Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אני בעל גטס 2007 והצופר לפעמים עובד ולפעמים לא. כשהוא לא עובד הוא פשוט לא עובד, לא חשוב כמה חזק דוחפים את ההגה ובאיזה זווית לוחצים.

פעם אחת התעצבנתי ויצאתי מהאוטו, פתחתי את מכסה המנוע וקופסת הפיוזים, וביקשתי מחבר שהיה בתוך הרכב לצפור (בזמן שהצופר כביכול לא עבד). אפשר לשמוע במכסה המנוע צליל של ממסר או מתג אבל אין צפירה.

הוצאתי את הפיוז של הצופר והחזרתי וזה הסתדר. אבל כעבור כמה ימים שוב הפסיק לעבוד והסתדר מעצמו וחוזר חלילה.

נשמע לכם שהבעיה בפיוז?

ובכל מקרה אם מישהו מכיר חשמלאי רכב טוב, אמין וזול (דגש מיוחד על אמין!!!) באזור תל אביב אשמח לקבל פרטים.

זו בדיוק מסוג הבעיות שמוסכים מתקנים תמורת הון תועפות לא מוצדק בעליל.

תודה ומועדים לשמחה

פורסם

לפי תאורך, יתכן שהצופר עצמו פגום או שחוט חשמל המתחבר אליו, מגעו רופף.

יהיה קל לאתר התקלה אם הצופר לא יפעל בדיוק כשאתה נמצא אצל חשמלאי הרכב.

גש אל חשמלאי הרכב "אבי את דובי" שב"מוסך נחלת יצחק", רח' חיי אדם 10 ת"א, טל' 03-6091265.

אם תצליח להגיע אליהם כשהצופר אינו פועל, אז זה יהיה מצוין.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

הצופר פגום.

כנס לאחד ממוסכי יונדאי (תביא להם מספר רכב מקורי שיביאו לך לפי מק"ט) קנה צופר חדש והרכב לבד, אתה רק צריך מפתח 10 לשחרר את הבורג שתופס את הצופר, להוציא את הקונקטור וזהו.

ביונדאי גטס, אקסנט הצופרים הולכים מהר, מחיר של צופר מקורי סביב ה150 שח.

פורסם

צלצלתי לאבי את דובי אבל כנראה התעוררתי מאוחר מידי ביום שישי (-: אני אצלצל שוב בראשון.

גם דיברתי עם מוסך יונדאי בת"א רח' תוצרת הארץ. שם עלות צופר חדש כ- 100 ש"ח לא כולל התקנה.

בכל מקרה אני אקפוץ לנחלת יצחק ביום ראשון ואבקש ממנו לבדוק את הצופר / פיוז / חוטים ומה שצריך להחליף נחליף.

תודה לכולם :)

פורסם

אולי מישהו יכול לכוון אותי איפה אני מוצא את הצופר ביונדאי?

יש מצב שראיתי אותו בקדמת מכסה המנוע קצת לפני הרדיאטור (בין הרדיאטור לפתחי האוורור).

אם זה אכן הצופר אז אני לא חושב שאני יכול להגיע אליו בעצמי ...

פורסם

בגטס הצופר יושב מקדימה מאחורי הגריל.

תיפתח מכסה מנוע, תפרק את הגריל הקידמי, ואתה תראה את הצופר יושב לו על הגשר הקדמי בעזרת אום 10 מ"מ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי הייתי אצל החשמלאי אבל "לצערי" הצפצפה עבדה ולא היה מה לבדוק.

שעתיים לאחר מכן היא שוב הפסיקה לעבוד ועשיתי מספר בדיקות:

פתחתי מכסה מנוע ואת קופסת הפיוזים / ממסרים.

נגעתי בממסר של הצופר וחבר ישב בתוך האוטו ולחץ לסירוגין על הצפצפה בהגה, תוך כדי שהוא מסובב את ההגה.

אני שמעתי והרגשתי באצבע את הממסר מתקתק, כאילו הוא עובד, אבל הצפצפה לא עבדה.

אפשר להסיק מכך שההגה בסדר ומעביר חשמל לתיבת הממסרים.

האם אפשר להסיק שהממסר תקין?

ממסר עולה 100 שקל ואני לא רוצה להחליף גם ממסר וגם צפצפה סתם.

שבוע מצויין :)

פורסם

ממסר עולה 100ש"ח, היכן ביררת?!

ממסר עולה כ15 ש"ח.

בכל מקרה בזמן שהבעיה מופיעה, תבדוק אם מגיע מתח לצופר בזמן שמישהו לוחץ על הלחצן, בעזרת רב מודד או נורת ביקורת.

אם לא מגיע מתח יכול להיות שבתוך הממסר המגעים לא טובים, אם מגיע מתח הבעיה היא בוודאות מהצופר.

פורסם

החשמלאי אמר לי 100 ש"ח.

איפה אני מוצא ב- 15?

ב 15 ש"ח אני מחליף גם ממסר וגם צפצפה ופותר את הבעיה כבר.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

יש לי מצב זהה לגמרי בגטס 2005.

רואה את הצופר, שומע קליק, אבל, לא רואה את הממסר..איפה הוא?

בבעיה של הגטס 2007 - furma - מה נסגר בסוף? הצופר או הממסר ?

פורסם

גדי, אתה יכול להתחיל בלבדוק את הממסר. הוא נמצא בקופסת הפיוזים שבתא המנוע:

muyrk23zzyjy.jpg

וכדי לבדוק אותו תשלוף אותו החוצה, ובעזרת רב מודד תעבוד לפי ההוראות האלה:

nwy3matjumw2.jpg

Stay Dirty

פורסם

אם אתה שומע מעין "טיק" או זמזום מהצופר עצמו, הרי שממסר תקין, והצופר תקול. (אולי ה"עלה" שלו עקום או תפוס. תנסה לשחק עם הבורג שבמרכזו,וגם למשש אם לא נתקע לכלוך בין העלה לצלחת).

במקום הבדיקה המקצועית שהציע אסף, אתה יכול לבצע את הבדיקה של החאפרים: לשים אצבע על החלק העליון שלו, לבקש ממישהו שיצפור, ולנסות באותו זמן להרגיש את התקתוק שלו.

אם יש תקתוק הכל תקין עד אחרי הממסר.

אם אין תקתוק, אז או שזה הממסר, או שזה משהו בדרך אליו.

כדי לדעת מה מהם, תצטרך לחזור לבדיקה המקצועית של אסף.8)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...