Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרסום גדול מ-2"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מבין אנשי העיבוד השבבי שבפורום נתקל אולי בכרסום בעל קוטר גדול מ-2"?

אני זקוק לבצע רדיוס 26.2 ולשם כך אני זקוק לכרסום בעל קוטר גדול מ-52.4 על מנת שנוכל להשחיז אותו ולהפוך אותו לכדורי.

העבודה באלומיניום 5083.

למישהו הפתרונות?

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

כרסומי אצבע ( End Mills) בדרך כלל מיוצרים במידות של עד 2 אינ'ץ קוטר.

ניתן להשיג כרסומי Shell Mills במידות גדולות יותר אבל אתה צריך גם מחזיק כלי מתאים לכרסום זה.

איזה כייף לי :)

פורסם

דבר עם חנויות אספקה טכנית למיניהן.

אכן קיים מעל 2" אבל אני לא מאמין שיהיה למישהו מלאי ממנו בארץ.

אני לא סגור, אבל, על כך שיהיה מפלץ כזה לאלומיניום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שמרק כתב לך, יש כרסומים גם בקטרים של 400 מ"מ אבל השאלה היא אם המכונה שלך מספיק חזקה ויציבה לכזו עבודה.

תסתכל בקישור ותגיד אם זה מה שאתה צריך.

http://www.iscar.com/Ecat/familyHDR.asp/fnum/1905/app/71/mapp/ML/GFSTYP/M/type/1/lang/EN

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אכן קיים מעל 2" אבל אני לא מאמין שיהיה למישהו מלאי ממנו בארץ.

מלאי סטנדרטי כמעט אצל כל יצרן/יבואן.

פורסם
מלאי סטנדרטי כמעט אצל כל יבואן.

תגיד את זה להשח"ל, לחניתה, לנוימו-וורגוס...

לא תמיד זה זמין על המדף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שלושתם סוכנים של ישקר ויש כרסומים כאלה בסיניף שי ישקר בת"א (ואם לא שם אז למחרת זה מגיע מתפן).

לא אצל השחל ולא אצל נוימו תמלא כרבסומים במלאי כי הם מביאים מישקר לפי הזמנה וחניתה בכלל לא מייצר כלים כאלה.

פורסם

היות ואני זקוק למעשה לרדיוס 26.2 (לאורך 700 מ"מ), שימוש ב-flying cutter (כשהסימה ברדיוס הנ"ל) אפשרי.

משיחה עם ישקר וחניתה, הם יכולים לספק לי סימות כאלה תוך 4-6 שבועות.

זה בהחלט יכול להיות פתרון ארוך טווח.

הבעיה שאני זקוק לכלי מיידי. אני מעלה את העבודה למכונה בימים הקרובים. כרגע הפתרון היחידי שיש לי הוא שימוש בכלי עם רדיוס קטן יותר, והשגת הרדיוס המתאים ע"י "טיולים" בתיב"מ. מאוד לא אפקטיבי, המון זמן אבל כנראה זה מה יש.

מהשרשור הזה למדתי את המושג shell mills. הכרתי את הכרסומים אבל לא את המינוח.

תודה.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
היות ואני זקוק למעשה לרדיוס 26.2 (לאורך 700 מ"מ), שימוש ב-flying cutter (כשהסימה ברדיוס הנ"ל) אפשרי.

הבעיה שאני זקוק לכלי מיידי. אני מעלה את העבודה למכונה בימים הקרובים. כרגע הפתרון היחידי שיש לי הוא שימוש בכלי עם רדיוס קטן יותר, והשגת הרדיוס המתאים ע"י "טיולים" בתיב"מ. מאוד לא אפקטיבי, המון זמן אבל כנראה זה מה יש.

מהשרשור הזה למדתי את המושג shell mills. הכרתי את הכרסומים אבל לא את המינוח.

תודה.

יניב

איזה כרסומת ומחזיק כלים יש לכרסומת ? BT 40 או BT 50 או ISO או TC או CAT ?

איזה כייף לי :)

פורסם
היות ואני זקוק למעשה לרדיוס 26.2 (לאורך 700 מ"מ),

יניב

פיתרון נוסף אם לא מדובר בעבודה מרובה זה לקחת כרסום בקוטר מתאים ועם לוחיות מספיק גדולות (יכול להיות גם כרסום שיכור), להשחיז ידנית לוחית אחת ולעבוד עם לוחית אחת בלבד בהיקף (ידנית לא תוכל להשחיז 2 לוחיות בצורה זהה כך שלא משנה כמה לוחיות תרכיב עדיין תעבוד רק עם הגבוהה ביותר).

פורסם
יניב, תעלה שרטוט או שלח לי למייל ואולי אוכל לעזור יותר.

זה חתך של החלק. הרדיוס הוא 26.2 . אורך החלק (במישור הנורמל לחתך) הוא 700מ"מ. כפעולה מקדימה אני משאיר מדרגות בגובה מילימטר, כך שהכרסום הכדורי ירוץ לאורך החלק פעם אחת וייצור את הרדיוס.

radiuswq2.jpg

איזה כרסומת ומחזיק כלים יש לכרסומת ?

מרכז עיבודים הרטפורד 1020. מחזיק כלים BT40.

פיתרון נוסף אם לא מדובר בעבודה מרובה זה לקחת כרסום בקוטר מתאים ועם לוחיות מספיק גדולות (יכול להיות גם כרסום שיכור), להשחיז ידנית לוחית אחת ולעבוד עם לוחית אחת בלבד בהיקף (ידנית לא תוכל להשחיז 2 לוחיות בצורה זהה כך שלא משנה כמה לוחיות תרכיב עדיין תעבוד רק עם הגבוהה ביותר).

הרעיון טוב, אבל יש שתי בעיות גדולות:

א. הכמות גדולה.

ב. flying cutter שיכיל לוחית מושחזת לרדיוס כזה צריך להיות חתיכת מפלצת. אני חושש שהוא עלול להכניס עיוותים בחומר (אלומיניום).

תפירה לא באה לך בחשבון?

אומנם יותר זמן עבודה אולם אם זה דחוף לך זה הפתרון האפשרי היחיד.

בעולמי המוגבל תפירה נועדה לתקן גרביים.

כמו שאמרתי - הוא מוגבל. למה אתה מתכוון??

הפתרון נכון להיום הוא ביצוע רדיוס 26.2 עם כרסום כדורי בקוטר 25 בכמה שבבים ע"י תוכנית תיב"מ. הבעיה היא בזמנים. הצפי הוא לס"ג של 2-2.5 דקות לביצוע הרדיוס וזה המון זמן.

פתרון ארוך טווח הוא הזמנת כרסום 26.2 כדורי. בשבוע הבא יהיו הצעות מחיר מחניתה וישקר ונראה מי הזוכה המאושר.

יניב

W. Churchill

פורסם

יש לך את האופציה להעמיד את החלק ב 45 מעלות על זוית ואז להשחיז ידנית לוחית בגובה 15 לחצי הרדיוס ועוד אחת לחצי השני ולגמור את החלק ב 3 מעברים (פעמיים חצי עליון ועוד פעם לתחתית).

פורסם

מעניין...

לא חשבתי על הכיוון הזה. בהחלט יכנס לשיקולי זמן בהרצה של החלקים הראשונים.

W. Churchill

• תוכן חדש...