Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה והתנהגות סקרנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אחה"צ, בדרך מחיפה לנצרת עברתי על פני תאונה חזיתית בין טנדר טרנספורטר לרנו מגאן.

התאונה עצמה, כמו מרבית התאונות הקשות היתה מזעזעת. אנשים לכודים בתוך שני הרכבים.

אבל מזעזעת לא פחות היתה התנהגות האנשים מסביב. על השוליים חנו אולי 40 מכוניות. חלקן ממש באמצע הכביש.

צריך להבין את זירת התאונה - כביש חד נתיבי עם סיבוב חד כשלבאים מכיוון נצרת אין כמעט שדה ראיה קדימה.

מסביב למכוניות המרוסקות המוני אנשים. כמה מהם מנסים לפתוח את דלתות הטנדר ללא הצלחה. רוב האנשים פשוט עומדים שם באמצע הכביש בלי מטרה מוגדרת ופשוט רואים מופע.

כשכבר עברתי את הרכבים, אחרי שכל הנהגים לפני בחנו כל אחד לעצמו את הנתונים בשטח, התקשרתי למד"א רק ליתר ביטחון.

לתדהמתי אני הייתי הראשון שדיווח להם על האירוע. כל אותם משועממים שקיבלו הצגת חינם אפילו לא טרחו להזמין אמבולנס או משטרה.

בחישוב גס, ההודעה על התאונה התקבלה במד"א אולי 10 דקות אחרי שהתרחשה!

אותי זה זיעזע.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
התקשרתי למד"א רק ליתר ביטחון. לתדהמתי אני הייתי הראשון שדיווח להם על האירוע.

איכפת לך שאני אפיץ את הסיפור שלך במייל?

No worries 8)

פורסם

אם זה מה שיגרום לאנשים לדווח בזמן, ואולי על הדרך לא להתקהל סתם אם אין להם איך לעזור, אתה מוזמן.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

זה רק מראה שהרבה אנשים מטילים אחריות מאחד על השני. כל אחד בטח חושב שמישהו אחר צריך לעשות את החובה האזרחית והוא בינתיים יעמוד במצד ויסתכל. ככה זה בכל מקום בארץ, גם במשרדים של רשויות החוק - כל אחד חושב שמישהו אחר צריך לטפל בבעייה - הכי אכפתיים מהם טורחים אפילו להגיב ולשלוח אזרח אבוד למשרד אחר והרגילים אפילו לא עונים. :cry: אותם אנשים בכל מקום, גם על כבישים, גם במשרדים.

YNV, כל הכבוד לך! וכל הכבוד לאלה שניסו לחלץ את הפצועים.

ד"א, אם נגענו בנקודה של חילוץ פצועים - זה מסוכן. לא רק לאזרח האכפתי שמנסה לעשות דבר טוב, אלא גם לפצוע - למשל במקרה שעמוד השדרה שבור - מסוכן למשוך החוצה את הבן אדם שאחרי זה עלול להישאר בגלל זה משותק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יניב,

לענין האנשים ההמומים שעומדים באמצע הכביש - אי אפשר לשפוט אותם.

אנשים עוצרים במטרה לסייע, וכשרואים שאין אפשרות, או שאינם מסוגלים לעזור (כיוון שאחרים עוזרים, או כיוון שאינם יכולים נפשית לחזות במראות המזעזעים), אני חושב שעדיין קשה להם לעזוב את המקום, בגלל ההלם, והרצון לדעת אם חולצו האנשים בשלום.

צריך רק לקוות שיעמדו בצד ולא יפריעו לתנועה, או למחלצים.

לענין אי הדיווח בזמן - אכן טפשות שאף אחד לא העלה בדעתו להתקשר, או לברר אם ישנו דיווח.

מסקנה - עדיף לדווח, ולא לסמוך על זה ש"מישהו" כבר יעשה זאת. טוב עשית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
היום אחה"צ, בדרך מחיפה לנצרת עברתי על פני תאונה חזיתית בין טנדר טרנספורטר לרנו מגאן.

