Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2009

gidi1980
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה.

יש פה בלי שום ספק חוסר הוגנות מוחלט.

איך WRX סטנדרטית יכולה לעמוד מול EVO?

ואיך מאזדה 6 יכולה לעמוד מול מיאטה?

עם כל אחד מהרכבים האלו כשאני אגיע להתחרות אין כל כך הרבה סיכוי גם אם רמת הנהיגה שלי גבוהה מאוד, EVO משופרת, סובארו STI, פשוט הרבה יותר מהירות בכל המובנים מWRX סטנדרטית.

מיאטה, איביזה טורבו וכו יהיו מהירות יותר ממאזדה 6, מצד שני גם לא יהיה הוגן שמאזדה 6 תתחרה מול טויוטה קורולה...

אני אשתתף באירוע הבא שיהיה בכל אופן בעיקר כדי ללמוד ולהנסות באירועים כאלו, למרות הטווח הרחב מאוד והלא הוגן של המקצים.

יצחק.

אתה צודק

מזדה 3 תתקשה להתחרות עם 106 ראלי, מזדה 6 תתקשה להתחרות בבמוו Z4M בעלת 375 סוסים ולאון טורבו 4*4 תתקשה מאוד מול איוו משופרת.

לנהג מצויין עם WRX סטנדרטית ועם צמיגים רגילים לא יהיה סיכוי מול נהג טוב באיוו משופרת וכן הלאה.

אבל בסופו של יום אנחנו בישראל, מקום שכאשר יש ארוע עם 3 קטגוריות כולם צוהלים ומדברים על זה במשך 20 עמודים... לא ניתן לבצע חלוקות משנה כדי שכולם יהיו מרוצים ובסופו של יום - אף פעם לא יהיו כולם מרוצים.

• תגובות 295
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מדויק. מזדה 3 לא בהכרח תתקשה מול 106 ראלי ואני חושב שראינו את זה היטב בביצועים של מורן גוט בג'וניורים. גם בפתוחה זה לא שחור ולבן - מזדה 6 אולי תהיה קצת גדולה מדי עבור מסלול הג'ימקאנה, אבל קח מזדה 3 2.0 ל' ואני משוכנע שאפשר להוציא איתה זמנים קרובים מספיק לשל מיאטה או קליאו ספורט, בדיוק כמו שניתן להוציא זמנים דומים עם מיאטה או Z4M או 205 GTI...

במפלצות העניין שונה - נכון, צריך ללמוד איך להוציא מ-EVO משופרת את המיטב, אבל כשעושים את זה מקבלים תוצאות עדיפות משמעותית משל "סתם" WRX.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הקטגוריה של ה עד 1600 מחוסרת נהגים מצטיינים כמו בפתוחה למשל. מעבר לעידן אברגיל שהוא באמת תותח, יש שם מעט מאוד מתחרים חזקים על רכבים חזקים.

בתחרות האחרונה הפער בין המקום הראשון לשני היה שניה ושליש ! הפער בין המקום הראשון לחמישי היה 2.4 שניות (ללא פסילה של המקום החמישי. זה רק מראה על חוסר התחרותיות בקטגוריה.

מורן גוט הוא נהג מדהים, רמה אחת מעל לשאר הנהגים בתחרות. עדיין כשהוא התחרה עם המזדה 3 בהתחלה הוא לא הצליח להגיע לפודיומים יותר מדי. רק כאשר הוא קיבל ממני סט של גאנטים על צמיגים סופר ספורטיביים הוא הצליח להתחרות מול ה 106 ראלי. לדעתי עם צמיגי הליסינג הרגילים שלו הוא יתרחק עוד חצי שניה אחורה לפחות...

בפתוחה המצב הרבה יותר חד משמעית - עם רמת הנהגים הגבוהה והרכבים המצויינים אין כמעט סיכוי לבעל רכב משפחתי להגיע לגמר ולפודיום. כל עשירית שניה מפרידה כאשר הרבה פעמים הרווח בין המשתתפים הוא הרבה פחות (הרווח בין מקום שישי לתשיעי הוא פחות מעשירית שניה). במצב כזה כל מגרעת של הרכב היא קריטית ולמזדה 3 שני ליטר יש הרבה מגרעות על רכבי הספורט המשתתפים, כוח, הילוכים, אחיזה ומשקל.

כמה נתונים מעניינים על הקטגוריות השונות:

בעד 1600 הגיעו רק שני נהגים למרווח של פחות שניה מעלייה לגמר, בפתוחה הגיעו 11 למרחק שכזה, במפלצות חמישה.

בעד 1600 היה רק נהג אחד שידוע בתור תחרותי ביותר ומועמד לגמר, בפתוחה 10, במפלצות 7.

