Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 5D מול גולף TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה לי התלבטות בן הגולף לבן ה308 טורבו

נהגתי על שנהם הגולף פחות יפה מבפנים אבל עם מנוע 122 כ"ס בלבד וגיר מדהים

ה308 עם מנוע חזק יותר אבל עם גיר מסרס 4 העברות

בקיצור שנהם לא מושלמות קשה להחליט בעיקר עניין של טעם אישי

ה308 טורבו נראית מיליון דולר גם מבפנים לעומת הגולף אבל לא ניתן אפילו להזמין סאן רוף

הגולף 160 עדיפה על שנהם אבל המחיר בשמיים

לפי דעתי פיגו טורבו עם סאן רוף וגיר רובוטי עדיפה על כולם ( גם בגלל המחיר ) אבל אין כזאת אפילו ידנית תהיה מושלמת הגירסה הידנית שלא מיובאת לארץ יש 160 כ"ס

בקיצור קשה לבחור

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשובתי בכחול הפעם:

ל BAR72:

1. למה ההיגיון הפנימי שלי לא מובן?

כי אתה זה שכתב שהגולף טובה יותר (ולא שהסמל שלה יפה יותר), אבל לא רואה סיבה לשלם עליה יותר.

אני לא רואה שום סיבה לשלם יותר בשביל סמל, מילא אם התמחור של הגולף היה מצדיק את עצמו, אבל הוא לא. שאני קונה רכב אני מסתכל על כל ההיבטים, זה גם כולל את המחיר והמתחרות. אם יש לו מתחרות שהן יותר זולות ונותנות בערך את אותו דבר, אז למה לי לשלם יותר? אם יש את הליאון שהיא עולה 150K עם מנוע יותר גמיש ופעולה רהוטה יותר. אז למה לי בדיוק לשלם עוד 20K בשביל הגולף? הרי בסה"כ זה גם רכב תוצרת VAG, הפלטפורמה דומה, מנוע, שילדה, גיר.

נכון שהאבזור שונה, אבל זה מצדיק פער של 20K?

אני לא אכנס לויכוח על גמישות המנוע, בין היתר משום שגם את ה- 1.8T אני אוהב, אף שהוא בזבזני יותר בדלק. אבל אם בעיניך 20K לא מצדיק עוד כוכב בטיחות וציון של 97% במבחני הריסוק, ולא מצדיק בעיניך (כי אולי אתה לא צריך) מיזוג ליושבים מאחור, ולא מצדיק בעיניך (כי אולי אתה לא צריך) חלונות אחוריים כהים מקוריים שחוסכים את השמש היוקדת מילדים ותינוקות, וצריכת דלק שפויה יותר, ופנסי ערפל שמלווים את סיבוב הרכב (נדלקים רק בעת פניה ומאירים אותה), מושבים נוחים יותר, תא כפפות אמיתי ולא כזה שמכיל רק כפפות, ואכן - אבזור נוסף טוב יותר וחומרים הרבה יותר איכותיים, אז בסדר. אבל תנסה לתמחר את כל זה בנפרד ותגיע בערך ל- 20K, ועוד לא דיברתי איתך בכלל על הניסיון למכור את הרכב בעתיד...

באמת כמו שזה נראה, אתה מנסה לשכנע את כולנו למה כן לקחת גולף, אבל חוץ מהטיעון שהאבזור יותר טוב, אין לך שום טיעון אחר. המכלולים הם אותם מכלולים, הגיר, מנוע(יתרון ללאון) דומים. אז איפה ההצדקה לשלם 20K יותר? זה לא 3-4 אלף יותר, זה 20K יותר!!

אני מניח שאם קראת למעלה, הבנת שאתה זה שנדבק לטיעונים לא רלבנטיים - ובעצם כלל לא ענית לנקודות שהעליתי. נתתי לך הרבה מאוד סיבות לפער המחיר אבל אתה נדבק לזה שהשלדה דומה. אני לא משכנע אותך לקנות גולף, מצידי תקנה סוסיתא אספנות. אני רק מציין שלצערי הרב אין אופציות שנותנות את מה שנותנת ה- TSI 160, באותו מחיר או למטה ממנו.

2. נכון אני אוהב סקודה, אני לא מכחיש, אבל את הדוגמא של הסופרב נתתי לך, כי נתתי דוגמא של רכב יותר איכותי מאשר הגולף ועולה אותו דבר. אותו דבר גם האוקטביה 1.8TSI אלגנס - אותו מרכב רק זול ב 30K והלאון 1.8TSI עם DSG.

