Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן XM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 406
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמה בומבות יש בXM ההידרו-אקטיבית?

אם אני לא טועה יש 6 בומבות ,

מחר אני הולך למוסך אני אברר בדיוק

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

ב BX היו 5 בומבות וגם בקסנטיות הראשונות,אחר כך הוסיפו בקסנטיה לא יודע בדיוק מתי גם בומבה מרכזית אחורית נגד שקיעה.

דרך אגב גם בקסנטיה דגם VSX כבר ממודל 1994 אם אני לא טועה כלל מערכת הידרו אקטיבית שנקראה HYDRA-ACTIVE 2 .

HYDRA-ACTIVE 1 היה בXM הראשונות.

בקסנטיה ACTIVA אם אני לא טועה היו 8 בומבות.

פורסם

במערכת הידרופנאומטית רגילה יש חמש (שתיים בציר האחורי, שתיים בקדמי + וסת לחץ).

במערכת הידראקטיב נוספת בומבה על כל ציר ומשמשת למעבר בין מצב מתלה "רך" ל "קשה". סה"כ שבע בומבות.

במערכת עם מנגנון נגד שקיעה (Anti-Sink) יש בומבה נוספת. סה"כ שמונה בומבות (מ- 94 בקסנטיה, מ- 95 ב- XM).

בקסנטיה אקטיבה יש עוד שתי בומבות ובסה"כ 10.

פורסם

בכל מערכת הגה-כח סטנדרטית יש קשר מכני בין ההגה לגלגלים, ותגבור שנועד לסייע לנהג.

ב- DIRAVI אין קשר מכני ישיר בין ההגה לגלגלים ומה שמשתנה בהתאם למהירות הנסיעה זה המרכוז האוטומטי שמתנגד לנהג.

במהירות איטית המרכוז האוטומטי חלש, במהירות גבוהה הוא חזק.

זו מערכת מכנית לחלוטין ואתה יכול לקרוא על אופן פעולתה כאן.

תמונות של הגוברנור, הרכיב שמשנה את מידת התגבור כתלות במהירות הנסיעה ב- XM אתה יכול לראות כאן.

מכני לחלוטין.

גם ב XM, כמו בכל מכונית אחרת שאני מכיר, קיים קשר מכאני בין הגלגלים להגה, למרות שהתכנון המקורי של סיטרואן היה ליצור מערכת היגוי בשיטת "ניהוג על חוט" - ממשלת צרפת התנגדה לרעיון הוא ירד מהפרק.

ההבדל היחיד בין הגוברנר של ה SM וה CX לזה של ה XM היה בכך שהמערכת היתה מפוקחת אלקטרונית ואת עוצמת המירכוז קבעו חיישנים, למרות שאופן הפעולה היה זהה.

סה טו.

הדברים נאמרו לי ע"י אדם שעבד במוסך סיטרואן ומכיר היטב את המכוניות הללו, אבל בכל זאת אשאל אותו שוב, ואבקש ממנו להירשם לפורום ולהסביר זאת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

השאלה הגדולה מה זה נותן שההגה חוזר אוטומטית למרכז לעומת הגה כוח רגיל?

חוץ מזה שרוב המכוניות האלה נזרקו בגלל עלות שיפוץ הגה של 15 אלף ש"ח (וגם בגלל עוד צרות).

אני נהגתי שנים בBX TRS עם הגה כוח רגיל ולא הרגשתי שום בעיה.

פורסם

אם שיפוץ ההגה המסובך הוא 15 אלף שקל, אז למה לא החליפו אותו במערכת היותר פשוטה במקום להשבית את האוטו?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

בקסנטיה אקטיבה יש עוד שתי בומבות ובסה"כ 10.

מה?? :shock::shock: למה 10 בומבות? 2 על כל מתלה?

למה להרכיב מערכות כל-כך מורכבות?

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

לדעתי המירכוז האוטומטי (הידראולי במיקרה של הsm) לא נותן הרבה יותר מגימיק.

למעשה אפילו יש בכך חיסרון. בsm למשל, מאחר והמנגנון הוא הידראולי, ההגה חוזר למרכז גם כשמכבים את המנוע, מאחר ועדין יש לחץ. וכך לא ניתן להשאיר את הרכב חונה עם גלגלים מוטים לכוון מידרכה למשל. הגלגלים תמיד יהיו ממורכזים.

אריה

פורסם

למה להרכיב מערכות כל-כך מורכבות?

כי זה סיטרואן!:-P:-D:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
גם ב XM, כמו בכל מכונית אחרת שאני מכיר, קיים קשר מכאני בין הגלגלים להגה ...ההבדל היחיד ...היה בכך שהמערכת היתה מפוקחת אלקטרונית
חן, כדאי להיות פחות נחרץ כשלא בטוחים. לא יקרה כלום אם תסייג את הדברים שאתה כותב ב"ככל שידוע לי", "ככל שהבנתי", "אם אני לא טועה" וכיוב'.

