Jump to content

מורכב

  • הודעות

    9
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי מורכב

  1. המדובר בקורולה 2001, 120000 קילומטראז' מנוע מערכת קירור מערכת דלק מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון שסתומים, רעש ממכלולי מנוע, מנוע מצלצל לתקן, רצועה פגומה, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים ומשאבת מים, סימני בוצה במנוע לטפל, נזילות שמן קלות שלדה: ליקויים בעלי משממעות נמוכה צמיגים: צמיגים לא זהים, צמיגים בינוניים יבשים העברת כוח: רעש מיסבי גלגלים, גומיות מגן לציריות פגומות וחופש ציריות בלאי דסקיות הילוכים, נקישה בשילוב והחלפת הילוכים הערות כלליות: לתקן חדירת מים לתא מטען. בשיחה בעל פה הבוחן אמר לי שהתחילה להצטבר בוצה, ויש לעשות פלאשינג. לשאלתי אם כבר נגרם נזק למנוע הוא כמובן סירב לענות. (הרכב לא טופל במורשה, אין לו קבלות. עם זאת מערכת פליטה יצאה בסדר גמור, וכנ"ל יחס דחיסת צילינדרים. המוכר רוצה מחיר מחירון לפני קיזוז התיקנים)
  2. מדובר בקורולה 2001, קילומטראז' נמוך מאד, יחסית. (מתחת ל100K. מצד שני רוב הקילומטרז' הזה הוא בתוך עיר) ברור לי שמכונאי לא יכול לעלות על הכל, אחרת הייתי ישר לוקח את הרכב אליו וזהו. בטופס בדיקה עצמו השאסי יצא בגדול נקי (פגיעות פחחות+סריטות) הגיוני שירשמו לי סימני שריפת שמן רק כדי לכסות את עצמם? (אני לא יודע עד כמה זה אינדיקציה, אבל האגזוז נראה נקי, וכששמתי את המנוע בניוטרל על 3 במד סל"ד, לא יצא עשן לבן) בנוסף, יחסי הדחיסה בצילינדרים היו קרובים (הפרש של אחד או שניים) אך הדחיסה עצמה הייתה באיזור של 22, כשבקורולה הקודמת שראיתי המספרים היו באיזור ה32. הגיוני? בעייתי? אני סתם מתבלבל או לא מבין?
  3. ראיתי אתמול רכב בעל קילומטרז' נמוך. הבעלים נראה אמין (למרות שאני לא מבין בזה: אני לגמרי נאיבי) מיוזמתו הוא הראה לי בדיקה שנעשתה בטסט ליין: פגיעות בעלות משמעות שולית בשלדה ן... המון הערות על המנוע: סימנים לדליפת שמן, בעיות בכיוון פרונט, בדיקת גזים נכשל (על גבול התקין) נקישות בהעברת הילוכים (לא שמעתי בעצמי) וכו' וכו'. לצערי אני לא זוכר את כל הרשימה, הטופס בדיקה אצלו כמובן. לקחתי את הרכב למוסכניק רציני ואמין (כמובן שאני בחרתי...). הוא הסתכל על הרכב, הרים על ליפט, הקשיב למנוע, ואמר לי- הכל חלק (יחסית לשנתון וכו'), ההערות הם רק הדרך של המכון לכסות את עצמם: במקרה הזה ספציפי כמובן שמדובר בקורולות עם בעיית הבוצה הידועה, המכון רוצה לכסות את עצמו בכל מקרה. אני מבולבל- מצד אחד אני סומך על המוסכניק. מצד שני, קורולה אחרת שהעברתי במ.מ.מ. בבני ברק לא יצאה עם הערות-לצורך-כיסוי-המכון על המנוע. (היו הערות רגילות של לפרק את הגלגלים וכו'). לכן שאלתי היא- למישהו יש דוגמאות של איזה הערות הם סתם לצורך כיסוי המנוע? (מנוע ופרונט בעיקר) תודה רבה
  4. אני מחפש רכב לאשה. התקציב שלי עלה ל45 (ניתן למתוח קצת) הדרישות העיקריות: אמין, חסכוני בדלק, ועם בגאז' רגיל, ולא האצ'באק (ככה קוראים לזה?) מישהו המליץ לי על קורולה 2002- 2003, אבל אחרים אמרו לי שלשנים האלה יש בעיה ידועה במנוע. א. האם זה נכון, הבעיה הזו? מישהו יודע, שומע? ב. אולי יש המלצה לרכב אחר שמתאים לקריטריונים האלה? תודה רבה!
  5. סליחה על ההקפצה: הקילומטרז' הוא 174,000 (עבור רכב מ2001) מעט מעל הממוצע, אבל נדמה לי שלא הרבה
  6. בעקרון אתה צודק, אבל אם מדובר בשם רע שמונע מאנשים לקנות אותה, והשם רע הזה הוא בגלל תיבת הילוכים אוטומטית, יכול להיות שאנשים לא יירצו לקנות אוטומטית בכלל (מה שבפועל יוריד את מחירה) אבל יקנו ידנית על פי המחירון, כך שבפועל ישלמו על ידני יותר מעל אוטומטי.
  7. ייתכן שהמוכר שמכר ב22k היה עם גיר ידני? כי עלעול בקישורים שהיו שם למטה (סוף סוף ריכוז קישורים על מגאן) הורה שהתיבה האוטומטית בעייתית מאד, והידנית ממש לא.
  8. נ.ב. (אני מתנצל אם כבר הועלו כאן אלפי מודעות שונות בעניין. פשוט אופציית החיפוש בפורום לא פועלת כרגע)
  9. יש לי אופציה לקנות רנו מגאן 2001 ב10k. הבעלים בחור ישר כסרגל (מהיכרות של שנים) מטפח את הרכב בקפדנות (טסטים, החלפת רצועת טיימניג וכו'). הוא יד 2, ויד 1 היא אחותו. בקיצור, יש לי מידע שקוף ואמין על מצב הרכב, הטיפולים שהוא עבר וכו'. הבחור טוען שבשנתיים ומשהו שהרכב היה אצלו הוא היה צריך להחליף רק את הגיר (הנקודה החלשה במגאן, לדבריו), מה שקרה אחרי שמונה שנים, ומן הסתם לא עומד לחזור בזמן הקרוב. הוא מרוצה מאד מהרכב, (למרות שהחלפים שלו יקרים, בגלל שהוא כמעט ולא נזקק להם) ומחליף אותו רק כיון שחמישה מקומות כבר קטן עליו. והוא, הגון שכמותו, אמר לי שאף אחד לא מוכן לקנות את הרכב. הציעו לו מקסימום 6k על רכב שבמחיר מחירון הוא 25K. לכן, שאלתי היא: מה כל כך נורא במגאן? למה אף אחד לא רוצה לקנות אותה? האם זה בגלל החלפים היקרים? האם זה בגלל שתוך שנה שנתיים היא עלולה להתקלקל שוב ושוב ברמה שלא שווה להחזיק בה? האם היא מועדת כל הזמן להכנס ולצאת מהמוסך ורק לו היה מזל? בקיצור, למה? או בכיוון אחר: האם שווה לקנות מגאן במחיר כזה כשני יודע בדיוק את מצב הרכב עד היום (מצב טוב+)?
×
×
  • תוכן חדש...