Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגדרות של הרדיו דיסק, זכרונות, תחנות רדיו, קרוס אובר פנימי, טיים קורקשן וכו'

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. אני לא מדבר על הרכב חברה אלא על הפרטי....

ממש מעניין אותי הרכב ליסינג :-D

חוץ מזה, כמו ששמעת, המערכת בו מאוד עדינה - לא מודאג :-D

ב. אשתי... :-(

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה המתח התקין שצריך להיות במצב סרק (מנוע פועל) בזמן שהמערכת פועלת בעוצמה גבוה ?

במצב כזה ,מתח של 12.8 וולט הוא תקין ?

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

עופר שלום,

מערכת החשמל ברוב הרכבים הפרטים מתוכננת לספק בסל"ד סרק זרם לצרכנים הבסיסים וגם להטעין את המצבר ולשמור על מתח מוצא של 13.6-14 וולט

צרכנים בסיסים (דוגמא לשם המחשה)

מערכת ההצתה

מערכת נהול מנוע

משאבת דלק

מערכת הזרקת דלק

ועוד מספר צרכנים 'קלים'

סה"כ הזרם שנצרך על-ידי הצרכנים הבסיסים הינו בסביבות 10-25 אמפר (תלוי בסוג הרכב)

בתיכנון נכון נהוג להכפיל במקדם של 1.3 כלומר צריכת הזרם בסל"ד סרק היא בסביבות 33 אמפר ולכן רוב האלטרנטורים מסוגלים לספק זרם של 20-40 אמפר בסל"ד סרק.

מנסיוני רוב האלטרנטורים מספקים זרם יותר נמוך מזה הנקוב על גבי האלטרנטור בגלל תיכנון התמסורת כלומר יחס ההעברה בין הפולי של המנוע לזה של האלטרנטור.

האלטרנטור המותקן ברכב שברשותך מאזדה 626 מסוגל לספק זרם של 80 אמפר בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה ואני מעריך שבסל"ד סרק כ-20-40 אמפר.

המערכת המותקנת (המונו סאן דאון 1200D) ברכב שלך צורכת בשיא כ-20 אמפר נוסיף לזה את צריכת הזרם הבסיסית בסל"ד סרק שהינו 20-25 אמפר נגיע לצריכה של 40-45 אמפר שזה מעבר למה שהאלטרנטור ברכב שלך מסוגל לספק ולכן המתח יורד לערך מאוד נמוך ובמהרה המצבר שלך יתרוקן או/גם אורך החיים שלו ייתקצר במיוחד אם הנסיעות שלך קצרות ורובן בעיר.

כרגע המצב אצלך לא תקין בכלל ! המצבר לא נטען בסל"ד סרק.

בדוק את המתח על-פני המצבר כאשר הרכב מונע ובסל"ד של 2000 סיבובים לדקה כאשר המזגן+אורות גבוהים+מערכת שמע עובדים וחזור בבקשה לדווח.

בשלב הבא ננסה להמליץ על שדרוג מומלץ בלי שליפות :-)

בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה התפוקה של האלטרנטור ברכב שלך היא מקסימלית וגם הנצילות שלו יותר גבוהה

בסל"ד סרק המתח צריך להיות בין 13.6-14.5 וולט ללא הפעלת צרכנים כבדים, במידה ואתה מפעיל את מערכת השמע בעוצמה בינונית כפי שציינת והמתח נופל ל-12.8 וולט המצב בכי רע.

בל נשכח שבימים חמים אלה אנו מפעילים מזגן+אורות+מערכת שמע בסיסית הצורכת כ-1-4 אמפר ובהרבה רכבים בלי שמע 'כבדה' המתח נופל מתחת ל-13 וולט.

דר אגב רוב ייצרני הרכבים וגם ייצרני אלטרנטורים מקוריים לא מספקים את הקשר בין הסל"ד לתפוקת האלטרנטור (זרם) בכול טווח הסל"ד לכן קשה לתת תשובה מדוייקת וכול המידע שרשמתי הינו ההערכה בלבד על סמך מדידות שביצעתי ברכבים שונים.

לשם בחירת תפוקת האלטרנטור בצורה מיטבית ייצרני הרכב משתמשים בתוכנות מתקדמות המסוגלות לדמה את כול הפרמטרים של מערכת החשמל כולל סגנון הנסיעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק-תודה על ההסברים המלומדים!חסכת לי הרשמה לקורס הנדסת חשמל...:wink:

לאדי וכל השאר-לי יש בית פיוז אלקטרוני עם תצוגה דו מימדית שמראה מתח ואמפר.כמו שמרק ציין ,במצב סלד ללא כל מאמץ התצוגה אכן מראה טעינה של 13.7-14.4.במצב של מזגן ואורות גבוהים ומערכת עובדת-הנתונים קצת יורדים אבל המדהים הוא שהתצוגה מראה על משיכת אמפר של המגבר בסביבות ה-8 ועד כ17 אמפר-תלוי בווליום ובמוסיקה ובבאסים שהסאב מנגן.

לידיעה ככללית-ברשותי רנו מגאן 1600 מודל 2007 ואם אינני טועה המצבר הוא 60 אמפר כשהאלטרנטור מספק 120 אמפר.שאלתי מוסכניק למה אלטרנטור חזק יחסית ונעניתי שהוא בא לענות לכל צרכני האנרגיה הרבים שמורכבים ברכב כגון אביזרי הבטיחות הרבים שבה.

