Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידון קצר לחברי הפורום...2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1)מהו היגוי יתר ?

2)מהי מערכת הTCS רק ראשי תיבות !!!!!

3)מהו פילטר פתוח ומה תפקידו ולאן מתקינים אותו?

4)מה הבדל בצורת המנוע כאשר הוא w או v

5)מהי מערכת הEBA רק ראשי תיבות !!!!!

6)sparco מייצרת (מה היא מייצרת בכלליות!) ?

7) מה תורם הספוילר במכונית ?

8) ה-s type נמצא במכוניות ה- ? (איזה חברה זה)?

9)איזה אוטו כבש את הר ''הפייקס פיק''? (הר שגובהו 4301 מטר) מספיק שתגידו שם היצרן !

10)בתחילת דרכה של B.M.W היא יצרה ... ?

אמרתם שהמבחן הקודם היה קל... אז אולי זה יאתגר אתכם..

פורסם
1)מהו היגוי יתר ?- כניסה לסיבוב עם הרכב כשאר חלקו האחורי של הרכב נזרק לכיוון הנגדי לסיבוב(זריקת תחת במילים פשוטות ובקצרה)

2)מהי מערכת הTCS רק ראשי תיבות !!!!!T אני לא יודע אבל השאר זה control system, מערכת בקרת יציבות..

3)מהו פילטר פתוח ומה תפקידו ולאן מתקינים אותו? מותקן במקום תיעול האויר המקורי, בכניסת האויר למנוע, למען תערובת אויר עשירה יותר

4)מה הבדל בצורת המנוע כאשר הוא w או v סידור הבוכנות, ב-v הם מחוברות בקו מקבילי

5)מהי מערכת הEBA רק ראשי תיבות !!!!! אני חושב בכיוון של elctronic brakes ואת ה-A לא ממש יודע..בכל מקרה זוהי מערכת עזר לבלימה

6)sparco מייצרת (מה היא מייצרת בכלליות!) ?אביזרים ספורטייבים לרכב וספורט מוטורי

7) מה תורם הספוילר במכונית ? שינוי מבנה אווירודינמי והצמדה של המרכב לכביש במהירות גבוהה

8) ה-s type נמצא במכוניות ה- ? (איזה חברה זה)?יגואר

9)איזה אוטו כבש את הר ''הפייקס פיק''? (הר שגובהו 4301 מטר) מספיק שתגידו שם היצרן ! אאודי

10)בתחילת דרכה של B.M.W היא יצרה ... ? מנועים למטוסים :D

פורסם

1: under stear או "זריקת תחת" בשפה שכונתית..

2: traction control system

3: כניסת אויר יעילה יותר למנוע,יושב בצדו הנגדי של המאייד [קרבורטור],הצד השני האו המנוע.

4: צורת מנוע V היא צורה שהצילנדרים יושבים בצורת V אחד מול השני,מנוע בצורת W יושב בעצם כמו 2 מנועי V ביחד.

5: לא זוכר את הקיצור,אבל נדמה לי שזה מערכת הגברת בלימה.

6: sparco מייצרת מוצירם למירוצים,בקיצור ספורט מוטורי: כסאות,כפפות,חליפות מירוץ וכו'.

7: הספוליר תורם להצמיד את הרכב לקרקע [כח הצמדה] אם זה הקדמי כדי שהרכב לא ימריא והאחורי בכדי לייצב הזנב [ברוב המקרים] במהירויות גבוהות.

8: יגואר.

9: audi quatrro

10: מנועי מטוסים.