הרווח בין העולים לגמר בעד 1600 1.31 שניות, בפתוחה 0.86 שניות ובמפלצות 0.82 שניות.

בקיצור למזדה 6 אין יכולת בפתוחה ול WRX עם צמיגים רגילים יש סיכוי קלוש מאוד לפודיום במפלצות.

עדיין זה חלק מחוקי המשחק פה בארץ כאשר אין ממש יכולת לחלק את המתחרים לעוד 3 קטגוריות...

פורסם

כן, הרכב יכול לעזור, אבל להערכתי אולי זה תורם 10%. יכולת נהג זה 90%.

זה כנראה מקרי לגמרי שלרוב, הנהגים הטובים גם נוסעים במכוניות הטובות, אבל לאורך השנים יש עשרות מקרים של מכוניות עדיפות שלא מביאות תוצאות מהשורה הראשונה, וגם של מכוניות "נחותות" שמגיעות לפודיום.

אני לא אתחיל לחפש תוצאות מהעבר, אבל כמה מקרים ברורים שזכורים לי:

* ארוע סוף שנה מועדון PSI, גידי מתחרה עם ניסאן מיקרה אוטומטית ששימשה ב TD ולוקח מקום ראשון מול כל המכוניות הספורטיביות שמילאו את הארוע.

* מורן גוט עם משפחתומטית שכורה במספר ארועי MDC

* שרון קוזמה עם ה 205 העתיקה בהרבה ארועי MDC (קצת קשה לי להגיד שה 205GTI נחותה כי היא לא, אבל תאורטית לעדר הקליאואים, מיאטות וכו' אמור להיות יתרון עליו)

* גל אופיר עם 306XSI מול אותה חבורת קליאואים ומיאטות (123 כ"ס בלבד)

למי שיש כוח לחקור תוצאות עבר, תעשו בדיקה מעניינת:

תבדקו בכל ארוע כמה מתחרים בקטגוריית המפלצות לא היו מצליחים לעלות לגמר בקטגוריית עד 1600 באותו ארוע.

אני מעז להמר שהמספרים יפתיעו אתכם.

לא. לא בדקתי בעצמי. אבל אם מישהו מספיק משועמם או סקרן כדי לבדוק, אני אשמח גם לקרוא את הנתונים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
מורן גוט הוא נהג מדהים, רמה אחת מעל לשאר הנהגים בתחרות. עדיין כשהוא התחרה עם המזדה 3 בהתחלה הוא לא הצליח להגיע לפודיומים יותר מדי. רק כאשר הוא קיבל ממני סט של גאנטים על צמיגים סופר ספורטיביים הוא הצליח להתחרות מול ה 106 ראלי.

אתה זוכר אולי איזה דגם צמיגים ואיזה חתך?

פורסם

ברור שאני זוכר, הם שלי :-)

מורן נסע בארועים האחרונים של שילוב של גודייר F1 מאחורה במידה 205-45-16, ופאלקן אזניס במידה 205-40-16 מקדימה.

השילוב הזה גם שינה את יחסי ההעברה ו"נתן" לרכב עוד כוח ובעיקר נתן עוד המון אחיזה שאין בדרך כלל במזדה 3.

כן, הרכב יכול לעזור, אבל להערכתי אולי זה תורם 10%. יכולת נהג זה 90%.

זה כנראה מקרי לגמרי שלרוב, הנהגים הטובים גם נוסעים במכוניות הטובות, אבל לאורך השנים יש עשרות מקרים של מכוניות עדיפות שלא מביאות תוצאות מהשורה הראשונה, וגם של מכוניות "נחותות" שמגיעות לפודיום.

אני לא אתחיל לחפש תוצאות מהעבר, אבל כמה מקרים ברורים שזכורים לי:

* ארוע סוף שנה מועדון PSI, גידי מתחרה עם ניסאן מיקרה אוטומטית ששימשה ב TD ולוקח מקום ראשון מול כל המכוניות הספורטיביות שמילאו את הארוע.

* מורן גוט עם משפחתומטית שכורה במספר ארועי MDC

* שרון קוזמה עם ה 205 העתיקה בהרבה ארועי MDC (קצת קשה לי להגיד שה 205GTI נחותה כי היא לא, אבל תאורטית לעדר הקליאואים, מיאטות וכו' אמור להיות יתרון עליו)

* גל אופיר עם 306XSI מול אותה חבורת קליאואים ומיאטות (123 כ"ס בלבד)

ג'רמי, הטענה שלך נכונה כאשר יש הבדלים משמעותיים בין יכולות הנהגים. הרי בהמון ג'ימקנות עבר ראינו רכבים הזויים מנצחים רכבי ספורט ואפילו בהפרש של שניות. אבל כאשר יש לך ריכוז של הרבה נהגים מצויינים ורכבים טובים מאוד, נהג פנטסטי עם רכב נחות משמעותית לא יצליח להתגבר על הפער אלא אם יקרה נס או שהנהג טוב משמעותית, וכאשר יש לך 10 נהגים כאלו, הסיכוי ששישה יפשלו מספיק הוא קטן.

