Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב שלי [306] נכשל בטסט השנתי.

הבדיקה נערכה במכון מבדק בהרצליה.

הלקויים הם:

-נזילה במשאבת בלם אחורי ימני (טענה גם לבלימה לקויה בגלל זה)

-נזילות מערכת היגוי.

-חופש מסרק הגה+נזילות.

-גומיות בציריות

-כיוון גלגלים קדמי

-מערכת היגוי-נזילות.

בנוסף עוד כמה דברים שוליים יותר:

-לוחית קדמית (תקינה לחלוטין, דרשתי לדעת מה לא תקין וענו לי(זה שפסל גם): "זה בסדר, אפשר לאשר את זה".

-מגבים

-פנס בלימה+חניית לילה.

מה פשר הפסילה על נזילות? קיים רכב משנת 94 שאין לו נזילות? (לא מדבר על משאבת הבלם).

המגבים תקינים לחלוטין והם הוחלפו על ידי לפני החורף.

כיוון שמעולם לא נכשלתי בטסט אשמח לדעת איך נהוג להתייחס לכל הריג'טים? מה כבר אפשר לעשות עם הנזילות?

אשמח ם לקבל המלצות למוסכים באזור רמת-השרון (והערכות מחיר גם יעזרו).

תודה רבה,

אמיר.

פורסם
קיים רכב משנת 94 שאין לו נזילות?

כן, קיים. רכב ששומרים אליו כמו שצריך אין לו נזילות. ואם יש אז מטפלים מיד.

נזילה ממשאבת בלם זה דבר רציני למדי.

מניח שכדי לעבור טסט, אין לך הרבה ברירה, אלא לסדר את הליקויים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הדברים האלה מצביעים על כך שאתה מטפל במוסך לא מקצועי ברכב שלך, או לא במוסך אחד כל הזמן.

גומיות זה בלאי טבעי ורצוי להחליף אותן כשמתגלים סדקים - כי ברגע שהן נקרעות אתה מחליף את כל החלק שעליו הן הגנו.

לגבי הטיפול:

נזילה במשאבת בלם אחורי ימני (טענה גם לבלימה לקויה בגלל זה) - משאבות בלם חדשות + נוזל בלמים.

-נזילות מערכת היגוי - צינורות הגה כוח כנראה דולפים - החלפה במשומש תקין או חדש, לפי העלות.

-חופש מסרק הגה+נזילות - חלק יקר, רצוי לשים משופץ תקין.

-גומיות בציריות - דבר פשוט, בסביבות 100 ש"ח לכל גומיה, אם גם הצד הפנימי קרוע או סדוק אפשר לשקול החלפה קומפלט לאחת משופצת (בסביבות 270 ש"ח)

-כיוון גלגלים קדמי - כיוון פרונט - 100 ש"ח

-

בנוסף עוד כמה דברים שוליים יותר:

-לוחית קדמית (תקינה לחלוטין, דרשתי לדעת מה לא תקין וענו לי(זה שפסל גם): "זה בסדר, אפשר לאשר את זה" - 50 ש"ח

-מגבים - 20-100 ש"ח.

-פנס בלימה+חניית לילה - 20 ש"ח.

בכל מקרה - אני יכול להמליץ לך על מוסך מורשה איכותי, אך הוא רחוק ממך.

פער המחירים בינו לבין מוסך מורשה בהרצליה יכול להיות תהומי, ובהחלט שווה את עלות הדלק.

מדובר במוסך י.ש מוסכי הגליל בחיפה, אני מטפל בו בסיטרואן קסארה.

מכיוון שלפניך טיפול די גדול, עלותו בהחלט עוברת את ה-2000 ש"ח (בהנחה ותשים חלקים נורמליים) - אני ממליץ על המוסך הנ"ל כדי שלא תידפק על טיפול יקר (מאוד) במוסך מורשה או על טיפול זול בחלקים גרועים שתיפול עליהם בטסט של שנה הבאה שוב פעם.

אתה יכול גם להתקשר אליהם ולבקש הצעת מחיר מפורטת לטיפול כדי לבדוק את הפרשי המחירים.

פורסם
כן, קיים. רכב ששומרים אליו כמו שצריך אין לו נזילות. ואם יש אז מטפלים מיד.

נזילה ממשאבת בלם זה דבר רציני למדי.

מניח שכדי לעבור טסט, אין לך הרבה ברירה, אלא לסדר את הליקויים.

קודם כל שיעור קצר בהבנת הנקרא:

קיים רכב משנת 94 שאין לו נזילות? (לא מדבר על משאבת הבלם).

אם כבר אתה מצטט אותי, תצטט כמו שצריך.

לא התייחסתי למשאבת בלם כשדיברתי על נזילות!

עכשיו לקצת עובדות- אל תלמד אותי על אחזקת רכב.

הרכב שלי מתוחזק בקפדנות יתרה על ידי ואין קשר בין תחזוקה שוטפת תקינה לנזילות שונות.

רכב ישן עם 260K מזיע! נזילות זה דבר שכיח (שוב, בלי להתייחס למערכת בלימה ששם זה לא מתקבל) והכוונה היא להזעות כי הרכב לא מטפטף טיפת שמן (ולא מאבד שמן!, אני לא מוסיף שמן והמפלס תקין).

את ההנחה שלך גם האחיין שלי היה יכול להגיד לי.

drsubaru, תודה על ההתייחסות, אני אשווה מחירים.

המוסכניק שמטפל לי ברכב בהחלט לא משביע את רצוני זה זמן מה ועכשיו אחרי שעברתי למרכז אני אחפש מוסך טוב יותר להמשך טיפול.

תודה.

