Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בעיון את השרשורים בנושא ולא מצאתי התייחסות לבעיה שאני מנסה לפתור.

אני עובד בעמותה (מלכ"ר) .לארגון יש רכב אחד בלבד - טנדר מגנום 4X4 2002 המשמש לכל הפעילויות הכוללות גם הובלות אספקה שונות ולעיתים נסיעות שטח. בתום העבודה הרכב צמוד אלי. בבוקר ובסוף היום אני גם מסיע איתו 2--3 עובדים או מתנדבים,והוא נשאר ברשותי לאחר שעות העבודה. יצויין כי אני עובד עם הרכב גם 2 תורנויות שבת בחודש(המוסד פעיל גם בשבת בגלל סוג פעילותו)

ככידוע ,למרות שכיום ערכו של הרכב הוא כ-50K בקושי - אני מחוייב בשווי שימוש לפי קבוצה 5 (!) דהיינו 4440 ש"ח ..

כדי לא לפגוע בשכר הנטו שכר הברוטו שלי גדול (יחסית כמובן) בגלל זקיפת הרכב, ואנחנו מנסים למצוא פתרון הגיוני וחוקי לצמצום העלויות האלה .

מאחר ומעבר לרכב משא שאינו מחייב בשווי שימוש הוא לא רלבנטי , ומעבר לרכב קטן מקבוצה נמוכה - גם הוא לא מתאים,

עולה האפשרות שאוותר על הרכב כצמוד ואשאיר את הטנדר בעבודה בסוף היום וארכוש רכב פרטי קטן וזול שישמש אותי רק להגיע לעבודה וממנה. (כ-25 ק"מ בדרכים עירוניות ביום).

אנו חושבים שאם אעשה כך ,הארגון ,שאז יחסוך בעלות השכר שלי - יוכל להעלות לי את הנטו ועדיין להרוויח מהסידור ואני לא אצטרך להצטמצם יותר בגלל התוספת של החזקת עוד רכב פרטי. (אגב, יש לאשה בבית טיוטה קורולה ישנה ולי עוד אופנוע טורינג כבד לשבתות המעטות שיש לי..)

האם סידור כזה הוא הגיוני? אני חושש לעשות צעד שיסתבר שאני לא ממש מרוויח ממנו כלום, או גרוע מכך אפסיד כספים..

אשמח לכל עצה טובה או רעיונות נוספים ממביני העניין בפורום!

פורסם

אם יש לך אופנוע, למה לא להשתמש בו?

הרי אם אתה קונה עוד רכב, יש לו עלויות של ביטוח, טסט, טיפולים שגרתיים (וכאלו שלא), דלק וכו' שבממוצע מגיעים ל3000 ש"ח לחודש. כל זה בלי להכניס כמובן את מחיר הרכישה הראשונית. (20K שח נגיד?)

אז אתה מוריד את שווי השימוש ומכניס אותו מהדלת האחורית?

פורסם
אם יש לך אופנוע, למה לא להשתמש בו?

הרי אם אתה קונה עוד רכב, יש לו עלויות של ביטוח, טסט, טיפולים שגרתיים (וכאלו שלא), דלק וכו' שבממוצע מגיעים ל3000 ש"ח לחודש. כל זה בלי להכניס כמובן את מחיר הרכישה הראשונית. (20K שח נגיד?)

אז אתה מוריד את שווי השימוש ומכניס אותו מהדלת האחורית?

אופנוע זה טוב ויפה אבל לא מתאים לנסיעות יומיומיות . שנית - אם מדובר על רכב קטן, גיר רגיל ובעלות של פחות מ - 10K שאמור לנסוע סביב 400-500 ק"מ בחודש, וביטוח לנהג יחיד מעל גיל 40 ..

האם 3000 ש"ח לחודש זו לא הערכה קצת מופרזת? ואפילו - נניח שזו הערכה ריאלית - עדיין לעומת הסכום שעולה לארגון גילום הרכב

זה נשמע משתלם, בהנחה שבמקום רכב צמוד אקבל החזקת רכב ?

פורסם

בוא נעשה סדר ן:

אתה היום משתמש ברכב של הארגון שהוא קבוצה 5. מגלמים לך בשכר 4400 ש"ח שווי שימוש ולכן עלות השכר שלך גבוהה (אבל זו הוצאה מוכרת, וכך גם כל הוצאות הרכב - היום רכב שמשלמים עליו שווי שימוש כל הוצאותיו מוכרות למעסיק)

זה הטמטום של שיטת שווי השימוש וגם המעבר לשווי שימוש ליניארי לא יפתור אותה - היה לנו מיניוואן דודג' שנת 1987 ששווה בקושי 1000 שקל לברזל, אבל שווי השימוש שלו נקבע לפי מחירו כחדש והוא היה קבוצה 7 (!!)

מה שאפשר זה או לעבור לרכב משומש אחר בקבוצת שווי נמוכה יותר כמו ברלינגו ודומיו (שהם בקבוצה 2 או 3), או הפתרון שהצעת - שהרכב יהיה תפעולי ולא תקח אותו הביתה, כך גם לא תשלם שווי שימוש, והארגון ישלם לך נסיעות = למעשה יעלה את שכרך בפחות מ 4400 ברוטו כדי לחסוך לארגון, אבל זה עדיין יכסה לך לפחות חלקית את הוצאות הרכב הפרטי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בוא נעשה סדר ן:

אתה היום משתמש ברכב של הארגון שהוא קבוצה 5. מגלמים לך בשכר 4400 ש"ח שווי שימוש ולכן עלות השכר שלך גבוהה (אבל זו הוצאה מוכרת, וכך גם כל הוצאות הרכב - היום רכב שמשלמים עליו שווי שימוש כל הוצאותיו מוכרות למעסיק)

זה הטמטום של שיטת שווי השימוש וגם המעבר לשווי שימוש ליניארי לא יפתור אותה - היה לנו מיניוואן דודג' שנת 1987 ששווה בקושי 1000 שקל לברזל, אבל שווי השימוש שלו נקבע לפי מחירו כחדש והוא היה קבוצה 7 (!!)

