Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבדיקה שעשיתי היא לפניי שהתקנתי את הסאן דאון 1200D .

השאלה היא מה יקרה שאני יתקין (יחליף את הקיים) את הסאן דאון 1200D ?

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

בכל מקרה,

חברים עד כמה שידוע לי לאחר חיפוש שעשיתי בזמן שלמדתי קצת לגבי התיכנון של מערכת החשמל ברכב,

תפקיד האלטרנטור הוא :

א. לספק חשמל לתיפקוד של הרכב בזמן עבודה.

ב. להטעין את המצבר.

תפקיד המצבר הוא:

א. לספק חשמל בזמן שהרכב אינו מונע (אלטרנטור לא מספק חשמל) לצורך הנעה ראשונית או צרכני משנה.

ב. לספק חשמל בזמן שהאלטרנטור אינו מספיק לענות על צרכי המערכת בשיגרה (פריקה רגעית).

מאחרי כל זה יש היגיון בריא ומאוד פשוט, וניתן לראות איך זה עובד באופן מעשי:

כאשר אנו נתקעים והמצבר מרוקן / שווק חיים... אנו "לוקחים" קבלים מרכב אחר.

מניעים את הרכב הנעה ראשונית ומאותו הרגע אנו לא זקוקים למצבר שלו או לאלטרנטור שלו...

האלטרנטור שלנו שמופעל מסיבובי המנוע מספק את החשמל הדרוש להפעלת מערכת ההצתה ושאר הצרכנים.

במידה והמצבר הלך לעולמו, ברגע שאנו נכבה את המנוע לא נוכל להניע אותו אך אם נקח קבלים או נניע בדירדור נכול לסוע שוב פעם.

מקווה ששפכתי קצת אור.

בנוסף לדעתי יש על כך תרד שלם בדביק של מדור " טכני טיפולים ואחזקה"

אם יש הערות אז בכיף

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אמנם אני לא ארנון ולא מרק אך אני אנסה להעמיד דברים על דיוקם ויסלחו לי אנשי האודיו שאני אומר את זה- כל פעם שאני רואה שרשורי אודיו שעוסקים בנושאי חשמל אני רואה שההבנה הבסיסית מועטה מאד וכך יוצא שאנשים עושים דברים שהם לא ממש מבינים ולא ממש נחוצים. אני מציע לכל אחד לפתח מעט את ההבנה בחשמל לטובת העיסוק באודיו. לדעתי זה הכרחי. עד כאן ההקדמה ומקווה שמי שזה רלוונטי בשבילו יצליח לקרוא את כל השרשור (לי אישית קשה עם הודעות ארוכות :-) ).

נתחיל בקבל כי זה נושא שמרגיז אותי באופן מיוחד- קבל לא צורך אנגיה ולכן לא מגדיל את צריכת הזרם ממערכת החשמל. למי שמעוניין בהסבר יותר מקצועי- העכבה של קבל (זה מונח מקביל להתנגדות בעולם ה-AC) היא בעלת אופי ריאקטיבי ברובה. במונחים מתמטיים זה אומר שיש לעכבת הקבל רכיב מדומה בלבד (לקבל מעשי יש גם רכיב ממשי, אם כי קטן מאד). על רכיב מדומה לא יכול להתפתח הספק אפקטיבי = קבל לא צורך אנרגיה. הסייג היחידי לאמירה זו היא שלקבלים גדולים יש זרם זליגה קטן, זהו זרם אמיתי כלפי האדמה. במקרה שבו עסקינן מדובר בזרמים זניחים לחלוטין וניתן להתייחס לקבל כרכיב שכמעט לא מבזבז אנרגיה.

ממה אם כן נוצר הבלבול- כאשר קבל פרוק ואתם מחברים אותו למקור מתח הוא יצרוך זרם אדיר, אשר ילך ויקטן עד לאפס כאשר הקבל מתמלא. גם כאן אל תטעו- הקבל לא מבזבז הספק, אלא רק אוגר אנרגיה. כאשר לא לוקחים עובדה זו בחשבון נוצרות בעיות קשות כאשר מנתקים ומחברים את המצבר. ישנם קבלים "חכמים" שמגיעים עם מגעל אלקטרוני שתפקידו למנוע את זה. מעגל זה נקרא Soft Start. נעבור לנושא האלטרנטור, צרכני ומספקי הזרם ואח"כ אני אומר את דעתי בנושא קבל למערכות אודיו-

