Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2009

gidi1980
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברמה הגבוהה מאוד של הגימקנות בארץ מנצלים את הצמיג עד גבול האחיזה שלו, אולי לא 100% אבל 90% לפחות. אני אשמח אם תוכל לנדב איזו רביעייה של סמי סליקס למטרת הדגמה ונבדוק בעצמנו :-)

באופן כללי אני יכול להעיד שאחרי 10 שניות של גימקנה, הצמיג כבר אוחז ברמה סבירה ביותר (אפילו אם עוד לא אופטימלית), שהיו לי סמי סליקס על הרכב הייתי לפעמים מתחיל להתאמן שהצמיגים קרים לחלוטין, נכנס לתת היגוי, ואחרי שתי פניות האחיזה כבר הייתה טובה באופן משמעותי והרכב היה יכול לפנות כמו שצריך.

דרך אגב - 140°F to 220°F, optimum around 200°F

140 פרנייט = 60 מעלות

220 פרניט = 104 מעלות

זה טווח יעיל עצום, שבתנאי ארצנו מגיעים קרוב עליו מאוד, אבל מאוד בקלות...

• תגובות 295
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגת שודים אחלה תמונות! תודה

לגבי התקנון:

גם אם הסעיף קובע שמותר להחליף רכב כל עוד הוא מאותו הסוג, הרי שזהו סעיף מפלה. להרבה רכבים בכלל לא היה "רכב תאום" באירוע. ואם היה, יתכן והוא דווקא משופר יותר ולכן יעורר מחלוקת.

ועוד כמה רעיונות שלי לשיפור:

אני הרגשתי הרבה עמימות בזמן התחרות. מהחניון של המשתתפים, לא היה ניתן לראות את מספרי הרכבים שממתינים לזינוק (הודבק מספר רק בצד השני של הרכב) ולא היה ניתן לשמוע ברמקול איזה מספר מזנק כרגע (חשוב גם כדי לדעת מתי לעלות), ומה שם הנהג.

כמו כן היה קשה מאוד לשמוע את התוצאה.

בסופו של דבר, מכיוון שנהגים רבים לא שמו תגי שם, אני עדיין לא מכיר חצי מהמשתתפים בקטגוריה.

אני מניח שזה בעייתי לשינויי, אבל חצי מסלול היה מוסתר כמעט מכל נקודה בה נמצאים, חלק גדול מההסתרה היו הפלקטים שהיוו מעין קירות לאוהל השיפוט.

לא ראיתי שפורסמו תוצאות באתר של מסלולים עצמם. רק ב iturbo וכאן.

בתוצאות עצמם, מעניין מאוד לדעת את סוג הרכב. "איביזה" הייתה פעם אחת איביזה טורבו, פעם שניה איביזה קופרה. "סיאט" תאר גם את הלאון TFSI , וגם לאון 1.8 אטמוספרית, רובר היתה כמובן רובר טורבו, "טויוטה" היתה קארינה 2 ליטר, מיאטה היתה מדורות שונים וכו' . מעניין גם לראות אם היה רכב אוטומטי.

אני חושב שמכיוון שהתחרות מתנהלת בעצם נגד השעון, יכול להוסיף הרבה עניין אם הכרוז יכריז כל 10 שניות על הזמן. ככה יהיה ניתן להרגיש שמתחרה מסוים הולך לסיים בזמן טוב במיוחד.

פורסם
תחרות מספר 5 עם צמיגים רגילים:

קטגוריה 2 (1600-2000 סמ"ק)

1. ניר מי פז (רנו קליאו ספורט) - 52.72.

2. רוני שטרן (רנו קליאו ספורט) - 52.75.

אח, ימי ה-3 מאיות היפים :-)

הפעם בצד הנכון :twisted:

רוני, אמנם שנינו החלפנו רכבים אבל אני מצפה ממך להשאר באזור, אתה היית הרפרנס שלי ולא לעניין שהשארת אותי מאחור.

ניר

פורסם

תכלס אין שום משמעות ל 3 מאיות במדידה ידנית.

