Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אני לא יודע אם זה הולך בייעוץ רכישה או בטכני וטיפולים ...

מכיוון שהרכב שלי (א) עדיין באחריות (ב) נמצא בשימוש שוטף של 2 אנשים (ג) יעניש אותי קשות על טעויות (ד) מתוחכם מדי למתחילים, אני משתעשע ברעיון לקנות רכב זול ולפרק לו את הצורה לצורכי למידה. בשאיפה גם להרכיב חזרה וכמובן לשפר.

אני זקוק לעזרתכם כדי לבחון את המעשיות של פרוייקט כזה ולבחור את עכברת המעבדה המתאימה.

לגבי עצמי יש לציין שאין לי נסיון מעשי במכונאות ואין לי (עדיין?) חברים מוסכניקים. יש חוש טכני, הבנה טובה בחשמל, וקצת (באמת קצת, לא הרבה) כסף לזרוק על שטויות מהסוג הזה.

נתחיל ברשותכם ממה לא חשוב:

- שנת ייצור, כל עוד היא לא מעבירה אותי סטטוס במשרד הרישוי (כלומר מיושן/מתיישן/אספנות).

- סוג מרכב (העדפה קלה להאצ'בק קטנה)

- סוג התמסורת (העדפה קלה לידני לצורכי פשטות)

- אמינות (רוצים לפרק, לא?)

הנה מה שחשבתי שכן חשוב:

- מנוע בנזין. חבל על הכסף ברישוי דיזל.

- רכב במצב נסיעה. צריך נק' התחלה קלה.

- רצוי שיוכל לשמש להגעה מ-A ל-B כאשר הוא לא 'בטיפול', כלומר לא משהו בלי מושבים. רצוי גם מזגן.

- מנוע הזרקה בלבד. גדול עלי להמיר קרבורטור להזרקה, ולא מעניין קרבורטור (סליחה צביקה).

- נגישות נוחה לחלקי המנוע (מי אמר צרפתיה ?)

- מכניקה 'ממוצעת' בלי כל מיני נסיונות כושלים של היצרן להיות 'יצירתי' (ע"ע הידראוליקה של BX)

- זמינות של ספרים ושרטוטים כמו היינס

- חלקי חילוף נפוצים

- פוטנציאל לשיפור

זהו. במגבלות האלה אני מחפש את הרכב הזול ביותר האפשרי. בכל מקרה תקציב הפרוייקט אמור לא לעבור 20K, ורצוי הרבה פחות. הכוונה לבטח צד ג' בלבד. ככל שהרכב יקר יותר, רצוי שהוא יהיה יותר לכיוון השימושי ופחות לכיוון של עציץ על גלגלים. אני מוכן להוסיף כמה גרושים בשביל פינוקים כמו מזגן והגה כח, אם זה בכלל ריאלי.

אשמח לשמוע גם דעות לגבי הכדאיות של כל העניין לדעתכם (לא מבחינה כלכלית, אני מטומטם אבל לא עד כדי כך), או דרכים חליפיות להשגת אותה תוצאה (כלומר, קצת נסיון בידיים) אם הרעיון נשמע גרוע.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

יש רק רכב אחד שכנראה עונה על הדרישות שלך.

ZX וולקן 1.9 92'

גם ידנית , גם מוזרקת גם מאובזרת(ה"כ ,ח"ח) ויש היינס 8)

וולקן במצב נסיעה עם שלדה נקיה ולא יותר מזה תוכל למצוא גם עד 15K. (מחירון -12K).

תעיף את המנוע , ותבנה לך מה שאתה רוצה על פלטפורמה מצויינת.

פורסם

לא ראיתי בדרישות שלך דרישה לביצועים או רכב ספורטיבי.

אם זה רכב לצרכי למידה, קח לך 205 1.4 פשוטה, תהפוך אותה לאט לאט לרכב שבילים.

אין יותר זול מזה ואני בספק אם יש מהנה יותר.

פורסם

תודה על ההמלצות בינתיים ! מקווה לעוד תגובות ...

אכן אין דרישה לרכב ביצועים. אני אשמח ליותר פרטים על המכוניות המוצעות (מחיר, איזה תת-דגם כדאי לחפש, באיזה מהדרישות שציינתי הרכב חזק / חלש).

לגבי הוולקן - 25% מעל מחירון ?

שלומי מה ההגדרה שלך ל"רכב שבילים" ? מאיזה שנה יש ב-205 הזרקה ?