כאשר יש לך ברכב אלטרנטור אשר בתפוקתו המירבית יכול לספר X אמפרים ומצד שני צרכנים אשר צריכתם הכללית היא X+Y מה שקורה הוא שהאלטרנטור יספק את המירב שהוא יכול (שזה נתון משתנה בהתאם לסל"ד וטמפ' סביבה) ואת השאר- Y יספק המצבר. אני יודע שאצל רבים מאנשי האודיו זה המצב אך דעו לכם שמבחינה חשמלית/הנדסית מדובר במשהו שאיננו מומללץ והוא בוודאות מקצר את חיי האלטרנטור. מה גם שבתצורה כזו אתם כמובן שלא יכולים להפעיל את המערכות בכל הזמן שהרכב נוסע כיוון שאז המצבר לא יטען כלל ובמהרה ימות. זהו הפתרון הזול והפשוט ביותר כדי לספק למערכות זוללות האנרגיה האלו את הזרם שלהן.

מה הפתרונות?

נתחיל בזה שאם רוצים שהמערכות יפעלו כל הזמן אין מנוס למהחליף אלטרנטור לכזה שיכול (+רזרבה) לספק את כל צריכת הזרם של המערכות + הרכב. בתצורה כזו יש לכם מכשיר (האלטרנטור) שיודע לקחת יותר דלק ולהפוך את האנרגיה שבו ליותר אנרגיה חשמלית. כמובן שגם עם זה יש בעיות כגון יותר עומס על המנוע, בעיית מקום בתא המנוע וכו'.

פתרון אחר הוא להמשיך לבנות על זה שהמערכות לא פועלות כל הזמן אבל לעשות את זה בצורה שלא תפגע באלטרנטור ובמצבר ההתנעה (להזכירכם- מצבר התנעה מיועד להיפרק רק עד 85-90% מטעינתו המלאה ולא יותר. מעבר לזה נגרם לו נזק מתמשך). הפתרון אומר לשים מצבר (רצוי פריקה עמוקה, אבל זה תלוי בכמה זמן אתם רוצים שהמערכת תפעל) בחלקו האחורי של הרכב- קרוב לצרכני הזרם העיקריים. בעצם ליצור מערכת אספקת זרם אוטונומית בחלקו האחורי של הרכב. כך גם אין הפסדים גדולים על החוטים, לא צריך חוטים עבים מידיי ולא צריך קבלים. אלא מה- את המצבר הזה מישהו צריך לטעון נכון? יפה. המערכת הזו תחובר למצבר ההתנעה (הרגיל) של הרכב אבל לא באופן ישיר- אלא ע"י אלמנט אלקטורני חכם שיודע להגביל את הזרם וכך לא תשחטו את האלטרנטור או את מצבר ההתנעה. אני יודע שיש קופסאות בקרה כאלו, נדמה לי שדני זומרשטיין הזכיר את זה פעם. בכל אופן אינני יודע את שמן המסחרי בהקשרי עולם האודיו.

פתרון אחר פשוט יותר הוא לחבר את החלק האחורי לקדמי בעזרת חוטים דקים יחסית, כך החוטים הם אלו שיגבילו את הזרם האדיר ויצרו מצב שכאשר יש דרישה לזרם גבוה היא תסופק ע"י המצבר האחורי.

מילה אחרונה לגבי הארקות- אותו טיפול שאתם עושים לחוט הפלוס יש לבצע לחוט המינוס, אל תסתמכו על החיבורים המקוריים בשסי. אתם לא יודעים מהם, לא יודעים היכן הם ולא יכולים לבנות עליהם. מה גם שכאשר אתם מריצים שני חוטים צמודים הם מבטלים קצת את השדה המגנטי שיוצר הזרם בהם. כידוע שדה מגנטי חזק לא נחשב בריא במיוחד. לכן אם הרצתם שני חוטים תצמידו אותם לכל האורך בעזרת אזיקונים.

אם מישהו רוצה להתייחס או שדרושות הבהרות אתם מוזמנים לכתוב.

פורסם

אביב שלום,

פנטסטי! הסבר יפהיפה סה"כ - אני חייב להודות שקצת איבדתי אותך בקשר לקבל אבל זה לא מחדש לי שהוא לא בדיוק מוסיף למערכת האודיו והוא לא ממש שחקן בעל חשיבות רבה.

הבנתי שגם האלטרנטור מייצר חשמל - אבל החשמל שהאלטרנטור מייצר עד כמה שידוע לי הוא לא בעל מתח מיוצב ולכן חייב לעבור דרך המצברים שעושים בעצם ייצוב מתח כחלק מאופן העבודה הטבעי שלהם.