יש מצב שטעיתי באחד או שניים מהם.. אבל אף אחד לא מושלם :wink:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
1)מהו היגוי יתר ? זה שאתה מסובב יותר מדי את ההגה עד שהוא נשבר

2)מהי מערכת הTCS רק ראשי תיבות !!!!! technical car situation

3)מהו פילטר פתוח ומה תפקידו ולאן מתקינים אותו? פילטר שאוגר בתוכו הרבה חול בעת נסיעה בדיונות עד שהוא נסתם

4)מה הבדל בצורת המנוע כאשר הוא w או v תצורת וי נעשה לראשונה לכבוד בחורה שנקראה ויוואן, הניסוי היה כזה מוצלח שהוחלט להמשיך עם זה

5)מהי מערכת הEBA רק ראשי תיבות !!!!! Elite Bass Atmosphere

6)sparco מייצרת (מה היא מייצרת בכלליות!) ? כסאות לילדים

7) מה תורם הספוילר במכונית ? לפוזה

8) ה-s type נמצא במכוניות ה- ? (איזה חברה זה)? ג'אגואר

9)איזה אוטו כבש את הר ''הפייקס פיק''? (הר שגובהו 4301 מטר) מספיק שתגידו שם היצרן ! ניווה לאדה

10)בתחילת דרכה של B.M.W היא יצרה ... ? קרוטונים למרק

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם
1)מהו היגוי יתר ? זה שאתה מסובב יותר מדי את ההגה עד שהוא נשבר

2)מהי מערכת הTCS רק ראשי תיבות !!!!! technical car situation

3)מהו פילטר פתוח ומה תפקידו ולאן מתקינים אותו? פילטר שאוגר בתוכו הרבה חול בעת נסיעה בדיונות עד שהוא נסתם

4)מה הבדל בצורת המנוע כאשר הוא w או v תצורת וי נעשה לראשונה לכבוד בחורה שנקראה ויוואן, הניסוי היה כזה מוצלח שהוחלט להמשיך עם זה

5)מהי מערכת הEBA רק ראשי תיבות !!!!! Elite Bass Atmosphere

6)sparco מייצרת (מה היא מייצרת בכלליות!) ? כסאות לילדים

7) מה תורם הספוילר במכונית ? לפוזה

8) ה-s type נמצא במכוניות ה- ? (איזה חברה זה)? ג'אגואר

9)איזה אוטו כבש את הר ''הפייקס פיק''? (הר שגובהו 4301 מטר) מספיק שתגידו שם היצרן ! ניווה לאדה

10)בתחילת דרכה של B.M.W היא יצרה ... ? קרוטונים למרק

ענק!!! :D

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

מה זאת אומרת "אוטו שכבש את פסגת הפייקס פיק"?

כל שנה יש שם מירוץ, וכל שנה זוכה אוטו אחר!

תפקידו של פילטר פתוח הוא הגדלת שטח הפנים של המסנן, וכך הקלה על יניקת האויר ע"י המנוע. עם פילטר פתוח יכול המנוע לינוק יותר אויר יותר בקלות. ההשלכות ברורות.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

ליוצר החידון נראה שראית את הפרסומת לאודי וראית שמתחת לדגם פייקס פיק קראת שכתוב "אודי כבשה את פייקס פיק" והחלטת לשאול על זה בלי ידע על מה מדובר. זאת תחרות שנתית שהיא הארוע המוטורי השני הכי ותיק באמריקה אחרי האינדי 500. כל שנה מאות רכבים "כובשים" את פייקס פיק ואודי לא ניצחה שם כבר יותר מעשר שנים (לפחות את הקטגוריה הבלתי מוגבלת שהיא הכי יוקרתית). המנצחות הן בד"כ טויוטה עם סליקה וטנדר עם 1200 כוח סוס או סוזוקי עם ויטארה (נקרא ביפן אסקודו) עם שני מנועים במקרה אחד או מנוע אחד שני ליטר עם בסביבות 900 כוח סוס (לא טעיתי). ספויילר במכוניות של היום (אני מדבר על ספוילר על מכוניות משפחתיות ולא על כנפיים עם אפקט אוירודינמי כמו הנפתחים של פורשה וכדומה) משמש בעיקר לפוזה, והמהנדסים בד"כ מנסים לגזור איתו קופון של שיפור זעיר בצריכת דלק ע"י שימוש בו להסטת זרם האוויר כך שלא יווצרו מערבולות שמגדילות את הגרר.