שוב אני חוזר, שאני קונה רכב, אני מסתכל על כל ההיבטים וזה כולל המחיר שלו ביחס למתחרות. ובסעיף הזה, הגולף נופלת חזק מול המתחרות שלה. הפער של 20K ו 30K מול הליאון והאוקטביה(בהתאמה) אינו מצדיק כלל את הרכישה של הגולף.

אגב - זה לא רק אני אמרתי את זה, יש לא מעט שחושבים כמוני.

נכון, יש שחושבים כמוך. אבל כמה יש שקונים את זה? מעט מאוד. כמה יש ששמים את הכסף היכן שצריך? הרבה פחות מאשר על הגולף. אז מחשבות לחוד וביצועים לחוד, אה? אתה באמת רוצה לספור כמה אנשים ישימו את הכסף שלהם על אוקטביה במקום על גולף או ג'טה? אני מזכיר לך שגם האוקטביה הניבה רק ארבעה כוכבי ריסוק, ושלמכור אותה יהיה כנראה תהליך ארוך וכואב.

ובנוסף, יש גם שמבינים משהו שאתה מסרב משום מה להבין - מי שמחפש גולף, לאון או הונדה 5ד, לא מתעניין בסופרב או במתחרותיה לסגמנט.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אייל, תזכיר לי מתי הייתה לך שקודה שאתה יודע מה תהליך המכירה שלך?

אתה נוגע בדברים שאתה חושב שאתה מבין ואינך מבין בהם בכלל.

תעשה לי, לשניר ולעצמך טובה - תתעסק במה שאתה מכיר ויודע ואל תגע בדברים שרחוקים ממך.

ועוד דבר - את הדעות הקדומות שלך תשאיר בצד.

די, נגמרו הימים האלה.

אף אחד לא יקח מהגולף את העובדה שהיא מכונית מעולה - רק קשה להתעלם מהעובדה שהיא יקרה יתר על המידה ונכנסת לטווח מחירים של מכוניות גדולות וטובות ממנה (מונדיאו, סופרב...).

ואגב, אם ניקח אוקטביה 1.8TSI 160 - נוסיף לה כל תוספות שקיימת (מר"ד משודרג [דגם אחד מעל הר"ד המקורי שלך], רמקולים משודרגים, פנסי קסנון וכן הלאה) לא נגיע ל-180K שעולה הגולף...

פותח הת'רד, קח את ה-TSI122.

חבילה מרשימה מאשר הסיוויק המצועצעת מידי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלא לדבר על ה גירסא של 160 כ"ס המתחילה ב 173K..

איפה? תוכל להפנות אותי לסוכנות שמוכרת במחיר זה? אני פותח הזמנה עכשיו.

באתר שלהם מופיע 179,990.

פורסם

הסיוויק ירדה מהפרק לאחר נסיעת המבחן: האיכות מזעזעת, האבזור דל והמחיר מופקע, מעבר לחוסר שביעות הרצון מהמנוע שמשולב עם התיבה האוטומטית.

אם כבר לשלם מחיר מופקע לפחות שיהיה על משהו איכותי (AKA: גולף).

נושא התמחור המופקע כ"כ מרגיז, חשבתי שאני סוגר את העניין ב-147K על הגולף עם כל האבזור שצריך:mad:

אני לא מאמין שאני חושב על ה-3 כשבהתחלה דיברנו על ה-A3 1.8T! אבל ה-3 בכ"ז שווה בדיקה.

:evilbat:
פורסם
איפה? תוכל להפנות אותי לסוכנות שמוכרת במחיר זה? אני פותח הזמנה עכשיו.

באתר שלהם מופיע 179,990.

המחיר מופיע בנטקאר.

ולשלם174K על גולף 160 כ"ס נראה לך הגיוני ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מעניין אותי איזה רכב מגיע היום עם 7 כריות וציון מקסימלי בENCAP .

מה מגיע עם מסך מגע+צנג'ר+SDC+AUX+בקרת אקלים מפוצל+פתחים מאחור+מושבי אלקנטרה+שליטה ממהגה+קרוז קונטרול+שמשות כהות+חישוקים+סאן רוף+פנסי ערפל עוקבים+איכות גרמנית גבוהה+מנוע TSI שקצר שבחים (ועל זה אין צורך להיכנס כרגע) +גיר 7DSG וסחירות עתידית בטוחה (גם על זה אין צורך להתווכח - אותי לא תצליחו לשכנע - אני מבצע אין ספור עסקאות ט.אין..) .

BMW סדרה 1?

אודי A3 1.8T ?

