Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב!

לאחר חיפושים רבים, מצאנו רכב לרכישה. רכשנו מחברת טרייד אין מסויימת, רכב שנת 2003, יד ראשונה, ק"מ סביר. הרכב עבר בדיקה על ידינו ונמצא תקין למעט צמיגים אחוריים שחוקים וצורך לבצע ראש מנוע. החברה מתהדרת במכירת רכבים עם התחייבות ואחריות.

חברת הטרייד אין התחייבה לביצוע תיקון הרג'קטים ולמחרת, לאחר התיקון (לכאורה), הוזמנו לבצע העברת בעלות ולגלגל כסף מידינו לחברה.

בדיקה זריזה שלי גילתה כי המנוע לא נוקה וזה העלה בי חשש כי לא בוצע התיקון המבוקש (פאקונג ראש), הסבתי את תשומת לב הנציג לנזילה מצינור הרדיאטור והוא מיד העביר את הרכב למוסך לתיקון וחיזוק. הרכב חזר, בדקתי שוב ועל פניו נראה לי כי המצב תקין. נפרדנו לשלום.

זוגתי לקחה את ביתנו בת שלושת החודשים איתה ברכב שרכשנו ואילו אני חזרתי עם רכב הליסינג שחוזר לחברה ביום א'. כל אחד נסע לעיסוקיו.

אני הגעתי הביתה הרבה לפני זוגתי. לאחר כמה שעות היא יוצרת עימי קשר ומודיעה לי חגיגית כי נתקעה באמצע כביש מהיר עם הילדה. הרכב נכבה ואינו מניע. אני מיהרתי למקום תוך כדי הרמת טלפונים לחברה ממנה רכשנו את הרכב.

הרכב התחמם ונתקע.

הקפצתי חבר שיגיע גם ויקח את זוגתי עם הילדונת הביתה והמתנתי לגרר שהחברת הטרייד אין הזמינה לי (לאחר אין ספור טלפונים ונסיונות שלהם להפעיל את הביטוח שלי על מנת "לחסוך כאב ראש"....).

הגרר הגיע לאחר המתנה כוללת של כשלוש שעות - זמן סביר.

את הרכב תדלקנו בתחנת דלק מ 100 מ' מהסוכנות. כאשר הרכב נתקע היו עליו בדיוק 54.5 ק"מ.

הרכב היה אמור להיות תקין לחלוטין.

הרכב נתקע באמצע כביש מהיר ועמוס.

ברכב היו זוגתי עם ביתי התינוקת.

בחברה הבטיחו כי יבדקו בבוקר ויראו מה הבעיה ואיך מסדרים אותה.

התהייה שלי היא כזו:

בתחילה חשבנו בכלל לבטל את העסקה ואנו עדיין מתחבטים בכך, אולם מכיוון שיום א' אנו נהיה נטולי רכב ובאיזור מגורינו זה כמעט בילתי אפשרי (מושב קטן בשום מקום), זה קצת מעיק. אנו שוקלים לדרוש פיצוי מהחברה. השאלה היא האם מגיע לנו פיצוי ואם כן מהו פיצוי סביר בנסיבות שהעלתי?....

תודה ולילה טוב!

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מה שקורה שקונים רכב במגרש, לא הייתי נוגע ברכב שצריך לעשות בו ראש מנוע, זה אומר שהמנוע בסוף החיים שלו ולאחר ראש מנוע ותקופה קצרה מאוד צריך להחליף את כל המנוע

לדעתי תבקש לבטל את העסקה כל עוד אתה יכול

פורסם

ואם החברה אכן מתהדרת באחריות והתחייבות, שיספקו לך גם רכב חליפי עד שהרכב שלך יתוקן כראוי, או לחלופין עד שתמצא רכב אחר לאחר ביטול העסקה הזאת.

לא מן הנמנע שתצטרך קצת עזרה ממישהו עם קצת ידע או יכולת ניסוח משפטי על מנת לקבל את מה שמגיע לך.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

הבעיה העיקרית היא שאנו חייבים רכב. ביום א' אנו מחזירים את רכב הליסינג לעבודה. האיזור בו אנו גרים "שופע" תחבורה ציבורית וזה בלשון המעטה ועם תינוקת בת שלושה חודשים, זה ממש לא לעניין להישאר ללא גלגלים.