פורסם

נפלת חזק ידידי. רשימת התקלות שרשמו פה תעלה לך סכום לא מבוטל במוסך.

יכול להיות שמדובר בצירוף מקרים שכל התקלות הופיעו פתאום ביחד ויכול להיות שמדובר בהזנחה ממושכת (לא דווקא מצידך אלא מצד המוסך הקבוע שבו אתה מטפל).

היו פה כמה תקלות שהיית יכול לאתר מראש ואפילו למנוע (אם היית עושה שטיפה יסודית לתא מנוע לפני הטסט), אבל עדיין זה לא היה פותר את הבעיה ובאיזשהו שלב זה היה מחמיר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המלצה למוסך, אם תהיה מוכן להתקרב לסביבת בקעת אונו, היתי ממליצה לך על המוסך בו אני מטפלת.

בעל המקום מקצועי, והוגן, המחירים סבירים לכל כיס, והטיפול ברכב נעשה על הצד הטוב ביותר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש בת"א מוסכים פרטיים (לא מורשי היבואן), מקצועיים, טובים, אמינים ומתמחים במכוניות פז'ו ואולי הם יתאימו לך.

אני מרמת השרון ואיני מכיר פה מוסך מתאים לפז'ו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לפני שאתה מתחיל לתת שיעורים בהבנת הניקרא, תלך לשיעורים בחיבור. היתיחסתי למה שרשמת.

הלקויים הם:

-נזילה במשאבת בלם אחורי ימני (טענה גם לבלימה לקויה בגלל זה)

הרכב שלי מתוחזק בקפדנות יתרה על ידי ואין קשר בין תחזוקה שוטפת תקינה לנזילות שונות.

אני לא מתכוון ללמד אותך אחזקת רכב, תתחזק אותו איך שאתה רוצה.

אבל אם כבר אתה מדבר על אחזקה קפדנית, יש סתירה בדבריך.

אני לא יודע על מה אתה מקפיד באחזקה שלך, אבל אתה לא יכול לקרוא לאחזקה הזאת תקינה כאשר יש לך נזילות ברכב (ובעצמת טרחת ברשימת ליקויים למשל לציין שלוש פעמים על נזילה במערכת היגוי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נזילות ממערכת ההיגוי אומר שההגה כוח שלך דולף.

אם הוא דולף אתה עלול להיתקע באמצע נסיעה בלי תגבור.

אם תתקע בלי תגבור באמצע פניה - זה לא נעים.

הם לא הכשילו אותך על נזילות שמן מהמנוע.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רכב ישן עם 260K מזיע! נזילות זה דבר שכיח (שוב, בלי להתייחס למערכת בלימה ששם זה לא מתקבל) והכוונה היא להזעות כי הרכב לא מטפטף טיפת שמן (ולא מאבד שמן!, אני לא מוסיף שמן והמפלס תקין).

את ההנחה שלך גם האחיין שלי היה יכול להגיד לי.

drsubaru, תודה על ההתייחסות, אני אשווה מחירים.

המוסכניק שמטפל לי ברכב בהחלט לא משביע את רצוני זה זמן מה ועכשיו אחרי שעברתי למרכז אני אחפש מוסך טוב יותר להמשך טיפול.

תודה.

יש לי גריאטריות מבציר 86 ו- 87 בלי שום נזילה, לא משמן מנוע לא מים מהרדיאטור או ממערכת הקרור כולה לא משמן הגיר ולא מהברקסים.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

אף אחד לא אמר שהגה כוח לא תקין! נזילה כמו גם הזעה לא אומרת מהום על מצב המשאבה.

עכשיו שהגעתי הביתה ואני מול הספר טיפולים הנה קצת רקע:

לפני כחצי שנה (יולי 08) חוזק מסרק הגה!

01/07 הוחלפו הבולמים הקדמיים ונבדקו גומיות הציריות! (אם עכשיו אחת מהן קרועה אז זה מה יש כרגע)

מלבד משאבת בלם אחורי שלא נבדקה בוודאות (ואני שמח לדעת שלא חיפפו לי בבדיקה וקיבלתי את הידיעה הזאת) אין שום ליקוי שידעתי עליו והזנחתי אותו או שלא עבר בדיקה כלשהי בטיפולים של הרכב.

המגבים שלטענתם לא תקינים הוחלפו לפני החורף, הם לא יבשים ולא נעליים.

לבוא ולהגיד שהאוטו מוזנח ע"ב הנתונים השטחיים שקיבלתם כאן זה בגדר שטות מוחלטת.

לא באתי לשאול איך אני עושה "בכאילו" שהבלמים בסדר ותא המנוע מבריק ונקי כאילו אתמול יצא מהיצרן או אי אלו הצעות למעבר הטסט עם הליקויים.

את החושבים שלי לגבי מי שטיפל באוטו לאורך 5 שנים האחרונות אני אעשה עם עצמי.

יש לי גריאטריות מבציר 86 ו- 87 בלי שום נזילה, לא משמן מנוע לא מים מהרדיאטור או ממערכת הקרור כולה לא משמן הגיר ולא מהברקסים.

תגיע אלי בהזדמנות אני אלחץ לך את היד ואבקש חתימה.

לי יש 306 שנת 94 עם הזעות קלות בתא המנוע והרכב לא מאבד טיפת שמן (או מטפטף) ונוסע נהדר.

קניתי אותו כמו שהוא לפני 5 שנים ומאז ועד היום אנחנו חיים יחד עם ה"נזילות" האלו.(שלא לדבר על זה שאף פעם לא נכשלתי בטסט).

תודה לעונים.

אשמח לעוד המלצות לגבי מוסכים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...