Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום איזה רכב עדיף לפי דעתכם, הקריטריונים הם:

1) ביצועים (התנהגות, כוח, אחיזה...)

2) אמינות (אני מעדיף לבקר במוסך רק בטיפולים שוטפים)

3) רמת גימור ואיכות

המועמדות הן:

סיאט לאון 1.8 TSI

סובארו B3 2.0

סקודה 1.8 TSI (נתפשר על רובוטית)

הונדה סיוויק 5 דלתות 1.8

פורסם

ביצועים: לאון ואוקטביה, אחריהן B3 ואחריה סיוויק.

התנהגות: קשה לי לקבוע חד משמעית, אבל הסיוויק כנראה תהיה נחותה מהאחרות.

אמינות: לך תדע.

רמת גימור ואיכות: ללאון ולסקודה יש יתרון מסוים. בנוגע לאבזור - בדוק מפרטים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסיוויק 1.8 "ספורט" 5 דלת' - היא איכותית, נעימה, מאובזרת, מרווחת וסופר מגניבה ויחודית.

פחות אהבתי את המנוע הרועש (מילא צליל נעים ובשרני, אבל הוא סתם צווחן מעצבן), את הנוחות הנוקשה וההרגשה המאוד מצועצעת (ומיוחדת) בתא הנוסעים והמחיר.

האוקטביה 1.8TSI - איכותית, נעימה, מאובזרת (בגרסה הבכירה - יש אפילו ריפודים משולבי עור) עם שילוב מנוע/גיר משובח (1.8TSI 160 המשודך לתיבת DSG7), מרווחת ובעלת תא מטען ענקי.

העיצוב שלה די שמרני ואנמי (למרות שהכל אפשר לשפר - קיט "ספורט" מקורי, חישוקי 17' אופציונליים וצבע שובר שגרה - יעשו עימה המון חסד), נוחות הנסיעה יחסית טובה (לא מדהימה ורחוקה מלהיות גרועה/קשה או חובטת) וסמל ומוניטין שאינה עושים עימה חסד.

הלאון 1.8TSI - איכותית (פחות מהאוקטביה. נותנת תחושה דלילה יותר למרות העיצוב הצעיר יותר), נעימה וגם לה שילוב מנוע/גיר משובח (שילוב זהה לשל האוקטביה), מרווחת ומחיר די אטרקטיבי.

אני אישית לא מסוגל להסתדר עם העיצוב הוואני שלה, לא מסוגל לאהוב את העיצוב פנים המוזר והמפוזר שלה ואת השירות הזוועתי במוסך המרכזי של סיאט.

לא יודע אם היא עברה שינויים במתלים עם מתיחת הפנים הקלילה - הגרסה היוצאת (לפני מתיחת הפנים) הייתה נוקשה למדי.

בהצלחה.

אין כמו נסיעות מבחן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני גם מעדיף את העיצוב של האוקטביה(אני מת על האוקטביה,במיוחד על גירסאת הRS...בסטיישן(מזיל ריר...),בכל מקרה הוויתור על הגיר הידני היה ממש מעמיד אותי בדילמה באמת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לא.

רציתי גם להוסיף שהסיאט מוצעת עם גיר ידני, והסקודה רק DSG.

שניהם טובים. אם אתה רוצה שליטה מדויקת יותר אז לך על הידני. באשר לסקודה מול סיאט - תלוי בך. בצע נסיעת מבחן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני גם נמצא בהטלבתות דומה. אני מחפש רכב משפחתי ידני שאוכל מעט להנות ממנו ומבחר בארץ ממש מצער.

את לאון הייתי בוחר במקום ראשון מבחינת הניהוג, אך תא מטען שלו זהה לזה שיש לי היום ב306 (עגלה ועוד כמה דברים קטנים ממלא אותו לגמרי).

סקודה באה רק עם DSG ולמרות כל השבחים לגיר הזה קשה לי להשלים עם ויתור על ידני.

הונדה למרות שאינה הבחירה הראשונה באה עם תא מטען מאוד מכובד לדעתי של 485 ליטר.

אכן הבחירה קשה.

פורסם

תודה רבה לכול המגיבים.

מה שמעניין שבאתר רכב אנגלי ( Fifth Gear ) דוקא הונדה מדורגת במקום הראשון (HANDLING, PERFORMANCE).

אני גם שמתי לב שכמעט כול דגמי הונדה (סיוויק, JAZZ) זוכים לביקורת לא טובה בכול מה שקשור לתחום הנהיגה

(למשל במגזין אוטו), ואילו בח"ל הן נחשבות למצטינות בקבוצתן.

מעניין ממה נובעת האפליה הנ"ל?

http://fwd.five.tv/cars/small-family/honda-civic

פורסם

שום אפליה. קודם כל - במקום הראשון מתוך מה? איפה בדיוק הדירוג הזה? אפשר עוד סימוכין ש"בחו"ל הן נחשבות למצטיינות בקבוצתן"?

בנוסף, ג'אז אף פעם לא נחשבה לביצועיסטית או מתנהגת במיוחד. גם בחו"ל לא. לדגם הקודם גם הייתה אחיזה נמוכה. לחדש - לא יודע, לא נהגתי.

סיוויק - התנהגות מאוד ממוצעת. ביצועים טובים יחסית ל-1.8, אבל הכל יחסי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...