Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם!

אתמול נסעתי באוטו שלי והכל היה תקין.

היום מוקדם בבוקר הלכתי להתניע אותו ושמתי לב שמתחיל לצאת עשן לבן-אפור מתחת למכה המנוע אבל לא בפתחי איוורור ליד השמשה אלא מין מאחורי הפנסים.

כשפתחתי את מכסה המנוע לא הצלחתי למצוא בבירור את מקור העשן אבל זה עדיין די נראה שבסופו של דבר הוא יוצא מאחורי הפנסים אבל לא הצלחתי להגיד אם המקור הראשוני הוא שם כי מאד חשוך.

אני אנסה לבדוק את העניין ביום אבל עדיין הייתי שמח לשמוע מה זה יכול להיות ובאיזה צעדים לנקוט.

האם זה יכול להיות קצר?

האם כדאי להתניע את האוטו?

האם אפשר לנסוע בו ככה למוסך?

פורסם

אוקיי אז ככה...

היום סוף סוף התפניתי באור יום לבדוק את הבעיה.

פתחתי את מכסה המנוע והתנעתי - לא היה כלום חוץ מטיפה עשן שיצא מאזור הרדיאטור.

לחצתי גז והתגלתה הבעיה - התחילו לצאת כמויות של עשן בכל לחיצה גם מהאגזוז וגם ממכסה המנוע באיזור הרדיאטרור ממתחת...

אז מה הבעיה? צינור הפליטה? אפשר לנסוע על רכב כזה למוסך?

פורסם

אם העשן יוצא גם מהאגזוז וגם מהמכסה מנוע הבעיה היא שיש לך סדק בסעפת הפליטה כמו שאמרתי קודם ומשם בורח עשן, זו בעיה אחת.

הבעיה השניה היא שיוצא עשן אפור, אין דבר כזה אפור יש או לבן, או לבן כחלחל, או שחור.

אתה אומר אפור אני משער שאתה מתכוון לשחור, והבעיה היא תערובת עשירה, איזה שנה הרכב, כדי שנוכל לדעת אם מדובר בהזרקה שנכוון אותך מה לעשות בדיוק.

לגבי הבעיה הראשונה הסדק בסעפת פליטה, צריך להחליף את הסעפת פליטה באחד אחרת תקינה כמובן יש לבדוק לפני שמחליפים, לפני הכל גש לאגזוזן שיבדק מהיכן בדיוק במערכת הפליטה העשן יוצא, אם זה מהסעפת או מהדאון-פייפ.

פורסם

העשן הוא עשן לבן בסופו של דבר.

האוטו הוא פיאסטה יוט 96.

אז לפי מה שהבנתי מדבריך אני יכול לנסוע על האוטו כשהוא במצב כזה?

פורסם

האם יש איבוד של נוזל קירור מהרדיאטור?

כמה שמן אתה מוסיף כל אלף ק"מ? (בדוק אם לא בדקת).

לא מומלץ ליסוע ככה, אין חשש לנזק לרכב, יש חשש כבד לנזק בריאותי, הגזים חודרים לתא הנוסעים והם רעילים מאוד לנשימה.

פורסם

יום לפני שנסעתי האוטו היה תקין אבל מילאתי נוזל קירור עד ה MAX בדוק ועל הבוקר הוא נעלם מהמיכל.

לגבי שמן קשה לי להגיד, איך אני בודק את העניין?

בהחלט הרגשתי שהגזים מסריחים ומחניקים כשבדקתי את האוטו אבל עדיין הוא חייב להגיע בצורה כזאת או אחרת למוסך אז אני אשתדל לעשות את זה בערב עם חלונות פתוחים...

עידכון: עכשיו בדקתי ויש נוזל קירור, לא ירד כלום.

פורסם

יקיר במקרה אתה מערבב, שני המבוגרים היו בעלי מוסך מורשה של פורד מאזדה ואני מכיר את הסיפור שם.

משום מה הם נמצאו בתוך חניה מקורה ואטומה במשך מס' שעות עם מנוע מונע מה שגרם לחוסר חמצן משמעותי באוויר לחנק ובצער במקרה זה למוות.

עכשיו במקרה שלו זו לא שאלה שצריך ללכת לתקן כי יש לזה השפעה הרבה יותר מריח מסריח וראות לא תקינה אלא גם על התפקוד של המנוע, אבל למות מזה לא נראה לי בכלל.

פורסם

אל תדאגו, יהיה בסדר :)

עכשיו כשהחשיך ולא יהיו לי נהגים בדרך שיצפרו אני יכול לקחת את האוטו למוסך ומחר על הבוקר כבר להגיע לשם ושיטפלו בזה.

לפי הערכתם (אני מניח שניסן חזזי ידע להגיד) כמה הדבר יכול להיות מסובך מבחינת עבודה ומחיר?

פורסם

צר לי חאכזב אותך אבל מחירים לרכבים כאלה אני לא יודע כי אני כמעט ולא נתקל בהם אנשים שיש להם רכבים כאלה בדרך כלל לא מתקרבים למוסך מורשה ובטח שלא למרכזי.

ולא הבנתי איפה במוסך טוענים ששמת סולר במקום נוזל קירור?

פורסם
במוסך אמרו שכנראה ששמתי יותר מדי שמן ומשהו לא טוב איתו או ששמתי סולר במקום בנזין אבל זה לא יכל לקרות.

ניצן תקרא טוב.

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...