אם לך אין כוח לחפש ארועים קודמים אז גם אני לא אטרח אבל תסתכל על הארוע המדובר:

אף אחד מהעד 1600 לא היה עולה לפתוחה, אף אחד מהפתוחה לא היה עולה למפלצות.

אני יודע שהיו ארועים בעבר שהתוצאות היו שונות אבל בסופו של יום אל תשכח שיש מסלולים שמתאימים יותר לרכבים מסויימים ויש קטגוריות תחרותיות יותר או פחות.

בקשר לרכבים שהזכרת - ה 205 של קוזמה לא נופלת מכל רכב אחר מבחינת יכולת, שלא כמו מזדה 6 או דומותיה. הרכב של קוזמה שוקל 50% פחות מרוב הרכבים עם יחס הספק משקל טוב יותר מאשר רוב המתחרים בקטגוריה (מלבד אולי האחים אמודי)

גל אופיר הוא נהג מצויין, בגימקנות שעשינו בערד או במקומות אחרים הוא הגיע לזמנים זהים עם הרכבים שלנו, עדיין, כאשר הליגה נהייתה רצינית (עונת 2008) אופיר לא ממש הצליח להתברג לגמרים ולפודיומים. מגבלות הרכב שלו, שהוא עדיין ספורטיבי - אבל חלש וכבד יותר, מונעים ממנו את הגמר והפודיומים שמגיעים לו.

מורן גוט כבר ציינתי - נהג פנטסטי בקטגוריה מאוד לא תחרותית. עדיין הגיע לתוצאות רק לאחר שהוא פשט את צמיגי הליסינג וקיבל סט של גאנטים וצמיגים סופר ספורטיביים. בדוק כמה פודיומים הוא לקח עם הצמיגים הרגילים ותגלה שגם עם נהג אלוף - המזדה 3 לא הצליחה לקחת שום גביע...

על הארוע של גידי אני בכלל לא אדבר, אין להשוות תחרות מקומית לקטגוריות הפתוחה והמפלצות ב MDC כמו שהוא היום. בארועים זניחים ראינו גם מזדה 6 שלוקחת איוו על סמי סליקס. עדיין שום נהג מצטיין ככל שיהיה לא ינצח נהג מצויין כמו נגיד גיא אמודי על האיוו המשופרת שלו.

בקיצור - הנהג חשוב ביותר. אבל עם רכב לא תחרותי יהיה לו קשה מאוד לנצח בקטגוריה שמלאה הנהגים טובים מאוד ורכבים טובים מאוד.

רוצה אתגר? קח נהג טוב שאתה סומך עליו, שיעלה בפתוחה (או בתור מתחרה או לבדיקה) עם מזדה 3 סטנדרטית. הניחוש שלי הוא שהוא לא יצליח לעשות זמנים של גמר.

נ.ב ניתו לשם לב לאלי אבוחצירא - כשהוא התחרה עם האיוו 8 של גיא הוא לקח מקום ראשון, שתי תחרויות אחרות עם WRX הסתיימו ללא גמר...

פורסם

מסכים עם הדברים של ניב.

אני מאוד מעריך את חשיבות הנהג אבל זה כמובן עד גבול מסויים וברמת התחרות שלנו היום, אנחנו כבר די מגיעים אליו.

ברור שאני זוכר, הם שלי :-)

מורן נסע בארועים האחרונים של שילוב של גודייר F1 מאחורה במידה 205-45-16, ופאלקן אזניס במידה 205-40-16 מקדימה.

או שלי :wink:

אתה בטוח ? אולי אתה מדבר רק על האירוע האחרון ? כי עד כמה שאני זוכר באירועים של שנה שעברה הוא קיבל ממך את ה-F1 שאני העברתי לך (ואז זה 195/45/16) שאגב היו די שחוקים ולא ממש בשיא כושרם.

אגב, מתי אתה בא לאסוף את הסטוק הנוכחי ?

ניר

פורסם

הצמיגים שלך הושלכו לפני זמן מה ובתחרות האחרונה ואולי גם בקודמת הוא נסע על צמיגים שלנו.

את הסטוק הנוכחי אני אאסוף בקרוב, תודה :-)

• חודשיים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...