הסטופר מופסק כשהרכב מגיע לעצירה מוחלטת או כאשר הוא מתיישב על המתלים בחזרה? (חצי שניה אחר כך) אני לא יודע אבל בכל מקרה זה נתון לשיפוטו של האוחז בסטופר.

כנ"ל לגבי הזינוק, אני מסכים עם NMP שהרעיון של זינוק עצמי הוא מוצלח, אבל יש נהגים שלא זרקו את הקלאץ' במכה אלא שחררו בצורה מבוקרת יותר, (אולי כדי למנוע סחרור גלגלים, או כדאי למנוע מהטורים ליפול מהסל"ד האפקטיבי) אבל בכל מקרה במבט מבחוץ- הרכב זז קצת בעדינות יחסית ורק חצי שניה אחר כך מתחיל לזנק, כך שלאוחז בסטופר קשה לדעת מתי להתחיל למדוד.

דיוק אבסולוטי, ללא מערכת אלקטרונית יכול להיות מושג רק כך:

מצלמת וידאו שמצלמת רצוף מרגע הזינוק (קרוב לגלגל, שיוכלו להבחין בתזוזה הראשונית ביותר) ועד לרגע בו חוצים הגלגלים הקדמיים את קו הסיום (צריך כמובן לצייר קו). בודקים כמה פריימים עברו ויודעים בדיוק, ללא עוררין, מה התוצאה. (כמובן בכפוף לפסילה שתהיה אם אחרי שנחצה קו הסיום הרכב עבר עם כל ארבעת הגלגלים את הקו).

פורסם

נהג רגוע, זה לא הנושא (דיברנו על זה רבות, אתה צודק כמובן אבל זה מה יש).

מדוייק או לא (ברור שלא), לרוני ולי יש מסורת ארוכה של הפרשים של מאיות שניה בינינו, ברוב המקרים לכיוונו (אז ברור שזה לא מדוייק :wink:).

* ואם בכל זאת נתייחס למה שכתבת: אף-אחד לא ימדוד לנו בוידאו (ועוד online), הכי טוב זה עם חיישנים שהיו בעונה הקודמת אבל מסלולים מעדיפים שלא לעבוד עם זה העונה (האמת, השיקול שלהם היה הרמזור שמושך קצת אש (שלא יראה כמירוץ) אבל מבחינת מדידה עדיין אפשר להשתמש בחיישנים הסולידיים. אלא אם כן המערכת לא בנויה למדידה חופשית כזאת). לגבי מדידה אנושית, ברור שזה לא מדוייק בבסיס אבל יחסית החבר'ה של מסלולים מאוד מתורגלים ומתואמים ביניהם (לא שמת לב שאחת לכמה מדידות הם דפקו חיבוק ? זה כשיצא להם בדיוק אותו זמן על המאית :lol: (כן, זה כנראה גם מראה משהו על איכות הסטופרים)). לגבי מתי מתחילים/מפסיקים למדוד: ביציאה הם התחילו ברגע שהאוטו זז (מפרפר או לא זה לא משנה. מדוייק יותר לומר שהם התחילו ברגע שהגלגלים התחילו לזוז). בעצירה זה ברגע שהגעת לעצירה מוחלטת והסימן לכך הוא תחילת השחרור של הבולם (ברגע שאתה מתרגל, מאוד קל לצפות את הנקודה הזאת ולכן המדידה לא רעה כ"כ).

פורסם

נהג רגוע,

יש נכונות בדבריך, אבל בסדר גודל ההפרשים הם מאוד קרובים, הערור יבוא לגבי הנהגים שהתוצאות שלהם די קרובים ובמאיות, ד"א אני באמת מדדתי לפי המצלמה והזמן היה נכון אבל בלי מאיות כי אין אופציה במדיה.

בכל מקרה זה לא העניין ואני רואה שהדיון מתרחב בצורה מטורפת, עם רשימת תרוצים אין סופית, בסופו של עניין זה היה מאוד מהנה עם כל הבעיות הטכניות שהיו.

להבנת ערכה של שניה, שאל מישהו ששרד תאונה ויצא ממנה בחיים. תסעו בזהירות ... ובלי מהירות...

