Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו / דייהטסו סיריון

hshacham
שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום

אנו זוג סטודנטים המחפשים רכב קטן שישמש אותנו בעיקר לנסיעות בתוך העיר ופעמיים-שלוש בשבוע לנסיעות לא ארוכות (עד 40 דקות) מחוץ לעיר. התקציב הכולל שלנו הוא עד 30,000, אך לפי המלצת הפורום אנחנו מעדיפים לשמור חלק מהסכום לביטוחים / טיפולים ראשוניים אם יהיה בהם צורך.

קראנו את כל העצות לגבי רכישת רכב קטן ראשון, ונשארנו עם שני מועמדים סופיים - פיאט פונטו ספייס ודייהטסו סיריון.

האם יש עדיפויות בין שניהם עם הדרישות שלנו מהרכב? לשנינו אין יותר מדי זמן אז בעיקר נעדיף רכב אמין שלא ייכנס יותר מדי למוסך, ומעבר לזה עד כמה שאפשר שיהיה נוח ולא צורך יותר מדי דלק.

לגבי הפיאט, נשמח אם תוכלו להסביר את ההבדל בין ה- SX, ELX ושאר הדגמים.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רמות האבזור של הפונטו נטחנו עד דק בפורום. חיפוש זריז יביא אתכם לתשובות מדויקות עד כדי כאב.

אם סיריון אז רק בגרסאת ה1300 סמ"ק. ה1000 סמ"ק איטי וחלש בשביל הצרכים שלכם והמנוע הקטן שלו לא מראה אמינות מופלגת. הפונטו גם כן מתאימה מאוד, אבל כאן חשוב לשים דגש גדול יותר על רכב שהוזנח ולא טופל כהלכה (כמו בכל רכב משומש אחר ואף יותר).

עוד אופציה חביבה - פורד פיאסטה 2001-2002.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוכים הבאים,

לא ציינתם האם אתם מתעניינים רק בתיבת הילוכים אוטומטית, או שאתם מסתדרים גם עם ידנית.

אם ידנית לא מפריעה לכם, תגלו שבאותו תקציב בדיוק תוכלו לקבל רכב חדש יותר ו(כנראה)במצב טוב יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ לכם לקבוע סכום אך ורק לרכב עצמו, כלומר תורידו ביטוח חובה, עלות של כ1600 ש"ח אם אינכם נהגים חדשים או צעירים

מקיף/ ג', תלוי בסוג הרכב, יכול לנוע מכמה מאות ש"ח לג' ועד ל2000-3000 ש"ח למקיף (אני מדגיש שאלה הערכות מאוד גסות וזה תלוי ברכב ובחברת ביטוח)

יישור קו, לרכב שהוא לא שחוט מומלץ לשים בצד כ 3000 ש"ח

חיפושים, עלות של כ3 בדיקות+ העברת בעלות+ נסיעות יכול להגיע ל1500-2000 ש"ח

אני ממליץ לכם לעשות את החישוב הזה. ותגלו שסכום נטו לרכב הוא הרבה פחות ממה שחשבתם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי דגמי הפונטו - sx -שישים כח סוס, elx - שמונים כח סוס. נדיר למצוא את דגם ה - elx, שכן נעיםם על כבישי ישראל מעט מאוד מהדגמים הללו ואם כבר אחד מהם מוצא למכירה הוא נמכר תוך רבע שעה.

אני הייתי ממליץ לכם על הפונטו, אגב בתקציב שלכם נכנס 2003-2004 (בסביביות ה - 25K לגיר ידני).

הרכב אמין, חסכוני ובטיחותי.

הדייהטסו אמנם נחשבת לאמינה אך לא יותר מכך, היא קטנה מאוד, פחות בטיחותית וגם די מכוערת:twisted:

שיהיה בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעלים של פונטו ספייס SX אני אנסה לתת את הרושם שקיבלתי ממנה בתקופה הקצרה שיש לי אותה.

אם אתם לא מתכוונים למלא את הרכב ובהנחה שאתם נוסעים רק 2, לא תרגישו שהרכב חלש ובטח שלא תהיו איטיים יותר מהעדר.

הטיפולים אכן יחסית זולים ואפשר ללמוד חלק מהדברים לעשות לבד (ניקוי בית מצערת, החלפת פילטר של המזגו ועוד הרבה דברים שלמדתי מהפורם של פיאט). אני חושב שזה הרכב שמקבלים ממנו הכי הרבה בהכי פחות כסף. מקדימה 2 ח"ח, ABS, הגה חשמלי עם אפשרות סיטי (לא שמישהו משתמש בזה), מחשב נחמד שמציג כל מני נתונים, 2 כריות אוויר ועוד

יש כמה דברים שמרגישים זולים כמו הפלסטיקה למשל, בשני המושבים הפלסטיקה מוציא רעשים, במיוחד שאני לוחץ על הקלאטץ, עם הזמן פתרתי את כל הבעית הרעשים והחריקות. הכיונון של המושב (מדובר על המשענת בלבד) לא נוח בכלל, ואם תרצה להוריד את המשענת עד הסוף תמצא את עצמך כמה דקות מסובב גלגל עד שתשכיב את המושב.

משענת ראש בלי כרית, לי זה הפריע, שאני בהפסקה בעבודה אני נהנה לשבת ברכב וכל פעם מתבאס מזה. יש לי כרית ברכב שאני מסתובב איתה.

אחד היתרונות הכי בולטים לטובה, צריכת הלדק. בבדיקה שעשיתי:

בין עירוני 1:18

בעיר : 1:13-15

בעיה נוספת עם הרכב שלא ניתן להוציא את המשענת ראש. ראיתי כל מני מדריכים באינטרנט אבל ממש לא בא לי לפרום את הריפודים המקוריים. גם אני סטודנט ולדעתי זה כבר שהכי מתאים. חסכוני בדלק, יחסית זול להחזקה.

כמו שאמרו מקודם, יהיה לך קשה למצוא את הדגם ELX , זהו דגם יותר מאובזר עם יותר כ"ס.

לשנינו אין יותר מדי זמן אז בעיקר נעדיף רכב אמין שלא ייכנס יותר מדי למוסך,
אין דבר כזה. ראשית חשוב לציין שתשאירו לפחות 3 K לישור קו ועוד 1.5 להגה החשמלי שנוטה להתקלקל.

הביקורים במוסך לרוב תהיה תלויה בכם ומצב בו קניתם את הרכב. בפיאט מומלץ טיפול כל 20 אלף אני מעדיף כל 10.

קחו בחשבון שקניית רכב לא מסתכמת ברכישה של הרכב עצמו. אצלי היתה השקעה גדולה ממה שחשבתי וזה בכל רכב.

נוזל קירור

שמן מנוע

כיסוי לריפודים

מראה פנורמית יותר רחבה

נוזל שמשות

מים מזוקקים

כיסוי הגה

אזעקת ביפר (כן, זה פונטו ספייס, אבל יש לי הרבה חוליגנים בשכונה ואני רוצה לישון בשקט)

קודנית

מגבים

מנורה חנייה

כיוון פרונט

מטלית מיוחדת לניגוב

שמפו ווקס

היו בטוח עוד כמה דברים שאני לא זוכר.

הישור קו עלה לי 2350 ש"ח - לא במורשה.

כל זה חיביים לקחת בחשבון גם את הביטוחים, טסט אם צריך לבוא, כסף לבדיקה לפני הרכישה. וכמובן שחשוב להשאיר כסף בצד להפתעות.

שהיה בהצלחה !!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...