Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן XM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג בסיטרואן כבר הרבה שנים BX ,ZX וC4.

הרכב היחיד שאני יכול להעיד על עצמי שאני מעריץ זה סיטרואן הידרו פניאומטית ונהגתי ב BX TRS כמה שנים.

אבל ההגה הזה הוא פשוט דבר מטומטם ומיותר שחוץ מצרות צרורות לא נראה לי שיש לו שימוש בכלל חוץ מאולי במצבים מאוד קיצוניים.

חבל מאוד שסיטרואן שמו לעצמם רגל ברכב מדהים כמו הXM .

עכשיו אני מבין למה רוב המכוניות האלה הושבתו ונעלמו וזה ממש חבל.

בקשר לקסנטיה אקטיבה זה ממש רכב מדהים מבחינת יציבות ואחיזה.

גם BX TRS "רגילה" למרות רכות קצת מוגזמת וזויות גלגול קצת גדולות מידי זה רכב שקשה מאוד לאבד בו אחיזה גם בפיתולים מהירים וגם בבלימות חזקות וזה מתוך שטויות שעשיתי כנהג חדש כשזה היה הרכב הראשון שלי כשהוצאתי רשיון.

עוצמת הבלימה זה בכלל משהו מדהים.

היה פה פעם שרשור של מישהו שעבד בלובינסקי והייתה לו XM והוא טען ששיפוץ הגה כזה במוסך מורשה עולה 15 אלף ש"ח ובמוסך אחר אולי 7-10 אלף ש"ח.

ושיפוץ גיר אוטומטי בXM מצריך פירוק של המנוע והמערכת ההידראולית!!! כדי לפרק את הגיר מהרכב.

• תגובות 406
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהמשך לאריוס עוד דבר שאהבתי בBX זה שיש כאמור מספיק לחץ לבלימה גם כשהרכב כבוי בגלל שאין משאבת בלמים מרכזית כמו ברכב רגיל ונשאר מספיק לחץ בבומבה המרכזית.

יש שסתום שנקרא דוזר.

מישהו יודע מה זה קונג'קטור בBX?

פורסם
אתה יעול לשאול את השאלה גם לגבי הברקסים. לפחות בds וה sm אין משאבת בלם, ולכן יש מצבר לחץ, וגם שסתום "עדיפות"

שמפנה את כל הלחץ לטובת הבלמים במיקרה של אבדן לחץ. הסידור הזה מקנה מסיק לחץ ל 50 לחיצות על דוושת הבלמים.

מספיק על מנת לבלום.

לא יודע איך זה עובד בbx וב xm

אלה מערכות מורכבות הדגש על מורכבות לא מסובכות. ותופתעו לשמוע שהן גם אמינות. אלא ש....צריך לדעת לתחזק אותן, ולהבין כיצד הן פועלות, ולא רבים בארץ ידעו. בעיקר לא כיצד הן פועלות.

אריה

ומה קורה אם יש אובדן פתאומי (קרע בצנרת, אטם שנפרץ) של הנוזל ההידראולי במערכת הבלמים?

האם מאבדים אז גם היגוי וגם בלמים :shock:

אני מניח שלא, מכיוון שאם כן זו היתה מערכת מסוכנת מדי לשימוש בכבישים ציבוריים.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
כמה בומבות יש בXM ההידרו-אקטיבית?

כרגע אני נמצא במוסך ולפי מה שראיתי יש ל XM

8 בומבות

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

לשאלתך, מערכת DIRAVI בנויה כך שכאשר אין לחץ במערכת נוצר קשר פיזי בין ההגה לגלגלים, והוא מתפקד כהגה רגיל נטול תגבור.

כל הצנרת שהבלמים תלויים בה היא צנרת מתכתית שאינה נפרצת ואינה קורסת.

מאגר הלחץ במערכת מספיק כדי לבלום בבטחה גם לאחר כשל קריטי כמו קריעה של רצועת הנעה למשאבה ההידראולית.

פורסם

סיטרואן ישנה היא כמו אלפא רומאו מבחינת אחזקה,אתה שומר ומטפל בה-הכול טוב,אך ברגע שמזניחים אותה,אכלת אותה ובגדול!

יעידו על כך ה 33 שלי שנרכשה עם 304000 ק"מ ועכשיו היא עם 390000 ק"מ והיא לא דרשה דבר חוץ מטיפולים תקופתיים,למרות שננהגה בתנאים קשים, כמו קור של -40 ועל כבישי רוסיה האיומים. לאבי היתה XM 2.0 ידנית 90' מוזרקת,שנקנתה עם לא פחות מ 363000 ק"מ וסיימה את חייה עם 400000 ק"מ לאחר שנהג הוולוו שנסע מאחורי אבי לא הספיק לבלום ופיצץ את כל החלק האחורי של ה XM. המנוע שלה היה באמת זוועה מבחינת התנהגות והגימור שערורייתי ,אבל היה מאד אמין ופשוט לטיפול. בקשר לצינורות השונים, אם הרכב טופל כיאות ומי שהרכיב אותם ידע מה הוא עושה אז אין שום סיבה שהם יקרעו סתם כך.