פורסם

אתם מתעמקים בזה (אגב, יש עשרות עמודים בשרשורים של אירועים קודמים שכבר חפרנו בכל העניינים האלה), אני מתעמק בזה שאני מגיע בבוקר אירוע, אומר שלום לכולם ולאט לאט נבנה מפלס המתח כשאתה קולט איך כל אחד הוא איום רציני מאוד. זה מה שקורה כשחצי (!!!) מהקטגוריה שלך מורכבת מאנשים שכבר היו על הפודיום (לא גמר, פודיום !!).

עובדה מדהימה לדעתי, באירוע האחרון היו אצלנו 11 משתתפים שהפודיום לא זר להם. בנוסף אליהם יש עוד כמה שאנחנו יודעים למה הם מסוגלים ושהרבה פעמים מפספסים בהפרש קטן עליה לגמר, וכל זה כשיש עוד כמה מתחרים חזקים ודי קבועים שלא הגיעו אבל מן הסתם עוד יהיו באירועים הבאים (דן אמודי, מישל גדז', תום סדובסקי, גל אופיר ועוד).

אם מישהו היה צריך עוד הוכחה לכמה הקטגוריה הפתוחה מפחידה (ולכמה אני נואש למצוא תירוצים לכשלונות שלי :lol:).

אז בהתחשב ברמת התחרות אצלנו, אני חושב שאתם יכולים להיות די מרוצים מהתוצאות שלכם כמשתתפים חדשים :wink:

ניר

פורסם
תכלס אין שום משמעות ל 3 מאיות במדידה ידנית.

הסטופר מופסק כשהרכב מגיע לעצירה מוחלטת או כאשר הוא מתיישב על המתלים בחזרה? (חצי שניה אחר כך) אני לא יודע אבל בכל מקרה זה נתון לשיפוטו של האוחז בסטופר.

כנ"ל לגבי הזינוק, אני מסכים עם NMP שהרעיון של זינוק עצמי הוא מוצלח, אבל יש נהגים שלא זרקו את הקלאץ' במכה אלא שחררו בצורה מבוקרת יותר, (אולי כדי למנוע סחרור גלגלים, או כדאי למנוע מהטורים ליפול מהסל"ד האפקטיבי) אבל בכל מקרה במבט מבחוץ- הרכב זז קצת בעדינות יחסית ורק חצי שניה אחר כך מתחיל לזנק, כך שלאוחז בסטופר קשה לדעת מתי להתחיל למדוד.

דיוק אבסולוטי, ללא מערכת אלקטרונית יכול להיות מושג רק כך:

מצלמת וידאו שמצלמת רצוף מרגע הזינוק (קרוב לגלגל, שיוכלו להבחין בתזוזה הראשונית ביותר) ועד לרגע בו חוצים הגלגלים הקדמיים את קו הסיום (צריך כמובן לצייר קו). בודקים כמה פריימים עברו ויודעים בדיוק, ללא עוררין, מה התוצאה. (כמובן בכפוף לפסילה שתהיה אם אחרי שנחצה קו הסיום הרכב עבר עם כל ארבעת הגלגלים את הקו).

התחלנו למדוד ברגע שהצמיג עבר את הקו.

העצירה היא כמו שניר אמר.

וכן, היו לא מעט פעמים שלאולג ולי יצא בדיוק את אותו הזמן.:-D

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם
תמונות נהדרות, נהגת שודים

אפשר לדעת באיזה ציוד צילום השתמשת?

תודה רבה.

חלק צולם עם canon A85

ועם Nikon D40

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כתבת וידאו של IsraMotor:

http://www.isramotor.tv/?p=137#comment-31

אני מצולם מבפנים, קבלו את המבט המאיים icon_wink.gif

כתבה של "מסלולים":

race-logo.png

http://www.maslulim.co.il/news-race/84

כתבה של "אוטו":

9511.jpg

http://auto.co.il/כתבה-22775,1297-MDC-חוזרת-ושוב-חם-על-המסלול.aspx

כתבה של ITurbo - אילן פייביש:

http://iturbo.co.il/Articles.asp?param=show&Cid=121&ArtId=192

Power Is Nothing Without Control

פורסם

ענק!

