Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש מיניואן ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

יש לי רנו סניק 1999 ידני. בסך הכל אני מאד מרוצה ממנו אבל לרגל יומולדת 10 ויותר מ-200,000 ק"מ אני מתחיל לחשוב על משהו חדש יותר. הבעיה, אני לא מוצא שום דבר מתאים. :( הבעיה העיקרית כמובן, היא תיבת ההילוכים. אני רוצה ידנית רגילה. כן, כזו עם קלאץ'. לא אוטומטית, לא טיפטרוניק. ידנית פשוטה ורגילה. עשיתי חיפוש ולא נראה לי שיש אחת כזו, גם אם מוציאים לרגע את נושא המחיר מהמשוואה.

יש עוד כמה דברים קטנים אבל הם פתירים.

• יש לי 4 כוכבי בטיחות. אני רוצה 5.
  • אין לי ESP. אני רוצה אחד כזה.
  • יש לי מאחור 3 מושבים אמיתיים, לא 2.5 כמו ברוב מכוניות הליסינג. אני רוצה להשאר עם זה.
  • יש לי מרחב פנימי גדול. אני רוצה להשאר עם זה.
  • אין לי 4X4. לא צריך.
  • אין לי 7 מושבים. לא צריך.

גם אם נתעלם משני הפרמטרים האחרים, לא נראה לי שיש מיניואן כזה. אגב, חשבתי גם על דיזל אבל לאור העובדה שאני עושה בערך 20,000 עד 22,000 ק"מ בשנה נראה לי ששכרי יצא בהפסדי. למרות זאת, אם זאת האופציה היחידה אני מוכן לשקול אותה.

יש חיה כזו?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

Guest ספורטמוטורי
פורסם
למיטב זכרוני - היצור של FRV הופסק.

יש משנת 2005

שזה חדש יותר משנת 99

פורסם

בשנתיים האחורונות ה-FRV נמכר רק עם גיר אוטומטי (והוא עדיין נמכר כחדש בהנחות נאות עד שיגמר המלאי). הדגמים הידניים נמכרו כאן בשנים 2005-6 עם מנועי 1.7 ו-2 ליטר.

אם אינך זקוק ל-7 מושבים בדוק את הפולקסוואגן גולף פלוס. בקרוב אמור להגיע הדגם החדש ארצה שעבר מתיחת פנים כדי להתאים לגולף החדשה. הוא מציע מרווח פנימי נאה, ESP כסטנדרט, סביר להניח שהוא יקבל ציון ריסוק גבוה וכבונוס תקבל תא נוסעים מאוד מאוד איכותי. לצערי רק גרסת הדיזל מיובאת עם תיבת הילוכים ידנית, בעיקר לשוק המונית כנראה ומחירה הוא 152 אלף שקלים.

עקב מחסור בדגמים העונים לדרישותיך אני מניח שתיאלץ "לפתוח את הראש" ולהתפשר על משהן שעונה לדרישות באופן חלקי. כמו הסקודה רומסטר, הוא לא בדיוק מיניוואן אבל מציע מושב אחורי מאוד מרווח ובכלל הוא רכב מאוד שימושי ושונה מהסטנדרט המקובל של מיניוואן, משפחתית או סופר מיני. הוא מבוסס על תערובת של כמה דגמים כמו הפאביה והאוקטביה וגם חלקים להגולף.

ניתן להשיג אותו עם תיבת הילוכים ידנית רק בשידוך למנוע הדיזל (אותו המנוע שמותקן בפלוס, 1.9 סמ"ק עם 105 כ"ס) אך במחיר הרבה יותר שפוי שעומד על כ-132 אלף שקלים לגרסה הבסיסית ו-7 שקלים נוספים לדגם המאובזר יותר.

הרומסטר קיבל 5 כוכבים במבחן הריסוק אך הם תקפים רק לדגם המפואר שמכיל 6 כריות אויר שאיתן נבחן הרכב. הדגם הפשוט יותר מציע רק 4 כריות. בקרת היציבות היא סטנדרט בכל הדגמים.

מקווה שהועלתי במשהו ובהצלחה!

פורסם

מחזק את ההמלצה על המולטיפלה.

היא ממש "הארדקור", מגיעה רק עם גיר ידני...

כחדשה - גרסת 1600 סמ"ק בנזין תהיה שלך תמורת כ-150,000 ש"ח. הדיזל יותר יקרה ובמילא לא רלוונטית.

אישית אני מאוד אוהב את התפלצת הזאת (אפילו שפיאט מיתנו את העיצוב המגניב של לפני 2005).

פורסם

היא לא ממש מופיעה באתר של פיאט. וגם לא במחירון נטקאר. במוטוקאר מופיעה גרסת ה-1.6 ב-155 אלף שקל והדיזל בעשרת אלפים שקל יותר.

המולטיפלה קיבלה 3 כוכבי בטיחות בשנת 2001 ומאז לא נבחנה. בקרת יציבות לא מוצעת אפילו כאופציה.

פורסם

הגולף פלוס אחרי המתיחת פנים כבר הגיעה (ראיתי כבר 2 כאלה)

תבדוק באוטו דיל ששם הגיעו כל הגולף פלוס מהצורה הקודמת אם יש להם ידנית עם 0 קילומטר.