ברמת העיקרון החברה אמורה לתקן את כל הנזקים על חשבונה וככל הנראה שנישאר עם הרכב בלית ברירה (אלא אם יש למישהו להציע לנו היום-מחר גג, רכב מיד ראשונה, שנתון סביר, ק"מ נמוך ואחריות...)

השאלה היא מהו פיצוי הולם לסיפור המתוסבך הזה?...

אגב, הכותרת אינה נכונה לגמרי - הרכב נתקע ביום הקניה...

פורסם

כל החלטה שתעשה מתוך לחץ לא תהיה טובה.

למה לך להכניס ראש בריא למיתה חולה של הרכב הזה?

הייתי הולך על רכב אחר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
זה מה שקורה שקונים רכב במגרש, לא הייתי נוגע ברכב שצריך לעשות בו ראש מנוע, זה אומר שהמנוע בסוף החיים שלו ולאחר ראש מנוע ותקופה קצרה מאוד צריך להחליף את כל המנוע

גיבוב של שטויות.

1. לא כל רכב ממגרש הוא גרוטאה. תלוי במגרש, ברכב ובמחיר.

2. לא כל מנוע שעשה ראש נמצא בסוף חייו. בפז'ו שלי נקרעה רצועה ב-160K, הבעלים הקודמים עשו ראש, מאז הרכב עשה עוד 60K במשך 4 שנים, ועוד הדוושה נטוייה. ב-ZX פתחתי ראש בגלל אטם דפוק - בלוק המנוע ללא טיפה שחיקה, דפיקות במיסבים וכו', וזה מנוע שחי באופן קבוע מעל 5K סל"ד.

מה שכן, במקום פותח השרשור - הייתי מתעקש לגשת למוסך בו מטופל הרכב, ולראות את רמת הטיפול שנעשה לאוטו. יעזור אם תיתן פרטים לגבי החברה והמוסך - אולי מישהו מכיר ויכול לייעץ/לסייע/להזהיר. לא חושב שיש כאן סיכון מצידך, כי סה"כ אתה לא ממציא עובדות, וגם לא יכולות להיות לך עדיין תלונות על אופן השירות שקיבלת (לא כתבת שסירבו לבקשתך לתיקון. חייבים להבין שאנשי המכירות במגרש אינם מומחים טכניים, ואם הרכב נשלח למוסך וחזר תקין (על פי המוסך) - איש המכירות לא יודע לבדוק את רמת התיקון, הוא פשוט מעביר אליך את המידע שקיבל מהמוסך.

לגבי התיקון עצמו - להערכתי - אם האוטו כבה באמצע הנסיעה עקב התחממות - יש (לכל הפחות) נזק לראש המנוע (עיוות בגלל החום) ואולי יותר מכך (אם כי רק בדיקת מוסך יכולה לקבוע).

כמו שכתבתי - אם אתה מחליט להישאר עם האוטו הזה - אתה חייב להגיע למוסך כדי להבין משמעויות (תוכל לחזור עם נתונים נוספים לכאן) ולקבל החלטה מושכלת. את האוטו לא תקבל היום בכל מקרה.

יש לך עילה לדרוש את ביטול העיסקה לדעתי, אבל כאן כבר כדאי לקבל ייעוץ משפטי, כמו שהציע ג'רמי.

לגבי יום א' - בקש רכב חליפי מהמגרש, או הודע להם (בכתב) שאתה מתעתד לשכור רכב ואתה מצפה מהם לכסות את העלות עקב מחדליהם. על 200 השקלים תריב איתם אח"כ, קודם כל פתור את בעיית הניידות.

פורסם

תודה שמר.

היום לי בעבר רכבים שעברו ראש מנעו והמשיכו לבעוט, לכן קצת נבהלתי מהתגובות.

כרגע השעה 9:55 ועדיין לא חזרו אליי מהסוכנות, אני מתכוון לצלצל עוד כמה דקות ולשמוע מה יספרו לי עכשיו.

לגבי פירסום המקום, כרגע אני נמנע - מי שמעוניין לדעת מוזמן לשלוח הודעה פרטית.

