Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלטתי סופית - מאזדה 2 DYNAMIC.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היא גם לא בזבזנית ממוצע 1 ל 12

הכל יחסי. אני למשל רגיל ל-1 ל-20 בסיוויק הייבריד, כך ש 1 ל 12 בשבילי זה לא ממש חיסכוני. אני גם רגיל לבידוד הרעשים של רכב גדול בהרבה. כך שברכב של אישתי אינני נהנה מהאופרות של הנדל כמו ברכבי הפרטי. אבל בתוך הרחבות הצרים של תל אביב הרכב הפרטי נהיה העונש. הקורה שתקוע באמצע השדה הראייה הלקוי ממלא, והיא מאוד מרגיזה ומפריעה בחניות, גם הגודל וכו. לאומת זאת מאזדה 2 בעיר זה ממש תענוג.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ד"א- האם ניתן להוסיף בתשלום משענת יד?

אפשר להוסיף ג'אנטים :wink:

אני עם המאזדה שלי כבר כשנה ו-8 חודשים, ועד היום לא היו תקלות והרכב לא ביקר במוסך (רק אחרי שנה - טיפול תקופתי).

אתה תהנה מהבחירה, הרכב מהנה לנהיגה כמו שכבר אמרתי לך בעבר. כל יום אני מבסוט ממנו מחדש :-P

באיזה צבע הבאת? אם אפור עכבר, תביא גם את הג'אנטים האפורים. בקרוב אצלי :wink:

מבחינת דלק, היא לא חסכונית, אבל גם לא בזבזנית כמו המאזדות האחרות (ה-3 וה-6). לאחרונה מדדתי ויצא לי 1 ל-11 בנהיגה נורמלית (לא של סבתא, אבל לא כל הזמן עם הרגל על הגז) בממוצע (עירוני ובינעירוני).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מנוע 1.5 הוא לא "מנוע קטן", הוא "המנוע שאני צריך"

בשבילי המנוע 1.33 של היאריס הוא מנוע קטן.

בשביל נסיעות של 10 ק"מ ביום, אין לי צורך להחזיק רכב עם מנוע 1.6, כבד יותר, גדול יותר, שלוקח יותר דלק ועולה יותר בביטוח.

עם מנוע 1.5 אני חושב שאהנה מאותה נוחות נהיגה וגם תהיה לי את האופציה לנסוע איתו לצפון \ דרום מבלי לסבול.

(מה שלא בטוח שאפשר לעשות עם מנוע 1.33, וממילא היאריס ירדה מהפרק כי הגרסא הידנית לגמרי לא מאובזרת, אז אין טעם להתווכח בנושא)

פורסם

קשקוש עולמי.

סתם לדוגמא ככה בתוך המשפחה: הרכב שלי בעל מנוע 1.8T ובעלים עם רגל כבדה על דוושת הגז וחיבה מוגזמת למזגן מראה צריכת דלק טובה יותר מאשר פורד פוקוס 1.6 אוטומט וצריכת דלק זהה לפולו 1.4 אוטומט.

סובארו B4 מנוע 2.0 מראה צריכת דלק זהה לטויוטה קורולה 1.6.

בקיצור: כל עניין לגופו. ובכל רכב הדבר שונה.

מה שאני רוצה לומר כאן: צריך לבצע שיקולים ענייניים. 1.5 או 1.6 זה לא שיקול ענייני.

רכב עם מנוע 1.6 לא בהכרח יהיה כבד יותר מרכב עם מנוע 1.5 ולא בהכרח ישלם יותר ביטוח שמושפע בעיקר מקריטריונים אחרים.

בלי קשר לכל הנ"ל, אני חושב שהבחירה שלך דיי טובה למרות שלדעתי המחיר גבוה מדי. במחיר הזה אפשר למשל לקנות פולו 1.6 בגרסא המאובזרת ביותר (או פולו 1.4 ולהשאר עם 10K עוד) או פאביה 1.6 בפחות כסף. 10 ק"מ ביום, לפחות תעשה אותם בסטייל...

(במקרה אחותי מחפשת רכב באותו תקציב אז אני מכיר את מחירי התכלס של היבואנים)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אחזור ואגיד- אין לי צורך ברכב גדול כמו ה SX4.

לא במנוע ולא במימדים הפיזים, אז על אחת כמה וכמה אין סיבה שאשלם עוד 10K.

פולו- מתישהו בסוף השנה תגיע הגירסא החדשה, ולכן אני לא מעוניין לרכוש את הנוכחית.

פאביה? אולי הרבה אנשים יגידו שאני לא יודע על מה אני מדבר, אבל לדעתי מאזדה נתפסת כמכונית יותר איכותית \ אמינה מסקודה.

