Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי ואני מעוניינים לרכוש רכב משפחתי, שישמש אותנו ל-5 שנים הקרובות.

הרכב צריך להתאים גם לעגלת תינוק וכדומה, שתכנס בצורה נוחה לתא המטען.

אנו מעדיפים רכב בן 5 שנים +- על הכביש.

יכול מאד לבוא בחשבון רכב קטנים, היות ורוב מוחלט של הנסיעות הן בתוך העיר.

חשוב שיהיה כמובן אמין, ולא יקר מדי לאחזקה שוטפת (טיפולים, חלפים וכדומה), ושישמור על ערכו בצורה סבירה.

אשמח לקבל הצעות גם לגבי רכבים קטנים (1300 סמק) וגם משפחתיים.

כמו כן, אשמח לקבל חוות דעת עקרונית, בעיקר ממי שהתנסה, לגבי רכישה מחברות ליסינג כמו אלדן, אלבר, שלמה-סיקט ודומיהם.

תודה מראש

שמוליק

פורסם

רכב לא גדול, אבל עם בגאז' גדול - סקודה פביה סטיישן.

יכולה בול להתאים לכם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה לגבי מאזדה 3 שנת 2004, טויוטה קורולה מהדגם הלפני חדש, פורד פוקוס?

אשמח לקבל התייחסות של אנשים לגבי דגמים אלו בהתאם להודעתי הראשונה.

תודה רבה,

אני חדש בפורום, והתשובה הגיעה מאד מהר! בהחלט מעודד :)

שמוליק

פורסם

הרכב צריך להתאים גם לעגלת תינוק וכדומה, שתכנס בצורה נוחה לתא המטען.

כדי שעגלת תינוק תכנס בצורה נוחה לבגאז', תעדיפו מכונית עם 5 דלתות (האצ'בק).

יש דגמים כאלה גם לפוקוס, וגם למזדה 3.

מה עוד - נכון לעכשיו הצורה הזאת יותר מבוקשת בשוק המשומשות.

שני הרכבים (פוקוס ומזדה 3) רכבים מוצלחים.

מזדה יותר זריזה, פוקוס יותר מרווח (בעיקר מאחור). 3 נוסעים במושב האחורי לא ירגישו טוב במזדה 3. הבגאז' בפוקוס משמעותית יותר גדול.

הביטוחים של מזדה יותר יקרים, מחיר קניה גם קצת יותר גבוה - אבל כנראה שמירת ערך יותר טובה.

שני הרכבים לא מצטיינים בחיסכון דלק, אבל לא נורא בזבזניות.

קורולה יותר יקרה לקניה משתי האחרות, היא יותר חיסכונית, זריזה מפוקוס, אבל פחות מרווחת ממנו.

הבגאז' של קורולה לא יהיה נח להכנסת עגלה - פתח די צר.

אולי טויוטה RUNX זו אופציה טובה, אבל היא עוד יותר יקרה לקניה.

בהצלחה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אפשר להבין מתגובתך שפוקוס היא הבחירה האידאלית בשקלול תקציב, מרווח, בטיחות, וצריכת דלק?

האם הפוקוס שומרת על ערכה באופן סביר?

האם עלויות אחזקת הפוקוס יקרות מהאחרים מהנ"ל שהוזכרו?

איזה שנה ניתן למצוא פוקוס בתקציב 60K?

שמוליק

פורסם
אפשר להבין מתגובתך שפוקוס היא הבחירה האידאלית בשקלול תקציב, מרווח, בטיחות, וצריכת דלק?לדעתי, כן , אלא אם אתם מחפשים כח, תאוצה, להיות ראשון אחרי הרמזור.

לדעתי, בשביל המשפחה זה הרכב המתאים.

יש לפוקוס איזון בין מחיר קניה, אמינות, מרחב, בטיחות,נוחות, עלויות החזקה ושמירת ערך.

האם הפוקוס שומרת על ערכה באופן סביר? סביר, לא כמו קורולה או סיויק, אבל יותר טוב מצרפתיות וקוריאניות,במיוחד הדגמים של 5 דלתות.

האם עלויות אחזקת הפוקוס יקרות מהאחרים מהנ"ל שהוזכרו? אלויות החזקה של פוקוס לא יותר גבוהות מהמשפחתיות האחרות.

איזה שנה ניתן למצוא פוקוס בתקציב 60K?:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=36&SubModelID=330&FromYear=2005&UntilYear=2006&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

שמוליק

בהצלחה

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

במידה והולכים על הפוקוס, יש דברים מסויימים שצריך לשים לב בדגם הזה? בעיות מסויימות, נקודות תורפה וכדומה...

האם יש הבדל בין השנתונים 2005-2006-2007 בדברים מהותיים?

שמוליק

פורסם

סליחה על ההקפצה, לא מצאתי איך עורכים...

רציתי לשאול אם עצם העובדה שאני עושה קליומטרז' שנתי נמוך יחסית 15000-17000 ק"מ/שנה

אומר שאני יכול להתפשר מעט על קילומטרז' גבוה יחסית (רכבים מליסינג וכדומה) שעושים בסביבות 30000 ק"מ/שנה.

כמו כן, מה נחשב קילומטרז "גבוה" וכמה מקובל להוריד במחיר בגין זה?

שוב תודה

שמוליק.

