Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שמי נטע ואני מתמחה במשפטים, אני אוספת מידע לגבי תקלה סדרתית במנועי טויוטה שמחייבת את החלפתם, על מנת לבדוק אופציה לפנות לטויוטה בצורה מאורגנת.

אשמח לקבל כל מידע בדבר מקרים בהם הושבתו מנועים ברכבים אלה (או סבלו מנזקים כבדים), וטויוטה סירבה לשאת בעלויות התיקון.

תודה,

נטע [email protected]

פורסם

דורקי, אני אישית וגם אתה כנראה רק שמעת או קראת בפורום שטויוטה החליפה מנועים על חשבונה, אני משער שייתכן מספר בודד של מקרים שטויוטה החליפה מנועים על חשבונה אבל זו רק השערה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אשמח לדעת על סמך מה אתה משער זאת?

וחוץ מזה, אשמח לשמוע על מקרים נוספים (אלו שכן טויוטה החליפה להם על חשבונה ואלו שלא) מלבד אלו שכבר דנו בהם בפורום.

תודה,

נטע

פורסם
דורקי, אני אישית וגם אתה כנראה רק שמעת או קראת בפורום שטויוטה החליפה מנועים על חשבונה, אני משער שייתכן מספר בודד של מקרים שטויוטה החליפה מנועים על חשבונה אבל זו רק השערה.

ראשית - לא אתה ולא אני, לא יודעים כמה קורולות עלו על הכביש בשנים הרלוונטיות, לכמה מהן הושבת המנוע וכמה מנועים הוחלפו ע"ח החברה.

שנית - האמירה שלי מבוססת על מידע שמסרו לי גורמים יודעי דבר בחברה. נכון שהמידע הוא בגדר שמועה, אבל הוא מבוסס למדי.

ושאלה לנטע - האם מטרת המידע שאת מבקשת הוא להתמודד עם תקלה דומה שברכבך, או שאת רוצה להגיש תביעה יצוגית כנגד 'יוניון מוטורס'?

פורסם
אשמח לדעת על סמך מה אתה משער זאת?

וחוץ מזה, אשמח לשמוע על מקרים נוספים (אלו שכן טויוטה החליפה להם על חשבונה ואלו שלא) מלבד אלו שכבר דנו בהם בפורום.

תודה,

נטע

במקרה כזה כנראה צריך לפנות לחוקר פרטי שיאסוף מידע על בעלי קורולות שלהם הוחלף מנוע חינם אין כסף.

לא נראה לי שהמוסכים יספקו מידע זה לכול דיכפין.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

ראשית, תודה על התגובות.

אשמח לקבל עוד תגובות על מקרים נוספים בהם מנועים של טויוטה שבקו חיים.

(אפשר גם במייל)

תודה, נטע

פורסם

נטע , כפי שוודאי הסבירו לך או נוכחת לדעת עד כה , יש יותר מסיבה אחת שמנוע יכול לשבוק חיים (ורבות מהסיבות הן באשמת הנהג! ולא המוסך או היצרן), מכיוון שאת בפורום רכב - אולי כדאי שתספרי מה קרה לרכבך כדי שאנשים יבינו אם הבעיה אצלך היא בכלל רלוונטית ופגם ביצור , או לא.

לדוגמא - אם היתה לך נזילת שמן ששמת לב (או לא) והלך מנוע - זו אשמתך.

אם לא היו מים ברדיאטור , הנורה נדלקה ולא עצרת והלך מנוע - זו אשמתך.

אם עשו לך לפני יומיים טיפול ולא שמו שמן - זו אשמת המוסך.

וכהנה וכהנה.

יש בעיות במנועים האלו , השאלה היא איזה בעיה יש במנוע שלך.

כי אין טעם לקפוץ באוויר ולצעוק "תקלה סידרתית - תביעה תביעה" אם זו לא אותה תקלה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני קניתי טויוטה RUN-X 2003 ונורת ה-CHECK ENGINE דלקה קבוע - בעיית ממיר- עדכנו לי את המחשב של המנוע ומאז התקלה לא חזרה. כמובן שאני שילמתי על העידכון עצמו בסביבות 2000 ש"ח כולל מעמ.

פורסם
כמובן שאני שילמתי על העידכון עצמו בסביבות 2000 ש"ח כולל מעמ.

שטויות , על עידכון לא משלמים סכום דמיוני כזה.

פורסם
אני קניתי טויוטה RUN-X 2003 ונורת ה-CHECK ENGINE דלקה קבוע - בעיית ממיר- עדכנו לי את המחשב של המנוע ומאז התקלה לא חזרה. כמובן שאני שילמתי על העידכון עצמו בסביבות 2000 ש"ח כולל מעמ.

הייתי שמח מאוד אם תוכל לצרף את החשבונית עם פירוט העבודה והחלקים שהוחלפו.

לא הגיוני ששילמת על עידכון תוכנה 2000 שקל.

פורסם

מה שמוזר לי בעניין התקלות ברכבי טויוטה שרוב ההודעות נכתבות על-ידי משתמשים חדשים ותוכן ההודעה זהה פחות או יותר והמידע לא הגיוני או מפוברק.

אחד רושם שהחליפו לו ממיר+מחשב חינם אין כסף - הוכחות לא ראיתי. השני רושם שעידכון תוכנה עולה 2000 שקלים.

השלישי רושם שהוחלף מנוע עקב בוצה במוסך שלא מגלים את שמו.

פורסם
המנוע ברכב הקורולה שלי הושבת וטויוטה מתנערת מאחריות ולכן אני שואלת.

השאלה היא .למה אין אחריות?האם טיפולים נעשו במוסך מורשה של טויוטה?:shock:

• תוכן חדש...