Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2009

gidi1980
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חחח לטרד הזה יותר פניות ושיקיינים סמויים ממסלול האחרון של גידי :lol:

אז לפני שהספונסרים של הארוע המדהים ...

חברת פטרוטק ו- BG המשווקת את המוצר BG44K

צמיגי FEDERAL

PITSTOP – סדנא לשיפורי רכב

חטיבת הספורט של RENAULT

... יתחרטו להגיע לפעם הבא , אנא הבינו שאנו הנהגים רק מנסים להשתפר כל הזמן. והחסויות שלכם נותנים לנו את המקום להיות ספורטאים של ממש. האדרנלין היריבויות ה"מלחמת חימוש" ה trash talk לחימום האוירה ... זה הכל חלק מהמשחק - משחק שאנו כולנו מודים לכם על האפשרות בכלל לקיים .

ומההה? מילא אני לא יודע לנהוג ואין לי צמיגי competition אבל האוטו שלי כל כך מכוער שאף אחד לא צילם?? :bigcry:

• תגובות 295
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוני, אף אחד לא מקשה...

כל אלו בעיות טכניות - אני רק ציינתי את המצב ההוגן ביותר עבור כולם. השיטה שהציע מאסטרצ'יפ היא גם אפשרית, גם אם ככל הנראה תפגע במידה אחרת בתחרותיות של האירוע (חלוקת קטגוריה של 15 מכוניות לשתיים?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רוני, אף אחד לא מקשה...

רק הראיתי לך שגם אם תוחלט החלטה תצוץ בעיה של סמי סליקס וסליקס - אשר אי אפשר לספור אותם כשווים.

להזכירכם Eריק ואיתן אשרי "נעלו" באחת מהתחרויות צמיגי סליקס מלאים - מישהו בקטגוריה שלנו צייץ ?

מממ... לא !

למה? ככה!

ולפתרון שהצעת - אם כולם לא "ינעלו" סמי סליקס או סליקס.....

מה יהיה עם הצמיגים המקוריים של ה- STI ה- RE070 ?

לאחר ש"נעלתי" אותם במשך מספר שנים אני יכול לומר בוודאות שהם טובים יותר מכל צמיג "רגיל" אחר....

אז מה יעשו בעלי ה- STI ?

ירכשו צמיגים סוג ג' על מנת להשתתף?

ומה יעשו בעלי ה- EVO שכולם "נועלים" את צמיגי הסמי סליקס באופן קבוע - האם עכשיו כולנו נצטרך לרכוש "צמיגים רגילים" ?

או שאולי כולנו נזמין את ה- RE070 במידה של ה- EVO (הבעיה שהמידה הזו מיוצרת ומסופקת רק ביפן והם רוצים 2000 ש"ח לצמיג שם :shock:)

ושלרגע לא תחשוב שתהיה לי בעיה עם כל החלטה שתתקבל !

בכל מקרה, בכל מצב, עם כל סוג רכב - אני אשתתף !!!

קודם כל, באימון טענת שאתה נועל צמיגים רגילים? איפה הם?

לרוב המתחרים יש צמיגים לחורף שהם צמיגים רגילים.

כל היוקוהומה נואבה, פוטנצה RE011 ועוד צמיגים רבים נחשבים חוקיים ולרוב הנהגים יש אותם - כצמיג ליום יום, כצמיגים שהגיעו מקוריים עם הרכב וכו. הם יכולים להשתתף בתור צמיג לתחרות.

בקיצור יש פיתרונות.

בקשר לסליקס וסמי סליקס.

אני מצטער לבשר לך כי אין אצלכם צמיגי סליקס אמיתיים. גם מה שבקשי נועל ואריק אינם נחשבים סליקס מלאים אלא סמי סליקס שנועדו לתחרויות בדיוק כמו הצמיגים של השאר (Kumho Ecsta V710 radials meet DOT requirements). נכון, ה V710 יהיה טוב יותר מהדנלופ O3G שקיים אצל חלק מהמשתתפים, שיהיה טוב יותר מה O2G, כמו שגודייר F1 יהיה טוב יותר מברידסטון פוטנצה RE50, שיהיה טוב יותר מהטויו פרוקסס - איתם התחרה שרון קוזמה ועלה לגמר. אבל מבחינה רמה הם בהחלט באותה הרמה.

בקיצור, כמו שיש צמיגי כביש רבים, ככה יש סוגים שונים של סמי סליקים, ברגע שהחלטת להתחרות בקטגוריית המפלצות - תוכל להצטייד בכל סמי סליקס שתבחר.