לגבי חיבור בין שני מצברים בעזרת חיווט דק "יחסית" - איך אני נמנע מסכנה של שריפה? מה החוקים? מה הקריטריונים - אל תשכח שהמרחק בין שני המצברים יכול לנוע בין 3 ל 4 מטרים ברוב המקרים - זה לא מעט.

לגבי משיכת כבל מינוס ראשי לאורך כל הרכב - זה גם ידוע ולמען האמת כבר הספקתי לשכוח את זה כשכתבתי את הת'רד לטיפול בבעיות אלטרנטור - אכן, כל מילה נכונה.

האם המערכות שלנו באמת צורכות את הזרמים המדוברים? אני לא בטוח בקשר לזה.

אני יודע שמגבר הגדול שלי יש שני פיוזים של 30 או 40 אמפר, אני בספק אם הם בכלל צורכים חצי מזה.

עד כמה לדעתך אמורים להיות הנתונים האמיתיים של צריכת זרם של צרכנים כמו מגברים לאודיו לרכב לעומת הצהרות היצרן שלהן?

אני רוצה לדעת אם יש כאן חברי פורום שאי פעם עשו בדיקה של צריכת זרם של המערכת שלהם ועד כמה היא היתה קרובה לערכי המקסימום של הפיוזים או הפיוזים של החיווט הראשי של המערכת?

תודה - נהדר לפתח כזה ת'רד וכיף ללמוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

1. ייצוב המתח נעשה על-ידי ווסת מתח (מייצב מתח) שהינו חלק אינטגרלי מהאלטרנטור

2. האלטרנטור שהינו למעשה מקור אנרגיה ברכב ובתיכנון נכון של מערכת החשמל הוא מספק את כול צריכת האנרגיה של הצרכנים ברכב כולל המצבר כאשר הוא פרוק.

בשרטוט המצורף ניתן לראות שהמצבר וגם העומסים ברכב מחוברים במקביל לאלטרנטור כלומר, התפקיד של האלטרנטור לספק את צריכת האנרגיה של כול הצרכנים ברכב וגם של המצבר כשזה נפרק.

כאשר מנוע הרכב דומם ואנו מדליקים צרכנים כגון: אורות,מערכת שמע אנו גורמים לפריקת המצבר, לאחר ההתנעה המצבר הינו למעשה עומס על האלטרנטור מכיוון שעכשיו נוסף צרכן נוסף למערכת בנוסף לצרכנים הקבועים כגון: מערכת ההצתה,משאבת דלק ועוד...זו אחת הסיבות שאסור להטעין מצבר פרוק מתחת ל-11.7 וולט בעזרת האלטרנטור מכיוון שצריכת הזרם של המצבר תהייה גבוהה ועלולה להגיע לערכים שהאלטרנטור לא מתוכנן לעבוד בהם לאורך זמן.

3. לאחר שמתח הקטבים של המצבר הגיע לערך של 12.7 וולט למעשה המצבר כמעט ולא צורך אנרגיה מהאלטרנטור ולכן במקרה כזה הוא משמש גם כקבל גדול שנותן מענה לצרכנים כמו מערכות שמע ברגעים של צריכת זרם גבוהה.

4. ברכבים רבים אסור לדוגמא להפעיל את מפוח המזגן על מהירות מקסימלית כאשר המנוע עובד בסל"ד סרק מכיוון שרוב האלטרנטורים לא מסוגלים לספק את צריכת הזרם של צרכנים כבדים בסל"ד סרק לכן במקרה כזה המצבר עלול לא להטען דבר שמקצר את חיי המצבר.

CHARGING SYSTEM-BMW-VW-SUBARU_Page_46.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
היום רציתי להתקין את המונו סאן דאון 1200D ,אבל אחרי שבדקתי את

הטעינה ראיתי בעיה :?

הפעלתי את המערכת בווליום גבוה (הווליום שאני שומע) כאשר בנתיים מחובר לי

סאב אססין "10 על מגבר אוריון 3002 מגושר שמוציא 300 WRMS ב-4 אום , ומדדתי

את הטעינה בעזרת וולטמטר שהראה 13V ואפילו 12.8V :?

אם עכשיו המצב הוא כזה ,אז מה יקרה לאחר שאני יחליף את הסאב לארסנל "12

ואת המגבר לסאן דאון 1200D שיספק 600 WRMS ב-2 אום ?

מה הפיתרון הזול ביותר לבעיה הזאת ?

עופר.י

מה הפיתרון לבעיה שלי ?