תעשו לעצמכם ולנו טובה לפני שאתם רושמים מה שאתם רושמים (ודעתכם רצויה וגם קבילה וגם מעניינת) אולי כדאי שבאמת תדעו על מה אתם מדברים ותכירו טוב את הרכבים ואת האיבזור\בטיחות\גימור\איכות..

אם אתם חושבים שמזדה 3 2.0 היא מתחרה ראויה או סופרב (שבכלל אני לא מצליח להבין איך היא נכנסת למשוואה הזאת - וכן אני מבין שיש לה מחיר טוב לתמורה) אז לדעתי האישית אתם כנראה לא ממש מודעים למצב השוק או לא ממש מודעים לרצון הלקוח הממוצע אשר מחפש רכב בסגמנט מסוים .

נ.ב: ה308 מתחרה ראויה אבל משום מה אני לא נתקלתי עדיין במישהו עם הרכב הזה..

נ.ב 2: מישהו פה ניסה למכור 307 ? (וראינו הרבה ממנה על הכבישים כשהיא יצאה... יש מבין?)

נ.ב 3: אין צורך להתעצבן ובטח לא לכעוס - כל אחד ודעתו ובחירתו , בסופו של דבר רכב זאת גם קנייה אמוציונאלית ועם זה אי אפשר להתווכח וכל אחד והתקציב המתאפשר לו .

בהצלחה ל"מבולבל" והמלצה להרים את עצמך ולגשת לסניפים השונים (רצוי מרכזיים כדי לקבל את המקסימום אינפורמיישן ולראות את הרכבים..) ולבצע נסיעות לאלו שאתה באמת מתלבט. אתה תדע יותר טוב מכל העונים כאן מה טוב בשבילך..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עזוב, עומר, הם תמיד יצעקו שהמחיר יקר מידי, אבל אף פעם לא יציעו חלופה אחרת שאפילו מתקרבת כחבילה שלמה למה שמציעה ה- 160. הם גם נדבקים, בהיעדר עובדות אמיתיות להתייחס אליהן, לטענה שזו "גולף" יקרה מידי, בלי להתייחס למה שהיא מספקת ולעובדה שאין מוצרים תחליפיים אמיתיים כרגע בשוק הישראלי. מה שלא מובן לי, זה הצורך הטבוע בחלק מהאנשים לפסול את הגולף 160 - רק בגלל שהיא גולף יקרה. אולי פסיכולוג יכול לעזור.

בינתיים על הכבישים אני רואה יותר ויותר 160 (רק בשכונה שלי יש כבר ארבעה: עוד אחד כמו שלי, כחול, ושחור - לצערי אני כבר לא מיוחד ;-) ), ולא כ"כ רואה 308 או אוקטביות (פרטיות).

לצורך העניין, גם סדרה 1 וגם A3 מציעות יוקרה מסוימת בגלל הסמל, אבל ממש לא מתקרבות בבטיחות ובאבזור. נכון שסדרה 1 מציעה הנעה אחורית ומראה נאה, אבל זה בערך הדבר היחיד שאתה מקבל וזה על חשבון הרבה מאוד דברים אחרים (נוחות, שימושיות, זריזות, אבזור וכו').

פורסם
מעניין אותי איזה רכב מגיע היום עם 7 כריות וציון מקסימלי בENCAP .

מה מגיע עם מסך מגע+צנג'ר+SDC+AUX+בקרת אקלים מפוצל+פתחים מאחור+מושבי אלקנטרה+שליטה ממהגה+קרוז קונטרול+שמשות כהות+חישוקים+סאן רוף+פנסי ערפל עוקבים+איכות גרמנית גבוהה+מנוע TSI שקצר שבחים (ועל זה אין צורך להיכנס כרגע) +גיר 7DSG וסחירות עתידית בטוחה (גם על זה אין צורך להתווכח - אותי לא תצליחו לשכנע - אני מבצע אין ספור עסקאות ט.אין..) .

אתה יודע למי ניתנה הנבואה ?

נראה שאתה חזק בשיכנוע עצמי, במיוחד כאשר יש לך אינטרס ברור למכור ללקוח של VW , VW חדשה, בדיוק כמו שבטויוטה נותנים מחירון לרוכש חוזר של טויוטה.

BMW סדרה 1?

אודי A3 1.8T ?

תעשו לעצמכם ולנו טובה לפני שאתם רושמים מה שאתם רושמים (ודעתכם רצויה וגם קבילה וגם מעניינת) אולי כדאי שבאמת תדעו על מה אתם מדברים ותכירו טוב את הרכבים ואת האיבזור\בטיחות\גימור\איכות..

נכון שני רכבים שנמצאים בסגמנט אחר ויוקרתי מזה של הגולף, ומתומחרות בהתאם , בדיוק כמו ה A4 וסידרה 3 מול הפאסאט.

