אתה חש שהבלמים חלשים יתכן והם מתחממים עקב היתפסות הקליפר וזה גם יכול לגרום לבלם היד לחוש מעט חופשי יותר.

תנסה אחרי נסיעה לגעת בחישוקי הגלגלים הקידמיים, אם אחד חם הרבה יותר מהשני יתכן ובאותו צד הקליפר הזה תפוס.

החלפת רפידות יכולה לעזור כי מסובבים את בוכנת הקליפר הרבה אחורה כדי לתת מקום לרפידות החדשות ומנקים את המכלול מאבק.

לא בטוח שזה יעזור אבל סיכוי טוב.

להבין איך זה עובד ראה את הסרט הזה:

http://www.metacafe.com/fplayer/3490900/replacing_brakes_installing_caliper_brake_pads.swf

וזה

http://www.metacafe.com/fplayer/yt-rgbDyJhBb4c/how_disc_brakes_work.swf

• תוכן חדש...