Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצפה של רכב ועזרה עם הביטוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ,

אני צריך את עזרתכם, היום בבוקר הלכתי לעבודה והחנתי את הרכב בחנייה ליד טיב טעם החדש באזור התעשייה הישן בראשל"צ, כשחזרתי לרכב בשעה 2 בצהריים , ראיתי כמה משאיות של העירייה שואבות מים ,ובתחילה לא ייחסתי לקח חשיבות( מתברר שהגעתי לאחר שהנזק הגדול והבלאגן הגדול של ההצפה נגמר), ניסתי לפתוח את הרכב ולא הצלחתי בהתחלה חשבתי שזאת האזעקה,אולי שמשהו בשלט לא עובד, פתחתי את הרכב ונדהמתי לגלות שהרכב כמו גיגית של מים(תמונות מצורפות), המים חדרו עד לגובה של המושבים,היו עוד כמה מכוניות שהוצפו ואפילו יותר משלי, אני פגשתי רק שניים כי בגעתי כבר לקראת סוף האירוע,

השאלה החשובה היא זאת,הרכב שנת 2004 מיצובישי כריזמה , המחירון שלו 40+, למרות שהרכב מאד שמור ונסע רק 62,000 ק"מ ונקנה מנכה לשעבר וממש רכב מטופל, אני מעדיף להשבית אותו, גם ריח של עובש שייקח עוד חודשים כדי להיפטר, והבעיה הכי גדולה שאין כל ספק שהמים חדרו לרכיבים אלקטרונים, ואני מפחד שעכשיו חברת הביטוח לא תרצה להשבית אותו ובעוד כמה חודשים שנתחיל לראות את הנזק של קורוזיה ומחשבים שהולכים ברכב, יהיה לי כבר קשה מאד להוכיח שיש קשר להצפה ,

מה אתם מייעצים לי? יש לכם מקרים דומים ששמעתם? מה היתה הפסיקה? ואיך אני בכלל צריך להתמודד מולם (רק ביום ראשון אני ייצור קשר איתם, כרגע הרכב נגרר לאחסנה של חברת"דרכים")?

תודה.

אביב8)

פורסם

כואב הלב, בנאדם, משתתף בצערך.

לצערי אני לא יודע מה לייעץ לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אתה עובד ליד טיב טעם אתה בטח מכיר את המאגר, תקפו. למגרש של הרכבים ששוקמו ותראה כמה מהם עברו הצפה, כמו בתאונה אם הנזק גדול הרכב יהיה בגדר של אובדן להלכה, יעבור לחברת ביטוח ואתה תקבל אתה כסף בהתאם למחירון והפחתות של חברת הביטוח

פורסם

הכל תלוי בכמה יוערך הנזק.

אני מכיר מישהו שלמרות שריכבו הוצף (דייהטסו אפלאוז), לאחר שהמים ירדו, הרכב הניע. בבית הוא פרק הכל לבד, יבש את הרכב במשך מס' שבועות הרכיב הכל ולא נודע כי בא אל קירבו.

לעומת זאת, מישהי שעובדת איתו וריכבה גם הוצף באותו מקרה - הרכב הוכרז כטוטאל לוסט ע"י חברת הביטוח ובנוסף היא קיבלה מהעיריה מחצית מההשתתפות עצמית שלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני עובד במוסך ויצא לי לא לטפל בלא מעט מקרים לשלך ,

כמו שקודמי אמר אנחנו מפרקים את החלקים שהיו במגע עם מים שולחים לניקוי מיוחד מנקים ומיבשים את כל חלקי הרכב ומרכיבים הכל מחדש , אני לא יגיד לך שלא נגרמים נזקים לרכיבים אלקטרונים רק השבוע חזרה לי B4 שבעקבות הצפה ששיקמנו בשבועות הקודמים היה צורך בהחלפה של הרמקולים המקוריים של הרכב , שברולט אבאו שחזרה בגלל תקלה במחשב כריות האויר (ממוקם מתחת לקונסולה מרכזית), עבודה כזו לוקחת בערך שבוע אבל הרכב חוזר לכביש ורובם לא חוזרות למוסך בע' תקלות. לעומת זו הגעו לנו גם רכבים שינקו מים (נעילה הידרוסטטית) אבל זה כבר סיפור אחר ולפי מה אני מבין מדברך לא נוגע לרכב שלך , אני חושב שאין פה עילה להשבתה למרות שאני מבין אותך .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם
אני מכיר מישהו שלמרות שריכבו הוצף (דייהטסו אפלאוז), לאחר שהמים ירדו, הרכב הניע. בבית הוא פרק הכל לבד, יבש את הרכב במשך מס' שבועות הרכיב הכל ולא נודע כי בא אל קירבו.

לא לכל אחד יש את הידע, הכלים, והסבלנות לעשות דבר כזה. אני גם לא בטוח שברכב מודרני עתיר אלקטרוניקה (לדוגמא רנו מגאן II, או, רחמנא ליצלן, טויוטה פריוס) זה בכלל אפשרי.

אני עובד במוסך ויצא לי לא לטפל בלא מעט מקרים לשלך ,

כמו שקודמי אמר אנחנו מפרקים את החלקים שהיו במגע עם מים שולחים לניקוי מיוחד מנקים ומיבשים את כל חלקי הרכב ומרכיבים הכל מחדש , אני לא יגיד לך שלא נגרמים נזקים לרכיבים אלקטרונים רק השבוע חזרה לי B4 שבעקבות הצפה ששיקמנו בשבועות הקודמים היה צורך בהחלפה של הרמקולים המקוריים של הרכב , שברולט אבאו שחזרה בגלל תקלה במחשב כריות האויר (ממוקם מתחת לקונסולה מרכזית), עבודה כזו לוקחת בערך שבוע ובטח עולה טריליון שקל אבל הרכב חוזר לכביש ורובם לא חוזרות למוסך בע' תקלות או זה, או כרית אוויר שתיפתח מעצמה באמצע נסיעה ב-100 קמ"ש. לעומת זו הגעו לנו גם רכבים שינקו מים (נעילה הידרוסטטית) אבל זה כבר סיפור אחר ולפי מה אני מבין מדברך לא נוגע לרכב שלך , אני חושב שאין פה עילה להשבתה למרות שאני מבין אותך .

לדעתי יש ועוד איך עילה להשבתה, היות ורכב יכול להפוך למסוכן לנהיגה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...