התאונה עצמה, כמו מרבית התאונות הקשות היתה מזעזעת. אנשים לכודים בתוך שני הרכבים.

אבל מזעזעת לא פחות היתה התנהגות האנשים מסביב. על השוליים חנו אולי 40 מכוניות. חלקן ממש באמצע הכביש.

צריך להבין את זירת התאונה - כביש חד נתיבי עם סיבוב חד כשלבאים מכיוון נצרת אין כמעט שדה ראיה קדימה.

מסביב למכוניות המרוסקות המוני אנשים. כמה מהם מנסים לפתוח את דלתות הטנדר ללא הצלחה. רוב האנשים פשוט עומדים שם באמצע הכביש בלי מטרה מוגדרת ופשוט רואים מופע.

כשכבר עברתי את הרכבים, אחרי שכל הנהגים לפני בחנו כל אחד לעצמו את הנתונים בשטח, התקשרתי למד"א רק ליתר ביטחון.

לתדהמתי אני הייתי הראשון שדיווח להם על האירוע. כל אותם משועממים שקיבלו הצגת חינם אפילו לא טרחו להזמין אמבולנס או משטרה.

בחישוב גס, ההודעה על התאונה התקבלה במד"א אולי 10 דקות אחרי שהתרחשה!

אותי זה זיעזע.

תשלח את זה במייל, קצת יותר מפורט ומסודר למייל האדום של YNET.

לדעתי יראיינו אותך ויעשו משהו כדי להגביר את המודעות להתקשר למד"א כשרואים תאונה- גם אם חושבים שכבר בטוח התקשרו.

פורסם

קודם כל, מצויין שהתקשרת!

לגבי הטענה שאתה הראשון להתקשר, יכול להיות שלמד"א יש ניתובים שונים והמוקדנית שאיתה דיברת לא הייתה מעודכנת והדיווח כבר התקבל אצל מישהו אחר.

האנשים בצד הדרך, אפשר להבין אותתם נכונה ע"פ מה שרז תיאר, ואפשר גם להבין (לא נכונה אבל זה מה יש) שקשה לאנשים להילחם ביצר הסקרנות שטבוע בכל אדם (גם אצלי, גם אצלך, אצל כולנו).

אני למשל, כשאני עובר ליד מקום התאונה אחרי הפקק שנוצר ממנה, מעיף מבט חטוף וממשיך בתנועה מהירה כדי לצאת לכביש הפתוח במחשבה שגם ככה זה יהיה באינטרנט עד שכבר אחזור הביתה ועמדתי עכשיו שעה בגלל כאלו סקרנים!

ד"א, אם נגענו בנקודה של חילוץ פצועים - זה מסוכן. לא רק לאזרח האכפתי שמנסה לעשות דבר טוב, אלא גם לפצוע - למשל במקרה שעמוד השדרה שבור - מסוכן למשוך החוצה את הבן אדם שאחרי זה עלול להישאר בגלל זה משותק.

זה נכון בהרבה מקרים, אבל צריך גם להפעיל שיקול דעת.

בדיוק אתמול או שלשום דובר על תאונה שעוברי אורח הוציאו את הנהג שניות לפני שהרכב עלה בלהבות!

בתאונה הכי רצינית שבה אני הייתי מהראשונים שהגיעו לזירה למדתי כמה זה חשוב להפעיל את השיקול דעת הזה כאשר אני וגיסי שיערנו, תוך כדי התייעצות, שהרכב לא יעלה בלהבות והסכנה לנפגעים גדולה יותר).

מה שעוד למדתי מהתאונה ההיא זה שחשוב מאוד בעת הדיווח למד"א לנסות לתת כמה שיותר פרטים על מספר הנפגעים והערכה בסיסית למה שנדרש- זה יכול להציל חיים ולייעל את מערך ההצלה.

• תוכן חדש...