פורסם
1)מהו היגוי יתר ?- כניסה לסיבוב עם הרכב כשאר חלקו האחורי של הרכב נזרק לכיוון הנגדי לסיבוב(זריקת תחת במילים פשוטות ובקצרה) התחת הנזרק הוא פועל יוצא של היגוי היתר. הכוונה היא שאתה יוצר יותר מדי היגוי ביחס לקוטר הסיבוב , ואז חלקו הקדמי של הרכב (עם ההגה) נמצא יותר מדי פנימה ביחס לסיבוב , והזנב , ששואף להמשיך קדימה , נזרק , ראה כאן :

http://www.netcar.co.il/magazin/milon.asp#7

2)מהי מערכת הTCS רק ראשי תיבות !!!!!T אני לא יודע אבל השאר זה control system, מערכת בקרת יציבות..מערכת בקרת משיכה - Traction control system

3)מהו פילטר פתוח ומה תפקידו ולאן מתקינים אותו? מותקן במקום תיעול האויר המקורי, בכניסת האויר למנוע, למען תערובת אויר עשירה יותר לא תיעול ולא נעליים , ובטח לא תערובת עשירה יותר (כלומר , מכילה יותר דלק) - הוא אכן מחליף את הפילטר הרגיל ותפקידו לתת מעבר אוויר חופשי לכיוון מערכת הדלק , כדי לתת ליותר אוויר להיכנס למערכת בזמן נתון , ובכך לספק יותר חמצן לתערובת ולגרום לפיצוץ יותר חזק , ויותר הספק. הקונספציה דומה למגדש כלשהו , רק ללא דחיסה מכנית אלא שימוש בזרימת האוויר הרגילה

4)מה הבדל בצורת המנוע כאשר הוא w או v סידור הבוכנות, ב-v הם מחוברות בקו מקבילי ממש לא , V , הבוכנות יושבות על שני צירים בצידן העליון , ועל ציר משותף בצידן התחתון (קראנק , ואני כולל את הטלטלים והמיסבים לצורך העניין). מכאן תצורת ה-V.בד"כ במנוע V מס. הבוכנות יתחלק ל-2 , אבל לא בהכרח , ראה V5 של VAG לדוגמא . W הוא שני מנוע V מחוברים אחד ליד השני , שוב ראה מקרה מנוע VAG.

5)מהי מערכת הEBA רק ראשי תיבות !!!!! אני חושב בכיוון של elctronic brakes ואת ה-A לא ממש יודע..בכל מקרה זוהי מערכת עזר לבלימה אם היית טורח לתרגם את המילה עזר לאנגלית (ASSISTANCE) היית מקבל את ה-A

6)sparco מייצרת (מה היא מייצרת בכלליות!) ?אביזרים ספורטייבים לרכב וספורט מוטורינכון , ציוד ספורט מוטורי , החל בכפפות וכלה בכסאות וכו'.

7) מה תורם הספוילר במכונית ? שינוי מבנה אווירודינמי והצמדה של המרכב לכביש במהירות גבוהה לא בהכרח , ספויילר , בתרגום מאנגלית , הוא מקלקל , או מסיט. האביזר משנה את זרימת האוויר הנובעת מצורתו הסטנדרטית של הגוף הנע (מכונית/מטוס/מה שתרצו) בהתאם לדרישה. ניתן לגרום לכח הצמדה, לכח עילוי , מה שרוצים , הכל תלוי בצורה.

8) ה-s type נמצא במכוניות ה- ? (איזה חברה זה)?יגואר נכון

9)איזה אוטו כבש את הר ''הפייקס פיק''? (הר שגובהו 4301 מטר) מספיק שתגידו שם היצרן ! אאודי אני מניח שהתכוונת לזה , כאשר האודי קוואטרו S2 החלה להפגין נחיתות במירוצי הראלי של קבוצה B מול ה-205T16 והדלתא S4 , התפנו אודי ,בעזרת הנהגת מישל מוטון , גם למירוץ אמריקאי זה , שנשלט שנים בידי מפלצות אמריקאיות. כמובן שההנעה הכפולה המתוחכמת ביחס , והמנוע המחוזק - גרמו להשפלת האמריקאיות , וכך הרוויחו אודי יחסי ציבור מעולים והמירוץ הנ"ל קיבל חשיפה עולמית.