עופר.י

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

שלום,

אנא ציין את תפוקת האלטרנטור המותקן ברכב שברשותך.

במידה ואינך יודע אנא ציין את נפח המנוע ושנת הייצור ואני אבדוק עבורך.

בכול מקרה הפיתרון המקצועי הוא לבדוק את צריכת הזרם של כול הצרכנים המופעלים בסל"ד סרק וגם בסל"ד של 1500-2000 סיבובים לדקה ולחשב את תפוקת האלטרנטור הנדרשת בכדי לשמור על מתח מוצא של 14.0 גם בסל"ד סרק בכדי למנוע התרוקנות המצבר וגם בכדי שתוכל להפעיל את מערכת השמע כנעט עד קצה היכולת שלה בסל"ד נמוך.

רוב האלטרנטורים הסטנדרטיים מסוגלים לספק זרם של עד 20-30 אמפר בסל"ד סרק מבלי שמתח המוצא של האלטרנטור יפול מתחת ל-13.5 וולט.

אין לי בעייה לעזור לך לחשב את תפוקת האלטרנטור הנדרשת.

פורסם

הרכב שלי הוא מאזדה 626 מודל 2000 עם מנועה 2000 ס"מק .

המתח של 12.8 וולט ,הוא בסרק בזמן שהאורות דרך דולקים והסאב דופק.

עופר.י

פורסם

או קיי - זה דבר שמסביר הרבה דברים וסוף סוף זו התקדמות אמיתית בפורום אודיו בנוגע לאלטרנטור ומצבר.

אני אספק לך את הנתונים על הרכב הפרטי שלי מרק

טויוטה קורולה GLI שנת 96 אלטרנטור מקורי.

צרכני המערכת הם סאב 12 אינטש שיושב על מגבר שמספק לו 200 וואט RMS ב4 אוהם.

מגברון קטן של סוני שמוציא מקסימום הספק של 40 וואט RMS.

ומגבר של קיקר שמוציא 500 וואט RMS אבל סביר להניח שהוא מוציא יותר לכוון ה700 וואט...

הכבל מתח הראשי הוא בעובי של 4 גייג' עם פיוז ראשי של 40 אמפר ומעולם, מעולם לא נשרף לי הפיוז הזה ואני כן שומע בווליום שמספק לחץ דציבלי בין 110 ל120 RMS כשאני נוסע ברכב הזה.

מה שעשיתי בכדי לקבל חיווי על הטעינה הוא הרכבה של מד מתח (וולט-מטר) דיגיטלי ובאמת אני רואה שבזמן נסיעה (לא סיבובי סרק) אני נע בין 13.5 ל14.4 ובדרך כלל זה על 13.8

בסיבובי סרק זה יכול לרדת מ13.8 עד 12.8 וגם יצא לי לראות פעם 12.3 אבל בדרך כלל מתחת ל12.8 אני לא יורד גם בסיבובי סרק.

בבוקר כאשר אני לא מתניע את המצבר במשך כמה ימים אני לפעמים רואה 12 עגול והמצבר כבר בשנה השלישית שלו לפחות...

עד כמה שידוע לי מצבר מת זה מצבר שנופל עד ה10.2 - מתחת לזה עד כמה שידוע לי הוא כבר לא נטען ולא מסוגל להתניע - האם הערכים האלה נכונים?

מה בכלל אתה חושב על מה שתיארתי?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי אדי ועופר,

אני אנסה לענות על השאלות בשיטת הסלמי :-) כול יום שאלה אחרת.

מצבר (בדיקה מקצועית)

מצבר חומצת עופרת נחשב למת או במונחים של החשמלאים 'לא מחזיק טעינה' רק לאחר בדיקה בעזרת עומס חיצוני שצורך זרם גבוה לזמן קצר של כ-15 שניות (תלוי בתקן), בזמן הבדיקה מנטרים את מתח המצבר במידה ומתח המצבר יורד מתחת לערך מסויים התלוי בקיבולת המצבר או ליתר דיוק כושר ההתנעה בקור CCA ניתן להסיק מסקנות.

לפני הבדיקה חושב להטעין את המצבר למתח נומינלי של 12.4-12.7 וולט אחרת הבדיקה לא שווה הרבה.

הוספתי טבלה עם תרגום לעברית (הערכים לפי תקן DIN)

בדיקה ביתית

בדיקה זו היא לשם ההערכה של מידת הטעינה של המצבר (SOC) ויכולה גם לתת תמונה האם המצבר תקין או בשפת החשמלאים מחזיק טעינה.