אני מסביר שוב:

בהגה-כח "רגיל", סיבוב ההגה על-ידי הנהג מזיז פיזית את "מסרק ההגה" (כפי שמכונה במקומותינו) ואת הגלגלים.

במקביל, סיבוב ההגה פותח שסתום ונוזל הדראולי מסייע לנהג לסובב את ההגה. מסייע, אבל לא עושה את העבודה במקומו.

מכיוון שיש חיבור פיזי בין ההגה לגלגלים, הנהג מרגיש דרך ההגה זעזועים מהכביש, קמטים באספלט, משיכה כתוצאה מכניסה לשלולית וכיוב'.

במערכת המדוברת (DIRAVI) אין שום חיבור מכני בין ההגה לגלגלים. סיבוב ההגה פותח שסתום והלחץ ההידראולי מפנה את הגלגלים.

הפעולה דומה למגבר סטריאו בו האות במוצא הוא העתק של האות בכניסה.

גם כאן, המערכת ההידראולית שמסובבת את הגלגלים "מעתיקה" את התנועה של הנהג, אבל אין שום קשר בין שתי היחידות.

כתוצאה מכך, הנהג אינו מרגיש בהגה שום דבר. אבנים, בורות, שלוליות, כבישים משובשים, לכל אלה אין שום השפעה על ההגה.

המכונית נותרת "נעולה" בכיוון שהנהג הכתיב.

מכיוון שאין לנהג שום תחושה מהגלגלים, הוא יכול להפנות את ההגה באותה קלות בלי קשר למהירות.

זה כמובן בעייתי מאוד כי הפניה של חצי-סיבוב בזמן חניה אין דינה כהפניה של חצי-סיבוב ב- 170 קמ"ש.

כמו כן, בניגוד למכונית רגילה הגלגלים לא יתיישרו מעצמם בסוף פנייה - כאמור, כוחות חיצוניים לא משפיעים על ההגה.

לכן, נבנה לתוך המערכת מנגנון מרכוז אוטומטי ש"מתנגד" לנהג, ופעולתו מתגברת ככל שהמהירות עולה.

במהירויות נמוכות (או בעמידה) התנגדותו חלשה יחסית, והוא זה שגורם להגה להתמרכז מעצמו.

ככל שהמהירות עולה כך מתחזק גם המרכוז האוטומטי עד שבמהירויות גבוהות ההגה כמעט נעול במקומו.

מדובר במערכת שהיתה גאונית כשהוצגה ב- 1970, ושלא איבדה שמץ מגאונותה כשיצאה משירות, ב- 1995.

הכנס לאתר הזה והורד את הקובץ Citroën Technical Guide.

זה מדריך נפלא על אופן הפעולה של כל המערכות במכוניות סיטרואן, ובעמוד 44 יש הסבר מפורט משולב באיורים על אופן פעולתה של המערכת.

ארבע בומבות מבצעות את שיכוך הזעזועים הסטנדרטי.

עוד שתיים (אחת בכל ציר) משמשות כדי להעביר את המערכת בין מצב מתלה "רך" ל "קשה".

עוד שתיים (אחת בכל ציר) משמשות כדי "להרים" את המכונית בתוך הסיבוב.

עוד אחת נגד שקיעה מאחור ועוד אחת משמשת כמאגר לחץ.

מי שלא ראה קסנטיה אקטיבה יתקשה להאמין שלא מדובר במשחק מחשב. המכונית פשוט מתעלמת מכללי הפיזיקה.

הביטו בסרטון הבא:

רק מחזיק המפתחות המחובר למפתח בסוויץ' נותן אינדיקציה לתאוצה הצידית שבה המכונית נמצאת.

פורסם
מדובר במערכת שהיתה גאונית כשהוצגה ב- 1970, ושלא איבדה שמץ מגאונותה כשיצאה משירות, ב- 1995.

מבלי להיכנס לויכוח בינך לבין חן, וכאוהד של סיטרואן, האם משמעות הגאונות הזו היא שבכביית מנוע או באובדן נוזל הידראולי בנסיעה במהירות גבוהה נאבד את כל יכולת ההיגוי באחת וללא התרעה?

אם כן, זהו תכנון מטריד בלשון המעטה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אתה יעול לשאול את השאלה גם לגבי הברקסים. לפחות בds וה sm אין משאבת בלם, ולכן יש מצבר לחץ, וגם שסתום "עדיפות"

שמפנה את כל הלחץ לטובת הבלמים במיקרה של אבדן לחץ. הסידור הזה מקנה מסיק לחץ ל 50 לחיצות על דוושת הבלמים.

מספיק על מנת לבלום.

לא יודע איך זה עובד בbx וב xm

אלה מערכות מורכבות הדגש על מורכבות לא מסובכות. ותופתעו לשמוע שהן גם אמינות. אלא ש....צריך לדעת לתחזק אותן, ולהבין כיצד הן פועלות, ולא רבים בארץ ידעו. בעיקר לא כיצד הן פועלות.

אריה

• תוכן חדש...