פורסם

צודק , מחיר מופקע :mm_tongu:

:lol:

כנראה שזה עניין של גיל ותפישת עולם, אבל אף פעם לא הבנתי את הקיבעון הזה של לחשב "כמה זה עולה לי יותר באחוזים".

אבא שלי תמיד עושה את זה (אל תעלב 20VT :wink: ), למרות שגם הוא מודה שלפעמים זה גובל בקטנוניות מטופשת ("השתגעת?! זה הפרש של 20%!!" -"לא אבא, זה הפרש של שקל עשרים :lol: ").

רוצה לומר: 15K לוולקן 92' זה עדיין מגוחך, גם אם ז"א 25% "מעל".

פורסם

:lol: כנראה שזה עניין של גיל ותפישת עולם, אבל אף פעם לא הבנתי את הקיבעון הזה של לחשב "כמה זה עולה לי יותר באחוזים". אבא שלי תמיד עושה את זה (אל תעלב 20VT :wink: ), למרות שגם הוא מודה שלפעמים זה גובל בקטנוניות מטופשת ("השתגעת?! זה הפרש של 20%!!" -"לא אבא, זה הפרש של שקל עשרים :lol: ").

רוצה לומר: 15K לוולקן 92' זה עדיין מגוחך, גם אם ז"א 25% "מעל".

- אני לא יודע מה הסיבה של אבא שלך, אבל מבחינתי זה פשוט עניין של הצגה שיווקית. אני רציתי להביע משהו וזה עושה אפקט יותר טוב באחוזים.

כמו שכשפלאפון תפרסם שהיא גובה 20אג' ל-SMS לעומת סלקום שגובה 30אג', היא תרשום "הוזלה של 33%", ואם היא תצטרך להעלות ל-40אג' היא תרשום "רק 10אג' יותר מהמתחרה".

אגב, מי שרגיל לשיקולים מסחריים שכוללים בד"כ כמויות גדולות (אולי אבא שלך?) מתרגל באמת לחשוב באחוזים ...

- מפאת בורותי הרבה בנושא וולקן (פעם אפילו פתחתי שרשור "מה זה" לגביה) קטונתי מלהבין את גודל המציאה שלפניי. אם היו כותבים לי לקנות ראלי, הייתי מתפלא פחות, כי רק הביקוש מצד קוראי הפורום מעלה לה את המחיר. למתבונן הפשוט מהצד מדובר ברכב בינוני-קטן בן 12, ואני מצטט "וולקן במצב נסיעה עם שלדה נקיה ולא יותר מזה". כלומר, יש עבודה לעשות כדי להגיע למצב תקין. כלכלית, אותם 3K מתקציב כולל של 20K יכולים לשמש אותי לתיקונים, שיפורים, צמיגים וכו'.

רוצה לומר: אני מודע לזה שוולקן הוא רכב מוערך בחוגים מסויימים, אבל לא חשבתי שזה מעלה אותו מעל למחירון בצורה כזו.

- אם המחירון אינו מדד למחיר שבו ניתן להשיג את הרכב, אלא מספר מופרך לחלוטין, אזי למחירון אין ערך, או שמי שכתב אותו לא מבין מהחיים שלו. בנוסף כידוע היום רוב העסקאות נסגרות קצת מתחת למחירון ולכן הפליאה.

פורסם

- אם המחירון אינו מדד למחיר שבו ניתן להשיג את הרכב, אלא מספר מופרך לחלוטין, אזי למחירון אין ערך, או שמי שכתב אותו לא מבין מהחיים שלו. בנוסף כידוע היום רוב העסקאות נסגרות קצת מתחת למחירון ולכן הפליאה.

בוא נתחיל מזה שאכן מי שכותב את המחירון לא מבין יותר מדי מהחיים שלו.

יש לו מונופול וללא הצדקה.

רוב העסקאות אכן נסגרות קצת מתחת למחירון ,אבל לא עסקאות של רכבים ספורטיביים.

בתור אחד שנוהג להוציא מכוניות חדשות מהסוכנות לפי מה שהבנתי , כנראה שאין לך שמץ של מושג לגבי התנהלות שוק המשומשות....

רכבים זולים יחסית , כלומר מתחת ל50 אלף ש"ח , עם יומרות ספורטיביות / נדירים , יימכרו תמיד מעל המחירון, אלא אם כן הבעלים לא יודע מה יש לו בידיים (קרי פראייר).

