Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2009

gidi1980
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים יקרים,

מספיק כבר לבוא בטענות!

מסלולים עושים מה שהם עושים, כל אחד מהמשתתפים יכול להחליט אם מתאים לו להשתתף או לא, אף אחד לא מחייב אתכם.

כל אחד יכול (אם הוא מאוד מעוניין), להרים ליגה בעצמו, לבנות תקנון ולמצוא מקום - המתחרים יחליטו אם מתאים להם להשתתף או לא.

יש כאן 13 עמודים של תלונות - לא נראה לכם הזוי ?

ותחסכו מהקוראים בפורום תשובות שאומרות "אלו רק הצעות להתייעלות".

ערן ידידי,

זה נכון מה שאתה אומר,אולי בגלל זה חצי מהקטגוריות מפלצות ו- 1600 כבר לא מגעים,כי הם החליטו לשתוק ובחרו לא להגיע פשוט...וכבר שמעתי קולות בפתוחה על חוסר שביעות רצון,אני ועוד כמה חבר'ה בוחרים לנסות לשנות,במקום פשוט לא להגיע...

אם אתה חושב שהכול תקין כרגע,אז יש הרבה אחרים שחושבים שלא,וזה המקום לדבר על זה.

בברכה

קובי

• תגובות 295
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה של עקיפה התזמון הרבה יותר חשוב מתגובה מהירה .

עקיפה בדרך כלל מתכננים , לאורך זמן כשאתה בוחר את המקום המתאים ביותר במסלול , לאחר שלמדת את היריב שלפניך,בוחר את תוואי היציאה לעקיפה ואת הרגע המתאים לביצוע הפעולה כשהיא מורכבת ביותר , ולכן התיזמון של כל השלבים האלה חשוב מאוד מאוד !

צודק במאה אחוז - אבל הכוונה שלי הייתה למצוטט מטה - לאפשרות של טעות מכיוון הנהג המוביל (נעקף) ואת זה שכחתי לציין.

כמובן שבמקרה שהנהג שלפניך עושה טעות גסה ופותח אפשרות עקיפה לא צפויה , כאן חשובה התגובה המהירה בקבלת ההחלטה ובביצוע העקיפה במהירות האפשרית !!

התשובה באדום בתוך הציטוט.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

כל אחד יכול (אם הוא מאוד מעוניין), להרים ליגה בעצמו, לבנות תקנון ולמצוא מקום - המתחרים יחליטו אם מתאים להם להשתתף או לא.

".

ומקסימום אם התקנון יהיה נגדך יהיה ניתן ללחוץ על המערכת ועל המתחרים כדי לשנות אותו...

פורסם
ומקסימום אם התקנון יהיה נגדך יהיה ניתן ללחוץ על המערכת ועל המתחרים כדי לשנות אותו...

בדיוק!

WOW איך עלית עליי ?

ודרך אגב - הוכח כבר שלא חרגתי מהתקנון !

את מה שיש לי להוכיח אני מוכיח למי שאני צריך ואיפה שאני צריך.

אז חליק.........

וקובי,

אני לא יודע מה זה "חצי מהקטגוריה של המפלצות" לא מגיעים....

היו אצלנו 24 מתחרים.

אבל שוב אני אומר רק במילים אחרות: במדינת היהודים אין מצב שמתוך 60-70 מתחרים כולם יהיו מרוצים.

פשוט אין מצב. נקודה.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

קובי ,

אני חושב תיזמון של 5 או 6 שניות בספירה, זה לא קשור לנהיגה ולתגובה.

בשורה התחתונה,לאירוע הבא צריכים להיות דברים יותר ברורים,בדיקות צמיגים,ומדידות שונות...

קובי

אין לי כוח להמשיך בזה ואני לא משווה את mdc ל f1 אבל תראה את שיטת הזינוק שם(f1)

אני מבין מה שאתה ומישל טוענים ויש בזה היגיון,יכול להיות שאתם צודקים אבל אני לא חושב שזה מה שיעשה את ההבדל.