כתבה יפייפיה לישרמוטור.

הלוואי והיו עוד הרבה כמוהם - שמצלמים, עורכים ובעיקר מסייעים להתפתחות הספורט המוטורי בארץ

ממתין בקוצר רוח להמשך הכתבות :-)

פורסם

אחלה כתבות.

אחלה אירוע.

אומנם אני מגיב באיחור אבל בכל זאת.

תודה למסלולים.

תודה לספונסורים FEDERAL, BG, PITSTOP, RENAULT בזכותכם הכל מתקיים.

תודה לספונסור שלי, מוסך פרומוטורס רעננה.

תודה לישראמוטור על העבודה המעולה שעושים לספורט.

נהנתי מאוד, מחכים לאירוע הבא. אולי נחזור עם מקום גבוהה יותר :)

דרך אגב, בכתבת מסלולים טעו בסוג רכב שלי. אני על 106.

יואל כהן

יואל

פורסם

שלום לכולם,

התגובה שלי נחלקת לשני חלקים, חלק של פרגון ומגיע הרבה, וחלק של ביקורת בונה.

אז ראשית תודה למסלולים על אירוע של ספורט מוטורי מסודר ומאורגן בצורה טובה.

תודה ענקית לספונסרים של האירוע חברת רנו,פיטסטופ,BG, שבלעדיהם אי אפשר לקיים שום אירוע.

תודה לצלמים על תמונות מהממות.

תודה גדולה לצוות ישרמוטור התותחים על יום צילום מקצועי ביותר.

קצת ביקורת,

מעבר ליום כיף,והאווירה הטובה,בשורה התחתונה אנחנו באים לתחרות!!!

1.מדידת הזמנים - דבר קריטי שכריע אם אתה בגמר או לא ,אותי זה תסכל אישית ועוד כמה אחרים

(בלי שמות, אם הם רוצים הם יגיבו) שיטת המדידה עם הסטופר לא נותנת אפשרות לבדוק,אם הייתה טעות במדידה,

בהקפה הראשונה שלי נמדד לי זמן של 46.36 ,חבר מדד לי 45.62 ,בהקפת המדידה האחרונה נמדד לי זמן של 46.38

קצת תמוה שאין שיפור במדידה השניה,אפילו קטן, אבל זאת לא הנקודה,הנקודה היא לתת

למתחרה לצאת בלי שאלות מהאירוע,אולי הייתה טעות?או כל ספקולציה אחרת,עודד מסלולים כתב כאן שהם התחילו למדוד שהרכב עבר

את הקו,לי נאמר שהם מתחילים למדוד בשחרור של הקלץ ההבדל גדול בתכנון הזינוק,בשביל להמחיש כמה הסטופר רגיש,

קחו סטופר תפעילו אותו ותפסיקו מיד,תמיד תהיה תוצאה אחרת ומעל 40 עשריות.

בקטגוריה הפתוחה התוצאות צפופות עד כדי מאיות שניה,

אגב עודד שמודדים בשני סטופרים איזו תוצאה נחשבת,הטובה יותר או הפחות טובה?

בכול אופן ההצעות שלי למדידות זמנים:

א.להתקין מערכת כמו בקארטינג עם ציפ לכל רכב, שהזמנים יורדים למחשב און ליין כולל צג גדול שמופנה למתחרים ולקהל כמו בתחריות ריצה.

ב.הצעה נוספת ,לקחת מישהו חיצוני למדידת זמנים ,לביטול החשש של טעויות מדידה ולמדד נוסף.

2. נושא הצמיגים- לא ראיתי נציג של מסלולים בודק את מכוניות המתחרים,התקנון נועד לאכוף אותו,אני לא יודע אם הצמיגים של

רוני שטרין חוקיים או לא וגם זה לא התפקיד שלי לבדוק את זה,את התקנון מסלולים כתבו והם אלו שצריכים לאכוף אותו.

נ.ב.

דברים אלו נאמרו,מתוך רצון לשפר .

חג שמח

קובי כהן

• תוכן חדש...