בשביל ההגדרות - צמיג סמי סליקס נחשב כל צמיג שנועד לתחרויות (הגדרות, צמיג ימי מסלול, צמיג לתחרות וכו) שהוא עומד בתקנות ה DOT (אלו תקנות שמאפשרות לצמיג לעלות על הכביש) בעלי תרכובת רכה.

לכל צמיגי ה DOT יהיו חריצים מסויימים, הנה למשל הגדלה של הצמיגים המדוברים:

http://www.tirerack.com/tires/BigPic.jsp?sidewall=Blackwall&tireMake=Kumho&tireModel=Ecsta+V710

צמיג סליקס אמיתי יהיה הרבה יותר טוב מהסמי סליקס המדוברים, יתאים לתחרות אחת בלבד, יהיה רך בהרבה ויהיה אסור לשימוש ברכב ללא כלוב התהפכות מסיבות מובנות (חוקיי מרוץ של מדינות שונות).

פורסם
צודק, התבלבלתי עם עד 1600 בטעות. למרות שלרוב במפלצות יש פחות נהגים.

אני חושב שאתה טועה, פשוט נהיה יותר ויותר קשה לגייס מתחרים כבשר תותחים לקרב שתוצאותיו ידועות מראש

ערן, כשאני באתי לבוש בסליקס הוקפצתי מהפתוחה למפלצות בגלל זה. אתה כהגדרתך כבר מפלצת (האוטו , לא אתה אישית :lol:) ועל זה הוספת גומי עדיף , ששוב מרחיק אותי מכל סיכוי בקטגוריה חוץ מתחרות הנהג ההכי לא וותרן בליגה

פורסם
קודם כל, באימון טענת שאתה נועל צמיגים רגילים? איפה הם?

אני מצטער לבשר לך כי אין אצלכם צמיגי סליקס אמיתיים.

ידידי,

קודם כל לא טענתי שום דבר.

אכן באימון הייתי עם צמיגים "רגילים" - איפה הם ? בפח הזבל, אבל מה זה קשור?

אם יצטרכו - אני אקנה "צמיגים רגילים" - אל תדאג.

אבל מה עם אלו שלא יכולים לקנות עוד סט של צמיגים רגילים ?

אתה החלטת שלכולם יש גם צמיגי חורף ? אז החלטת, זה לא אומר שאתה צודק - כי לרוב יש רק את הסמי סליקס!

ולגבי Eריק ואיתן אשרי - אולי כדאי שתבדוק.....

אל תצטער לבשר לי שאין אצלנו צמיגי סליקס אמיתיים - כאשר יש !

אני פורש מהוויכוח המטופש הנ"ל כי כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה - אני בכל מקרה אתחרה, כך או כך, ואם צריך גם על הגג- אתחרה!

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

ערן, אני לא יודע מה יש לאיתן אשרי, אני כן יודע מה יש לאריק. זה לא סליקס בהגדרתו!. תבין שיש הגדרות מאוד מדוייקות לכל הקטגוריות הנ"ל. והקטגוריה של הצמיגים של אריק ושלך נכנסות ביחד לקטגוריית צמיגי כביש למרוץ - כלומר צמיגים שמורשים לנסוע על כביש אך מיועדים גם לנהיגות ימי מסלול.

הצמיג של אריק הוא אכן אחד הקיצוניים בקטגורייה כאשר מצויין כי הוא DOT - כלומר מורשה לכביש, אך בהחלט מומלץ לא להשתמש בו לשימוש כביש.

בקשר לקניית צמיגי כביש לתחרויות. יכול להיות שזו אכן בעיה לקנות צמיגים לתחרויות, אבל אם רוצים לעשות ספורט עממי ולהגביל את רמת ההוצאות של משתתף, הגבלת הצמיגים היא צעד ראשון. אני עוד בזמן ה MDC הראשון חשבתי לקנות סט של צמיגים כאלו, ובסוף החלטנו כל משתתפי הקטגוריה לוותר בשל העלויות ושאף אחד לא יקנה (אמיר בקשי לא התעדכן, קנה וניצח במרוץ האחרון בהפרש של 3 שניות מהשאר...). היום הפתוחה היא הקטגורייה עם הכי הרבה משתתפים, הכי הרבה תחרות והכי הרבה מתח.

גם המפלצות יכולה למשוך יותר אנשים, להיות יותר מעניינת ולשלב נהיגה חלקה עם החלקות רבות. אולי ב MDC 2010...