1. לפני הבדיקה חשוב שהמצבר לא היה תחת טעינה/פריקה למשך זמן של שעתיים לפחות בכדי לקבל תמונה מדוייקת.

2. חובה לנתק את כבל המינוס מהמצבר ולחבר מד מתח דיגטלי בלבד לשם קריאת מתח הקטבים של המצבר.

מתח של 12.7 וולט = מצבר טעון ב-100 אחוז

מתח של 12.35 וולט = מצבר טעון ב-50 אחוז

מתח של 12.2 וולט = מצבר טעון ב-50 אחוז (במתח זה עלולים להופיעה קשיים בהתנעה של הרכב בתלות במפל המתח בכבלים והזרם הנצרך על-ידי הסטרטר והתנגדות המנוע לסיבוב)

מתח של 11.70 וולט - מצבר פרוק לחלוטין 0 אחוז טעינה

הסקת מסקנות

נניח שבבדיקה זו התקבל מתח קטבים של 12.2 וולט ולאחר נסיעה או הטענת המצבר בעזרת מטען חיצוני אנו חוזרים על הבדיקה ושוב פעם אנו מקבלים מתח הדקים נמוך אפשר להסיק שהמצבר 'חלש' או לא מחזיק טעינה בגלל בלאי טבעי.

כמובן קשיים בהתנעה וכמה שנים המצבר בשימוש ניתן ממידע זה להסיק מסקנות לגבי מצב המצבר.

מערכת טעינה תקינה השומרת על מצבר טעון ב-100 אחוז באופן קבוע יתרמו להארכת חיי המצבר.

* כמובן יש בדיקות נוספות כגון בדיקת המשקל הסגולי או המסה היחסית של האלקטרוליט במצבר או בדיקת התנגדות בעזרת ציוד מודרני (בפעם הבאה נדבר על זה)

לאדי,

הבדיקה בעזרת מד-מתח כאשר המצבר מחובר למערכת החשמל ברכב לא מדוייקת וייתכן מאוד שמתח הקטבים של המצבר לא 12.0 וולט אלא 12.4 וולט ויותר.

כאשר מצבר מחובר למערכת החשמל ברכב המצבר נחשב מקוטב גם אם צריכת הזרם היא 10 מיליאמפר המתח יירד מ-12.7 וולט ל-12.4 וולט (מבדיקות שערכתי בפרוייקט בקישור המצורף).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

נסה לבצע את הבדיקה הזו לאחר שאתה מנתק את כבל המינוס וכאשר המצבר לא היה בטעינה/פריקה (עדיף בבוקר)

222.jpg

בדיקה תחת עומס.jpg

פורסם

מרק :-D

כרגע אני לא חפץ בניתוק של המינוס של המצבר - לא רוצה לאפס הגדרות אם אני לא צריך באמת.

אבל אני גם אאמץ את שיטת הסלאמי כרגע :-P

ואם אני אשיב לך כרגע זה רק יהיה "תודה" בגלל שאין לי כרגע זמן לעבור על הת'רד של הבדיקה - אבל, אני אעבור עליו ורק אז אחזור אם שאלות נוספות אם יהיו.

אני לא אומר שום דבר, לא מאיר שום דבר ולא שואל שום דבר וגם לא מותח שום ביקורת או דעה על משהו שכתבת עד שלא קראתי אותו ועד שאני לא בטוח שהבנתי ברמה מספקת שאני יכול להפיק ממנה שאלות או מסקנות...

Pioneer TS-X150

פורסם

קראתי את מה שכתבת וזה ממש פרוייקט יפהיפה, נהניתי לקרוא ויכול להיות שאני אנסה להרכיב לי אחד כזה רק בשביל הכיף.

את סימן טוב ואת כל שדרות הר ציון אני מכיר היטב.

בעצמי כתבתי כאן ת'רד שמסביר איך לרכוש גשרי נגדים בעלי 14 או 16 רגליים של בקמן בשביל קרוסים אקטיביים של אודיו קונטרול.

אהבתי לקרוא את זה וזה הוסיף לי הרבה מידע.

לפחות עכשיו גם אני יודע יותר טוב איך להתייחס למד מתח שהתקנתי ברכב, במקום לדים אני פשוט יודע מאיזה ערכים להזהר - לשמחתי, אני עדיין בתחום הירוק :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם
מרק :-D

כרגע אני לא חפץ בניתוק של המינוס של המצבר - לא רוצה לאפס הגדרות אם אני לא צריך באמת.

היי,

על איזה הגדרות אתה מדבר ? מה פיספסתי ?

• תוכן חדש...