הטוראן לא מומלץ...אמנם הוא 7 מושבים אבל הוא צפוף יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש גם סיטרואן קסארה פיקאסו, אבל למעט שנת הייצור, הוא לא ייתן הרבה יותר מסניק 99.

אכן המולטיפלה היא הראשונה שקופצת לראש. מרעננת, טובה ושימושית מאוד.

הזכירו כאן את הפורד קונקט - אני לא הייתי פוסל את הרעיון הזה.

מה לגבי סיטרואן C4 פיקאסו עם גיר רובוטי? - אומנם 7 מושבים, אבל אתה יכול להשאיר את ה +2 מקופלים תמיד.

גיר רובוטי הוא למעשה גיר ידני, אבל שמופעל ע"י ידית/כפתור ללא קלאץ'.

רוב הישראלים בטח מתנהלים בו במוד אוטומטי, אבל אני מניח שאתה תשאיר אותו במוד ידני תמיד.

השאלה היא האם זה הקלאץ' שעושה לך את זה? או האם זה מספיק טוב בשבילך להיות הגורם הבלעדי שמחליט מתי להעביר הילוך?

ועוד טיפ - לחבר שלי יש רנו סניק II עם גיר ידני. לא היה לו קל למצוא אותה, אבל מסתבר שיש לפחות אחת בארץ, ואולי זה אומר שיש עוד. הסניק II לוקח את כל מה שהיה טוב בסניק הקודמת, ועושה את זה טוב יותר (למעט תוספת של קצת אלקטרוניקה מיותרת שעלולה להתקלקל בעתיד).

לגבי דיזל, הבנתי שעכשיו אגרת הרישוי לדיזל כבר לא יקרה יותר, אבל גם הסולר כבר לא זול יותר. מה שמשאיר את הדיזל ביתרון בגלל שצריכת הדלק שלו טובה יותר ב 30-40 אחוז לעומת דגם בנזין מקביל.

אם אתה מוצא דיזל - לך על זה. לצרכים משפחתיים זה המנוע האידיאלי. אני עברתי לדיזל לאחרונה, וזה תענוג לנסיעות מנהלתיות עם המשפחה.

ולסיום - מילת חיזוק על ההתעקשות על גיר ידני.

אבא שלי פעם אחת ויתר על העקרון שלו וקנה אוטומטית. לקח לו בערך שבועיים להבין שהוא עשה טעות.

לרכב הבא הוא המתין בסבלנות עד שמצא את הידנית (פיג'ו 307 2.0 ליטר), ועכשיו הוא שוב מאושר.

בהצלחה בחיפושים,

ג'רמי - שהיה צריך לעבור להולנד כדי להיות בעלים של רנו סניק II 1.9dCi ידנית 2004

וקצת נוסטלגיה - היום, לפני 4 שנים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3135959,00.html

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תודה רבה על התגובות. כמה תשובות.

דיזל: בהתחשב בכמות הקילומטרים שאני עושה, דיזל לא יצא יקר יותר?

מולטיפלה: לפני שקניתי את הסניק חשבתי עליה מאד ברצינות (היה לה עיצוב מאד מיוחד) אבל זה שיש לה רק 3 כוכבי בטיחות הוריד אותה מהרשימה מבחינתי.

ברלינגו, FRV: רק 4 כוכבי בטיחות. לא מעוניין.

סקודה רומסטר/פורד קונטקט/גולף פלוס: באמת יש להם מרווח פנימי לפחות כמו הסניק שלי? לכולן יש 3 מושבים אמיתיים מאחור? לפי ההתרשמות שלי התשובה שלילית.

גיר רובוטי: לפי כל מה שאני קורא (ברשת, במגזינים) ורואה (בטלוויזיה), גיר רובוטי במצב ידני ממש אינו מהנה/נוח/מהיר כמו גיר ידני. לכן אני לא מעוניין בו. כמובן, אני מדבר על רכבים "ארציים", לא על פרארי קליפורניה ודומיה. בתאוריה, זה יכול להיות השילוב המושלם ביני (חובב ידני מושבע) ובין אשתי (שהיתה שמחה לאוטומטי) אבל למעשה, אין כאלו מוצלחים ברמת המחיר שאני מדבר עליה.

קייה סיד SW: זה סטיישן. זה אומר פחות מרווח פנימי.

סניק II: שאלתי את המוסך שלי (מורשה, פ"ת). הם לא מכירים אחת כזו. כנראה שהם נדירים מאד.

ג'רמי, לו אני הייתי עובר להולנד הייתי קונה קרוור לעצמי ושהאישה תסע עם מה שבא לה. מאחר ואנחנו בישראל, עם מחירי המכוניות והביטוח המטורפים שלה, אני נאלץ להסתפק ברכב אחד וזה אומר שהיא צריכה להסתגל לשריטות שלי.

משומש יהיה בסדר גמור. אפילו עדיף (מחיר...) אבל איפה אני מוצא אחד כזה עם גיר ידני, עם ESP ועם 5 כוכבי בטיחות? מה כבר ביקשתי? :(

• תוכן חדש...