10)בתחילת דרכה של B.M.W היא יצרה ... ? מנועים למטוסים :D כשמה כן היא : Bayerich Motoren Wereke , כלומר יצרני מנועים באווריים. גם מנועי אופנועים (דמבו הפיל המעופף , הלא הוא הבוקסר של בימר)

פורסם
1)מהו היגוי יתר ?- כניסה לסיבוב עם הרכב כשאר חלקו האחורי של הרכב נזרק לכיוון הנגדי לסיבוב(זריקת תחת במילים פשוטות ובקצרה) התחת הנזרק הוא פועל יוצא של היגוי היתר. הכוונה היא שאתה יוצר יותר מדי היגוי ביחס לקוטר הסיבוב , ואז חלקו הקדמי של הרכב (עם ההגה) נמצא יותר מדי פנימה ביחס לסיבוב , והזנב , ששואף להמשיך קדימה , נזרק , ראה כאן :

http://www.netcar.co.il/magazin/milon.asp#7

2)מהי מערכת הTCS רק ראשי תיבות !!!!!T אני לא יודע אבל השאר זה control system, מערכת בקרת יציבות..מערכת בקרת משיכה - Traction control system

3)מהו פילטר פתוח ומה תפקידו ולאן מתקינים אותו? מותקן במקום תיעול האויר המקורי, בכניסת האויר למנוע, למען תערובת אויר עשירה יותר לא תיעול ולא נעליים , ובטח לא תערובת עשירה יותר (כלומר , מכילה יותר דלק) - הוא אכן מחליף את הפילטר הרגיל ותפקידו לתת מעבר אוויר חופשי לכיוון מערכת הדלק , כדי לתת ליותר אוויר להיכנס למערכת בזמן נתון , ובכך לספק יותר חמצן לתערובת ולגרום לפיצוץ יותר חזק , ויותר הספק. הקונספציה דומה למגדש כלשהו , רק ללא דחיסה מכנית אלא שימוש בזרימת האוויר הרגילה

4)מה הבדל בצורת המנוע כאשר הוא w או v סידור הבוכנות, ב-v הם מחוברות בקו מקבילי ממש לא , V , הבוכנות יושבות על שני צירים בצידן העליון , ועל ציר משותף בצידן התחתון (קראנק , ואני כולל את הטלטלים והמיסבים לצורך העניין). מכאן תצורת ה-V.בד"כ במנוע V מס. הבוכנות יתחלק ל-2 , אבל לא בהכרח , ראה V5 של VAG לדוגמא . W הוא שני מנוע V מחוברים אחד ליד השני , שוב ראה מקרה מנוע VAG.

5)מהי מערכת הEBA רק ראשי תיבות !!!!! אני חושב בכיוון של elctronic brakes ואת ה-A לא ממש יודע..בכל מקרה זוהי מערכת עזר לבלימה אם היית טורח לתרגם את המילה עזר לאנגלית (ASSISTANCE) היית מקבל את ה-A

6)sparco מייצרת (מה היא מייצרת בכלליות!) ?אביזרים ספורטייבים לרכב וספורט מוטורינכון , ציוד ספורט מוטורי , החל בכפפות וכלה בכסאות וכו'.

7) מה תורם הספוילר במכונית ? שינוי מבנה אווירודינמי והצמדה של המרכב לכביש במהירות גבוהה לא בהכרח , ספויילר , בתרגום מאנגלית , הוא מקלקל , או מסיט. האביזר משנה את זרימת האוויר הנובעת מצורתו הסטנדרטית של הגוף הנע (מכונית/מטוס/מה שתרצו) בהתאם לדרישה. ניתן לגרום לכח הצמדה, לכח עילוי , מה שרוצים , הכל תלוי בצורה.