אם אתם חושבים שמזדה 3 2.0 היא מתחרה ראויה או סופרב (שבכלל אני לא מצליח להבין איך היא נכנסת למשוואה הזאת - וכן אני מבין שיש לה מחיר טוב לתמורה) אז לדעתי האישית אתם כנראה לא ממש מודעים למצב השוק או לא ממש מודעים לרצון הלקוח הממוצע אשר מחפש רכב בסגמנט מסוים .

עוד אחת מהמניפולציות שצמפיון מנסה למכור לנו בארץ, הגולף היא ברמה אחרת, בדיוק כמו שהונדה מנסים לסווג את הסיביק כרכב מסגמנט אחר, ה 3 מסתכלת לגולף ישר בעינים, ומי שמחפש רכב שיודע גם להתנהג ולא רק להיות ממוקד במסך המגע שלו, ה 3 נותנת חבילה עדיפה על הגולף.

נ.ב: ה308 מתחרה ראויה אבל משום מה אני לא נתקלתי עדיין במישהו עם הרכב הזה..

נ.ב 2: מישהו פה ניסה למכור 307 ? (וראינו הרבה ממנה על הכבישים כשהיא יצאה... יש מבין?)

נ.ב 3: אין צורך להתעצבן ובטח לא לכעוס - כל אחד ודעתו ובחירתו , בסופו של דבר רכב זאת גם קנייה אמוציונאלית ועם זה אי אפשר להתווכח וכל אחד והתקציב המתאפשר לו .

תעשה לי טובה, הציניות המתוחכמת הזו לא עושה לי את זה, בתור לקוח לשעבר (שלא יחזור) של צמפיון , אכלתי מרור עם הפולו והפאסאט שהיו לי בעבר, גם בשוק הם לא להיטים גדולים בתור משומשות, גם לא בטרייד אין של צמפיון דרך אגב שחתכו לי 30% ממחיר הפולו..

בהצלחה ל"מבולבל" והמלצה להרים את עצמך ולגשת לסניפים השונים (רצוי מרכזיים כדי לקבל את המקסימום אינפורמיישן ולראות את הרכבים..) ולבצע נסיעות לאלו שאתה באמת מתלבט. אתה תדע יותר טוב מכל העונים כאן מה טוב בשבילך..

הגיע הזמן להתייחס לגולף בפרספקטיבה הנכונה, מכונית הלחם והחמאה של VW, לא יוקרתית ולא נעלים, רכב עם יתרונות וחסרונות כמו כל רכב אחר בקבוצה שלו , בשום פנים ואופן לא רכב בקטגוריה משלו כמו שאתה מנסה לצייר זאת פה.

פורסם
הגיע הזמן להתייחס לגולף בפרספקטיבה הנכונה, מכונית הלחם והחמאה של VW, לא יוקרתית ולא נעלים, רכב עם יתרונות וחסרונות כמו כל רכב אחר בקבוצה שלו , בשום פנים ואופן לא רכב בקטגוריה משלו כמו שאתה מנסה לצייר זאת פה.

CX, הטענה שלי היא שה- 160 היא בקטגוריה שונה מה- 3 או 308 או מגאן או i30 וכו'. אם לזה אתה לא מסכים, אשמח אם תוכל לסתור ולפרט מי מציעה חבילה דומה במחיר דומה. כי רק לטעון שהיא יקרה מידי וצ'מפיון לא משהו - זה לא מציע לי (או לכל אחד אחר) פתרון אמיתי.

אגב, אני לא טענתי אף פעם שזו קטגוריה כדאית מבחינה כלכלית, אלא רק שאין לה מתחרות בחבילה שהיא מספקת (שוב, לצערי, ובאמת שבדקתי כל מה שיש בשוק).

פורסם

אני כל כך מסכים איתך, יש לרכב הזה פה ממש מעמד אלוהי וזה מדהים אותי כל פעם מחדש כשנפתח דיון שנוגע בו.

סקודה אוקטביה TSI אלגנס עם תוספת קלה במחיר בשביל המסך מגע והשליטה מההגה תציע גם תא מטען ענק בנוסף לכל היתרונות העצומים של הגולף המדהימה שלכם.

הסופרב מוצגת כדוגמה למכונית גדולה יותר ומאובזרת יותר וגם טובה יותר בכל אספקט שנמכרת באותו המחיר כמעט. אבל אז תגידו שאתם לא זקוקים לגודל של אונייה ולמרחב, זה עדיין לא סותר את העובדה שהיא טובה יותר. בעצם אתם בטח תגידו שאי אפשר להשוות 2 רכבים מקטגוריות שונות...

