Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אתמול רכב בעל קילומטרז' נמוך. הבעלים נראה אמין (למרות שאני לא מבין בזה: אני לגמרי נאיבי) מיוזמתו הוא הראה לי בדיקה שנעשתה בטסט ליין: פגיעות בעלות משמעות שולית בשלדה ן...

המון הערות על המנוע: סימנים לדליפת שמן, בעיות בכיוון פרונט, בדיקת גזים נכשל (על גבול התקין) נקישות בהעברת הילוכים (לא שמעתי בעצמי) וכו' וכו'. לצערי אני לא זוכר את כל הרשימה, הטופס בדיקה אצלו כמובן.

לקחתי את הרכב למוסכניק רציני ואמין (כמובן שאני בחרתי...). הוא הסתכל על הרכב, הרים על ליפט, הקשיב למנוע, ואמר לי- הכל חלק (יחסית לשנתון וכו'), ההערות הם רק הדרך של המכון לכסות את עצמם: במקרה הזה ספציפי כמובן שמדובר בקורולות עם בעיית הבוצה הידועה, המכון רוצה לכסות את עצמו בכל מקרה.

אני מבולבל- מצד אחד אני סומך על המוסכניק. מצד שני, קורולה אחרת שהעברתי במ.מ.מ. בבני ברק לא יצאה עם הערות-לצורך-כיסוי-המכון על המנוע. (היו הערות רגילות של לפרק את הגלגלים וכו').

לכן שאלתי היא- למישהו יש דוגמאות של איזה הערות הם סתם לצורך כיסוי המנוע? (מנוע ופרונט בעיקר)

תודה רבה

פורסם

גם המכונאי המוכשר ביותר לא יצליח לזהות בעית זיהום אוויר גבולית רק ע"י הרמת הרכב על ליפט. בשביל זה צריך מכשיר ארבע גזים וחיבור למחשב הרכב. מכונאי רכב הוא גם לא בר סמכא באיתור פגיעות שלדה.

נקישות בהעברות הילוכים ובעיות בכיוון פרונט הם אכן כסת"חים נפוצים אצל מכוני הבדיקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם רכב שיצאה הרגע מהסוכנות ברגע שהוא יכנס למכון בדיקה ימצאו הליקויים הנ"ל

פגיעות שילדה עם משמעות נמוכה

מנוע ב 60% תקינות

נקישות בהעברת הילוכים

רעשים ממערכת התזמון

ועוד ועוד דברים "פופולרים" שנרשמים ככס"תח

אם לא נלמד איך נדע

פורסם

מדובר בקורולה 2001, קילומטראז' נמוך מאד, יחסית. (מתחת ל100K. מצד שני רוב הקילומטרז' הזה הוא בתוך עיר)

ברור לי שמכונאי לא יכול לעלות על הכל, אחרת הייתי ישר לוקח את הרכב אליו וזהו. בטופס בדיקה עצמו השאסי יצא בגדול נקי (פגיעות פחחות+סריטות)

הגיוני שירשמו לי סימני שריפת שמן רק כדי לכסות את עצמם? (אני לא יודע עד כמה זה אינדיקציה, אבל האגזוז נראה נקי, וכששמתי את המנוע בניוטרל על 3 במד סל"ד, לא יצא עשן לבן)

בנוסף, יחסי הדחיסה בצילינדרים היו קרובים (הפרש של אחד או שניים) אך הדחיסה עצמה הייתה באיזור של 22, כשבקורולה הקודמת שראיתי המספרים היו באיזור ה32. הגיוני? בעייתי? אני סתם מתבלבל או לא מבין?

פורסם

הבדיקה שעושים במכון נקראית קומפרסיה יחסית ולכן אי אפשר להשוות מספרים שנמדדו במכונים שונים.

אם אתה רוצה לקבל מספרים אבסולוטיים יש לפרק את הפלאגים ולבצע בדיקת קומפרסיה עם שעון לחץ, במוסך.

לגבי שריפת השמן - יתכן שהבוחן ראה שמפלס השמן נמוך ולכן ציין שישנם סימנים לשריפת שמן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...