מה שאפשר זה או לעבור לרכב משומש אחר בקבוצת שווי נמוכה יותר כמו ברלינגו ודומיו (שהם בקבוצה 2 או 3), או הפתרון שהצעת - שהרכב יהיה תפעולי ולא תקח אותו הביתה, כך גם לא תשלם שווי שימוש, והארגון ישלם לך נסיעות = למעשה יעלה את שכרך בפחות מ 4400 ברוטו כדי לחסוך לארגון, אבל זה עדיין יכסה לך לפחות חלקית את הוצאות הרכב הפרטי.

הכל טוב ויפה - רק שבמקרה שלי מדובר בעמותה שהיא מלכ"ר שהכנסותיה מתרומות ותמיכה ממשלתית.. לא חברה פרטית שהוצאות הרכב שלה מוכרת במלואן.

השאלה היא בכמה העמותה תצטרך להעלות את שכרי כדי שהוצאות רכב פרטי קטן וזול יכוסו,ועדיין זה יהיה משתלם עבורה ועבורי כלכלית ,יחסית למה שהיא משלמת כיום על גילום של 4440 ש"ח - שלמעסיק עולה הרבה יותר..

ועוד שאלה היא איך ייקבע שווי השימוש מ2010 והאם מגנום ששוה בקושי 40-50K יוערך בשווי רכב כמו חדש שעולה מעל 200K או שאני לא מבין בכלל את הרפורמה המתוכננת?

פורסם

הרישיון שלך מאשר נהיגה ברכב עד 4000 ק"ג?

אם כן לכו על טנדר אמריקאי גדול. הוא אולי יותר יקר לאחזקה אבל גם ההוצאות שלו מוכרות במלואן מהק"מ הראשון ואין שווי שימוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אלי, הוא כתב שהרכב משמש אותו להובלת מטען ונסיעות בשטח, אני לא יודע כמה ברלינגו ושות' יתאימו למשימה כזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

להתפשר על משהו צריך...

או על יכולת שטח והעמסה, או על הוצאות שוטפות, ובדוגמה של שי אני לא בטוח שזה יתאים למלכ"ר כי אחזקת סילברדו למשל תהיה יותר יקרה בהרבה מהמגנום, ולו בהיבט הדלק.

טנדרי משאית של מעל 4 טון זה מקלט מס טוב רק למי שיש איפה להחנות את המפלצת, לא צריך להכנס לערים, מוכן לחיות עם צריחת הסולר ובד"כ גם צריך את הגודל לצרכי עבודה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא יודע מה קורה עם מלכ"ר בנושא המע"מ אבל אם הם משלמים מע"מ זה יקזז את עלויות הסולר הנוספות.

ד"א גם לדוקאטו ואיווקו יש גרסאות מעל ל 3500 ק"ג וצריכת הסולר שם סבירה.

פורסם

סילברדו עולה כ250K בגרסא המפוארת, וממה שחבר שלי שמאוד מתעניין ברכב ברר מדובר ברכב דיי חסכוני יחסית למה שמצופה ממנו.

אגב מדובר במנוע 6.6 טורבו בנזין בתצורת V6 עם מומנט בשמיים ומגיע רק בגרסא אוטומטית.

(אג שמעתי שעשו ניסוי בארץ וסילברדו נתן אחלה רכבת לVR6 משופרת)

פורסם

ג'רמי, התשובות פה לא מגיעות על תקן חולי הגה אלא על תקן אנשים עם ניסיון וידע בתחום.

פורסם

ועם כל הנסיון הזה, עוד לא ראיתי משהו שישאל למה הוא צריך לשלם שווי מס על רכב שמשמש 95% מהזמן לצורכי המלכ"ר, ולגמרי במקרה הוא לוקח אותו הביתה איתו, או שיסביר לו מה הוא צריך לעשות כדי לא לשלם את המס הזה.

אני בטוח שרו"ח הוא האיש שיכול להגיד מה הבחור צריך לעשות כדי להשאיר את המצב הקיים, ויחד עם זאת להקטין את העלויות למעביד. לי אין מושג מה צריך לעשות בשביל זה, אבל נראה לי שצריך למצות את הכיוון הזה עם רו"ח לפני שממהרים לקנות רכב נוסף פרטי או להחליף לברלינגו או כל המלצה אחרת שהיתה פה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי.

במקרה הזה, זה שחור ולבן בחסות החוק.

לקחת רכב הביתה - שלם מס.

השארת רכב בעבודה - אין מס.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם המלכ"ר מעוניין לפתור את ההוצאות לא פחות ממך:

תקנה את הרכב מהמלכ"ר ותרשום אותו על שימך. סכום הרכישה יכול להיות אלף ש"ח לצורך העניין.

תקבל במשכורת את הוצאות הדלק, המוסך והביטוח, עם גילום מס הכנסה. הגילום יעלה הרבה פחות משווי השימוש כרגע.

לא תצטרכו לשלם שווי שימוש כלל.

תוכלו לנסח הסכם במשמרת אצל עו"ד שיחייב אותך למכור חזרה את הרכב באותו הסכום על פי דרישת המלכ"ר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...