מספר צמיגים חוקיים לכביש המיועדים למסלול

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=C

הגדרת ה"סליקס" של אריק:

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Kumho&tireModel=Ecsta+V710

פורסם

איזה יתרון יש לסמי סליקס או סליקס , אם לפי התקנון לא ניתן לחמם אותם לפני העלייה למסלול ?

למיטב ידיעתי אם הצמיגים הללו לא מגיעים לטמפרטורה הדרושה , הם לא אפקטיביים. :?:

לחץ אויר בצמיגים יכול להיות לעיתים ההבדל בין "פודיום" ל"קונוס" !!!

פורסם

אופיר, כמו שדיברנו בעבר, אומנם צמיג סמי סליקס אוחז באופן אופטימלי בטמפרטורה מסויימת, אבל אתה לא משווה אותו לצמיג כביש מחומם אלא לצמיג כביש בטמפרטורה נמוכה.

כאשר משווים את שני הצמיגים בטמפרטורות נמוכות - עדיין הסמי סליקס יאחז טוב יותר מצמיג רגיל. בנוסף, הסמי סליקס יתחמם מהר יותר.

דוגמה טובה ניתן לראות עם אמיר בקשי כמו שציינתי בהודעה הקודמת. בעונה הראשונה של ה MDC התחרה אמיר עם צמיגים רגילים והגיע לתוצאות סבירות. הוא עלה לכמה גמרים, צבר מספר נקודות אך לא הגיע לשלישיה הראשונה.

במרוץ האחרון הוא הופיע עם סמי סליקס יוקוהומה 048 http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Yokohama&tireModel=ADVAN+A048 וניצח את כולם בהפרש של מעל שתי שניות- הפרש אדיר במושגי גימקנה.

תחרות מספר 5 עם צמיגים רגילים:

קטגוריה 2 (1600-2000 סמ"ק)

1. ניר מי פז (רנו קליאו ספורט) - 52.72.

2. רוני שטרן (רנו קליאו ספורט) - 52.75.

3. אמיר בקשי (הונדה S2000‏) - 53.25.

תחרות מספר 6, אמיר עם היוקוהומה:

קטגוריה 2 (1600-2000 סמ"ק)

1. אמיר בקשי (הונדה S2000‏) - 52.75.

2. רוני שטרן (רנו קליאו ספורט) - 55.00.

3. גל אופיר (פיג´ו 306 XSI‏) - 55.38.

מחצי שניה לאחר המקום הראשון - הוא עבר למקום ראשון בהפרש של שתיים ורבע שניות

כנ"ל ניתן לראות את ההפרשים בין רכבים עם צמיגים רגילים וסליקס בתחרות הזאת - הפרש ענק של כ 2 שניות - ממש לא פונקציה של כוח, במיוחד אם תחשוב שהבימר של גיא לא הרבה יותר חלשה מהמפלצות.

ועבודת בית - שם לב לזמנים של אריק, רכב עם מעל 400 סוסים שהתחרה עם צמיגי כביש רגילים ב TW 300. בדוק את הזמנים שלו במרוץ הזה ותבדוק את התוצאות בתחרות הבאה אם הוא יגיע עם הסליקס. אני יכול להבטיח לך שיפור של שניה או שתיים לפחות...

בקיצור, עם עובדות אין מה להתווכח. הסמי סליקס מוסיפים. וככל שהרכב חזק יותר - ככה תוספת האחיזה נותנת לנהג יותר אפשרות להוריד את הכוח לכביש ולקצר זמנים.

פורסם

נהגת שודים - תודה על התמונות, ליגה !!!

חגי - שוב אני אומר. רוב המשתתפים במפלצות עם סליקים, בגלל ש:

א. מספר המקומות בקטגוריה מוגבל, ורוב ה"קבועים" נועלים סליקים למיניהם.

ב. חוסר הסיכוי והתחרותיות מול כל אותם נועלי סליקים, מרתיעים בעלי מפלצות ללא סליקים להשתתף.

הפתרון, גם כאן פשוט. להגביל את ההשתתפות בקטגוריית המפלצות ל 10-12 עם סליקים ו10-12 ללא.

R5G T1986 - לא הבנתי למה אתה בקטגוריה שלי - אולי אם אתה מגיע עם סליקס, ואז מוקפץ קטגוריה.

במצב היום - זה לא פייר, כי אתה תתחרה מול מפלצות עם סליקס - אבל אם ההית מתחרה מול מפלצות ללא סליקס, זה היה יותר סביר.

בכל מקרה, אני לא בא לשנות את החלוקה הנוכחית לקטגוריות, למרות שאני מסכים שהיא רחוקה ממושלמת.