פורסם

שלא תבין אותי לא נכון, לא דיברתי על ה SX4 (שבגרסת 5 הדלתות פשוט נראית ר-ע) אלא באופן כללי.

אני באופן אישי לא מחבב את תוצרת סוזוקי בכל מה שקשור למכוניות פרטיות: אני חושב שהרכבים שלהם מכוערים, פשוטים אפרוריים ומכוונים לבינוניות. אין בהם שום דבר שאין ברכב אחר שברוב המקרים יציע הרבה יותר.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
קשקוש עולמי.

סתם לדוגמא ככה בתוך המשפחה: הרכב שלי בעל מנוע 1.8T ובעלים עם רגל כבדה על דוושת הגז וחיבה מוגזמת למזגן מראה צריכת דלק טובה יותר מאשר פורד פוקוס 1.6 אוטומט וצריכת דלק זהה לפולו 1.4 אוטומט.

סובארו B4 מנוע 2.0 מראה צריכת דלק זהה לטויוטה קורולה 1.6.

בלי קשר לכל הנ"ל, אני חושב שהבחירה שלך דיי טובה למרות שלדעתי המחיר גבוה מדי. במחיר הזה אפשר למשל לקנות פולו 1.6 בגרסא המאובזרת ביותר (או פולו 1.4 ולהשאר עם 10K עוד) או פאביה 1.6 בפחות כסף. 10 ק"מ ביום, לפחות תעשה אותם בסטייל...

(במקרה אחותי מחפשת רכב באותו תקציב אז אני מכיר את מחירי התכלס של היבואנים)

תן הוכחות למה שאתה רושם. אני רוצה באמת לראות שאתה לוחץ על הרכב שלך כלכך הרבה והוא לא צורך כלל דלק (או שאתה טוען ההיפך ואומר שהפוקוס והפולו צורכות הרבה יחסית לקטגוריה שלהן?).

בקשר לסובארו, לא מניסיון אישי איתו, אבל מניסיון עם קורולה ומניסיון של חברים על הסובארו, קשה לי להאמין לכך.

דבר נוסף, איך בדיוק זה "סטייל" לנהוג על רכב כמו פאביה, שנראה כמו רכב של זקנים ולא מעורר בך טיפת אדרנלין בנסיעה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
תןדבר נוסף, איך בדיוק זה "סטייל" לנהוג על רכב כמו פאביה, שנראה כמו רכב של זקנים ולא מעורר בך טיפת אדרנלין בנסיעה?

גיא, אתה שוב נכנס לזה - כל אחד והטעם שלו.

ואשמח לשמוע מאיפה אתה בטוח שהיא אינה מעוררת טיפת אדרנלין בנהיגה/נסיעה?

הרי לא נהגת בה, בטח שלא נהיגה ספורטיבית/אגרסיבית ובטח שלא בכבישי נהיגה וכדומה.

הפביה אומנם לא מצטיינת במיוחד בתחום ההנאה מהנהיגה, אך היא בהחלט יודעת לעלות חיוכים (לא מעטים) כשמכירים את המגבלות שלה ויודעים איך לנהוג בה (אפילו בנהיגה ספורטיבית/אגרסיבית בנס הרים או סתם ג'ימקאנה בערד).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תן הוכחות למה שאתה רושם. אני רוצה באמת לראות שאתה לוחץ על הרכב שלך כלכך הרבה והוא לא צורך כלל דלק (או שאתה טוען ההיפך ואומר שהפוקוס והפולו צורכות הרבה יחסית לקטגוריה שלהן?).

בקשר לסובארו, לא מניסיון אישי איתו, אבל מניסיון עם קורולה ומניסיון של חברים על הסובארו, קשה לי להאמין לכך.

דבר נוסף, איך בדיוק זה "סטייל" לנהוג על רכב כמו פאביה, שנראה כמו רכב של זקנים ולא מעורר בך טיפת אדרנלין בנסיעה?

טוב נו, ברור שאתה **קצת** משוחד.

מאזדה 2 הוא רכב מאוד מוצלח לדעתי, אפשר לומר הרבה דברים לזכותו - אני לא חושב שסטייל זה אחד מהם.

יש לו בערך את אותו סטייל של כל רכב המוני כמו המזדה 3 למשל.

שמע, הGTI שלי עושה 1:9.5 במשולב או 1:12-1:13 בבינעירוני בלבד.

אם זאת לא נשמעת לך כמו צריכת דלק של 1.6 אוטומט רגיל אז כנראה שאתה לא מבין במספרים הללו. (דרך אגב, הפוקוס שנת 2008 מגרדת את ה1:8 במשולב שזה שערורייה)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...