בכל מקרה יש אנשים שיגיעו להתחרות גם על הגג עם צריך ואני בינהם,בטח שאני לא יפסיד אירוע בגלל שיטת מדידה.

קיצר אפשר לפרגן קצת למסלולים לא יקרה כלום..

Turning gasoline into adrenaline,one gallon at a time

פורסם

אם נחזור לעיניין התקנון אז לפי דעתי חלק מהאנשים לא הבינו אותו נכון, מה שנאמר שם לגבי הצמיגים הוא שישנה רשימה של צמיגים אסורים ואם רוצים להישתמש בצמיג שלא מופיע ברשימה אבל יש לגביו ספקות מצד המשתמש, שולחים למסלולים את נתוני על הצמיגים, הם בודקים אותו ואומרים אם הוא נכנס מעכשיו לרשימה או שניתן להישתמש בו, ולא יאסר להישתמש בו בעתיד.

לגבי ההזנקה, נכון שעיניין הרמזור הוא די בעייתי בגלל הרשויות, אבל המערכת בבסיסה מצויינת, ואם אינני טועה יש בה אופצייה לכך שהסטופר יתחיל לרוץ מרגע שעוברים את הקו הראשון איפה שבדרך כלל עמד הרמזור, ויפסיק ברגע שעוברים את קו הסיום של המערכת וככה אפשר להישתמש בה ללא הרמזור אבל הדיוק יחזור להיות דיוק אבסולוטי של המערכת, מסלולים בדיקתכם.

ובעיניין אחר שימשיכו להיות אירועים כאלו איכותיים, יישר כוח למסלולים על האירוע שהיה ועל האירועים שיבואו עלינו לטובה

פורסם

שאלה

בתור אחד שמתכנן להיכנס לתחרויות הבאות רציתי לשאול לאיזו קטגוריה משייכים אימפרזה WRX ולאיזה קטרוגיה משייכים מאזדה 6 (הרי מאזדה 6 היא מנוע 200 אבל היא עדיין רכב משפחתי סטנדרטי)

תודה

יצחק

פורסם
בלי חלילה לפגוע במישהו - ברור מקריא של הת'רד, שקיימת דיסלקציה מסויימת לגבי משמעות ה TREAD WEAR של צמיג.

TW לא נועד לתת ציון לרמת האחיזה של צמיג, אלא אך ורק לרמת הבלאי שלו - כלומר - כמה זמן עד שהצמיג יגמר ונצטרך להחליף אותו, לעומת צמיג אחר.

TW = רמת בלאי של צמיג כאשר מספר גבוהה יותר = פחות בלאי וכו'.

הקשר בין צמיג שאוחז טוב, לבלאי גבוהה (TW נמוך), הוא לא מחייב והוא תלויה בעיקר בהרכב החומרים שממנו הוא עשוי (COMPOUND) ובאיכותם - טכנולוגית חומרים !

רמת הבלאי של צמיג, היא פועל יוצא מאותם חומרים וטכנולוגיה.

בתחתית הסולם, ימצאו הרכבי חומרים וטכנולוגיה זולים ובעלי איכות נמוכה ,אשר יתנו צמיגים בעלי אחיזה נמוכה ובלאי גבוהה.

בראש הסולם, ימצאו הרכבי חומרים וטכנולוגיה מתקדמים, אשר יתנו צמיגים בעלי אחיזה גבוהה ובלאי נמוך.

כל השאר, נופלים באמצע, והם תמיד פשרה בין איכות / טכנולוגיה / מחיר / אחיזה / בלאי.

רק לפי זה, ניתן להבין ש-TW נמוך, לא מחייב אחיזה גבוהה.

בצמיג מרוץ, לבלאי יש חשיבות נמוכה לעומת האחיזה - אז אלו יכולים לבוא אחד על חשבון השני, במיוחד שלאחיזה גבוהה ובלאי נמוך יש השפעה משמעותית על מחיר - ובקצב שמחליפים צמיגי מרוץ, רצוי לשמור על מחיר שפוי.