אני גם זוכר שקראתי שממשלת צרפת אסרה על סיטרואן להעלות על הכביש רכב שאין בו קשר פיזי בין חלקי ההיגוי.

ושאלה למומחים:-D: האם אפשר היה להמשיך לנהוג על ה 3.0 LITER אם המנגנון היה מפסיק לעבוד? כלומר האם ההגה היה הופך להגה רגיל נטול תגבור או שהוא היה יוצא לפנסיה לצמיתות?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

ארנון, ב XM 3.0 ישנה מערכת DIRAVI ועל זה אין לנו כל ויכוח.

העיניין הוא שב XM 3.0 ההגה משנה את תיגבורו לפי מהירות הנסיעה, וכאן ניכנסה האלקטרוניקה לתמונה בדמות חיישן מהירות וחיישן סל"ד שקבעו את משקל ההגה, וזה כל ההבדל בין ההגה של ה CX לזה של ה XM, וזה גם מה שגרם לעלות שיפוץ מאד גבוהה של המערכת, שלא כמו ב CX למשל.

הלחץ שנכנס למערכת קבוע, ומה שמשנה אותו אלו פקודות מחיישני המהירות והסל"ד.

הדברים נאמרו לי ע"י אדם שמכיר מצויין את המכוניות הללו, ועל פניו דבריו נישמעים לי מיהמנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא הגה כי אם אבן ריחיים שלא ניתן להזיזה...

לא מקנא במצב בו אין התנעה - להזיז את הרכב ימינה שמאלה - ממש בלתי אפשרי.

כל טיפול והזזה במוסך במצב של מנוע דומם מחייב גרירה על מנשא כפי שגוררים מטוסים...

:-(

אבל... למה לייאש. יש דברים שעדיף לא לדעת מהם , בדיעבד, כשנכנסים להרפתקאה שכזו.

לשאלתך, מערכת DIRAVI בנויה כך שכאשר אין לחץ במערכת נוצר קשר פיזי בין ההגה לגלגלים, והוא מתפקד כהגה רגיל נטול תגבור.

quote]

פורסם

כל הצנרת שהבלמים תלויים בה היא צנרת מתכתית שאינה נפרצת ואינה קורסת.

מאגר הלחץ במערכת מספיק כדי לבלום בבטחה גם לאחר כשל קריטי כמו קריעה של רצועת הנעה למשאבה ההידראולית.

תשובתך לא ממש מעודדת אותי, ואם זה המצב, אני הולך לשמור מרחק גדול מאוד מכל XM שאראה על הכביש :lol:.

1. אין צנרת שלא נפרצת, בשלב זה או אחר של חיי המערכת, בין אם מכשל פנימי (פיטינג, אטם וכו') ובין אם בשל טראומה חיצונית. בעולם הרכב - מכשול על הכביש, קריסת מכלול אחר בתא המנוע הפוגע בצנרת ההידראולית.

2. מה קורה אם מאגר הלחץ (מצבר הידראולי) עצמו כושל?

3. לא מבין כיצד מערכת שאין בה חיבור מכאני מייצרת כזה בשעת חירום, ומה ההיגיון במערכת שכזו. יעילותה של מערכת Fly By Wire נובעת מהויתור על חיבור שכזה.

ושוב, מעצם העובדה ש XM לא מתרסקות כל שני וחמישי כנראה שיש במערכת יותר תבונה מכפי שעלה עד עכשיו, הבעיה שאני לא מצליח לעלות עליה...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אילן הפעם אתה טועה ,ההגה ב XM כן מסתובב כשהרב לא מונע

זאת עובדה,היה לי בעיה בסטרטר ואי אפשר היה להניע את הרכב

אז הנעתי אותו בדירדור ,נכון ההגה קשה אבל אפשרי לסובב אותו

פורסם

עידכון הXM לא עבר טסט בגלל כל מיני דברים קטנים כגון:מגבים,פסים זוהרים,צמיג אחד שחוק ופנסים ראשיים(רפלקטורים התייבשו)הכל סודר חוץ מהפנסים הראשיים מקווה שמחר נמצא פיתרון :lol::lol::lol:

פורסם

אני גם זוכר שקראתי שממשלת צרפת אסרה על סיטרואן להעלות על הכביש רכב שאין בו קשר פיזי בין חלקי ההיגוי.

"יודע צדיק נפש בהמתו".

בכל אופן, אחד השרשורים הכיפיים שיצא לי לקרוא. (וטוב שרק לקרוא ולא לשלם 15K על שיפוץ של איזה ג'אדג'ט מיותר. ושלא תבינו לא נכון, אני אוהב סיטרואן)

האם במוזיאון סיטרואן בארץ יש רכבים יותר מודרניים? (משנות ה-90 נניח)

פורסם

אם בCX ובSM החזרת ההגה לא מקבלת מידע משום חיישנים אז איך המערכת פועלת שם בתלות במהירות?

נשמע לא הגיוני.

ובקשר להערה של חן פרחי :יש הרבה עובדים במוסכי סיטרואן שלא ממש מבינים במכוניות האלה כמה שזה נשמע מוזר ועצוב.

אם זה היה שונה הנפילה של הBX בארץ הייתה פחות חזקה ולא רק בגלל ההידראוליקה.

• תוכן חדש...