Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בקרוב אני מחזיר את רכב הליסינג שלי בגלל שאני עוזב את העבודה ואני צריך לקנות רכב פרטי. יש לנו במשפחה רכב שני רנו מגאן 2006 מצויינת אבל היא לא כ"כ מתאימה לצרכים שלי. ולכן אני מחפש משהו קצת אחר.

אני צריך רכב לנהג בודד, סופר מיני, בקטגוריה של המאזדה 2, פיאסטה וכו'. התקציב שלי הוא לא מוגדר באופן ספציפי, אבל אני מעוניין ברכב מהקטגוריה שציינתי לא ישן יותר מ-2007. משהו כמו עד 75K. חשבתי לקנות רכב חדש לגמרי אבל ממש חבל לי על הירידת ערך של השנתיים הראשונות כך שאני אוותר.

הרכב צריך להיות בנוי לנסיעות ארוכות מאוד וצפוי לעשות באר שבע-קרית שמונה הלוך חזור לפחות שלוש פעמים בשבוע, ולכן הוא חייב להיות נוח ביותר, ללא פשרות, וכמובן גם חסכוני בדלק.

אני לא מעוניין בביצועים מיוחדים אבל אני בהחלט צריך רכב חזק, ובמילים אחרות, ממש לא מעניין אותי להיות הראשון ברמזור, אבל אני בהחלט רוצה רכב שלא מתבייש לצאת לעקיפות כשהוא ב-100 קמ"ש בעליות בגליל ושלא יתרשם יותר מדי מנסיעה רצופה של כל כביש 6 ב-140-150 קמ"ש. ועדיף גם כזה שנותן הספק גבוה בסל"ד נמוך, אבל זה סתם העדפה שלי לגבי תחושה מרכב.

ירידת ערך כן שיקול אבל פחות קריטי, יותר חשוב לי שיהיה טוב כשהוא אצלי אפילו אם אפסיד עליו. חשבתי גם על דיזל בגלל הנסועה, אבל מכיון שאני הולך להחזיק את הרכב כשנה אני לא בטוח שזה כ"כ משתלם. תקנו אותי אם אני טועה.

אם התקציב שלי לא רוולנטי לדרישות שלי אשמח אם תכוונו אותי יותר טוב כדי שאהיה ריאלי יותר בחיפושים שלי.

אודה להצעות.

פורסם

אתה מחפש רכב שיעשה בשנה הזו קרוב ל ל 80-100K אוי הגב הגב .

אני מניח כי דיזל אמור להיות יותר זול מבחינת הוצאות הדלק - אבל הממשלה יכולה מחר לשנות את כל המחירים.

בנוסף אתה רוצה רכב שישייט ב 140 - 150 ויהיה בעל תאוצה בעקיפה בעליות הגליל.

בהתחלה חשבתי להציע לך מרצדס של ...אגד :shock: אבל אין קו ישיר, והזמן, חבל על הזמן.

אם לא דיזל אז צריך לחפש אולי אחת עם טורבו

אני הולך על גרמניה אוהבת אוטובהאן או על צרפתיה בשביל הנוחות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש רכבים ספציפיים שיעשו את העבודה ולא רק ארץ מוצא ?

בעקרון מהניסיון שלי הצרפתיות יהיו נוחות יותר אבל עגלות יותר, והגרמניות בדיוק ההיפך, יותר חזקות אבל פחות נוחות.

יש למישהו המלצות קונקרטיות ?

התקציב גמיש, אם הוא לא ריאלי...

פורסם

הייתי מוותר על רכב קטן . כח+נוחות+ מהירויות גבוהות + חיסכון בצריכת דלק, אני לא מוצא שום דבר שיכול להתאים.

אוקטביה TDI, רצוי ידנית, תעמוד בעומס הנסיעות בצורה טובה.

היא גם חזקה וחיסכונית. גם אוטומטית חיסכונית. אבל היא יחסית יקרה לקניה ולדעתי לא הכי נוחה..

מכונית נוספת - מגאן DCI ידנית.

נוחה מאוד, חיסכונית ביותר, מתאימה לתקציב +שנתון.

אבל היא לא חזקה כמו אוקטביה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סופר מיני פחות מתאימה כי אין מה לעשות ובכביש המהיר יתרון לגודל בשיוטים.

כמובן שזה צריך להיות דיזל לנסיעות כאלה.

אני לא רואה שום דבר חוץ מVAGית TDI.

אוקטביה או ג'טה.

אולי לחפש רכב שהוסב על גז, או אפילו להסב לבד. זה יכול להיות כדאי.

פורסם

נניח ואלך על דיזל בכל זאת,

אני למדתי לפני לא מעט שנים נהיגה על רכב דיזל ואני זוכר שהרכב היה חזק אבל ממש לא הצטיין בתאוצות, האם הוא לא יעשה פאדיחות בעקיפות ?

אין קומקפטיות שיכולות לעמוד בדרישות האלו בתקציב שפוי ?