פורסם

עוד לפני הבדיקה במכון,

תבדוק את תקינותם של חלונות חשמל :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=282896

זה כמובן רק משהו קטן, אבל אופייני לפוקוס.

15-17 אלף ק"מ זה לא קילומטראז' קטן, אלא ממוצע.

ההיגיון אומר, שבמידה ותקנה רכב מליסינג עם הרבה קילומטרים על מד אוץ, תיסע הרבה פחות בשנים הבאות, ובסוף זה יתקזז.

אבל קילומטראז' גבוה= בלאי גבוה, קח את זה בחשבון.

אתה יכול להכנס למחירון של יצחק לוי (עלות של זמן אויר):

http://www.winwin.co.il/Cars/Mehiron/Lobby/Page.aspx

בנוסף לדגם המדוייק, אתה יכול להכניס את הקילומטראז'+ מקוריות הרכב (ליסינגים בסוגים שונים\השכרה) ולקבל מחיר מחירון משוכלל.

פורסם

רצוי לדייק: בגאז' / יותר גדול - תמצא דווקא (אני מדבר על פוקוס/מאזדה 3) בדגמי הסדאן ולא ה-5 דלתות, בהנחה ואתה לא מקפל את המושבים האחוריים, כי רק אז המצב הפוך...

מבחינת נפח לדוגמה, תא מטען בפוקוס סדאן גדול כמעט פי 2 מזה שבפוקוס האצ' - ראה נא קטלוג פוקוס:http://www.ford.co.il/files/specifications/FFOCUS_new.pdf

alfa 156 2.5.

פורסם

חבר'ה, תודה לכלכם על התשובות המקצועיות והמושקעות,

אעשה קצת בדיקת שטח, אראה מה מתאים לתקציב, לא רק בנייר - ואחזור עם שאלות לקראת קניה.

אול לא אמרתי - זהו רכב ראשון שאני קונה ואני קצת חושש...

אשמח לכל אינפורמציה שנראית לכם חשובה, גם אם לא שאלתי עליה.

שנה טובה,

שמוליק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי חברים,

מטעמי היצע נמוך לתקציב שהוגדר (60K)

רציתי לשאול את דעתכם לגבי סובארו אימפרזה או מיצובישי לאנסר - בהמשך לכל הדיון לעיל.

שמוליק

פורסם

חביבי אתה צריך פיאט גרנדה פונטו.

בתקציב שלך תצליח למצוא 07', אמנם הגיר הרובוטי הוא לא פאר היצירה, אבל גם שמעתי עליו ביקורות טובות מכמה בעלים, וכמובן שתמיד עדיף ידני.

הרכב מבפנים מרווח והבגאז סה"כ סביר ויכיל עגלה ואולי עוד קצת.

בגירסא המפוארת (מנוע 1.4 77 כ"ס) יש לך 6 כריות אויר, ואולי אפילו בקרת יציבות (למרות שב07' אני לא חושב) ו5 כוכבים במבחני הריסוק האירופאים.

צריכת דלק נמוכה ומוניטין אמינות לא רע שצברה הפונטו הופך אותה לאטרקטיבית יותר.

מכון שמבחינת עידון ונוחות היא לא תעמוד ראש בראש מול פוקוס מאותו שנתון, אבל מול לאנסר כנראה שהיא לא תתקשה.

לפי דעתי זאת הקניה הכי הגיונית לדרישות שלך.

האימפרזה והלאנסר הן ענתיקות וכל מה שיוצא מכך (חלשות, לא כ"כ בטוחות).

פורסם

אוקיי, התפתחות חדשה, שכן שלנו מוכר את רכבו - טויוטה קורולה 2003 - זהו רכב שרכש השכן מהיבואן והחזיק אותו עד היום, כעת הוא מוכר בשל קניית חדשה.

הרכב שמור מאד, תוחזק בצורה מושקעת מאד ורוצים עליו 60000 ש"ח (לפני מיקוח) שזה בערך מחירון. קילומטרז' כ 18000 ק"מ לשנה.

הומלץ בתחילת השרשור על רכב זה משנת 2005 אבל בפועל רכבים טובים ושמורים עולים יותר מ60000 שזה התקציב הסופי שלי.

כמו כן נאמר לי שהרכב הזה מוצלח מאד, ואם מוצאים אחד כזה שמור, עדיף ללכת עליו אפילו אם יורדים בשנתון (נניח במקום מאזדה 3 2004 שגם אותה קשה למצוא לא מסוחרים)

מה דעתכם?

האם הרכב שווה את מחירו היקר יחסית?

האם הוא אכן אמין יותר וחסכוני יותר?

האם הירידה בשנתון לטובת קורולה כדאית?

מה נקודות התורפה של רכב זה שכדאי לבדוק?

האם העבודה 2003 היתה השנה הראשונה של דגם זה בעייתים מבחינת חבלי לידה שהיו לרכב?

כמה כריות אוויר יש בדגם זה? אני לא סגור עוד אם זה GLI או SUN, כי הרכב כרגע לא באיזור.

אזכיר כי אין סיכוי שאמצא רכב שהסטוריית הטיפולים שלו ידועה בצורה כה אמינה.

לרכב נעשה ממש לאחרונה טיפול בלמים ועקרונית לא נדרש עבורו טיפול נוסף. טרם לקחתי לבדיקה מוסמכת.

תודה

שמוליק

• תוכן חדש...