Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה עשיתי סיבוב על פיאט אונו של מכר

האוטו במצב די גרוע חוץ מהמנוע שהוא חדש לגמרי הוא טוען שהבלוק של פיאט אבל יש כמה מכלולים של לאנציה

מדובר על מנוע 1.6 שעבר לפני שבוע אוברול כללי

אחרי שעשיתי סיבוב קצר ונהנתי מאוד מהרכב חשבת אולי גם להביא פיאט אונו בגרוש וחצי ולעשות שיפוץ יסודי להנות ממנה קצת ואז למכור

אז לפני שאני ניכנס לפרויקט רציתי לדעת אם ב 7 אלף מקסימום אפשר להוציא משהוא נחמד

יש המון אונו עם מנוע גמור במחיר של ברזל

מה שקשור למנוע ולמערכת חשמל אני יכול לבצע ללא עלות עבודה בזכות כמה חברים

וההוצאות שלי יהיו ככה: מנוע אחרי אוברול כללי וכמה שיפורים קטנים הרצה מחדש של כל החוטים

ובטח על הדרך כמה תוספות ושיפורים קטנים

מערכת נחמדה עם רדיו דיסק ורמקולים אחוריים בלבד

פחחות אני יכול לבצע את הרוב למעט צביעה.

אז מה דעתכם אני עדיין מתלבט לגבי הענין הזה קצת

אני מפחד ליפול על איזה דבר ששכחתי או שאולי אני יתקע איתו

כעיקרון כבר הייתה לי פיאט אונו וכל טיפול ובעיה ידעתי לסדר לבד ובקלות

יש לי נסיון עוד מהצבא בתור מכונאי וקצת בחשמל אבל אני מפחד שיש משהוא שאני מפספס

כל הפרויקט הזה הוא יותר בשביל הכיף ולא בשביל רווח.

וגם בגלל שאני חולה על מכוניות קטנות...

הרכב הראשון שלי היה אונו 93

עכשיו מכרתי פיז'ו 106 93

וכרגע אני עם פיאסטה 94 באופן זמני

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לא הייתה לי אונו וכנראה כמה חברי פורום ירביצו לי אבל אני אומר את מה שיש לי לומר.

כל מה שאכתוב נובע מנסיון של חברים.

מכאנית הרכב לא סובל מיותר מידי בעיות קריטיות, כלומר הוא לא מתפרק עקב טיפת טיפול לקוי, מה שכן הרוב דיווחו על נזילות שמן ממקומות אסטרטגיים כמו אטם ראש מנוע.

עקב אכילס של הרכב היא בעיות החשמל, אם אתה באמת יכול להסתדר איתן לבד אין לך ממה לפחד מלבד המון שעות שרופות.

לגבי השיפוץ.

קיבלתי את הרושם שאתה לא באמת מבין במה זה כרוך. אם תקנה רכב שלא נוסע, תקנה לו מנוע חדש ותפתח אותו לשיפוץ אתה כבר עברת את המחיר של אונו נוסעת.

אם תקנה אונו נוסעת ותפתח מנוע לשיפוץ כבר יכלת לקנות רכב יותר חדיש במצב יותר טוב.

וזה לפני שנכנסנו למערכות האחרות, כל מערכת המתלים, חשמל, היגוי, דלק ואני מבטיח לך שברכב ישן יהיו בעיות בכל מקרה.

אם המטרה שלך היא לימודית או רק בשביל הנשמה אני אריע לך מהיציע אבל אם אתה מתכנן את הרכב לשימוש פרקטי זהו ביזבוז כסף חסר אחריות.

מבחינת עלות מול תועלת אין שום דבר שיחליף את המתכון הקבוע שהוא רכב במצב כמה שיותר שמור עם היסטוריית טיפולים מתועדת (תתפלא יש כאלה גם לרכבים ישנים שלא שווים כלום, בזמנו מצאתי אפלאוז ידנית שנת 94 יד שניה עם היסטוריה מתועדת עד שנתיים לפי פרסום המודעה)+יישור קו מאסיבי ביותר לאחר הקניה.

שיהיה המון בהצלחה.

פורסם

ברשותי פיאט אונו 1.4 לדעתי זה הנפח מנוע המקסימלי שיש לאונו

בפונטו יש גם נפח של 1.6 והם גם דיי זולות

בכל מקרה תפרט אם אתה מעוניין להתקין מנוע של לנצייה או דגם אחר, צריך לבדוק תאימות מבחינת גודל ותושבות מנוע

פורסם

קוקו העיקרון של הפרויקט הזה הוא יותר בשביל הנשמה

הייתה לי פיזו קצת בעייתית והייתי יושב עליה אין ספור שעות באהבה

אבל יהיה הרבה יותר קל לבנות רכב מחדש מאשר להתחיל לפתור בעיות ישנות

ולכן אני חושב שאם אני יקנה אונו עם מנוע 1.6 ואני יביא אותה למצב ''מושלם''

קודם כל זה יקל מאוד את המכירה ודבר שני אני לא מצפה לקבל תשלום על כל השעות שאני הולך להשקיע עליה

ההוצאות העיקריות יהיו לגבי חלקים מכאניים

ואני מאמין שלפחות 80 אחוז מהעבודה שתידרש על הרכב אני יוכל לעשות ללא מוסכים

אבל דברים כמו שיפוץ ראש מנוע או צביעה לזה אני יצטרך לשלם לבעל מקצוע

הבעיה הכי גדולה שלי זה למצוא מנוע 1.6 עם מחשב וכל החלקים שקשורים וגם יהיו חלקים שאני ישפץ כמו סטארטר ואלטרנטור

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אם ככה אז לך על זה.