כל מה שראיתי עם דיזל מהשנים האלו בדגמים שציינתם זה מכוניות עם קילומטראז' בשמיים.

פורסם

אני אתן לך דוגמא ממה שאני מכיר לגבי הונדה ג'אז.

למה ג'אז? כי זה רכב חיסכוני מאוד (מתקרב לצריכה של הדיזלים), אמין, יחסית מרווח,

מושב הנהג בסדר מבחינת הנוחות (בניגוד למושבים אחוריים).

אבל ג'אז ב 150 קמ"ש -זה ממש מפחיד. הרכב קופץ, מתנדנד.

בקיצור, לא מומלץ. אני כבר לא מדבר שלא מומלץ לנסוע 150 קמ"ש בכביש 6 כי יש שם אכיפה , נכון לעכשיו - פירושו שפשוט יקחו לך את הרישיון. אבל מילא - זאת אחריות שלך.

אני לא מאמין שמגאן 2007 DCI כולן עם קילומטראז מטורף. אפשר למצוא עד 100 אלף, אם יש סבלנות.

אוקטביה TDI, שהיא לתקציב שלך יותר ישנה -יכול להיות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זו המלצתי חבל שהיא רק אוטומטית

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails.php?SubModelID=21432&Year=2007

יש ידנית אבל מנוע 80 כ"ס בלבד.

רוב הדרך באר שבע קרית שמונה הוא מישורי. יש עליות אבל לא רבות ועליה לכאן היא ירידה לשם.

לכן 130 כ"ס מהירות שיוט ונוחות הכריעו מבחינתי את הכף. כך בחשבון שאתה כמה שעות טובות כל יום על הכביש, גם מבחינת בטיחות היא טובה.

סופר מיני לנסועה כמו שלך אני לא בעד, מה עוד שאני לא מוצא משהו שיכול לענות על כל משאלותיך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

אפשר להגיד, שהרכב שהמלצת עליו קיים רק על דפי המחירון.

מגאן DCI עם 130 כ"ס - לא תמצא חייה כזאת במציאות, כי בתור החדשה היא היתה יקרה מדי .

הרוב המוחלט יהיו עם 90 כ"ס, ולדעתי המנוע הזה לא חלש (הסוסים בדיזל זמינים בסל"ד הרבה יותר נמוך מאשר בבנזין).

פורסם

נראה לי שאתה מגזים קצת לגבי הנסיעה במהירות בסופר מיני.

כרגע אני באופן זמני עם גטס 2007 מהעבודה (בד"כ עם פוקוס) ועשיתי את הנסיעה המדוברת כמה פעמים איתה.

רוב הדרך בכביש 6 עשיתי על 140 קמ"ש ולא הרגשתי לא בטוח או שהרכב לא יושב טוב על הכביש (וגטס לא ידועה באחיזת כביש או התנהגות כביש מוצלחות). אבל כן הרגשתי שאני טוחן אותה כי כל הדרך הייתי באיזור ה-4K סל"ד ובאפן כללי מרגישים שהרכב לא אמור לנסוע יותר מדי זמן במהירויות האלו. שלא לדבר על כמה מפחיד לצאת לעקיפה עם רכב כזה בכבישים המפותלים והצרים של הגליל העליון. ובכלל לא התחלתי לדבר על נוחות ועל כמויות הדלק שהיא שותה, אבל כרגע זה ליסינג אז לא ממש אכפת לי.

חשבתי על סופר מיני בשביל החיסכון, והדגשים האחרים הם דברים שהגעתי למסקנה שהם הכרחיים לי בגלל הניסיון עם מכוניות פחות מוצלחות לנסיעות כאלו כמו הגטס והפוקס, שגם היא די עגלתית וגם לא בנויה לשיוט ארוך ב-140 קמ"ש.

פורסם

מכוון שהדרישה של פותח השרשור (במקור), הינה לרכב קטן, + נסיעות ארוכות יחסית , אני הייתי ממליץ על סקודה פאביה אמביינט (דגם סטיישן) TDI. לדעתי - הרכב הנ"ל "יסחב אותך" מספיק טוב, וגם יהיה מספיק נוח + אפשרויות למטען. לדעתי זו האופציה היותר חדשה מבחינת המודל (2007), שאפשר להציע לך.

אישית, הייתי הולך יותר לכוון רכב נוח ומפנק יותר, (גם על חשבון שנת הייצור) - מה לעשות - לקילומטראז' גבוה ונסיעות ארוכות - דרוש רכב נוח (המלצתי - גולף TDI, המודל הכי מאוחר - 2004. הבעיה תהייה אולי למצוא אחת כזו שלא נסעה הרבה...)

.

alfa 156 2.5.

פורסם

רכב ישן יותר לא בא בחשבון. אני לא מעוניין לקחת (יותר מדי) סיכונים ודווקא בגלל שהרכב לשנה אני רוצה רכב שלא איקלע למצב שאני צריך להשקיע בו יותר מדי ליישור קו, שעד שאסיים איתו אני כבר אצטרך למכור אותו.