פורסם

לפותח השרשור,

אתה מעדיף להוציא כמה עשרות אלפי שקלים ולקנות רכב לא תקין,או שאולי לחילופין תוציא עוד 2500 שקל ותקנה רכב במצב טוב באמת ?

את ה-2500 שקל תוכל "לבזבז" על השכרת רכב לחודש שלם (זה הסכום שאני שילמתי), ובזמן הזה גם תיהיו ניידים, וגם תוכל לקנות רכב שבאמת שמור ומטופל.

לא מבין למה מראש הכנסת את עצמך לצרה הזאת,אבל אני אישית הייתי פועל לביטול העיסקה, וכמו ששמר ציין, הייתי מודיע לחברת הטרייד אין מפורשות (ואם צריך באמצעות עורך דין) שאת עלות השכרת הרכב- הם ישלמו.

עוד משהו, לרוב, חברות הטרייד אין המובילות לא ירכשו רכב במצב שמצריך לעשות טיפול\שיפוץ לראש מנוע וכו',בדיוק מהסיבה של מה שקרה לך, יותר מדי התעסקות וכאבי ראש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

אתה טועה.

במצב השוק היום, חברות הטרייד אין ירכשו ממך כמעט כל אוטו (בהנחה שאתה קונה חדש), תוך הורדת מחיר בהתאם. זכור גם שלחברה כזו יותר זול לתקן רכב מאשר לאדם פרטי.

הדברים היחידים שימנעו מחברה להתעסק עם רכב הם שילדה פגועה ו/או קילומטראז' גבוה מאוד.

במכוניות מודל 2003, סביר שיהיה צורך לפתוח ראש. לא הכרחי, אבל בהחלט ייתכן. אם כל השאר תקין - זה באמת לא ביג דיל.

פורסם
הבעיה העיקרית היא שאנו חייבים רכב. ביום א' אנו מחזירים את רכב הליסינג לעבודה. האיזור בו אנו גרים "שופע" תחבורה ציבורית וזה בלשון המעטה ועם תינוקת בת שלושה חודשים, זה ממש לא לעניין להישאר ללא גלגלים.

ברמת העיקרון החברה אמורה לתקן את כל הנזקים על חשבונה וככל הנראה שנישאר עם הרכב בלית ברירה (אלא אם יש למישהו להציע לנו היום-מחר גג, רכב מיד ראשונה, שנתון סביר, ק"מ נמוך ואחריות...)

השאלה היא מהו פיצוי הולם לסיפור המתוסבך הזה?...

אגב, הכותרת אינה נכונה לגמרי - הרכב נתקע ביום הקניה...

עדיף לך לקחת מוניות,ולא להתיקע עם רכב כזה..אם היו מטפלים בט כמו שהבטיחו אולי זה לא היה קורה.הייתי אישית מבטל את העיסקה!או לפחות מחפש שם רכב אחר.למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

פורסם

די לבלבל את הבחור !

ראש מנוע זה לא סוף העולם, רחוק מכך. עוד מעט תגידו לא לקנות רכב שהיה לו פנצ'ר.

יש לבדוק את הסיבה לנזק, ועל פיה להחליט. תפסיקו לחרוץ גורלות מאחורי המסך.

פורסם

עידכונים לבנתיים:

הרמתי טלפון למנהל הטרייד, הודעתי לו חד משמעית כי אני על קצה חוט השערה לביטול העיסקה.

הציעו לי רכב חליפי עד גמר התיקון, החל ממחר. לא ממש עוזר לנו, כי מחר לא תהיה לי אפשרות לקחת את הרכב.

אני אנסה לברר באיזה מוסך מתוקן הרכב.

מעבר לראש, בדיקת הרכב יצאה נקייה לחלוטין (צמיגים אחוריים ונקישה בהגה - כמו בכל רכב שתכניסו לבדיקה).

בנתיים נראה כי החברה לוקחת אחריות, אך לא ממהרת בכך...

פורסם
מה זאת אומרת לא תיהיה לך אפשרות?

קח מונית אליהם כדי לקחת את הרכב ובקש מהם החזר.

ליביו

מונית מהחור שאני גר פה אליהם יעלה כמו רכב חדש...

• תוכן חדש...