8) ה-s type נמצא במכוניות ה- ? (איזה חברה זה)?יגואר נכון

9)איזה אוטו כבש את הר ''הפייקס פיק''? (הר שגובהו 4301 מטר) מספיק שתגידו שם היצרן ! אאודי אני מניח שהתכוונת לזה , כאשר האודי קוואטרו S2 החלה להפגין נחיתות במירוצי הראלי של קבוצה B מול ה-205T16 והדלתא S4 , התפנו אודי ,בעזרת הנהגת מישל מוטון , גם למירוץ אמריקאי זה , שנשלט שנים בידי מפלצות אמריקאיות. כמובן שההנעה הכפולה המתוחכמת ביחס , והמנוע המחוזק - גרמו להשפלת האמריקאיות , וכך הרוויחו אודי יחסי ציבור מעולים והמירוץ הנ"ל קיבל חשיפה עולמית.

10)בתחילת דרכה של B.M.W היא יצרה ... ? מנועים למטוסים :D כשמה כן היא : Bayerich Motoren Wereke , כלומר יצרני מנועים באווריים. גם מנועי אופנועים (דמבו הפיל המעופף , הלא הוא הבוקסר של בימר)

אז בוא נתקן כמה דברים:

1-רשמתי "זריקת תחת" בקצרה ובפשטות, מה שאתה תיארת זה פירוט, אבל אצלי זה פשוט מתומצת נכון.

2-צודק, התבלבלתי כי יש לי במאזדה6 את שני המערכות האלה.

3-תקרא שוב,אני רשמתי תערובת אויר עשירה יותר...תעזוב לרגע את התיעול.. זה התפקיד שלו, נקודה! כניסת אויר עשיר יותר למערכת!

4-לא מתווכח

5-לא רציתי לטרוח,רשמתי בכללי מה זה התרגום. אם אתה היית טורח לבדוק את הנושא היית גם רואה שזה emergency ולא electronic כמו שרשמתי!

6-בסדר

7-שוב, נכנסת לפרטים כבר... לא ביקשו כאן סיכום כולל. רשמתי בצורה הכי פשוטה שזה שינוי מבנה אוירודינמי.

8-בסדר

9-נכון, לא נכנסתי פשוט לפרטים-זו הכוונה

10-תאמין לי שאת זה אני יודע יותר מכל, אחרי הכל הבימרים הם בראש הסולם אצלי.

ועצה קטנה לך RadarJedi ידידי....

עם כל הכבוד (ויש המון כבוד והערכה כלפיך) אתה לפעמים טיפה מגזים בתגובות שלך.

תפסיק לחפש כל הזמן לשלול תגובות של אחרים ולחפש איך לתקן אותם.

מקבל את זה שאתה בא להוסיף דברים וידע למה שכבר כתוב- אבל אפשר לשנות גישה!!!!

(תקרא שוב את התשובות שלי, ומה שאתה ענית ותראה שאתה פשוט הרחבת מה שאני רשמתי, כשאני בכל אופן ניסיתי לענות מתומצת ולעניין)

בהמון ידידות.. :D

אמיר.

פורסם
תקרא שוב,אני רשמתי תערובת אויר עשירה יותר...תעזוב לרגע את התיעול.. זה התפקיד שלו, נקודה! כניסת אויר עשיר יותר למערכת!

"תערכות עשירה" מתייחסת למשהו אחר לגמרי - היחס בין כמות האויר לדלק בתערובת. אין בין זה לבין פילטר פתוח שום קשר. הפילטר מאפשר זרימת אויר קלה יותר יותר לתוך המנוע, לצורך קבלת יותר תערובת, לא תערובת עשירה יותר.

פורסם

ועצה קטנה לך RadarJedi ידידי....

עם כל הכבוד (ויש המון כבוד והערכה כלפיך) אתה לפעמים טיפה מגזים בתגובות שלך.

תפסיק לחפש כל הזמן לשלול תגובות של אחרים ולחפש איך לתקן אותם.