תא מטען בכלל לא פונקצייה ואם לא הייתי חושב על הקטע הבטיחותי הייתי קונה אפילו אופנוע אבל זה לא בא בחשבון.

כבר הבנתי שהתקציב שלי לא ריאלי והוא מתאים יותר לדרישות נמוכות יותר אז נצא מנקודת הנחה שאני מרחיב את התקציב ל-100K ואפילו טיפה יותר אם זה כבר יקנה לי רכב חדש לגמרי שכן מסוגל לעמוד בדרישות שלי.

האם זה כבר פותח לי אופציות אטרקטיביות יותר ? בשנתונים שהתייחסתי אליהם ?

שכחתי לציין בהתחלה עוד משהו, בעיקרון יש לי העדפה לאוטומט (ועדיף גם בקרת שיוט), אבל זה לא תנאי קריטי, במיוחד אם ישפיע בצורה ניכרת על צריכת הדלק.

ועוד משהו, עדיין לא ענו לי - דיזל מתאים לעקיפות בעליה ? הוא יהיה מסוגל לתת תאוצות כשהוא באיזור ה-90 קמ"ש ומעלה והוא בעליות ?

אני יודע שזה נשמע אולי קטנוני אבל אם יש משהו שמשגע אותי זה לנסוע בין צומת קדרים לצומת גולני כשאני תקוע מאחורי איזו מאזדה או טנדר של ערבי שלא עוברים את ה-90 קמ"ש כל הדרך ואני לא יכול לעקוף אותם בבטחה, וזה גורם לי להיות ממש לא רגוע בנהיגה.

פורסם

תראה אין פה קסמים.

בק"מ שציינת הדלק יטחן אותך דק דק. אני אפילו לא יודע כמה זה כלכלי בשבילך. אבל נניח שעברת את השלב הזה ובכל זאת אתה רוצה רכב למטרה הזאת. הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך זה רכב שישייט ב140-150 קמ"ש בכביש 6. או כזה שלא

תתקע אחרי טנדר בדרך לצומת גולני.

אתה מוזמן לקנות שברולט מאליבו 3000 סמ"ק V6. תאמין לי, בלחיצה קלילה אתה בולע כל עקיפה גם בעליות. את החשבון תשאיר בבקשה בתחנת הדלק הקרובה.

רד מהעץ (כחבר), אתה לא נוסע יותר בליסינג. אתה צריך רכב קטן, אמין מאד, ונוחות סבירה. תרד ל100 - 110 קמ"ש,

גם תשאיר את הרשיון אצלך, וגם צריכת הדלק תהיה סבירה יחסית. ומה יקרה אם לא תעקוף בקלילות בקדרים? על מה רוב עם ישראל נוסע? 1.4 - 1.6 אוט'. כולם נתקעים? יוצאים לעקיפה שאפשר ויש מספיק מרחק. כן אני התרגלתי שבפוקוס שלי יש לתכנן עקיפה טוב טוב, אותה עקיפה שנהג הבימר אפילו לא מסתכל עליה מרוב שהוא אוכל אותה מהר.

אתה רוצה שייטת אוטסטרדות במחיר ובעלויות אחזקה של מיני - לא כ"כ בר ביצוע.

נתנו פה הצעות טובות ומעניינות,אתה יכול לקנות יופי של רכבים סביב ה80 - 85 אש"ח.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מ'זתומרת אתה הולך לבזבז דלק בכל מקרה אז זה לא משנה ? הרי דווקא בגלל שאני הולך לטחון כ"כ קילומטראז' אפילו 15% חיסכון בצריכה יתורגם להמון המון כסף.

ואיך אתה מחליט ששיוט במהירות גבוהה לא צריך לעניין אותי ? אני הולך לנסוע כ"כ הרבה בכביש 6 ושפוט אי אפשר לנסוע שם על 100 קמ"ש ולא לאבד את השפיות. המינימום שם לנסיעה נורמלית הוא 130 קמ"ש.

אני צריך רכב שמסוגל לשייט מהר ומסוגל לעקוף - לא דרשתי שום דבר חריג. והתקציב כמו שאמרתי כבר גדול יותר כי הבנתי ש-75K לא ריאלי. התייחסתי לרכב קומפקטי כי די ברור שזה יכול לחסוך לי, בעקרון הייתי מעדיף רכב גדול יותר אבל חבל על הכסף כי אין צורך.

פורסם

עוד פעם - תקנה רכב מקבוצת פולקסוואגן עם אותיות TDI.

את אוקטביה\גולף אתה יכול למצוא אוטומטית.

את פביה -רק ידנית

בנוסף, תרכוש לך את המושב הכי טוב של "דר. גב".

אין משהו אחר שיתאים לרוב הדרישות (חוזק, חיסכון, אמינות).

• תוכן חדש...