אם האונו הוא המותג שמדבר אלייך וזה מה שאתה רוצה לשפץ אין שום סיבה שלא.

לדעתי בשביל לחסוך עלויות תחפש רכב שעומד חצי שנה-שנה(רצוי לא לעבור את השנה) בגלל שהוא צריך שיפוץ ראש(שגם ככה תעשה אותו כי לא תמצא רכב במצב מושלם במחיר שתרצה להשקיע בקניה), וכבר היו סיפורים מדהימים מעולם כמו חבר שלי שקנה פיאסטה שהבעלים החליט שהמנוע הלך ולא רצה להשקיע בה יותר ומכר ב500 שקל, חבר שלי לאחר בדיקה קצרה גילה כי כל הבעיה הייתה באחד מחוטי הסוויץ וקצת איזולירבנד פינק אותו ברכב מאוד אמין לשנתיים אבל כמובן שהפתעות יכולות לבוא גם לצד השני ובגלל זה עדיף רכב מניע בשביל שאפשר יהיה לאבחן כמה שיותר.

בשלב הזה אני גם ארים גבה לגבי ה1.6, עד שנת 94 אני בטוח שלא הייתה חיה כזאת בארץ, אפילו הטורבו היו 1.1 ו1.4.

אז אני מניח שאתה מדבר על אונו יבוא אישי מסביבות 96 או על אונו 1.4 מושתלת 1.6 לא חוקית?

אם אנחנו מדברי על אונו חוקית 1.6 אני מאמין שיהיה פוטנציאל למכור מעל המחירון.

פורסם

אין פיאט אונו 1600 רשמית, הכי גדול זה 1400. הטורבו הוא גם אותו מנוע 1400 (רק עם טורבו :lol:).

אבל יש אונו אחת שאני יודע שנוסעת עם מנוע 1600, אז כנראה שההסבה אפשרית, אולי יש מנוע 1600 של פיאט אחרת שהוא עם אותו הבלוק כמו המנוע 1400.

לפיאט פונטו יש דגם 1600 מקורי, אני רואה שאתה מחפש עם הזרקה ולא קרבורטור, אז אולי פונטו 1600 תתאים לך? היתרון של אונו הוא שאפשר לקנות שנת 94 ומטה עם קרבורטור פשוט וטוב בלי מחשבים, וגם עם עושים הסבה ל1600 אז עדיין אפשר חוקית להשאר עם קרבורטור.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לדעתי יצרו פיאט אונו עד שנת 2004 בערך, אפילו עשו לה מתיחת פנים קלה

הדשבורד נשאר כמעט זהה והמד ק"מ הוחלף לדיגיטלי

למישהו יש מושג אם אפשר להשתיל מנוע 1250 של פונטו באונו 1.4?

פורסם

תמיד יהיה מקום נידח בעולם שישמר רכב ישן שמצא חן בעיני האוכלוסיה, כמו ה405 שעדיין מיוצרת באיראן תחת שם אחר.

והמנוע נקרא FIRE בתור טיפ לנהגים שאם יעלו את הרכב באש בם לעולם לא יקנו עוד רכב כ"כ חלש.

פורסם
נ.ב האם למישהו בפורום יש מושג למה קוראים למנועי פיאט אונו 1.1 ו-1.0 FIRE

אם לא אני יגלה

אם שאלת ברצינות אז זה ראשי תיבות של FULLY INTEGRATED ROBOTISED ENGINE.

כלומר מנוע, שמיוצר ומורכב במלואו על ידי רובוטים. ל FIRE - אש - אין כל קשר, אבל יצא קיצור, ש"מתנגן" יפה.

לגבי הבלוק - בלוק מנוע 1600, שהיה למשל בפיאט טמפרה דומה מאוד לבולוק של 1400, מהלך הבוכנה זהה, ורק הקדח שונה.

פורסם

טוב אז לטועים למינהם וגם לך אוהדאני הבעלים של האוטו המדובר , שכן הרכב במצב רע כרגע אבל היום ראית אותה שוב ופשוט קפצת בכוונה ליסוע וראית את מחוג הדלק למטה כי לא תידלקתי מיום שישי שהיינו בחוף.

אז המנוע הוא מנוע של פיאט רגאטה יחד עם ה גיר של ה רגטה הוחלפו מיספר חלקים.... כמו שאתה יודע מערכת החשמל ומערכת הזרקה כי ה רגאטה קרב' שונה מקום ה דיסטרבוטור וסתם לידע כללי לפני שבוע הוחלפו שני משולשים שני בולמי זעזועים משאבות בלם אחוריות נאבות +מיסבים ועוד מיספר חלקים שמיותר לציין.

אוהד יש לנו יחד את ה פרוקט עוד על האוטו הצביעה של ה טמבונים וכו' אני אעדכן בהמשך ולמי שיש שאלות בנושא ההסבה אני יענה בפרטיות ולא זה לא היה מסובך כל כך וכן חלק מהחלקים משותפים ללאנציה ישנה כל שהיא והיה ממש זול לקנות את החלקים ועדיין אונו לא אונו היא מדהימה בעיני וזו עיקר סיבת ההשקעה בה פשוט סוג של אהבה לרכב שבעיני רבים הוא לא יותר מגרוטאה .

• תוכן חדש...