אני לא מצדיק את רמות המחירים המטורפות של הראלי , שנובעות כתוצאה מתופעת ילדי הראלי הרווחת כאן , אבל באופן כללי לשלם 2-3 מעל המחירון בשביל רכב נדיר ,שמור ומיוחד יחסית , זהו דבר הגיוני ומתבקש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בתור אחד שנוהג להוציא מכוניות חדשות מהסוכנות לפי מה שהבנתי , כנראה שאין לך שמץ של מושג לגבי התנהלות שוק המשומשות....

אתה צודק לגבי הסוכנויות, אבל שמץ יש לי כי בסוף צריך למכור ... אני מניח שבקטגוריית הזולות מ-50K ובטח בספורטיביות מתוכן אכן אין לי שמץ.

ספציפית מההמלצה של אביעד קיבלתי את התחושה שמחירון 12K, אקזמפלר במצב נסיעה מינימלי 15K ==> מסקנה ==> אקזמפלר שמור 18-20K ?

רוב העסקאות אכן נסגרות קצת מתחת למחירון ,אבל לא עסקאות של רכבים ספורטיביים.

מהשמץ שכן יש לי אני חושש שזה לא תופס לגבי הלאון שלי בעוד 3 שנים, לא משנה כמה שמורה היא תהיה.

איפה הגבול בין ספורטיבית שתימכר בוודאות מתחת למחירון בגלל 'שקרעו אותה' לבין ספורטיבית שתימכר בוודאות מעל בגלל שהיא 'נדירה' ?

ולעניין שלשמו השרשור - ההמלצות שקיבלתי עד כה (תודה לממליצים ולמבהירים :mm_yeah:):

205 כלשהי - מועמדת מובילה, בגלל תפוצה רחבה ומנוע פשוט לזכרוני. אשמח להכוונה לדגם ספציפי. יש מנועי 16V או שזה כבר דרישה ספורטיבית מדי ? אולי לעשות פרוייקט החלפת ראש ל-16V אם אפשר להשיג כזה ?

וולקן '92 - עוד יותר מעניין אבל משאיר פחות תקציב לעבודה

106 קיד - נראה לי ש-1.1 קצת קטן. יש 1.4 ? עם אותו מנוע, נראה לי שעדיף 205, לא? (למשל, נגישות בתא מנוע)

אלפא במצב סביר יהיה לי קשה למצוא להערכתי.

באופן מחשיד רוב ההמלצות שקיבלתי צרפתיות. למישהו יש מושג לגבי איביזות ישנות, למשל ?

פורסם

אה, כל אחד פה כותב על היצרן שלו?

אז ההמלצה שלי היא לנצ'יה דלתא! :twisted:

או אפילו פריזמה סימבול, שבכלל עולה גרושים (ראיתי אחת למכירה ב1500 ש"ח, וזו לא טעות. אלף חמש מאות ש"ח).

פוטנציאל שיפורים לא רע בכלל (בייחוד לדגמי ה1.6), רכב בלי סיבוכיות מטורפת, ועם סקס אפיל מסויים כפרוייקט - קצת יותר מ205 1.4 (ויסלחו לי הפיז'ואיסטים).

פורסם
הייתי מוסיף להמלצות גולף GTI דור ראשון/שני.

חשבתי על זה, אבל (א) זה לא יקר ? ה-GTI הכי זול במחירון מוטוקאר 29K (שנת 90) (ב) אפשר למצוא כזה עם מרכב לא חלוד למוות ?

אה, כל אחד פה כותב על היצרן שלו?

כן ירבו. רק שלא יבוא Lorinser ... ליצרנים שלו באמת אין לי כסף ...

או אפילו פריזמה סימבול, שבכלל עולה גרושים (ראיתי אחת למכירה ב1500 ש"ח, וזו לא טעות. אלף חמש מאות ש"ח). פוטנציאל שיפורים לא רע בכלל (בייחוד לדגמי ה1.6), רכב בלי סיבוכיות מטורפת, ועם סקס אפיל מסויים כפרוייקט - קצת יותר מ205 1.4 (ויסלחו לי הפיז'ואיסטים).

read.gif

- מנוע הזרקה בלבד. גדול עלי להמיר קרבורטור להזרקה, ולא מעניין קרבורטור (סליחה צביקה).

אבוי לבושה, אין לי מושג אפילו איך האוטו הזה נראה :loco:. ואני מסכים בעניין הסקס אפיל.

• תוכן חדש...