אני מדבר על פלסטר - לא על ניתוח לב פתוח (גם אם אני מסכים שיש לו מקום). בוא נתחיל במשהו פשוט.

SENDA - קודם כל על תקרא לרעיונות שלי טיפשיים. אני מכבד את דעתך , תכבד את דעתי גם אם אתה לא מסכים.

אני לא רוצה קטגוריית דני, ניב....הסברתי את זה 7 פעמים. יש קבוצה שלמה של נהגים מקופחים כאן - היות וזה לא נוגע לך כלכך, אתה לא מכיר ויודע - אבל אני ממש לא מדבר רק על עצמי.

עם זאת, הרעיון של ביטול השימוש בסליקים באופן כללי, נראה לי טיפה קיצוני מידי, ובגלל זה לה התיחסתי.

כן - זה יהפוך את המשחק ליותר פייר לכולם , אבל בשביל שהמשחק יהיה פייר לכולם, חילקו את המשתתפים לקטגוריות.

הבעיה פה היא שרק בקטגוריה אחת, מתעלמים ממה שהופך את הקטגוריות האחרות לפייריות (במידת האפשר) לנהגים שמשתתפים בהם.

איך אתה אומר שנהגי ה-4X4 עם צמיגים רגילים יכולים להתלונן אבל בעלי ההנעות האחוריות עם צמיגים רגילים לא, זה באמת נסגב מבינתי.

אגב מה רע בגמר רק של 3 הכי מהירים ? כן, לכולם מובטח פודיום כי מגיע להם, הם היו הכי מהירים. הם רק צריכים להלחם ביניהם על המקום הראשון.....מה כלכך מוזר לך ?

שוב אני מדבר על פלסטר לנזק מקומי ואתה מדבר על ניתוח מוח והשתלת כיליה.

אני רואה שאתה לא יורד לסוף דעתי, אז בו נשאיר את זה למקום אחר.....קצת נמאס לי לחזור על עצמי שוב ושוב.

EGOMER - "ומה לגבי סמי סליקס וסליקס מלא ?" - נו באמת ערן. אני מדבר על הומלסים, ואתה מדבר על ביטול חלוקת בונוסים לדירקטוריון !?!?

אתה באמת משווה את ההבדל בין צמיג רגיל לסמי סליק או סליק מלא , לבין ההבדל בין סמי סליק לסליק מלא ?

ללא חימום מוקדם, על מסלול קצר ועם הפסקות של כחצי שעה בין מקצה למקצה, רוב ההיתרון של צמיג סליק מלא לעומת חצי סליק, עף ברוח.

לא צריך להתסכל רחוק ערן - תסתכל בתוצאות.

אגב, אמנם בנושא ההצעה של ניב, אבל בכל זאת - זה מצחיק שאתה אומר:

"ומה יעשו בעלי ה- EVO שכולם "נועלים" את צמיגי הסמי סליקס באופן קבוע - האם עכשיו כולנו נצטרך לרכוש "צמיגים רגילים" ?"

הרי זה בדיוק המצב היום בקטגורית המפלצות, רק הפוך - כל אלו עם צמיגים רגילים, צריכים לרכוש סליקים בשביל להשתוות לפחות מבחינת הכלי, לשאר המשתתפים.

לא ברור שצריכה להיות פה חלוקה ?

ושוב - אני מדבר על חלוקה שכבר קיימת היום ב-MDC בקטגוריות האחרות. אני לא מדבר על להמציא חלוקות חדשות.

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

פורסם

ניב , יכול להיות שאתה צודק ואולי יכול להיות שכאשר אתה נוהג נעול על סמי סליקס הביטחון שלך גדול יותר ולכן אתה מפיק מעצמך יותר ?

רצ"ב המלצת היצרן TOYO לגביי R888

Toyo Tires recommends the following general set up guidelines for the Proxes R888:

• Operating Temperature: 140°F to 220°F, optimum around 200°F

אני לא מתעסק במטאורולגייה אבל :

140F =284C

220F=104C

200F=93C

מבדיקות שערכתי ,(בנסיעה בתוואי ישר)במהירות של 160 קמ'"ש , בחום חיצוני של 42C (כביש הערבה) הצלחתי לחמם

את הצמיג HANKOOK Z212 למדידת זמן 30 דקות , ל51C בלבד.

אז עם כל ההערכה לסוליית הצמיג, להתחממות התערובת יש השפעה מכרעת לדעתי.

אבל לכם יש את הנסיון והידע בנהיגת מירוצים , לי אין .

לחץ אויר בצמיגים יכול להיות לעיתים ההבדל בין "פודיום" ל"קונוס" !!!

• תוכן חדש...