בצמיג כביש, לבלאי יש חשיבות גבוהה ואי אפשר להתעלם ממנו ולרוב זה בא על חשבון אחיזה.

מי שרוצה גם וגם בכביש, ברוב המקרים מוצא את עצמו משלם פי 3 ופי 4 על צמיג, לעומת מה שהיצרן בחר עבורו.

בקיצור - קיטלוג צמיגים צריך להעשות לפי הרכב החומרים (COMPOUND) שממנו הצמיגים עשויים, ובשום אופן לא לפי ה-TW שלהם.

TireRack.com, הוא מקור טוב לבדיקת השוואות אלו, וכמוהו עוד כמה.

עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שההגדרות השונות כגון - MAX PERFORMANCE, ULTRA MAX PERFROMANCE וכו', הם לא משהו מוחלט וקבוע - כל יצרן / אתר, עם ההגדרות שלו.

אגב, גם לי יש את ה DUNLOP DIREZA Z1 STAR SPEC, והוא מוגדר כצמיג כביש, ולא סמי סליק וכו'.

שכחתי להוסיף, אם מישהו מתעניין:

http://en.wikipedia.org/wiki/Treadwear_rating

הכול נכון,אבל בלאי גבוה,תוצאה של חיכוך גבוה =שווה מדד לאחיזה גבוהה

פורסם
מזדה 6 ל"פתוחה", WRX למפלצות

תודה.

יש פה בלי שום ספק חוסר הוגנות מוחלט.

איך WRX סטנדרטית יכולה לעמוד מול EVO?

ואיך מאזדה 6 יכולה לעמוד מול מיאטה?

עם כל אחד מהרכבים האלו כשאני אגיע להתחרות אין כל כך הרבה סיכוי גם אם רמת הנהיגה שלי גבוהה מאוד, EVO משופרת, סובארו STI, פשוט הרבה יותר מהירות בכל המובנים מWRX סטנדרטית.

מיאטה, איביזה טורבו וכו יהיו מהירות יותר ממאזדה 6, מצד שני גם לא יהיה הוגן שמאזדה 6 תתחרה מול טויוטה קורולה...

אני אשתתף באירוע הבא שיהיה בכל אופן בעיקר כדי ללמוד ולהנסות באירועים כאלו, למרות הטווח הרחב מאוד והלא הוגן של המקצים.

יצחק.

פורסם

לרמת הנהיגה יש את המשקל המשמעותי ביותר אבל, תן לנהג תותח לעשות מסלול עם EVO משופרת ותן לאותו אחד לעשות מסלול עם WRX סטנדרטית ותראה שיפור מאוד משמעותי בזמנים.

פורסם
לרמת הנהיגה יש את המשקל המשמעותי ביותר אבל, תן לנהג תותח לעשות מסלול עם EVO משופרת ותן לאותו אחד לעשות מסלול עם WRX סטנדרטית ותראה שיפור מאוד משמעותי בזמנים.

ותן לנהג לא מנוסה EVO משופרת ו- WRX ותראה שהוא מצליח להוציא מה- WRX זמנים טובים יותר!

האמן לי שאני מדבר מקצת ניסיון - קל יתר "להשתלט" על רכב עם הספק סביר ובכלל לא פשוט לעשות את אותו הדבר עם "מפלצת".

אני מדבר על מסלול בסגנון הג'ימיקאנה במסלולים ולא על הרינג :wink:

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

בעיקרון אתה צודק לחלוטין אבל חשוב להדגיש שאם אחנו מדברים על מצב של נהג בעל נסיון נהיגה בגימקנות, EVO תמיש תעשה זמנים טובים יותר מ WRX סטנדרטית

אני אישית, הרגשתי תוך שניה וחצי ש STI שונה לחלוטין מ WRX ומהירה הרבה יותר, אמנם היא גם יותר "בועטת" ופחות סלחנית (עד כמה שאפשר לקשר בין הרכב הזה למילה סלחנות)

• תוכן חדש...