אדי-אם אגיע למפגש -הזכר לי בבקשה להראות לך את התצוגה האלקטרונית המדוברת.

תודה

פורסם

*** תוכן ההודעה צונזר . הנהלת הפורום לא רואה בעין יפה בחורות שבוחרות להישתמט מצה"ל לטובת הקריירה האישית שלהם ***

:yum:

Pioneer TS-X150

פורסם
מרק-תודה על ההסברים המלומדים!חסכת לי הרשמה לקורס הנדסת חשמל...:wink:

לאדי וכל השאר-לי יש בית פיוז אלקטרוני עם תצוגה דו מימדית שמראה מתח ואמפר.כמו שמרק ציין ,במצב סלד ללא כל מאמץ התצוגה אכן מראה טעינה של 13.7-14.4.במצב של מזגן ואורות גבוהים ומערכת עובדת-הנתונים קצת יורדים אבל המדהים הוא שהתצוגה מראה על משיכת אמפר של המגבר בסביבות ה-8 ועד כ17 אמפר-תלוי בווליום ובמוסיקה ובבאסים שהסאב מנגן.

לידיעה ככללית-ברשותי רנו מגאן 1600 מודל 2007 ואם אינני טועה המצבר הוא 60 אמפר כשהאלטרנטור מספק 120 אמפר.שאלתי מוסכניק למה אלטרנטור חזק יחסית ונעניתי שהוא בא לענות לכל צרכני האנרגיה הרבים שמורכבים ברכב כגון אביזרי הבטיחות הרבים שבה.

אדי-אם אגיע למפגש -הזכר לי בבקשה להראות לך את התצוגה האלקטרונית המדוברת.

תודה

שלום רב,

בהרבה רכבים מודרנים כמו בגולף דור 5 קיים 'מחשב ניהול צריכת חשמל' שאחד מתפקדיו הרבים היא לזהות צריכת זרם גבוהה בסל"ד סרק או ירידה במתח המוצא של האלטרנטור ולעלות את סל"ד הסרק מ-630 סיבובים לדקה ל-900 סיבובים לדקה מה שמעלה את מהירות הסיבוב של האלטרנטור וגם את הזרם שהוא מסוגל לספק לשם שמירה על מצבר טעון.

ייתכן שגם ברכב שלך קיימת מערכת דומה או אפילו יותר מתוחכמת כגון אלטרנטור עם ווסת מתח מפוקד על ידי מחשב הרכב.

דרך אגב איזה בית פיוז עם תצוגה מותקן אצלך ? יש לך לינק לדף הנתונים ?

פורסם

מרק ,דבר ראשון תודה רבה לך על ההסבר המושקע והמפורט :-D

המדידה שביצעתי היא לפני שהתקנתי את המגבר סאן דאון 1200D ,באותו הזמן

הסאב היה מוגבר ע"י אוריון 3002 2 ערוצים מגושרים שסיפקו 300 WRMS ב-4 אום.

המתח 12.8V נימדד בסרק בזמן שהאורות והמזגן פעלו יחד עם המערכת בעוצמה גבוהה

ובזמן שהסאב עבד קשה :-)

אבל בסרק ללא הפעלת אורות ,מזגן או מערכת ,המתח היה 14.3V .

הפחד שלי הוא אחרי שאני יחבר (היום חיברתי ומחר יופעל) את הסאן דאון 1200D ב-2 אום

שיספק 600 WRMS .

וזה בנוסף לסאן דאון 2 ערוצים של 100 WRMS לערוץ (שהיה מותקן מיקודם) .

האם אז המתח עלול לרדת יותר נמוך מעכשיו ?

עופר.י

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

ברור מעל לכול ספק שהאלטרנטור לא יוכל לספק את הזרם הדרוש בסל"ד סרק לכן המתח יפול עוד יותר לאחר חיבור האלמנטים החדשים.

אכן המתח עלול לרדת מתחת ל-12.7 וולט וברכבים מודרנים זה עלול לשגע את המערכות האלקטרוניות כאשר המתח יורד מתחת ל-11.7 וולט.

לאחר שתניע את הרכב תמתין שהוא יגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס והמאוורר יכנס לעבודה (עומס של כ-10 אמפר) תפעיל את הצרכנים הרגילים בקייץ קרי, מזגן+אורות ולאחר מכן תפעיל את המערכת ובדוק באיזה עוצמת שמע המתח נופל מתחת ל-13.6 וולט.

לפי דעתי אין מנוס משדרוג מערכת החשמל ברכב או פשוט לוותר על שמיעה בווליום גבוה.

בהצלחה,

פורסם

להנהלה - אם הבחורה הזאת היתה עומדת מולכם לא היה איכפת לכם אם היא השתמטה מאלקטרז :-D

בדקתי היום את נושא המצבר - אמנם נכון, ללא ניתוק כבל המינוס, נראה שהוא עדיין תקין אבל הוא על הגבול... בכל זאת הוא כבר בשנה הרביעית שלו - נראה לי שזו ההוצאה הבאה על הרכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

מרק

אין מצב שאני יוותר על וולים גבוה :-D

האם החלפת האלטרנתור יפתור לי את הבעיה ?

לאיזה אלטרנטור להחליף ?

לא תהיה לי בעיה עם מחשב הרכב בגלל האלטרנטור המשופר ?

עופר.י

• תוכן חדש...