מקבל את זה שאתה בא להוסיף דברים וידע למה שכבר כתוב- אבל אפשר לשנות גישה!!!!

(תקרא שוב את התשובות שלי, ומה שאתה ענית ותראה שאתה פשוט הרחבת מה שאני רשמתי, כשאני בכל אופן ניסיתי לענות מתומצת ולעניין)

בהמון ידידות.. :D

אמיר.

אמיר,

אם נדמה לך שכל מה שנשאר לי לעשות בחיים הוא לחפש טעויות של אחרים ולשלול את התגובות שלהם אתה טועה טעות מרה. יש לי בחיים דברים הרבה יותר חשובים מזה.

תסתכל שוב , תקרא איפה תיקנתי אותך , ותראה שברוב המקומות , כפי שכתבת , אתה מסכים עם התיקונים שלי.

לגבי הערותיך , חיים K כבר הסביר לך את ההבדל בין תערובת לאוויר , והפירוט על אודי בא בתגובה לשאלה של בוקסר (שאני מניח שהוא יודע לא פחות טוב ממני).

תבין , את ההערות שלי אני לא כותב באופן אישי עבורך , אלא לוקח בחשבון שיש כאן פוטנציאל של לפחות 3000 איש ,אם לא יותר (אורחים כדוגמא).

אם הפירוש שלך לשאלה הוא לא נכון/לא מדוייק לדעתי , אני רואה את עצמי חייב לתקן , ולא כדי חלילה להשפיל או לבזות מישהו - אלא כדי להעביר מעט ממה שאני יודע אל האחרים.

חשוב לי גם שהדברים לא יועברו על "בערך" ,כי מכאן מגיע אח"כ ה"יהיה בסדר" וה"סמוך".

בגלל זה אני מתקן לאנשים שגיאות כתיב , ובגלל זה אני מסביר להם מהו הנדברקס , ולא אמברקס , ולמה מזגן ברכב לא מחמם.

אני לא צריך את כל הפירוט הזה , אני כבר למדתי את הדברים שאני כותב עליהם. וגם מסאג' לאגו לא חסר לי. אני מקבל אותו במקומות אחרים.

אין לי גם בעייה להפסיק לכתוב לגמרי בפורום , מה שאני צריך ללמוד אני לומד מקריאה, וכבר למדתי ממי אפשר לקבל מידע ומי סתם מחרטט.

אני מניח שגם לדויד A , למשל ,הפריעה כל גישת החפיף שהודעתך הקודמת מציגה , ולעוד כמה. לבכות אח"כ כשהוא החליט להפסיק את תרומתו (ואם תקרא הודעות שלו תראה מהי התרומה) זה קל. כמוהו עוד כמה אנשים שאני מעריך וכבר לא כותבים כאן...

את מספר ההודעות שלי שאני מתחרט עליהן , או כתבתי שטויות בהן , אני מניח שאני יכול לספור בקלות , ואם טעיתי אני משתדל גם להודות בכך וללמוד להבא.

בקיצור , אני מציע שתבדוק קודם את עצמך בציציות ורק אח"כ תייחס לי כוונות כמו אלה שכתבת.

ובכל זאת - אם אתה נפגע מהדברים שכתבתי באיזושהי צורה , קבל את התנצלותי הכנה . לא התכוונתי לפגוע בך אישית , אלא רק להאיר ו/או לתקן את הטעון תיקון לדעתי ולמיטב ידיעתי.

שמר.

פורסם

אחרי שקראתי את כל השירשור

ואחרי התגובה של שמר

נזכרתי שפעם היה לי איזה וויכוח עם מישהו בפורום (חו"ל) בקשר למערכות TCS ESP וכן הלאה .

ואחרי שכבר הייחסתם לזה אז חשבתי שגם אעתיק את הכתבה שמצאתי שמסבירה הכל על המערכות הנ"ל בפורום .

כדי שכולם יראו אז שמתי אותה בנושא לבד , ולעניין פה אני אוסיף קישור

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=32825

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

• תוכן חדש...