בתוספת מחיר לא גדולה ניתן לקנות פסאט, גם היא עם 160 כוחות סוס. אמנם חסרים לה האביזרים הכל כך מגניבים שיש בגולף המדהימה כמו מסך מגע וריפודי עור אבל היא גדולה ומרווחת יותר ולא חסרה איבזור קריטי כמו אביזרי בטיחות. אולי אין לה DSG שהופך את הגולף למכונית כזאת מושלמת אבל תסכימו איתי שפער המחיר, הקבוצות והמיצוב רק ממחיש כמה המחיר של הגולף הוא אסטרונומי.

אני דווקא כן נתקלתי בבעלי 308, רובם בעלים של הגרסה היקרה והמפוארת וכולם התלבטו בינה לבין הגולף. יצא לי לשבת באוטו וגם קיבלתי סיבובון קטן, הרכב פשוט מהמם. תא נוסעים יוקרתי ומרווח הכל בגוונים בהירים ובעיצוב ייחודי שפשוט עושה חשק לנהוג בה.

היא מתחרה ראויה מאוד לגולף ולדעתי האישית היא לא נופלת ממנה בשום סעיף קריטי. הביצועים יהיו פחות טובים אבל זה לא הכל בחיים, הפיג'ו נוחה ונעימה יותר לנסיעה בכמה רמות.

אני לא טוען שהגולף היא מכונית גרועה, כולנו יודעים שהיא טובה, לא מושלמת כמו שאתם מציירים אותה פה אבל בהחלט מכונית איכותית. העניין הוא שלמרות מחירה המופקע אתם מייחסים לה מעמד של מינימום רכב פאר שנמכר במחיר רצפה ושאין חבילה טובה ממנה בכל שוק הרכב העולמי. בואו לא ניסחף, זו בסך הכל משפחתית והיא גם דיי משעממת.

במחיר גרסת ה-160 ניתן לקנות 3 סוזוקי אלטו חדשות, עובדה שנשמעת לי תלושה מהמציאות. במחיר של משפחתית אפשר לקנות 3 רכבי מיני חדשים? כמובן שאני לא משווה בניהן (הן לא באותה קטגוריה...:roll: ) אבל זה בא כדי להמחיש את המחיר המוגזם.

וזה בלי להוציא מילה על צ'מפיון הזוועתיים....

פורסם
המחיר מופיע בנטקאר.

ולשלם 174K על גולף 160 כ"ס נראה לך הגיוני ?

ממתי קונים מכוניות אצל אהרונוביץ, מה, הוא מחזיק סוכנות? זה שהוא לא טורח לעדכן את האתר שלו אומר הכל.

174K זה פחות מ-180K, וכן, אם חסר למישהו 6K בכיס, זה בדיוק יעשה את ההבדל.

יותר מזה, תוריד לי היום 6K או לחילופין תתרום לי אותם, שזה בדיוק מה שחסר לי, ותראה איך מחר אני מכריז כאן "הזמנתי גולף TSI 160". לא מאמין? תבדוק אותי.

פורסם
במחיר גרסת ה-160 ניתן לקנות 3 סוזוקי אלטו חדשות, עובדה שנשמעת לי תלושה מהמציאות.

שלושתם יחד יגיעו לרמת הבטיחות של גולף אחת (כוכבים/נקודות)?

פורסם
CX, הטענה שלי היא שה- 160 היא בקטגוריה שונה מה- 3 או 308 או מגאן או i30 וכו'. אם לזה אתה לא מסכים, אשמח אם תוכל לסתור ולפרט מי מציעה חבילה דומה במחיר דומה. כי רק לטעון שהיא יקרה מידי וצ'מפיון לא משהו - זה לא מציע לי (או לכל אחד אחר) פתרון אמיתי.

אגב, אני לא טענתי אף פעם שזו קטגוריה כדאית מבחינה כלכלית, אלא רק שאין לה מתחרות בחבילה שהיא מספקת (שוב, לצערי, ובאמת שבדקתי כל מה שיש בשוק).

ה 160 לא נמצאת בקטגוריה משלה , עם כל הכבוד DSG ומסכי מגע לא הופכים את הרכב לזכאי לקטגוריה משלו.

גם ה 3 וגם ה 308 עדיפים בתחומים שונים מהגולף הנ"ל, באופן אישי ה 3 המצוידת במנוע 2 ליטר לטעמי היא הדיל הטוב ביותר היום בשוק.

פער של 44K בין הגולף ל 3 הוא פשוט בלתי נתפס לטעמי.

• תוכן חדש...